Никола Николов: Поискахме финансова полиция и станахме "агнешки главички"

Никола Николов, 2003г.

© Надежда Чипева, Капитал

Никола Николов, 2003г.В деня на балотажа за президент медицинският екип в една софийска болница се събрал пред телевизора да види на живо гласуването на премиера Бойко Борисов в Банкя. Припомням, че след вота той в отговор на въпрос на "Дневник" каза пред медиите, че в никакъв случай няма да прави ново правителство, ако загуби избора, и добави: "Приятна игра на агнешките главички", след което си тръгна. Като чула тези думи, една от сестрите в болницата ахнала: "Нима Бойко иска да каже, че сме като овце?!", а друга й обяснила: "Не бе, иска да каже, че сме агънца".


Това ми разказа моя близка като истински случай.


След Борисов негови министри в телевизионни интервюта заповтаряха, че кръгът "агнешки главички" стоял в основата на нов политически проект, за което мощно пригласяха в публикации и медиите на Пеевски, и други жълти издания.
След изявлението на премиера с неясното за мнозина (както се вижда и от горния случай) подмятане за "агнешките главички", с което смята, че уязвява евентуална идея за нов десен политически проект и предупреждава хората, свързвани в него, потърсихме Никола Николов. В медийните публикицации той е обявяван за лидер на кръга "агнешки главички".


Николов е бивш депутат от СДС, председател на икономическата комисия на парламента от 1997 до 2001 г., и заместник-председател на същата комисия от 2001 до 2005 г. След като излезе от политиката се занимава с бизнес в областта на възобновяемата енергия, а фирмата, в която е акционер, работи в целия Европейски съюз. "Моят бизнес е далече от държавата и никога не съм участвал в обществени поръчки или в някакво друго предприемачество, свързано с държавата", уточнява Николов докато обяснява какво прави в момента.


Николов разказа пред "Дневник" как според него се е родила легендата за този кръг.


Няма кръг, а група от 22-ма активисти на СДС, които внесоха законопроект за създаване на финансова полиция и се противопоставиха на бизнес-крилото на Бисеров-Цонев в партията


(Днес също малцина помнят, че Христо Бисеров и Йордан Цонев до 2001 г. бяха важни фактори в СДС, а след това преминаха в ДПС. Цонев и в момента е в партията, и внася закони заедно с Делян Пеевски, а Бисеров напусна ДПС буквално часове преди срещу него да започне разследване за пране на пари в края на 2013, по което беше оправдан това лято).


"Всичко започна края на 1999 г. когато 22-ма областни председатели на СДС и депутати, някои от тях председатели на комисии, внесохме проектозакона за финансовата полиция, който може и сега да се види в деловодството на парламента. Първи го подписа Найден Зеленогорски. По този закон дълго време работихме, той пренасяше опита на ФБР в борбата с корупцията по високите етажи.


Законът въвеждаше отпадане на давността за корупционни престъпления над определен праг, неограничена финансова отговорност на корумпирани политици ( вкл. семейство и близки) и възползвалите се от престъплението, отпадане на принципа за невинност при доказване на доходи и стандарт на живот. В заключение финансовата полиция (антикорупционният орган) може по всяко време през целия живот на един политик да изисква доказателства за доходи и съответства ли начинът на живот на тях.


След това настъпи скандал в ръководството на СДС и законопроектът не беше гледан изобщо, а медии, зад които стояха кръгове, заинтересувани да няма финансова полиция, измислиха "агнешките главички", за да ни уязвят.


Резултатът от онези катаклизми в СДС е, че принудихме Христо Бисеров, Йордан Цонев и Камен Костадинов да напуснат СДС и да преминат в ДПС, където образуваха бизнес-крилото, което днес наричаме "модела Кой", разказа 15 години по-късно Николов.


"Ние предотвратиме това да се случи в периода 1997 - 2001. Бяхме категоричните противници да се смесва бизнес и политика, тогава модерният термин беше клиентелизъм - и нашата група се обяви ясно против това. И нашата лична съдба - на хората от тази група, впоследствие показа, че никой от нас не е участвал в приватизационна сделка, нито в далавери и още тогава бяхме припознати като врагът на този модел.


Осъдих държавата за това че ми беше повдигнато обвинение от кликата на Филчев, като процесът продължи над 10 години. Тъй че опитът да бъде внушавано, че този кръг е политико-икономически, е абсолютно безпочвен. Напротив, опитът да се оправдават негодниците, възползвайки се от липсата на ефективна съдебна система, за да ги омърлят чрез медиите, е не от днес."


По думите на Николов - днешният герой и герои, които говорят за "агнешките главички", са наследниците на онези герои -


наследниците на модела "политика и бизнес в един възел"


Аз имам своите въпроси към тях, чрез вас ги задавам, казва Николов: Когато ние изправяхме държавата на крака в края на 1996 - 1997 - 2001, когато създавахме законодателната рамка на приватизацията и законите, които правят банковата система непоклатима, за да се хвалят в момента с банкова стабилност - всичко това като законодателство сме го създали ние - всички депутати от ОНС, в онзи момент и питам сега този герой и неговите герои къде са били по онова време и какво точно са правили. Хайде да не забравяме кой кой е в нашата история. Къде бяха 1996 - 1997 г и преди това - по време на югоембаргото, когато се ограбваше държавата..."


Напомням на Николов, че финансовият министър Горанов ще извади тези дни анализ, който щял да покаже "всичко за приватизацията".


"Да пише и изважда каквото намери за нужно в рамките на правомощията си - нито аз, нито тези които уважавам са участвали в приватизация извън правилата и закона", отвръща Николов.


"Никога не сме яли агнешки главички"


отговаря Николов на въпроса защо "агнешки главички", кой го измисли.


"Ние наистина ходехме в ресторанта на ЦКС, но никога не сме яли агнешки главички. Това беше измислено от медии, а зад тях интереси, за да звучи и пикантно, и същевременно принизяващо и оскърбително.


"Но откъде невежият и простакът да знаят какво смволизира агнешката глава?"
запита риторично Николов и обясни: агнешката глава е образът на жертвоприношението. В Стария завет, за да докаже силата на вярата си, Аврам е готов да принесе в жертва своя син Исак, любимото си дете, с което се е сдобил на преклонна възраст. Така се появява жертвеният агнец в Стария завет - символът на готовността да пожертваш нещо важно в името на своя идеал. За днешното ухо е високопарно, но тогава бяхме доста наивни провинциални момчета и вярвахме, че политиката е висше задължение за почтеност и себеотрицание. Отде неграмотникът да знае какъв символ е главата на жертвеното агне, когато е измислил да ни нарича така за да се подиграва..."

Питам Николов и какво е неговото обяснение за изваждането на тази митологема.


"Съветвам ги да не преиграват"


Обяснението според него е елементарно. Да бъде компрометирана всяка идея или проект, различен от модела на срастването на политика и бизнес, да се създаде интрига срещу изграждане на реална дясна алтернатива и реална дясна партия в България. Затова формулират кръгове - "агнешки главички", "Капитал", или демонизират други - "глобална България" например.


"Които аз практически не познавам с изключение на Иво Прокопиев, с който сме от Разград и ми е приятел и е най-лесно да се направи удобна за пропагандната теза връзка. Но според мене тази паника и начинът по който се напрягат, по никакъв начин няма да им помогне, уверявам ги. Наследниците на модела "бизнес-политика" си търсят белята като се закачат с нас. Министрите нито познават историята, нито разбират процесите, които са протекли и само гледат да се докаросат на началника си. Макар че началникът им много добре знае кои сме и за какво става дума. По-добре да се изправят пред очакванията на хората, да си признаят грешките и греховете и да се смирят по християнски, след като разберат какво е значението на агнешката глава. И да опитат да отправят към хората нещо разумно и почтено като послание, а не да ги облъчват с глупави интриги", обобщи Николов.


За отношенията с Иван Костов: Всички допуснахме грешки


От дистанцията на времето - нашата група допуснахме тежка политическа грешка, като след загубата на изборите 2001 г. на последвалата национална конеренция на СДС подкрепихме не Катя Михайлова за председател, а Надежда Михайлова, казва сега Николов. "Очаквахме да има нова енергия за СДС. За съжаление последваха катастрофални събития за партията и се стигна до разцеплението, без да обсъждам сега ролите и приноса на всеки. Но Иван Костов си остава най-силният лидер на СДС и успешен премиер. Днес едни казват че той надничал зад гърба на Радан Кънев, други го виждат като подкрепящ ГЕРБ... Но Иван Костов си остава Иван Костов."


Още за актуалната политическа ситуация: защо ГЕРБ изгуби доверието - обяснението е едно


Освен всички аргументи посочени от политолози, експерти, политици от опозицията, за краха на доверието в ГЕРБ има и един който Никола Николов, наблюдаващ отдавна и отблизо политическите процеси, смята за особено важен:
"След местните избори в нито една община не беше възпроизведена коалицията управляваща държавата и това се случи по вина на ГЕРБ. Предпочетоха тематични безпринципни мнозинства, защото се плашеха от коалиционен контрол и естествено поеха целия негатив от управлението и на общините. Няма как да обясниш на гражданите (а те са най-близо до местната власт) защо фирма от Благоевград санира в Разград, а разградската във Видин, видинската в Бургас и т.н. Обяснението е едно: корупция."


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (112)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3357 Неутрално

  Обяснението според него е елементарно. Да бъде компрометирана всяка идея или проект, различен от модела на срастването на политика и бизнес, да се създаде интрига срещу изграждане на реална дясна алтернатива и реална дясна партия в България."Съгласен.А за Иван Костов няма какво толкова да се коментира,въпреки,че махалото на мненията е от пълно отричане,до пълно възвеличаване.Иван Костов е най добрия български министър председател на България след 09.09.1944 година.

 3. 3 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8024 Весело

  Много апетитно название!
  Вижте в готвач бг -
  например:
  Супа от агнешки главички
  Агнешките главички се измиват добре със студена вода. Слагат се в тенджера и щом водата кипне, се премахва пяната. Добавят се целите моркови...

  [email protected]
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 5. 5 Профил на testimone
  testimone
  Рейтинг: 279 Неутрално

  А така, изтупайте му праха на Николов, нали се заема с "новия" проект, в който всъщност май няма да има нищо ново...

 6. 6 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2836 Неутрално

  Последния абзац, казва много...!
  Добре е от време на време, някой да ни припомня, съвсем близкото минало, че ГЕРБ-аджиите и те решиха, че летоброенето започва от тях...!

  Бивш tww09306483.
 7. 7 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  До коментар [#1] от "mtmvb":

  Защо? Защото прави на нищо мутрата Баце?

 8. 8 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Не са читави нито "агнешките главички", нито тези които през последните дни отварят темата за тях.

 9. 9 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2836 Неутрално

  До коментар [#4] от "12345":

  Само публикация в БЛИЦ ли...? Нещо в ТАСС, няма ли...?

  Бивш tww09306483.
 10. 10 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 460 Неутрално

  [quote#4:"12345"]Ето събрана на едно място информация за целия кръг "Агнешки главички": [/quote]
  И като си постнал този фашизоиден жълт пеевски сайт си мислиш ,че ще го отворя да го прочета ли?

 11. 11 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  "... Николов и обясни: агнешката глава в Стария завет е образът на жертвоприношението. За да докаже силата на вярата си Аврам е готов да принесе в жертва своя син Исак, любимото си дете, с което се е сдобил на преклонна възраст."

  Чел съм Библията и ви уверявам, че в нея израз "агнешка глава" не съществува.

  TAKE THE RED PILL!
 12. 12 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5514 Неутрално

  "Но Иван Костов си остава най-силният лидер на СДС и успешен премиер"
  Мисля, че исторически е вярно.

 13. 13 Профил на testimone
  testimone
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#12] от "pet_fire":

  "Успешен премиер" в личен план или как?

 14. 14 Профил на Finland
  Finland
  Рейтинг: 818 Неутрално

  До коментар [#4] от "12345":

  Да пускаш линкове от блитц или пик (дето само се занимават кой е гей) не е сериозно!

 15. 15 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1489 Неутрално

  До коментар [#4] от "12345":

  Свински медии цитираш. На свински език е, не се чете

 16. 16 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  До коментар [#4] от "12345":

  Той точно за такива медии като Бляс, ПИГ, Труп и други умрели брошури говори. Ама ти не си разбрал. Нищо, лошо няма.

 17. 17 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2038 Весело

  До коментар [#9] от "tww09306483":"Само публикация в БЛИЦ ли...? Нещо в ТАСС, няма ли...? "

  Сигурно и в ПИК, няма начин!
  Вожда май си набута автогол с "агнешките главички", ма не му е първица!🎃😂😂😂

 18. 18 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  Бойко Борисов кой го би по главата да подава оставка и какво общо има управлението на ГЕРБ със загубата им на президентските избори? И не е ли причината, че този човек е просто един страхливец за да управлява държавата? Направиха грешка с издигането на Цецка, ами ако си държавник признай си пред собствения актив грешката и продължи да управляваш, длъжен си, защото ГЕРБ има най-много депутати и носи отговорност даже и след подаването на оставката.

 19. 20 Профил на ems37520974
  ems37520974
  Рейтинг: 171 Весело

  "Няма как да обясниш на гражданите (а те са най-близо до местната власт) защо фирма от Благоевград санира в Разград, а разградската във Видин, видинската в Бургас и т.н. Обяснението е едно: корупция."

  На мен пък ми се струва, че ако само местните фирми печалят, тогава е по-вероятно да е корупция, ама нейсе... щом си рекъл.

  http://www.kultura.bg/bg/article/view/24552
 20. 21 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 549 Весело

  Голем карамбол става.
  Пеевските парцали крепят Слънчо, а ДПС гласува за летеца-президент.


  Предстои да разберем...

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 21. 22 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 713 Гневно

  До коментар [#4] от "12345":

  Да се цитира блиц е несериозно и неприлично

 22. 23 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1489 Неутрално

  [quote#12:"pet_fire"]"Но Иван Костов си остава най-силният лидер на СДС и успешен премиер"
  Мисля, че исторически е вярно.[/quote]
  15 години без финансови сътресения. И ако не беше тройната коалиция да назначава на всеки щат в държавната администрация по един представител на НДСВ, ДПС и БСП, ако не беше Борисов да не посмее да съкрати държавната администрация, сега щяхме да сме някъде между Словакия и Румъния в икономически план

 23. 24 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  До коментар [#4] от "12345":
  Абсолютно вярно! Само като прочетох в Близ следното:

  "Това на първо място е банкерът Цветан Василев, който изживя апогей по времето на Костов и банката му от 13-та по рейтинг стана 4-та. Василев получи много специални бонуси по времето на управлението на Костов и персонално от него", подчерта Тодоров..."

  признах пред себе си, че този сайт пише истината, само истината и цялата истина!!!

 24. 25 Профил на alieng
  alieng
  Рейтинг: 442 Неутрално

  медиите са в двете крайности, истината, ако въобще я има е някъде по средата.

 25. 26 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 713 Неутрално

  "Всичко започна края на 1999 г. когато 22-ма областни председатели на СДС и депутати, някои от тях председатели на комисии, внесохме проектозакона за финансовата полиция, който може и сега да се види в деловодството на парламента.“

  Да го вадят този законопроект, да го гласуват и да ги почват!

 26. 27 Профил на Bulgerman
  Bulgerman
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Само от Радан Кънев зависи да обедини дясното срещу повсеместната корупция и спечели предстоящите избори.

  Дясномислещите е време да подтиснат малко егото си, да отделят от времето и средствата си и подкрепят новото поколение десни политици още от служебното правителство до пълен мандат на редовно правителство.

  Да се отървем от корумпирания зеленчук в политиката и прокуратурата.

  XXI век е! Електронно Правителство и Гласуване.
 27. 28 Профил на chevyvolt
  chevyvolt
  Рейтинг: 1159 Неутрално

  Задължително четиво! Поздравления за смелостта г-н Николов!

 28. 29 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 318 Неутрално

  "СДС, Надежда и тарикатите
  Вита Стоянова
  Или как група приватизатори рекетират лидерката и съсипват (което е останало от) синята идея"
  http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=465&aid=10968

 29. 30 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 928 Неутрално

  [quote#4:"12345"]събрана на едно място информация[/quote]
  Баш за такива като тебе е "събрана". Лесно смилаемо, просто списък. И за да е в стила на ПИКливо-БЛИЗващите, са турили актуални имена: Трайчо Трайков, Христо Иванов, Радан Кънев, дето преди 15-17 години не са имали нищо общо със събитията.

  *ПЦК-Проста Цинкова Кофа. Просто кофа.
 30. 31 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#4] от "12345":

  На мнооо сИриозен иСточник се позоваваш.

 31. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 33 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3081 Весело

  строители на капитализЪма ... част ай (както би я прочела една депутатка)

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 33. 34 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 928 Неутрално

  [quote#23:"stanislavdi"]сега щяхме да сме някъде между Словакия и Румъния в икономически план[/quote]
  Нека не забравяме, че тогава се стремяхме да ни отвържат от пакета с Румъния за приемане в ЕС, за което беше измислена от правителството и прието от Запада формулировка "всяка страна се движи със своя си скорост", а впоследствие драпахме да не ни откачат от Румъния.

  *ПЦК-Проста Цинкова Кофа. Просто кофа.
 34. 35 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 460 Неутрално

  [quote#24:"lz73"] по времето на Костов и банката му от 13-та по рейтинг стана 4-та. Василев получи много специални бонуси по времето на управлението на Костов и персонално от него", подчерта Тодоров..."

  признах пред себе си, че този сайт пише истината, само истината и цялата истина!!! [/quote]
  Разбира се ,че пише истината,след като и самият премиер го цитира в изборният ден след като пусна демонстративно бюлетините за Президент и Референдума на чалгаря Слави Трифонов.

 35. 36 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 549 Неутрално

  [quote#26:"antikvarno"]Да го вадят този законопроект, да го гласуват и да ги почват![/quote]

  "Капитал" са писали по темата на 28 мар 1998.

  "Финансовата полиция - ново оръжие за премиера или за Муравей?"

  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/1998/03/28/243742_finansovata_policiia_-_novo_orujie_za_premiera_ili_za/

  А за самия проект, ако се поразровиш в сайта на НС може и да го намериш.

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 36. 37 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3081 Любопитно

  строители на капитализЪма ... част ай (както би я прочела една депутатка)
  До коментар [#14] от "Finland":
  от Фрог приемат ли се ....

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 37. 38 Профил на Само Левски
  Само Левски
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Този по какъв повод го изтупахте от нафталина.Може би защото идват избори и е близък до Прокопиев.

 38. 39 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 549 Весело

  [quote#37:"дерибеев"]от Фрог приемат ли се .... [/quote]

  Да, точно една статия за тиквар като тебе:


  "Борисов в затвора - един много вероятен сценарий"

  ......"Това отврати хората. Борисов нямаше смелост и воля да се противопостави на мафията, която от години е проникнала в цялата кръвоносна система на страната. Реши да се сроди с нея."............."В свой стил Пеевски ще предложи на Борисов подкрепа – например медиите му да го защитават. На съответна цена. С едната ръка ще го натиска под водата, а с другата ще му подава спасителен пояс…"

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 39. 40 Профил на Бай Благой
  Бай Благой
  Рейтинг: 561 Разстроено

  До коментар [#4] от "12345":

  Е точно Блиц ли ще ми цитирате..?

 40. 41 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1751 Любопитно

  До коментар [#29] от "plebs":

  Не те ли е гнус от "информационните източници", с които ни заливаш, м?

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 41. 42 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 225 Неутрално

  [quote#38:"Само Левски"]Този по какъв повод го изтупахте от нафталина.[/quote]
  Борисов спомена кръга "Агнешки главички" не заради Никола Николов.
  А заради Олигархът редил министрите му в Правителството.
  Б.Б. се надяваше на по-голяма медийна подкрепа от Олигарха.
  Целта на изреждането по списък на "Агнешките главички" е името на Олигарха да се „размие“ сред другите имена.

  Интересно ми е, че никой не споменава името на Светослав Божков Божилов. Той направи и стои зад кръга "Агнешки главички".

  Светослав Божков Божилов !

  До коментар [#38] от "Само Левски":
  До коментар [#3] от "karabastun":
  До коментар [#3] от "karabastun":
  До коментар [#4] от "12345":
  До коментар [#7] от "Добрин Велков":
  До коментар [#1] от "mtmvb":
  До коментар [#19] от "plebs":
  До коментар [#33] от "дерибеев":

 42. 43 Профил на kashpirovska
  kashpirovska
  Рейтинг: 504 Весело

  Ясно бе,Бравопетя,те всичките бяха все добри момчета...!
  Ако не вярваш на Пик,Блиц,...и другите пеевски свинщини-четеш голата истина и само истината в Дневник,Клуб З ,Оффф ,Медиапул и т.н.,нали,Петя?!

  Дневник-токсичният сайт
 43. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 45 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 318 Весело

  [quote#41:"BG Apocalypse"]Не те ли е гнус от "информационните източници", с които ни заливаш, м?[/quote]

  До коментар [#41] от "BG Apocalypse":

  Що бре? Клуб Z e наследника на "Тема". Не ти ли харесва???
  Или имаш нещо против Съюза на издателите в България???

  Другите ленкове са на Антон Тодоров, независимо от изданието. Ето още един:
  http://www.faktor.bg/petak-13/petak-13/81495-kak-korneliya-ninova-privatizira-po-sedesarski-tehnoimpeks-i-izobreti-cherveni-kapki-za-debeloochie.html

 45. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 47 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2316 Неутрално

  Отначало започва добре но след това слага наколенките и почва да пълзи пред Костов. А именно те бяха символа на борбата срещу Костов и корупцията при него.

  Изглежда наистина смята да се присламчи към"новият десен проект". Сигурно ще се опитат чрез него да подлъжат "автентичните седесари". Отново ми смърди на политинженерство, някакви местят пешки и ни смятат за будали които отново ще се хванем на прозрачните им комбинации. Писна ми.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 47. 48 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1848 Неутрално

  До коментар [#6] от "tww09306483":

  Летоброенето започва със статия във в.Работническо дело от 30 11 1989 г."Никаква отсрочка" от др.политикономист на социализма - Иван Костов !
  Същият скорострелно беше "парашутиран"от Карлович във ВНС на мястото на починал внезапно кандидат на СДС от Пловдив,като го обявиха набързо за "зелен"!Др.Костов подписва Конституцията,която така много критикуват от ДСБ например,а и не само те.Та така започва "Удържимият възход на Артуро Хи "/по Брехт/1И преди да цвъкате минуси - моля проверете!

 48. 49 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 768 Неутрално

  [quote#28:"chevyvolt, Радев в Москва!"]Поздравления за смелостта г-н Николов! [/quote]

  Че той направо заплашва да не се занимават с него.Дали е смелост или наглост,нека всеки преценява.
  Между другото,добре е направил,че е изпълзял и дал това интервю.Колкото повече се раздухва около този кръг,толкова по-добре за истината на Прехода.
  Чакаме доклада на Горанов.

 49. 50 Профил на borismt
  borismt
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#4] от "12345":

  Колко е истина това, толкова аир да видиш ти , цялата ти рода И ЦЯЛАТА СГАН, КОЯТО с манипулациите си съсипва народа ни !!!!

 50. 51 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  До коментар [#48] от "doroteus":


  [quote#48:"doroteus"]Др.Костов подписва Конституцията,която така много критикуват от ДСБ например,а и не само те.[/quote]

  Това е ново дори и за Позитано....
  А кога е ял малки деца?

 51. 52 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  До коментар [#23] от "stanislavdi":


  [quote#23:"stanislavdi"] сега щяхме да сме някъде между Словакия и Румъния в икономически план [/quote]
  ТОГАВА БЯХМЕ м/у Словакия и Румъния...

 52. 53 Профил на kutlovchanin
  kutlovchanin
  Рейтинг: 403 Неутрално

  До коментар [#4] от "12345":

  И какво е разкрил този в Блиц? Написал е един списък. Този списък, онзи списък......

 53. 54 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  По противниците им ще ги познаем:
  *Резултатът от онези катаклизми в СДС е, че принудихме Христо Бисеров, Йордан Цонев и Камен Костадинов да напуснат СДС и да преминат в ДПС, където образуваха бизнес-крилото, което днес наричаме "модела Кой", *
  Все разрушители на съвременна България, барабар с днешните магистралци.

 54. 55 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Напомням на Николов, че финансовият министър Горанов ще извади тези дни анализ, който щял да покаже "всичко за приватизацията".

  "Да пише и изважда каквото намери за нужно в рамките на правомощията си - нито аз, нито тези които уважавам са участвали в приватизация извън правилата и закона", отвръща Николов.
  _________________________________________

  Добре казано.Не отрича,че е участвал.
  Ще е интересно да се разбере в кой период се е случило това.
  Давай анализа,Горанов.

 55. 56 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2836 Неутрално

  До коментар [#48] от "doroteus":

  Е, не се съмнявам, че държите доста годишници на стожера на партията с главно П, а именно "Работническо дело"...! Предполагам се сещате, както и ние, колко други вестници имаше към 30.11.1989-та година и вероятно искате да ни кажете, че политически статии е трябвало да се публикуват в "Кооперативно село"...!
  И, защо посочвате само име на статията? Дайте линк към цялата статия...!

  Колкото до Конституцията...! Едва ли е имало някой към него момент, който да е знаел до, какво точно ще ни доведе тя, след близо тридесет години. И проблема не е само в Конституцията! При нея, както всеки един друг закон е важно да се сещаме, как Дявола четял Евангелието...!

  Бивш tww09306483.
 56. 57 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 1529 Весело

  Не четете такива статии,червенотиквеничета,че те ви бъркат по някои много чувствителни телесни места,нал,се сещате за кои става дума?

 57. 58 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7889 Неутрално

  "Николов е отколешен враг на Христо Бисеров и Йордан Цонев. След Националния съвет на сините, който изключи двамата му опоненти, той заяви: "Основният проблем, който бе лансиран от нашите колеги, бе опит да се направи платформа "анти-Костов", да може да се организира доброто СДС, а това тук да се изкара лошото. Този театър сме го гледали, затова личното поведение на Бисеров и Цонев не бе подкрепено от Националния съвет."
  Само това да беше, човек трябва да го уважава.

 58. 59 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1848 Неутрално

  До коментар [#56] от "tww09306483":

  На провокацията с Работническо дело не се спирам ,защото е проява от Ваша страна на безсилие да се оправдае Вожда!
  Но ако беше толкова възвишен и интелигентен просто е можел да се присъедини към 39-те ,които не подписаха Конституцията и с това малко поне да се реабилитира в очите на "истинските демократи,които му вярвахме"!
  Можеше да му послужи като ИНДУЛГЕНЦИЯ за по-късните му "деяния"!Опорните точки ги знам - и между тях е имало ченгета -така е ,но честните и разумните демократи бяха доста повече !

 59. 60 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1848 Неутрално

  До коментар [#51] от "lz73":

  Още не е ,но на много от тях отне детството !
  А иначе канибализмът е присъщ на ПРИМИТИВИТЕ !

 60. 61 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1848 Неутрално

  До коментар [#51] от "lz73":

  Явно още си нов и принадлежиш към категорията на чукча - писатель,не читатель!
  Предупреждавам цензорите на Капитал,че в изказването си правя само констатация,а не провокация/при използуване на нецензурни изрази/!
  Чукчите са наши братя!

 61. 62 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  До коментар [#61] от "doroteus":

  Абе звъннах и в Чукотка...ама и там твоите братя не знаят Костов да е подписвал Конституцията...
  Питай все пак на Позитано.

 62. 63 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  До коментар [#59] от "doroteus":


  [quote#59:"doroteus"]Но ако беше толкова възвишен и интелигентен просто е можел да се присъедини към 39-те ,които не подписаха Конституцията и с това малко поне да се реабилитира в очите на "истинските демократи,които му вярвахме"! [/quote]

  Айде сега да проверим кой е писател и кой читател...
  http://www.omda.bg/public/arhiv/klubat/spisak_deputati_sds_pri_podpisvane_konstitutsiyata.htm
  под номер 22...

 63. 64 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1848 Неутрално

  До коментар [#63] от "lz73":

  Приеми най-искрени извинения!Наистина не съм попадал на този материал от омда!
  Благодаря и си вземам думите за конституцията назад !

 64. 65 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  До коментар [#64] от "doroteus":


  [quote#64:"doroteus"]Приеми най-искрени извинения!Наистина не съм попадал на този материал от омда!
  Благодаря и си вземам думите за конституцията назад ! [/quote]

  Има Google....
  Пак там има още инфо колко черен злодей е Костов...

 65. 66 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 881 Неутрално

  [quote#2:"chicago514"]Иван Костов е най добрия български министър председател на България след 09.09.1944 година. [/quote]
  Би ли споделил, какво значи според тебе "най-добър" ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 66. 67 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2409 Неутрално

  До коментар [#66] от "роджър":

  Измъкна България от тотална разруха.
  Фалирали предприятия и съсипана банкова система.
  Национална катастрофа причинена от комуноидите, заради което ги изгонихме с камъни и огън.
  Направи живота спокоен за по-малко от две години.
  Иван Костов не е просто най-добрият министър председател, а и велик финансист.

  Това би трябвало да ти изясни що е то Иван Костов и защо бяхме щастливци, че към оня момент беше той на власт.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 67. 68 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2409 Неутрално

  До коментар [#4] от "12345":


  [quote#4:"12345"]Майко мила, този откъде изпълзя, защо го вадят от нафталина?
  [/quote]
  В нафталина е във вашите мечти.
  А ви го показват за да се пукате от яд.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 68. 69 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 881 Неутрално

  До коментар [#67] от "Росен (Путлер капут)":
  ОК, я ми обясни защо ИК беше тотално срещу Валутния борд, и само за 2 седмици стана тотално ЗА ???

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 69. 70 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1527 Неутрално

  Отлично "включване" на Никола Николов.
  Добре е да се припомнят и пояснват някои събития с 20-годишна давност, които обаче и до ден днешен дават силен отпечатък в държавата, а някои от мрачните субекти оттогава, сега са на власт и дърпат конците на т.нар. "Кой".

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 70. 71 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1848 Неутрално

  До коментар [#65] от "lz73":

  Много изискан отговор от един невъзпитан човек !

 71. 72 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1296 Неутрално

  [quote#40:"Бай Благой"]Е точно Блиц ли ще ми цитирате..? [/quote]
  абе що се чудите такива, това е официоз на ГЕРБ, там дума против ГЕРБ няма , а виж плюене против тия които са против ГЕРБ е денонощно

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 72. 73 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1296 Неутрално

  [quote#69:"роджър"]ОК, я ми обясни защо ИК беше тотално срещу Валутния борд, и само за 2 седмици стана тотално ЗА ???[/quote]
  вероятно щото видя какво е финансовото състояние на държавата и разбра че надежда няма никаква , някой да ни даде пари, а ти помниш ли че МВФ задължи правителството да приватизира всичко от оня списък до определен срок или споразумението приключва, това по повод въпросите на гербери ама що не изчакаха с това или с онова

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 73. 74 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1296 Неутрално

  [quote#49:"ret"]Чакаме доклада на Горанов. [/quote]
  и от каква висота счетоводителя на Певевски ще пише доклад, какъв точно авторитет има подлогата на ДПС, че да заслужава доверие, доклад може да напише тоя, който има авторитета и знанията

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 74. 75 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  Годините след 2009 са изгубени за българите. Това е истината. Каквото и да повтарят като папагали. Ше ми се оправдават постоянно с нещо си и с някого си. Иван Костов да го бяхте чули да се оправдава? па и всички след него до 2009 година? На калпаФ..

 75. 76 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  До коментар [#71] от "doroteus":


  [quote#71:"doroteus"]Много изискан отговор от един невъзпитан човек ! [/quote]

  Това ли имахте в предвид:

  [quote#61:"doroteus"]Явно още си нов и принадлежиш към категорията на чукча - писатель,не читатель! [/quote]

  Е, моля да бъда извинен за острия отговор!
  Не знам защо, но понякога откровено червени писаня ми действат изнервящо.
  Моля да ме извините, отговорът ми беше незаслужено злобен.
  Желая Ви приятна вечер!

 76. 77 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  "Но Иван Костов си остава най-силният лидер на СДС и успешен премиер. Днес едни казват че той надничал зад гърба на Радан Кънев, други го виждат като подкрепящ ГЕРБ... Но Иван Костов си остава Иван Костов."
  Държавата и досега се движи по инерцията, създадена от правителството на Иван Костов. След него реформите спряха.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 77. 78 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 830 Неутрално

  [quote#69:"роджър"]ИК беше тотално срещу Валутния борд, и само за 2 седмици стана тотално ЗА [/quote]
  Така е. Това не пречи всички положителни ефекти от въвеждането на борда (които са автоматични и се свеждат до финансова стаблизация) да се приписват на Костов като лична заслуга на "най-добрия премиер на прехода". Това, което зависеше от волята и компетентността на премиера по онова време, а именно реална качествена структурна реформа (поне да я започне правилно) по никакъв начин не го видяхме от Костов. Във втората половина на мандата (когато автоматичният ефект от влизането на борда се изчерпва) Костов толкова беше си повярвал, че лъжеше точно като Румен Гечев.

  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." Шопенхауер
 78. 79 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 779 Неутрално

  До коментар [#4] от "12345":

  Разбира се най-авторитетния източник на информация, сравним само с FT, WSJ, Washington post, Zuddeutsche Zeitung e BLITZ!!!! А блиц може да се сравнява само и единствено с пик!

  Очевидно не сте свидетел на събитията и черпите информация от тези парцали блиц и пик

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 79. 80 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 779 Неутрално

  До коментар [#11] от "Beyond":

  Бихте ли се върнали обратно на текста да видите от какъв контекст се извежда "агнешки главички"

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 80. 81 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 779 Неутрално

  До коментар [#24] от "lz73":

  ""Това на първо място е банкерът Цветан Василев, който изживя апогей по времето на Костов и банката му от 13-та по рейтинг стана 4-та. Василев получи много специални бонуси по времето на управлението на Костов и персонално от него", подчерта Тодоров..."

  Какво прозрение само!

  Банката е продадена на 19 чуждестранни купувачи ЗАБЕЛЕЖЕТЕ на 19 май 2000 г. Продавач е не правителството а БУЛБАНК! Цветан Василев влиза в банката през 2001 година! Започва да расте и дебелее през 2007 година, като върха е при ваш Слънчо! По Слънчово време и небивалия разцвет на КТБ, като всички големи ДЪРЖАВНИ предприятия и ВСИЧКИ общини, доминирани от герб си държат парите там!

  Обаче издухани флигорни като този "политолог" продължават да лъжат най-безсрамно на страниците на прасчовите парцали, труп, монитор...

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 81. 82 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 779 Неутрално

  До коментар [#26] от "antikvarno":

  Ако сте свидетел и помните тези събития сигурно ви е направило впечатление яростната съпротива на бисеров, ментата и групата около тях., Мощно подкрепени от дпс и бкп/бсп

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 82. 83 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 779 Неутрално

  До коментар [#48] от "doroteus":

  И къде според вас трябваше да публикува статията? Във в. "Септемврийче" ли?

  Да бяхте я прочели поне.
  Ето ви линк да прочетете статията. Моля да ми изкарате доказателства за марксистките възгледи на г-н Костов от нея

  https://www.facebook.com/notes/ivan-kostov/%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D1%81%D1%80%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B0-%D0%B2%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BE-30111989%D0%B3/10150371976389538/

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 83. 84 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 334 Любопитно

  Ми тези две сестрички, поне виждали ли са на живо овца с агънце. Щото явно нямат си на понятие от агнешки глави, магарешки глави и прочее кафадари.

 84. 85 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 713 Неутрално

  До коментар [#82] от "serafin":

  Много добре помня, особено Ментата и е време да се приеме този закон.

 85. 86 Профил на невалиден
  невалиден
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#4] от "12345":

  намери и ти с какво да се аргументираш...блиц ми цитира хубостникът!?

  поручик Т.
 86. 87 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 768 Неутрално

  [quote#83:"serafin"] Моля да ми изкарате доказателства за марксистките възгледи на г-н Костов от нея [/quote]

  "В този момент исторически дълг на партията е да стартира без повече колебание едновременно с политическите и радикалните икономически реформи и така да даде шанс на бъдещето. В него тя вече ще съперничи на равна нога с формиращите се обществени и политически структури, но ще има това решаващо преимущество, че запазва ясен поглед за социалната перспектива от позициите на смела, радикална и подкрепяна от народа икономическа платформа. В противен случай ще плати докрай дадените в миналото кредити."

  Добре ли е?Или да припомня датата на статията и коя партия е имал предвид Ванчо?
  Или пък въпросът ти е ТОЧНО за марксистките възгледи в статията?
  Много повратливи нещо се явявате.Кого ще заблудите с въпроса дали е комунист или марксист?

 87. 88 Профил на Georgi Stoyanov
  Georgi Stoyanov
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#4] от "12345":

  Блиц? Ти сериозно ли? Нещо на Нидялко Нидялкоф няма ли?

 88. 89 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2029 Неутрално

  Моите спомени са че с СДС кръгът "агнешки главички" противостоеше на т.нар. "дантелените чаршафи"(знаменосец на които беше Георги Марков)!
  Едните бяха дивите селяни със запах на бахур, гарнирани с оцет и чесън, за разлика от другите, които се отъждествяваха с "аристокрацията" и реститутките!
  Както признава самия Николов, отборът на дреболийките се оказа с по-брутален и с усет да гепят мангизите...
  Опитите понастоящем някой да се изкара далновиден борец срещу корупцията са трогателни и едва ли имат общо с истината.

  I Want To Believe
 89. 90 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3742 Неутрално

  Всеки човек опитал да се противопостави на корумпираните служители на БКП/ДС винаги е бил дискредитиран, оплюван и омаскаряван по-най долен и подъл начин.
  Да си спомним как бяха оплюти първите които се изказаха в подкрепа на демокрацията в България, да преминем през Гемето, през горяните, през излезлите най-големи врагове на народа бивши членове на Социалдемократическата партия (т. н. широки сициалисти), Георги Марков, Петър Дертлиев, Елка константинова Петър Берон, Иван Костов......
  На всеки се намираше нещо (всеки има грешки), а където беше трудно да се намери се стигаше и до долни и отвратителни лъжи.
  Тази политика продължава и в наши дни. Сега с мръсотия, и помия се облива всеки който е опасен за #КОЙ. Сигурно на всички е ясно, че основните фигури зад #КОЙ са сътрудници на ДС.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 90. 91 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3742 Неутрално

  [quote#89:"2.5"]Моите спомени са че с СДС кръгът "агнешки главички" противостоеше на т.нар. "дантелените чаршафи"(знаменосец на които беше Георги Марков)! [/quote]
  Нека уточним, че ти говориш не за онзи Г. Марков (който бе убит с чадър в Лондон, а аз споменавам в предния си пост), а за този който по настоящем живее в Унгария и ежеседмично се появява по телевизиите за да насъсква българите! Та този втория Г.Марков е доказан служител на ДС.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 91. 92 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3742 Любопитно

  До коментар [#87] от "ret":
  Ти на колко години си?
  Живял ли си по онова време?
  Знаеш ли как се черпеше информация за това което става по света (извън социалистическия лагер)?
  Знаеш ли, че на хората, които изучавах философия се даваше да четат не истиснките трудове на световно известни философи, а само онова което бил казал Ленин за тях?
  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 92. 93 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3742 Неутрално

  [quote#78:"Яна"]Във втората половина на мандата (когато автоматичният ефект от влизането на борда се изчерпва) Костов толкова беше си повярвал, че лъжеше точно като Румен Гечев.[/quote]
  Да сравняваш премиера който на чело на правителство на ОДС извади страната от тотална разруха, с мошеника, крадеца и най-подъл лицемер Румен Гечев е кощунство.
  Аз знам много добре защо ненавиждате Костов. Той ви отпочна още в първото народно събрание след 1989-та и още от тогава ви държи влага.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 93. 94 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5805 Неутрално

  Самолетите, когато ги следи ракета, пускат фалшиви фишеци. Същото прави Борисов - с агнешките главички. Лошото е, че слушашщите го нямат дори агнешки главички за мислене...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 94. 95 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2409 Неутрално

  До коментар [#69] от "роджър":

  Вече е отговорено.
  И имаше срок от ЕДНА година да изведе предприятията на печалба или да ги продаде. Това беше условието да влизат пари в България.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 95. 96 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1464 Неутрално

  Всеки истински гербав подкрепя свинските опашки, а не агнешките главички!

  Обичам да грухтя и плюскам.
 96. 97 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1464 Неутрално

  Между другото, в интерес на истината, ако г-н Борисов хапне една агнешка главичка, като нищо ще се окаже че в стомаха му има повече мозък, отколкото в главата му

  Обичам да грухтя и плюскам.
 97. 98 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2409 Неутрално

  До коментар [#78] от "Яна":

  Сравнение между Костов и Поразяваща уста участвала в правителството на комуноидите съсипали България е....жена си...неуместно е да речем.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 98. 99 Профил на dimov_a
  dimov_a
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#97] от "Свинчуга":

  ++++++++
  Може да покани да хапнат и други "видни" герберасти (Цветанов, Лъчо Мозъка, Цецка и т.н.). При тях ефекта, би бил сравним.

 99. 100 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2930 Неутрално

  Не знам за агнешки главички, но за генералски звездички изкопали Борисов от нищото и пробутали го за главен секретар на МВР се знае със сигурност. Както и за СИК, Пашата, Правешкия клан и този на Пеевски, както и за БТК, където Герб натика парите на държавата срещу минимална лихва.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK