Съвместно управление между ГЕРБ и БСП не е изключено, смята Методи Андреев

Съвместно управление между ГЕРБ и БСП не е изключено, смята Методи Андреев

© Юлия ЛазароваСъвместно управление между ГЕРБ и БСП не е добро решение за държавата, но не е изключено в един момент, такъв ход да бъде направен", коментира народният представител от ГЕРБ Методи Андреев пред радио "Фокус" - Пловдив. По думите му решението е в ръцете на политиците, като не трябва да се забравя, че в България всичко е възможно.


Андреев прогнозира, че България може да влезе в спирала на нестабилност в резултат на политическата криза, която се създаде от изхода на президентските избори. "Надявам се, че политическите партии ще превъзмогнат своите тясно партийни интересни и ще намерят някакво приемливо за повечето български граждани решение", допълни той.


Според депутата от ГЕРБ, президентските избори са показали, че в България има много силна протестна вълна. Методиев призна, че огромният финансов ресурс от Европейския съюз и парите, които българската държава е заделяла през годините за инфраструктурни проекти, са отишли в един малък кръг олигархични корпоративни фирми.
"Хората загубиха надежда и чувството, че в България може да има справедливост и справедливо разпределение на обществения ресурс. Имаше постижения в съдебната реформа, но хората не бяха убедени, че това е максимума, който ще даде тласък на една модерна, истинска и справедлива съдебна система. Да не говорим за неуспехите в областта на законодателството, свързано с дребния и средния бизнес", каза още депутатът от ГЕРБ.


По думите му, законодателството в голяма степен обслужва корпоративни интереси. "Дребният и средният бизнес така и не почувстваха облекчение на своята дейност. Напротив. Имам чувството, че много малки и средни фирми карат на ръба на възможностите си", допълни Методи Андреев.


Той сравни поведението на Бойко Борисов, след загуба на президентските избори, с това на Иван Костов през 2001 година, когато НДСВ спечели убедително парламентарните избори. Според Андреев не трябва да се драматизира неуспеха, тъй като в политиката е като във футбола – и най-силният отбор може да допусне загуба.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK