Из "Яневагейт": Цветан Василев и Цветан Цветанов са се обединили

Из "Яневагейт": Цветан Василев и Цветан Цветанов са се обединили

© ДневникВ поредната порция от записите "Яневагейт", които сайтът "Биволъ" разпространява, има кратък разговор между адвокат Момчил Мондешки и бившия председател на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева, от който става известно, че според Мондешки бившият мажоритарен собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев се е обединил с Цветан Цветанов.


От записа се разбира, че третият участник в разговорите - отстранената съдийка Румяна Ченалова отсъства. Мондешки и Янева разговарят със снишен глас. Това е продължение на друг разговор, който е записан в деня, в който бившият шеф на СГС чака решение на Висшия съдебен съвет (ВСС) за отстраняването й от поста. От думите на Мондешки се разбира,че той иска да ритне кучето, което се чу досега на няколко пъти в изтеклите записи. Това, което се знае за кучето е, че то е на Румяна Ченалова и се казва Бени.


В началото на ноември Мондешки - най-трудно откриваемият до този момент участник в разговорите, проговори пред в. "Труд". В интервюто адвокатът заявява, че разговорите всъщност били нарочно записвани, за да бъдат по-късно използвани "ако проблемите им продължат". Това доведе до реакция на прокуратурата, която възобнови спряното през лятото разследване по случая.
Разпитани бяха и тримата участници в разговорите, като разпитът на Мондешки и Янева бяха скрити от медиите, както от разпитваните, така и от разследващите.


Янева: Кво става, бе?
Мондешки: Му тегля един шут на тоя [не се разбира]...
Янева: Защо?
Мондешка: И той излетя навънка щото го е страх от мене.
Влади, не знам, според мен тваа, ще предстоят още проблеми. Няма да се спрат.
Янева: Защо така мислиш?
Мондешки: Не знам...
Янева: Защо мислиш, че ще има още проблеми?
Мондешки: Цветан Цветанов се е обединил с Цветан Василев.
Бени: Бау.
Янева: И к'во от това? Какво повече да ми направят? Да ме привлекат като обвиняема. Еми хубаво. И к'во от това?


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK