Предозиране: Бареков иска екстрадиране на ромите в Индия

Предозиране: Бареков иска екстрадиране на ромите в Индия

© Надежда Чипева, КапиталВъображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува посланията на управляващите, партиите, държавните институции или техните пиари. Рубриката на "Дневник" "Предозиране" започна със събиране на абсурдите на предизборната кампания без претенции за изчерпателност, но продължава и след това с нови сюжети.


Следва позиция на евродепутата Николай Бареков, който се обявява за екстрадиране на ромите от България в Индия:


Бареков се обяви за екстрадиране на населението от ромски произход. "Срещу отказ от българско гражданство държавата може да ги извози с големи пътнически лайнери директно до Делхи и истинската им родина", смята той. Евродепутатът подчерта, че това ще залегне като основна точка в програмата на Консервативната партия, която се очаква да бъде обявена официално до края на годината.
Бареков поздрави министър-председателя в оставка Бойко Борисов за проявената загриженост по въпроса с нелегалната миграция. Като припомни, че още преди три години самият той е поставил тази тема на дневен ред, Бареков констатира, че "по-добре късно отколкото никога". Той е категоричен, че бежанците, без идващите от Сирия, трябва да бъдат депортирани със самолети. Ако бях станал премиер преди три години, сега щеше да има огради, самолетите да са върнали афганистанците и циганите да са в строителни войски или на път към истинската им родина, убеден е евродепутатът.


Политикът даде заявка, че в програмата на новата Консервативна партия като основни точки ще залегнат борбата с корупцията, борбата с мигрантската криза и въвеждане на образователен ценз при гласуване.
Ето и пълното съдържание на коментара на евродепутата, провокиран от събитията от изминалата нощ в Харманли:


Поздравявам премиера в оставка Борисов, че заговори като мен преди три години за нелегалните мигранти. Все пак по-добре късно и след оставката, отколкото никога само защото Бареков го е предложил. Още тогава предложих пълна депортация на всички икономически мигранти от Афганистан и къде ли не. Щом някой е влязъл нелегално в България, няма работа тук. Без сирийските бежанци, които бягат от война, за останалите - депортация със самолети. Щом самолетът кацне с "пасажерите" в Кабул, Багдад, Исламабад - те са си у дома и край! Междувпрочем същата политика може да се приложи с известни стимули и за циганите, които ще искат да си вземат индийско гражданство и да се приберат там откъдето са дошли. Срещу отказ от българско гражданство държавата може да ги извози с големи пътнически лайнери директно до Делхи и истинската им родина. Ако бях станал премиер преди три години, сега щеше да има огради, самолетите да са върнали афганистанците и циганите да са в строителни войски или на път към истинската им родина. А с промените в Изборния кодекс може да се въведе изкуствен праг за образователен ценз и не-българските турци, гласуващи за Местан-Ердоган, както и безпросветните цигани, да са аут от изборите. Образователният ценз беше основна точка и все още е от моята програма за управление.


В програмата на новата Консервативна партия това ще бъдат основни точки след точка №1 - изкореняване на корупцията!

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK