Радан Кънев: Нашата задача е да отрежем свинската опашка на властта

Радан Кънев

© Юлия Лазарова

Радан КъневНашата задача е да отрежем дебелата свинска опашка на властта, която расте и дебелее не в продължение на 27, а продължение на пълни 70 години. И това може да стане със смелост, а не с конформизъм."


Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев на Националното съвещание на партията, което се провежда във Велико Търново. Кънев добави, че това може да стане със смелост, а не с конформизъм и това не може да стане в Реформаторския блок на Кунева и Лукарски, и ГЕРБ на Цветанов и Борисов.


В изказването си Кънев заяви, че ДСБ трябва да вгради огромната протестна енергия на обществото, показана на изборите за президент, в усилия за богатство и градеж. "Да обединим българите за коренна промяна, а не за разрушения, защото този процес може да бъде разрушителен", каза Кънев. Той добави, че има зов за общ фронт срещу БСП и ДПС, но "общ път с лидери, за които властта е на всяка цена, нямаме". "Общ фронт на бацилите не може да пребори инфекцията", заяви Радан Кънев.
"Ние имаме проблем с хора, които за властта са готови на всички и те са в ГЕРБ, и в ДПС. До скоро имаше и такива в нашите редици. Изправени сме пред огромни рискове за националната сигурност и пред вътрешно разложение на институциите. Тази зловеща картина води до пробив в българската национална сигурност", каза Кънев.


"С човека, който в момента в който загуби президентските избори, хвърли кърпата и избяга, за да се представи по-добре на следващите парламентарни избори, и прави това нещо за четвърти път в кариерата си, няма как да се справим със задаващите се опасности и предизвикателства. Не виждам, как "булката беглец" може да ни спаси от тях", добави той. Амбицията на всеки лидер на дясна партия е да вземе министър-председателското място, очерта целите пред партията си Кънев. Той каза на съпартийците си, че ако не смятат лидера си за достатъчно добър, да го сменят, но не и целите си.


В изказването си Кънев призова към обединение около ценност и предложи "нова харта", която да сложи началото на нов период. Текстовете в документа предлагат данъците да остават в общините, а не в централната власт, власт на закона, "силни национални институции, малка и силна администрация".


Хартата предлага обединение срещу завладяването на словото, а като първа задача поставя независима прокуратура, армия и сили за сигурност, както и силна дипломация. "Няма да допуснем унищожаването на българската природа и унищожаването и от олигарси. Опазването на природата е основа на патриотизма", каза Кънев. Друг приоритет са качественото образование и здравеопазване.


Призоваваме към съюз. Сега е времето, когато това мнозинство, трябва да се обедини, каза Кънев и завърши с думите на Апостола Левски "Свобода и всекиму своето".


Хартата ще бъде обсъденa на събранието на ДСБ.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK