Бойко Борисов "подари" на софиянци още един ремонтиран булевард (звук)

Бойко Борисов "подари" на софиянци още един ремонтиран булевард (звук)

© Министерският съветСофиянци вече са забравили какво представляваше булевард "Черни връх", Околовръстното шосе и Южната дъга... Така ще остане и занапред. Направихме необходимото, това е добър подарък за софиянци. Ако е било лесно, да са го направили още по времето на Тодор Живков. След всеки пленум и след всеки конгрес да са правили по един такъв булевард, ако е било лесно.


Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов, който заедно с кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на пускането на движението по ремонтирания участък на бул. "Черни връх" в столицата.


"Мога да кажа на софиянци: освен всичко, което виждате, са подновени и канализацията, осветлението, и всички комуникации под земята, защото и те са на близо 30-40 години. Да им е честито, по план беше за Коледа, успяха да се справят по-рано", каза Борисов.
Йорданка Фандъкова подчерта, че това е "изключително тежък обект", където е направена подмяна на цялата подземна инфраструктура само за 5 месеца, защото движението в столицата е много натоварено.


"Благодаря специално на господин Борисов и правителството, защото финансирането на този проект е изцяло от държавния бюджет. Започнахме със 7 милиона, които бяха отпуснати и се надяваме да завършим с 6 милиона, с които трябва да се разплатим със строителите, защото на нас ни се наложи да плащаме доста сериозни средства за отчуждаване. Всички знаем какво представляваше булевардът тук", каза кметът.


Премиерът в оставка припомни и другите изцяло завършени инфраструктурни проекти в София. "Северната скоростна тангента е готова и я ползват. Отделно дадохме пари да си направят съдединителните връзки и обходите за тръби. Сега щяхме да започнем пътя за Младост, но госпожа Нинова като дойде ще го направи. Има си достатъчно възможности да се справят- нов президент, пленуми", заяви той.


"Ще дойде време всеки да си направи изводите. Това, което съм обещал съм го направил до едно. И ми харесва това, което сме направили. И колкото това да беше протестен вот, все още не мога да го разбера, сигурно няма и да го разбера При това село, това което направихме - колкото повече питам, толкова повече не могат да ми отговорят. Като знам какво беше, неузнаваемо", коментира Борисов.


"В България е още по-хубаво. Два дена всяка нощ ходя до Харманли и се връщам - песен, магистрали "Тракия", "Марица", в Димитровград и Хасково площади, кръгови, всичко направено", обобщи премиерът.


"Бежанската вълна в момента, натискът е най-нисък от всички времена, откакто е започнал миграционният натиск", коментира още той.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK