Орхан Исмаилов смени Корман Исмаилов като председател на НПСД

Орхан Исмаилов

© Анелия Николова

Орхан ИсмаиловОрхан Исмаилов замени Корман Исмаилов, като председател на Народна партия "Свобода и достойнство" на първия национален конгрес на партията. Това стана с пълно единодушие от всички делегати. Доц. д-р Орхан Исмаилов е заместник министърът на отбраната в оставка. Върховният орган на партията избра и ново ръководство, което ще се състои от 17 члена.


"Влизам в политиката защо съм един от вас, отвратен и омерзен от ставащото днес. Но аз вярвам, че промяната трябва да започне от самите нас. Както от мен, така и от вас. От всички хора, които искат бъдеще и са готови да го постигнат. Заради нас, заради нашите родители, заради децата ни – в името на България", заяви Орхан Исмаилов.


"Ето, че изминаха четири години, откакто стотици смели мъже и жени решиха да се опълчат срещу лицемерието, наглостта и потайните схеми на една партия, която до този момент повечето от нас подкрепяха с вярност и всеотдайност. Когато обаче лъсна ужасната истина за кръвната връзка на тогавашните ни ръководители със структурите на Държавна сигурност, ние казахме: До тук!", заяви зам.-председателят и идеен учредител на НПСД, който беше един от лидерите на ДПС. Дал допълно, че на изминалите местни избори НПСД е мобилизирала вот, какъвто основният й политически опонент - ДПС не е очаквал, като по този начин се е доказало, че монополът им в така наречените смесени райони далеч не е неразбиваем.
"Благодарение на принципния ни подход към коалиционната политика на партията, ние потърсихме съмишленици в спектъра център-дясно. Намерихме ги в лицето на Реформаторския блок, оставайки верни на мирогледа си, станахме част от управляваща коалиция до момента на подаването на оставката на настоящото правителство. Ние доказахме, че сме жизнени, че имаме потенциал, че можем да бъдем активен, честен и предсказуем партньор", каза още Касим Дал в речта си.


Бившият вече председател на НПСД и настоящ заместник-председател на партията Корман Исмаилов каза в доклада за четирите години, в които той беше начело: "Със своята поява и действия НПСД отказа Ахмед Доган от формалното председателство на партията му и го изпрати в така уютното му задкулисие. Откъдето да продължи да развива новият си финансово олигархичен проект "Пеевски". Проект който по своите опустошителни мащаби и властова всеядност надмина и застраши дори създателя си", обясни още той.


"Вътре в страната, надигащият се псевдо-патриотизъм или национал- популизъм с присъщия си език на омразата се насочи към бежанците и емигрантите, като остави на втори план агресията си към българските роми, мюсюлмани, турци и евреи. Насаждането на напрежение и страхове, през ксенофобията и ислямофобията са сериозна заплаха и проблем пред единството на българската нация", каза още Корман Исмаилов.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK