Гозби от четирите края на света събират около една маса

Гозби от четирите края на света събират около една маса


Kулинарни традиции от четирите края на света ще прадставят от Мулти Култи колектив в събота (на 10 декември от 15 до 17 ч.) в ИКЕА.


Участници в "кулинарното шоу" са четирима готвачи - емблематични представители на софийската гастрономична сцена, които ще представят кулинарното богатство на родните си страни. Посетителите ще могат да опитат екзотични ястия, приготвени пред тях и да се запознаят с културни и кулинарни традиции на Ирак, Непал, Сърбия и Ливан.


Уменията ще демонстрира Фреди Бениамин от ресторант Ашурбанипал, който ще доближи традиционната иракска кухня с топлото предястие самбусак - малки банички с вегетариански пълнеж, поднесени с ароматен черен чай.




Гозби от четирите края на света събират около една маса

Носителят на медал от конкурса "Скариада" в Лесковац - Майстор Даци от ресторант "Котилото", ще приготви сръбска скара, която ще допълни с любимата си разрядка урбанес.


Ливанецът с френско сладкарско образование Хани Таук от сладкарница Карамел.бг, ще покаже как се правят хрупкави френски кроасани.


Гозби от четирите края на света събират около една маса

Главният шеф-готвач на ресторант Гуркха Гунджа Б. Чокхал ще ни пренесе в Непал с вкусна зеленчуковата хангама - парченца от ситно нарязани и запържени в дълбок тиган зеленчуци, овкусени с ароматни индийски подправки.
Гозби от четирите края на света събират около една маса

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK