И в районния съд се появиха контрапротестиращи, "Шоуто на Слави" се оказа посредник

Съдия Росица Велкова и София Икономова участваха в "Шоуто на Слави" на 13 декември.

© Скрийншот

Съдия Росица Велкова и София Икономова участваха в "Шоуто на Слави" на 13 декември.Напрежението в Софийския районен съд ескалира близо две седмици след като мнозинството от съдии и съдебни служители протестираха пред сградата на Висшия съдебен съвет. Причината - участието на две съдии от гражданското отделение - Росица Велкова и София Икономова, в предаването "Шоуто на Слави" миналата седмица, в което те изразиха несъгласие с протеста и действията на ръководството на съда.


Това доведе до размяна на сигнали до етичната комисия на Софийския районен съд и до писмо, подписано от над 40 магистрати до "Шоуто на Слави". Велкова и Икономова предпочетоха да изразят позиция пред предаването, а не пред общото събрание на съдиите от СРС. Те не дойдоха и на срещата на магистрати и служители с членове на Висшия съдебен съвет и инспектората, организирана в петък.


Мнозинството от съдиите в най-големия и най-натоварен съд в страната протестираха на 9 декември срещу решението на Висшия съдебен съвет да започне проверка
в институцията, както и заради продължаващите проблеми, свързани с натовареността и лошите условия. По този повод и председателят на съда Методи Лалов, както и неговите заместници подадоха оставка, считано от първи февруари. Основният им мотив - този съдебен съвет не разбира и не може да помогне за решаването на проблемите в СРС.


Няколко дни след протеста - 13 декември - съдийската колегия гласува спешни мерки за съда. Същата вечер в "Шоуто на Слави" двете съдийки - Велкова и Икономова - взимат участие (не е известно защо те са избрали именно това предаване, а не са разпространили позиция до всички медии - бел. ред.), за да изразят несъгласие с мотивите на протеста.


Основно техните аргументи бяха, че в съда има хора, които работят и които не го правят.


А най-основният проблем не било, че съдът е пренатоварен, а че председателят на съда в оставка Методи Лалов не е предприел мерки срещу мързеливите.


Велкова дори определи подаването на оставка от страна на Лалов като опит за извиване на ръцете на членовете на съвета.


На 15 декември "Шоуто на Слави" отново се ангажира с проблемите в съда и в ефир е прочетено становището на съдия Десислава Джарова. Тя не е съгласна с телевизионното участие на колежките си и затова пише до ръководството на СРС и етичната комисия в съда.


"Считам, че медийната изява с неверни и необосновани твърдения накърнява репутацията на всички колеги от СРС, някои от които работят повече от 10-15 години при свръхнатоварване, и като цяло принизява съдийската професия, осъществявана от всички съдии на територията на България", пише Джарова.


Тя уточнява, че не е станало известно кого представляват двете съдийки, но че те са представили неверни твърдения за протеста, "включително невярното твърдение, че работата в Софийския районен съд не върви, защото имало "няколко мързеливи колеги",


че "част от съдиите работели, а част протестирали, че са натоварени" (подчертавайки своите собствени заслуги – а именно, че са от работливите)".


Протестът на съдии и служители пред ВСС на 9 декември

© Надежда Чипева

Протестът на съдии и служители пред ВСС на 9 декември


Съдия Джарова казва, че медийната изява не съответства на Кодекса за етично поведение на българските магистрати и предлага двете да дадат обяснение пред Общото събрание на Софийския районен съд, а етичната комисия да се произнесе дали двете са извършили нарушение.


След изчитането на становището й водещият Слави Трифонов прави следния коментар: "Все едно се върнах в комунизма. Доноси! Уважаваеми съдии, ако си позволите да говорите критично, ще ви извикат на Общо събрание или ще ви дадат на Комисията по етика. Същата демокрация и свобода имаше едно време, когато някой си позволяваше да изрази свободно мнението си. По това време го викаха при отговорните органи, порицаваха го, а понякога го и арестуваха."Контрастановище и до съда в Люксембург


В отговор на писмото на Джарова, Велкова и Икономова пишат сигнал също до етичната комисия на районния съд, Висшия съдебен съвет и председателя - Методи Лалов. Те виждат натиск в несъгласието на Джарова с тяхното мнение и също смятат, че с формулировките "принизява съдийската професия" и други, тя е нарушила кодекса за етично поведение. Според тях с писмото й се ограничава свободата им на изразяване.


"Без да оспорваме правото на колегата да изрази мнението си в тази насока, анализирайки отразеното в становището ѝ, намираме, че с направените в него внушения и начина на неговото оповестяване се правят опити за натиск поради застъпената от нас позиция, противоречаща на тезата на част от колегите, поддържана и от ръководството, а именно за свръхнатовареност на съда и реалните проблеми на СРС", пишат съдийките и се заканват


да се обърнат към Съда на Европейския съюз в Люксембург, "където колегата Джарова е имала възможност да проведе стаж, за да изложат своето становище относно действията ѝ като български магистрат и бивш стажант на този съд, защитаващ основни принципи на Европейския съюз".


Контрасигналът на двете съдийки накара над 40 магистрати от Софийския районен съд да пишат писмо до "Шоуто на Слави". В него те казват, че има и друга гледна точка освен тази на Велкова и Икономова, и подкрепят действията и позицията на съдия Джарова.


"Авторитетът на правосъдието е обществена ценност, защитена и в конституцията, и в международните правни актове и значима за утвърждаване на върховенството на закона, защото липсата на доверие в актовете на съда води до правен нихилизъм и улично правосъдие", пишат магистратите и уточняват, че етичните комисии "съществуват, за да установят неетично поведение на съдии в рамките на добронамерена проверка между колеги, без страх от наказание".


"Участието на двете колеги не само според колегата Джарова постави публично и под общ знаменател съдиите от Софийския районен съд и ги квалифицира като мързеливи. Същевременно досега нито съдия Икономова, нито съдия Велкова са споделяли с нас тези свои критични позиции. За тях научихме за пръв път от телевизионното предаване. Затова най-естествената реакция е да използваме вътрешните механизми за саморегулация, за да ги изслушаме", пише още в писмото.


"Справедливо е при поднасяне на информация и даване на трибуна на определени позиции винаги да се чува и другата страна, а също и да се прави обективна преценка коя е конюнктурно силната, за да не се превръща журналистиката съзнателно или не в инструмент за мачкане на демократичната форма на съпротива срещу произвол", завършва позицията.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (78)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1862 Весело

  Шоуто на Слави - Отдел"Жалби".

 2. 2 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3440 Неутрално

  Шамара и Лекето няма да са сами. На всеки протест се противопоставят няколко лекета.Игнорирайте ги заедно с дългия плешив шаман

 3. 3 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1514 Неутрално

  Учиндолският месия не харесва това:
  ""Участието на двете колеги не само според колегата Джарова,, постави публично и под общ знаменател съдииите от Софийския районен съд и ги квалифицира като мързеливи. Същевременно досега нито съдия Икономова, нито съдия Велкова са споделяли с нас тези свои критични позиции. За тях научихме за първи път от телевизионното предаване. Затова най-естествената реакция е да използваме вътрешните механизми за саморегулация, за да ги изслушаме", пише още в писмото.
  "Справеливо е при поднасяне на информация и даване на трибуна на определени позиции, винаги да се чува и другата страна, а също и да се прави обективна преценка коя е конюктурно силната, за да не се превръща журналистиката съзнателно или не в инструмент за мачкане на демократичната форма на съпротива срещу произвол", завършва позицията."
  Инак, според претециите за независимост и разделение на властите, би трябвало да се действа точно така.

 4. 4 Профил на miho45
  miho45
  Рейтинг: 721 Неутрално

  Съдийска му работа.Кой прав,кой крив,ха сега да видим кой ще осъди.......

 5. 5 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 1219 Неутрално

  Дааа, учиндолския бек се издигна в йерархията до слуга и рупор на Цацаров и Узунов.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 6. 6 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 4342 Любопитно

  Страшното е учиндолският се опитва да диктува и манипулира общественото мнение .Често с доста користни и мъгляви цели и похвати

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !
 7. 7 Профил на o1e
  o1e
  Рейтинг: 450 Неутрално

  40 съдии са прекарали уикенда в съчиняване на писмо и изпращането им до медии. Къде е станало това, в смисъл къде са се събрали да го напишат? Малко ми е странно, ама съвсем мъничко... Да бе през седмицата можеше да кажат че са се събрали в някоя зала на съда.

 8. 8 Профил на Няма Фандък за лиляви и червени комунисти
  Няма Фандък за лиляви и червени комунисти
  Рейтинг: 1712 Неутрално

  Шоуто на Слави са едни гнусари крепящи статуквото, докато крещят най-силно срещу статуквото. Креатури на най-ретроградната част от задкулисието.

 9. 9 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2436 Неутрално

  ами щом държавата е стигнала до там проблемите на съда да се решават във вечерно шоу със сексуална насоченост ,няма лошо ,така да е .

 10. 10 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#6:"Messerschmitt"]Страшното е учиндолският се опитва да диктува и манипулира общественото мнение [/quote]
  Добре се справя правичката да си кажем. Ноо Аамбубата не се притеснява от Дългия

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 11. 11 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1188 Любопитно

  На мен пък ми е интересно, кое е свързващото звено между шоуто но слави и двете съдийки ... изпълняват ли роля и стои ли някой зад тях...?

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 12. 12 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1413 Неутрално

  Защо не са взели и Петното, нали и той вечно контрапротестира?????
  Навсякъде има мър.и
  Срам за гилдията

 13. 13 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 886 Весело

  Явно шоуто със СРС ще продължи още известно време!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 14. 14 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Бойкот на бТВ.
  Новата тв на мафията "Пеевски".

  Или някой вярва, че славчо прави нещо за без пари.
  Или не вярва, че "Пеевски" са основните саботьори на каквато и да е Съдебна реформа.

  Navigare Necesse Est
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1614 Неутрално

  [quote#5:"меншевик"]учиндолския бек се издигна в йерархията до слуга и рупор на Цацаров и Узунов.[/quote]
  Бареков 2!

 17. 17 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1614 Неутрално

  [quote#6:"Messerschmitt"]Често с доста користни и мъгляви цели и похвати[/quote]
  Руска маша!

 18. 18 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3736 Неутрално

  [quote#4:"miho45"]Съдийска му работа.Кой прав,кой крив,ха сега да видим кой ще осъди....... [/quote]
  Глупости на търкалета точно па по този въпрос, че белята била в "няколко мързеливи", които шефът не бил вкарал в пътя!
  Има си обективен критерий - натовареност, при това средна. На калпак, делейки общо делата връз броя калпаци съдийски, без дележ на "трудолюбиви" и "мързеливи".
  Та от тая сметка излиза, че Софийският районен е в ПЪТИ по-натоварен на калпак от всяко едно друго съдилище в страната. И това " в пъти" заради "няколко мързеливи" няма как да се промени, дори ако ги извадят от сметката.

  Кой прав не се наемам да отсъждам.
  Но тия двете са явно "криви" и е повече от явно, че обслужват чисто политически , при това с проститутски и гьонсуратски 'фатки. Това е сигурно!
  А и бива да се позамислим - дали това не е следствие от "срещата" на Слави Трифонов с Цацаров и становището на Цацаров за Референдума и сега Слави Трифонов да плаща по своята част от сделката, давайки трибуна и рупорче ...

 19. 19 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1614 Неутрално

  [quote#11:"the_flea"]кое е свързващото звено между шоуто но слави и двете съдийки ... изпълняват ли роля и стои ли някой зад тях...?[/quote]
  Сянката на една дебееееела цаца стои зад тях!

 20. 20 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1188 Любопитно

  До коментар [#10] от "oporna_to4ka":


  [quote#10:"oporna_to4ka"] Ноо Аамбубата [/quote]
  Намери някоя врачка или баячка да ти бае против Аамбуби,
  .... съвременната медицина е безсилна....

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 21. 21 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 380 Неутрално

  Шамара, Петното, Дългия - поредица от жалки хора с още по-жалък интелект.
  А хората, които застават зад тях са овцете, които гласуваха за царя, Станишев, Сидеров, Бареков, Борисов, Янв Янев, Симеонов, Каракачанов, Марешки - всеки път различен спсител открили и докарали ни до това дередже.Те са толкова тъпи, че не разбират, че те са виновните и все търсят някой друг да обвинят за съсипията.
  Чалгата не прощава - тя не е просто музика, тя е вече начин на живот - чуеш мажоритарни избори да ти рекламира един чалгар и ти го следваш, като овце.Така беше и с 800-те дни, после големи шлемове им дадоха - какви ли не лъжци ги налъгаха, ама те е вдяват и това е.

 22. 22 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3736 Весело

  [quote#13:"boby1945"]Явно шоуто със СРС ще продължи още известно време!!! [/quote]
  Кое "СРС"? Тая абревиатура ще излезе доста палава
  Щото няма да се изненадам, ако изкочат и "се-ре-се"-та.
  Даже си мисля, че е сигурно и е само въпрос на време ...

 23. 23 Профил на kaloianski
  kaloianski
  Рейтинг: 526 Неутрално

  реплика на чалга-съдийки: - Ние колко високо вдигахме краката и писахме на етичния шеф какви ли не мръсотийки, за да ни назначат за съдийки, а този Лалов ще си позволява да иска от ВСС разни неща?!! И не сме ходили в Люксембург даже - ще пишем там как Джарова е била и какво прави тук сега... За шефове на съд да се избират само интимни приятели на Митко! https://bivol.bg/uzunov-petrichev.html

 24. 24 Профил на FvH
  FvH
  Рейтинг: 723 Любопитно

  Контра-Славито е доста жалък човек..

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 25. 25 Профил на Краси
  Краси
  Рейтинг: 615 Неутрално

  Добре е, че Слави се разкрива като слуга на мафията!

  Да почистим България от агентурата на руската империя!!!
 26. 26 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Интересен е поводът за протеста-заради проверка на делата и най-вече дали има неоснователно забавяне на движението по тях .Не ми е ясно защо съдия , който си върши работата според закона, би протестирал срещу проверка.Подобна проверка не може да държи сметка защо съдията се е произнесал по един или друг начин, а единствено дали са спазени сроковете, предвидени в закона.

 27. 27 Профил на reduta
  reduta
  Рейтинг: 284 Разстроено

  Не взимам страна, не съм специалист, но ми се струва, че и ръкводството е виновно. В днешния дигитален свят има поне 10 начина да си намалят натоварването с дигитализиране на част от админ дейностите. Все ми се струва, че не са направили много в тази насока. Моето лично мнение е, че в тази отровна интригантска среда, всички на отговорни постове са виновни. Ако беше фирма - отдавна да са фалирали. С интриги не се лекува болен човек!

 28. 28 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1236 Весело

  "...Участието на две съдии".
  Дневник измисля нова граматика.
  Ако може да изберете между двете засега единствени правилни форми:
  - Двама съдии
  - Две съдийки
  Първото би било по-коректно, но можете, ако държите, да ползвате и второто.
  Но това, вашето, не става...

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 29. 29 Профил на Аptekar4eto
  Аptekar4eto
  Рейтинг: 230 Неутрално

  Това "Шоу" не трябваше ли отдавна да е преместено в някоя от телевизиите за възрастни от типа на XXL или пък в телевизиите гравитиращи около "Пайнер". Политическо порно и чалга- неочаквано добра комбинация.

 30. 30 Профил на erintian
  erintian
  Рейтинг: 27 Неутрално

  Ех, тоя Слави, все мрънка колко било зле обществото и сега самия той прави нещата, за които обвинява другите... Крушата не пада по-далеч от дървото, както е казал народа, а все пак Слави Трифонов си е чист български селтак (последното не е в смисъл на обида).

 31. 31 Профил на aug31434635
  aug31434635
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Всъщност на КОЙ служи това шоу?

 32. 32 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  Др. Пеевски се обажда на др. Цацаров, той пък на др. Трифонов и изпълнява.

 33. 33 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Еееей, тази "новина" е от четвъртък ... а днес е понеделник!
  и к'вооо ... тези двете се явиха "спонтанно" в шоуто на Чалгаря ... въобще да не си помислите, че ги е пратил Цацаров.
  Я сега някой да се опита "спонтанно" да се появи довечера във въпросното шоу и да си каже думата (както казваше Жоржи) - няма да е възможно, нали?
  Чалгарят е подлогата на Цацаров, който пък е подлогата на Тиквата и Прасчо.

 34. 34 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2917 Неутрално

  Когато илюзионист е на сцената , винаги има асистентка за отвличане на вниманието. В този случай , С.Т. ИГРАЕ роля на асистентката. А фокуса , най-вероятно да е свързан с олекване джоба на матряла.Или още по-лошо , обезличаване на институциите.

  SHADOWS of SOFIA
 35. 35 Профил на Deinio
  Deinio
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Контракифли отварят уста, говори Цацаров

 36. 36 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4419 Весело

  ,,И в районния съд се появиха контрапротестиращи, "Шоуто на Слави" се оказа посредник,,

  А ве ко си играете на иди ми доди ми. Маайте омбусманот, правителство, мравителство, съдии и прокурори на куп и слагайте ,,шоуто на Слави,, да на управлява

 37. 37 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3736 Неутрално

  [quote#26:"mushashi"]Интересен е поводът за протеста[/quote]
  Ми то си е ясно, че протестът и той е политически.

  Иначе при тази натовареност, ако ги беше грижа за правораздаването, би трябвало да се вдигнат съдиите от Софийския районен отдавна на стачка.
  Защото дори ако извадим чисто "рутинните" и елементарни дела от бройката, (макар че пак си остава тяхната чисто техническа обработка, която гълта време и сили) - пак си остават предостатъчно дела, та да са отдавна "изпушили" главите съдийски от зора.
  Но такова нещо няма. "Бутат я" там ...
  И се разпротестираха, когато се скюскаха пак с Цацаров, пак заради Мариана Тодорова и, да не забравяме - партията на Христо Иванов.

 38. 38 Профил на thenomad
  thenomad
  Рейтинг: 460 Неутрално

  Слави се самопровъзгаси за най-големия демократ. А драскачите му (тъй наречените сценарити) са най-компетентни по абсолютно всичко.

 39. 39 Профил на Иван К
  Иван К
  Рейтинг: 3128 Гневно

  Как може един гражданин да потърси правосъдие от съдия който търси правосъдие от шоуто на Слави.

  подпис
 40. 40 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10792 Неутрално

  Някой очаква ли от Слави почтенност? Аз много отдавна не очаквам нищо от него, камо ли почетенност. Той е толкова предсказуем

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 41. 41 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4419 Весело

  [quote#33:"Косьо Генчев"]тези двете се явиха "спонтанно" в шоуто на Чалгаря ... [/quote]

  Шит Косьо, ни са подигравай на Слави славея, щот язе сакам негофто шоу да почни да на управлява, голем майтап ша пада

 42. 42 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  Сега става ясно защо Шоуто и Слави и Сценаристите не подкрепиха протестите срещу Пеевски. Защото те са били хора на Доган/пеевски. Не случайно Пеевски и Доган не са осмивани в т.н. шоу.

 43. 43 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Мнозинството от съдиите
  ------------

  Давай Дневник, още може.
  То се видя на заповядания протест колко са протестиращите и кои са, ама нема се косите, некви си факти не бива да пречат на изпълнението на плана.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 44. 44 Профил на the_axel
  the_axel
  Рейтинг: 311 Неутрално

  Както върви , ще дойде време съдебните дела да се водят при шоуто на Слави и той ще е е главния арбитър !

 45. 45 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3736 Весело

  [quote#28:"pariah"]Дневник измисля нова граматика. [/quote]
  А, не.
  По-скоро, защото темата е животрептуща за Дневник, който 'ич биля не обича да му се противоречи, и душичката журналистическа на журналиста "Дневник" в потрес и с треперливи пръстчета е набирала громящия, парещ и бунещ справедливия гняв на умните и красивите текст.

 46. 46 Профил на Приказки под шипковия храст
  Приказки под шипковия храст
  Рейтинг: 284 Любопитно

  Прекалено дълго четиво за понеделник сутрин; може и да изясняват някъде темата, но - ако бяха изразили позиция в "Бързо, лесно, вкусно" или "Часът на Милен Цветков", по-приемлива ли щеше да е тя?

 47. 47 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2917 Неутрално

  До коментар [#37] от "xm...":

  Когато искаш да блокираш сървър му изпращаш безброй съобщения. Същото е и със съда. Когато не отпускаш щатни бройки (съдии) блокираш нормалната работа. Какво не разбра?Или трябва да си напомняме приказката за тримата шишковци?

  SHADOWS of SOFIA
 48. 48 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  шоуто на Слави и арменския поп Слави, айде нема нужда, дългия си е повярвал много сериозно обаче

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 49. 49 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3949 Неутрално

  Станахме държавата на тримата шишковци и дългия.

 50. 50 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3736 Неутрално

  До коментар [#47] от "ka2":
  Уважаеми, тая работа със свръхнатоварването им не е от вчера.
  На всичкото отгоре патардията по въпроса се вдига от няколко години вече. НО - на приливи и отливи. Според изострянето на политическата обстановка.
  И се използва изцяло и САМО политически!

  Повтарям: ако на съдиите наистина им пукаше толкова за съдопроизводството - отдавна би трябвало да са стачкували.

 51. 51 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2917 Неутрално

  До коментар [#50] от "xm...":

  Това е въпрос на гледна точка. Така го мислиш и разбираш. Но остави другите , да имат свое разбиране , за собствените им проблеми.

  SHADOWS of SOFIA
 52. 52 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1262 Неутрално

  славчо си е дърта комуняга,винаги ги е 'представял' в добра светлина...помня как канеше гоце ,р.овч и всякакви подобни измекяри...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 53. 53 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  До коментар [#26] от "mushashi":

  Протестират защото спазването на сроковете в дадени случаи и при определени обстоятелства/ напр.свръхнатовареност/ е физическо невъзможно - не защото съдията е мързелив или некадърен /не казвам че няма такива/ а защото физически такъв обем не може да се обработи качествено.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 54. 54 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 512 Неутрално

  Щутовете на Сл. Тр. заедно с Мая пишат правилата, а ГЕРБ ги гласува, защото "така се произнесъл народът", както каза Дончев тази сутрин. Това е сценарият, който ще направи България единствената уникална държава в Европа и Азия. Даже едиствената.

 55. 55 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3736 Неутрално

  [quote#51:"ka2"]Това е въпрос на гледна точка. [/quote]
  Тц.
  Това е въпрос на елементарна съпоставка.
  И още по-елементарна сметка, ако се вгледате в броя дела, които отмятат в СРС. Ако се влагаха на макс - досега да са се изпотръшкали в реанимация заради пълно, включително и мозъчно, изтощение. Ама не са ...

 56. 56 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2917 Неутрално

  До коментар [#55] от "xm...":

  Какво предлагаш? Явно си запознат с тръшкането. Посочи им на съдиите верния път.

  SHADOWS of SOFIA
 57. 57 Профил на someeeee
  someeeee
  Рейтинг: 469 Неутрално

  До коментар [#1] от "chicago514":

  По-скоро "Шоуто на Слави" - новият проводник на манипулациите на статуквото...
  Все пак Станислав Трифонов трябва да заеме почетното си място до такива като Беновска (няма да ги нарека НИКОГА журналисти, защото не са) и подобни... А предаването му да се нареди достойно в колекцията Пеевски пасквили тровещи медийната среда в страната...

 58. 58 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3736 Неутрално

  До коментар [#56] от "ka2":
  Защо?

  Отричам само будалкането, не се напъвам да им давам акъл.
  Освен един - за елементарна почтеност. Най-вече пред себе си.
  Останалото със сигурност ще си дойде по реда ...

 59. 59 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1103 Разстроено

  Трифонооф е опасен тип с пари в кеш и намесата му в работата на институциите не е никак случайна а планирано мероприятие за намеса и разкащане на държавата до степен хаос и междуособици . На трифонооф не му пука за България , кешира абсолютно всеки ден по 80-90 хил. евра от реклами и рейтинг . Опасен и вулгарен тип . Човеци бдете ..... !

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 60. 60 Профил на just
  just
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Тези две каки като ги види човек само как изглеждат и прави асоциации с едни безпризорни улични четириноги, което дори е леко обидно за животинките. Шоуто на Слави е най-точното място където тези
  чалга-съдийки/които успешно могат да се объркат с чалга певачки от долнопробна кръчма/ могат да се изявят. Трагичното в случая е
  че тези същества раздават правосъдие в България.
  А сега тези идиоти които гласуваха за мажоритарния вот на референдума на чалга гуруто от Учиндол, да ходят да се гръмнат.

 61. 61 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 1122 Весело

  Хаха залеза на още една чалга .Ей ще доде времето плевела да отсъпи място на цветятата и гората.

 62. 62 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 553 Неутрално

  [quote#41:"сидер"]щот язе сакам негофто шоу да почни да на управлява, голем майтап ша пада [/quote]

  То майтап ще пада ... ама на твоя и моя голи задници. А аз точно това не го искам.

 63. 63 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 1244 Неутрално

  [quote#25:"Краси"]Добре е, че Слави се разкрива като слуга на мафията![/quote]
  Той отдавна е лъснал, ама за чалгарите не е така.
  Откак направи предаване-некролог за мултигруопския престъпник беше очевадно що за стока е.

 64. 64 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#53] от "bludniq_sin":

  А знаеш ли, че има разследващи полицаи, които разследват по над 150 дела за година? Имат двумесечен срок за разследване, който е преклузивен и не се ли спази срока и делото отива на кино.И в този срок не се вземат предвид времето, в което са бири в отпуск или в болнични.Сещаш, че неспазването на срока дори по едно дело е основание за дисциплинарно уволнение.А и разследващите полицаи дават и няколко пъти в месеца по 24 часови дежурства, при които те посещават местопроизшествия, а не стоят на топло в кабинетите.Как те успяват да спазят сроковете, а съдиите не успяват? Да не говорим пък какви са разликите в заплащането-заплатата им е повече от два пъти по-ниска, не получават 13-а заплата, парите за облекло са им в пъти по-ниски

 65. 65 Профил на zheravna
  zheravna
  Рейтинг: 408 Неутрално

  До коментар [#9] от "edin drug":

  Всъщност -" сексуално- чалгаджийска насоченост".
  Като гледам турските сериали и Трифонов по БТВ , си мисля, че депутата от ДПС Д. Пеевскиоглу е основен акционер в тази ТВ.

 66. 66 Профил на Аptekar4eto
  Аptekar4eto
  Рейтинг: 230 Неутрално

  Да изчака Петното да излезе от ареста и да го покани и него

 67. 67 Профил на Аptekar4eto
  Аptekar4eto
  Рейтинг: 230 Неутрално

  И оная кака от контрапротеста за Орешаски с готините брадавици.

 68. 68 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 3160 Неутрално

  До коментар [#31] от "aug31434635":

  Това не е въпрос, а отговор.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 69. 69 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 847 Неутрално

  [quote#27:"reduta"]Не взимам страна, не съм специалист, но ми се струва, че и ръкводството е виновно.[/quote]

  Ръководството на СРС точно в този исторически момент няма никаква вина. Щеше да има вина ако не стои на правилната позиция. А то шумно протестира срещу когото трябва и точно, когато трябва. Коментарите във форума на най-умните и интелигентните го потвърждават. Лекичко съмнение поражда само оглушителното мълчание (спотайване?) на най-висшия съдия Л. Панов по проблемите на най-големия съд в България.

  Никога повече мутри начело на България.
 70. 70 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2205 Любопитно

  е па взел си е поука другаря Цацаров... тея двете баре изглеждат пълнолетни, за разлика от оня "план Б" който изкарваше срещу Панов и Христо Иванов... еле па че шоото се харчи повече от новините

 71. 71 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1305 Неутрално

  [quote#0:"матряла"]писмо, подписано от над 40 магистрати до "Шоуто на Слави"[/quote]

  40 : 156 = 26% . Далече сме от вишегласие, камо ли от сугестираното единодушие. Мяза на некоя меншевишка завера.

 72. 72 Профил на kdo52372883
  kdo52372883
  Рейтинг: 1304 Любопитно

  Мда. Вече стана ясно какво точно са обсъждали Дългия и Главния на оная среща. А именно – „съгласуване“ на позициите по „важни за страната въпроси“. Последствията не закъсняха, даже бяха светкавични, може да се каже – в момента, в който на Главния (и на неговите лепкави подлоги във ВСС) спешно им дотрябва телевизонен рупор (освен ПеефTV/Канал3, нали), чрез който да заклеймят справедливия протест на СРС, на сервилно разположение се оказа Дългия. Ми той човекът бил, чисто и просто, поредната еманация на волята на Главния Тапир (т.е. Сотир). Единственото, което не става ясно (поне засега) е какво е обещал Главния Тапир на Дългия, в замяна на ценната PR услуга. Но скоро ще видим, предполагам. Пък ВАС междувременно беше спрял и второто дело на Дългия – дали пък сега, току-виж, няма пак да го пуснат? Храна за размисъл. Бъдете здрави и весели празници.

 73. 73 Профил на Yossarian
  Yossarian
  Рейтинг: 340 Неутрално

  За едва няколко седмици напълно се изясни кой стои зад Слави и активните му политически действия от тази година. Започна с плюене срещу Плевнелиев, после среща с Цацаров, сега мятане на лайна срещу противниците на ВСС.
  Спомняме си и миналото, в което Мултигруп беше основният спонсор на Слави, а последният определи Доган като "близък приятел".
  Но материалът е прост, не мисли и забравя бързо. И гласува, водейки се по акъла на учиндолския продажен чалгаджия.

 74. 74 Профил на borismt
  borismt
  Рейтинг: 307 Неутрално

  Ебем ги у съдииките, които се явяват в шоуто на чалгар , който е получил диплом за висше образование без да полага изпити ....

 75. 75 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 1002 Любопитно

  Пеевски май не си е доплатил и държи здраво гергов и бТВ.

  http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2016/02/10/2702029_delian_peevski_e_platil_za_sgradata_na_btv_28_mln_evro/

  Navigare Necesse Est
 76. 76 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8802 Неутрално

  Трифонов докога ще се изживява, като последна инстанция. Редно ли е шоу, което се декларира като развлекателно, да се изживява, като политическо.

 77. 77 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  [quote#64:"mushashi"]Имат двумесечен срок за разследване, който е преклузивен и не се ли спази срока и делото отива на кино.[/quote]

  Пълни глупости. Срокът може да бъде продължаван многократно! Що пишеш без да четеш.. Отвори НПК. 99% от сроковете предвидени в НПК за обвинението и съда са инструктивни!

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 78. 78 Профил на Емил 47
  Емил 47
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#59] от "Радко":

  А дали са само от реклами и рейтинг.Дали и някой не препира нещо...?

  emil_47
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK