Христо Иванов: Изходът след проверката на прокуратурата за Цацаров е моментална оставка

Христо Иванов беше на разпит в Столичното следствие заради бартера на ваксини между България и Турция през 2015 година

© Юлия Лазарова

Христо Иванов беше на разпит в Столичното следствие заради бартера на ваксини между България и Турция през 2015 годинаБившият министър на правосъдието Христо Иванов, който наскоро обяви, че застава зад началото на нов политически проект, смята, че анализът на европейските прокурори за работата на прокуратурата е присъда за главния прокурор Сотир Цацаров и единственият изход за него е "моментална оставка". Иванов уточнява, че "Цацаров обаче се е вкопчил в тапицирания си стол зад тапицираната си врата и никога няма да си тръгне сам".


"В средата на мандата на Цацаров, европейските прокурори констатират тоталната липса на борба с корупцията по високите етажи на властта и фрапантната безотговорност на главния прокурор и подчинените му пред обществото по модела "над мен е само Господ (но и Той е прекалено отвратен от мен, за да ми реагира)". По същество, докладът е каталог на мерки за въвеждане на отговорност и външен контрол, чиято сума представлява програма за преучредяване на прокуратурата на основата на изцяло нов модел на функциониране и взаимоотношения с обществото и останалите институции", пише бившият правосъден министър във Фейсбук.


Той коментира, че
"въпреки всички дипломатичности и балансирани замазваници (които вече бяха използвани от всякакви слузести медузи по медии и държавни институции за изопачаване на съдържанието му), присъдата е ясна".Иванов изважда следните акценти от анализа:

- Създаване на специална парламентарна комисия за надзор над главния прокурор, пред която той да се отчита най-малко веднъж на три месеца;


- Уреждане на механизъм за отстраняване и независимо от прокуратурата разследване срещу главния прокурор при наличието на данни за престъпление (ау, преврат срещу Цацаров!);


- Засилване на съдебния контрол върху прокурорските актове;


- Създаване на външен за прокуратурата инструмент за контрол на качеството на работата по конкретни дела с участието на чуждестранни прокурори (висша форма на доверието е не просто проверката, а чуждестранната проверка);


- Създаване на вътрешна система на ясно носене на йерархична отговорност, залагане на конкретни цели (targets) в работата на всеки прокурор и обвързването им с реални атестации, отварящи възможност за дългоочакваната раздяла с една част от прекалено многобройните ни прокурори на основание системно несправяне с работата;


- Създаване на независима от главния прокурор структура за разследване на корупцията по румънски модел;


- Пълно елиминиране на предварителните проверки (мале, какво светотатство!);


- Въвеждане на реална прозрачност и – на първо място – публикуване на апокрифните скрижали на вътрешните писма, инструкции и прочее умотворения, които често отменят НПК, Конституцията и ЕКПЧ.


Според него проверяващите констатират, че прокурорската квота в съдебния съвет не може да бъде реален коректив на главния прокурор, защото е доминирана от персонално зависими от него членове. "A препоръката за изграждане на ясна йерархична отговорност в прокуратурата в противовес на наложената от Велчев "децентрализация", зад която се криеше единствено опит за бягане от отговорност и скриване на реалната власт, е напълно логична".


Ясно се препоръчва независимо разследване на Яневагейт и се споменава липсата на разследване на записите от Банкя (ау, преврат срещу Цацаров и Борисов!).


Иванов уточнява, че "за всяка една от тези препоръки, в една или друга форма, съм работил преди, по време и след министерстването си. И срещу всяка от тези препоръки Цацаров, Пеевски и всякакви техни пионки водиха и ще водят тотална война".


"И понеже след краткото замазване по Пеевските медии, пак ще се пишат масали как аз съм повлиял на съдържанието на доклада, пояснявам – от текста личи ясно, че, ако имаше начин, не особено смелите евро-експерти биха били щастливи да не правят тези препоръки.


Почти всяка от тях е обраснала с всякакви уговорки, балансиращи квалификации и, тук- там, откровени недомислици. Просто не са имали къде да ходят.


И това ние го знаем най-добре: положението е преминало всякакви граници на търпимост. Повече от това от "Брюксел" не можем да очакваме – до тук бяха", пише още бившият правосъден министър. Той смята, че оттук нататък "въпросът за нас е как да си гарантираме, че в следващия парламент ще има кой да води реалната тежка война за това, тези препоръки да бъдат приложени реално, а не да бъдат замазани с поредните имитации".

  Ключови думи към статията:

  Коментари (157)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на oporna_to4ka
   oporna_to4ka
   Рейтинг: 438 Неутрално

   Аз съм ЗА. Цацаров не работи за гражданите на републиката. Проблема е че 90% от прокурорите в БГ-то приемат сделка с дявола

   Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
  2. 2 Профил на evelin_m
   evelin_m
   Рейтинг: 434 Любопитно

   Тц, това значи, да признае, че е грешен , проблемен и скандален ! Не вярвам да го направи !

  3. 3 Профил на boby1945
   boby1945
   Рейтинг: 844 Весело

   Гладна кокошка просо сънува!! Всичките тези "рекомендации" са в разрез с незивисимостта на прокуратурата според закона и Конституцията!!

   Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
  4. 4 Профил на daam
   daam
   Рейтинг: 1248 Неутрално

   А, какви глупости се пишат в разни ОСОБЕНО зависими СМИ. Точно обратното на таво, което явно пише

  5. 5 Профил на Емо
   Емо
   Рейтинг: 636 Неутрално

   "висша форма на доверието е не просто проверката, а чуждестранната проверка" - това ми харесва. Жалко е, че идват рядко и никой не им обръща внимание.

   Аз съм умнокрасив соросоиден либераст и съм благодарен, че не съм станал грознотъп путиновски диктатомачовец.
  6. 6 Профил на neut
   neut
   Рейтинг: 7741 Неутрално

   Цацата аут от прокуратурата.

   In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
  7. 7 Профил на svoboden
   svoboden
   Рейтинг: 1737 Неутрално

   Цацаров че не става не става, ама тоя пишман специалист откъде го направи този извод от доклада!? Да не забравяме, че става дума не за някаква държавичка, а за Република България.

  8. 8 Профил на hodounski
   hodounski
   Рейтинг: 2991 Неутрално

   Няма да си отиде, но ще му резнат крилцата.Да се спрат предварителните проверки? Ами как ще рекетира неудобните?

  9. 9 Профил на oporna_to4ka
   oporna_to4ka
   Рейтинг: 438 Неутрално

   "Ясно се препоръчва независимо разследване на Яневагейт и се споменава липсата на разследване на записите от Банкя (ау, преврат срещу Цацаров и Борисов!"....
   Ей тоя Борисов брей!?! Много те нерви нещо? Ти си умен човек Ице всичко знаеш

   Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
  10. 10 Профил на Nina Kercheva
   Nina Kercheva
   Рейтинг: 524 Неутрално

   Смятам ,че това е успех и за г- н Христо Иванов, това го говореше десетки пъти , КОЙ да го чуе !!! Пожелавам УСПЕХ НА НОВИЯТ ПРОЕКТ !!!!

  11. 11 Профил на plebs
   plebs
   Рейтинг: 308 Неутрално

   Глупости.
   http://www.prb.bg/media/filer_public/cf/64/cf64a9f1-b44b-49ca-9e98-77999c57adea/executive_summary_final_report_bg_20122016_in_bg.pdf
   Лепнете си го на хладилника:
   "Според европейските експерти делата за корупция по високите етажи на властта трябва да бъдат прехвърлени от Софийския градски съд на Специализирания наказателен съд, където се наблюдава по-конструктивно взаимодействие между прокурори и съдии и по-малко формализъм."

  12. 12 Профил на 442
   442
   Рейтинг: 1404 Неутрално

   Емиии, на Бойко човек, кво да прайш !!!

  13. 13 Профил на авторът
   авторът
   Рейтинг: 950 Неутрално

   До коментар [#3] от "boby1945":
   Колега, прокуратурата е независима от другите институции, но не и от съвестта на самия прокурор. Цацаров не знае какво е съвест, но ако има доказателства за негови тежки прегрешения, това може да го накара да подаде оставка като смегчаващо вината обстоятелство и нищо не може да му попречи.

  14. 14 Профил на plebs
   plebs
   Рейтинг: 308 Неутрално

   „Екипът от прокурори смята, че констатираните неприемливи забавяния при приключването на делата не се дължат само на недостатъци в работата на прокуратурата, но и на останалите участници в наказателното производство, включително и съдилищата. При връщане на обвинителния акт на прокуратурата това не означава непременно, че работата на прокурора е с лошо качество. То може да се дължи и на твърде процедурен подход към детайлите, възприет от съдиите в някои съдилища“, пише в анализа. Препоръчва се да се доразвие отчетността на Главния прокурор пред Народното събрание чрез редовни заседание на комисия в НС с участието на ръководството на прокуратурата. Контролът от страна на парламента обаче не може да включва конкретни дела."
   http://www.justice.government.bg/117/13659/

  15. 15 Профил на extraCACA
   extraCACA
   Рейтинг: 1332 Любопитно

   абсолютно, и дано следващият главен е поне функционално грамотен

  16. 16 Профил на oporna_to4ka
   oporna_to4ka
   Рейтинг: 438 Неутрално

   [quote#12:"442"]Емиии, на Бойко човек, кво да прайш !!![/quote]
   Христо Иванов ли имате в предвид многоуважаеми господине?

   Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
  17. 17 Профил на plebs
   plebs
   Рейтинг: 308 Весело

   "Ледът се пука, господа съдебни заседатели..."

  18. 18 Профил на Alexander97
   Alexander97
   Рейтинг: 3179 Неутрално

   [quote#7:"svoboden"] Да не забравяме, че става дума не за някаква държавичка, а за Република България.
   [/quote]
   Да. Става дума за ПРОКУРОРСКА Република България, доминирана от престъпен "синдикат", обслужван старателно от прокуратурата!
   Поради това -ПРОКУРОРСКА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ!

  19. 19 Профил на extraCACA
   extraCACA
   Рейтинг: 1332 Весело

   [quote#11:"plebs"]Лепнете си го на хладилника: [/quote]
   Венелинкеее, Венелинке... от снощи четеш и още не си разбрала че баш на тоя абзац е най-добре да си затраеш хахаха

  20. 20 Профил на роджър
   роджър
   Рейтинг: 864 Неутрално

   Христо Иванов е прав за всичко. За съжаление, е необходимо /за повечето от необходимите промени/ онова невъзможно в обозримо бъдеще 2/3 конституционно мнозинство. Особено след предполагаемото засилване на ролята на бсп в Парламента. Такива са фактите. А оставка сц сам никога няма да подаде.

   https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
  21. 21 Профил на fallada
   fallada
   Рейтинг: 278 Неутрално

   Циреят Цацаров трябва да се изреже. От там трябва да тръгне оздравяване на прогнилата от корупция съдебна система.
   Успех на новия проект на Иванов!

  22. 22 Профил на plebs
   plebs
   Рейтинг: 308 Неутрално

   Уникален шанс за оценка на позиции:

   Докладът: http://www.prb.bg/media/filer_public/cf/64/cf64a9f1-b44b-49ca-9e98-77999c57adea/executive_summary_final_report_bg_20122016_in_bg.pdf

   Становище на Министерство на правосъдието:
   http://www.justice.government.bg/117/13659/

   Становище на Прокуратурата /в прикачен файл/:
   http://www.prb.bg/bg/news/aktualno/predstaven-e-dokladt-po-misiyata-za-tehnicheska-po/

  23. 23 Профил на grajdanin1
   grajdanin1
   Рейтинг: 662 Неутрално

   До коментар [#7] от "svoboden":

   "Да не забравяме, че става дума не за някаква държавичка, а за Република България."

   В рамките на ЕС България и за държавичка не броят, а просто за навлек. Дори за да си "държавичка", трябва да имаш достойнство, доблест, чест и дупе. Кое от изброените имаме?

  24. 24 Профил на ''zms15783''
   ''zms15783''
   Рейтинг: 492 Неутрално

   Когато интелигенцията се опълчи на лековатостта на уличните маси, податливи на лесно манипулиране поради бедността си
   настана "ад под небето" но не бива да се отказваме.

  25. 25 Профил на extraCACA
   extraCACA
   Рейтинг: 1332 Весело

   [quote#22:"plebs"]Становище на Министерство на правосъдието:

   Становище на Прокуратурата: [/quote]

   удивително, колко си приличат ше кажеш че един цацаров ги е писал... да се неначудиш чак, как му е останало време между дописките в труп

  26. 26 Профил на paf
   paf
   Рейтинг: 594 Неутрално

   Както чухме да се казва "Ами, ти (Той) си го избра". Това ще е и резултатът като навсякъде се поставят все негови хора.

  27. 27 Профил на dobrich
   dobrich
   Рейтинг: 1234 Весело

   Боко не иска. Пазят си взаимно гърба със Цацата....

  28. 28 Профил на boby1945
   boby1945
   Рейтинг: 844 Весело

   До коментар [#13] от "авторът":

   Засега има "теоретическо" лаене с/у устройството на Поркуратурата, като цяло и срещу Цацаров, в частност, и никакви реални
   [quote#13:"авторът"]доказателства за негови тежки прегрешения,[/quote]
   Просто ошумяване на публичното пространство..... да тече скандала..

   Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
  29. 29 Профил на меншевик
   меншевик
   Рейтинг: 338 Неутрално

   Повече от това от "Брюксел" не можем да очакваме – до тук бяха"


   Ето това да се прочете от всички, които се надяват, че Брюксел мрюксел некак си ще ни оправи отвън, докато ние си стоим на топло в кочинката.

   Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
  30. 30 Профил на boby1945
   boby1945
   Рейтинг: 844 Весело

   До коментар [#20] от "роджър":

   Ами като си убеден в
   [quote#20:"роджър"]невъзможно в обозримо бъдеще 2/3 конституционно мнозинство. [/quote]
   защо лаенето по темата продължава?
   Да не би споменатия Христо да не е убеден в
   [quote#20:"роджър"]невъзможно в обозримо бъдеще 2/3 конституционно мнозинство. [/quote]

   Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
  31. 31 Профил на За европейските граждани ГЕРБ e БСП
   За европейските граждани ГЕРБ e БСП
   Рейтинг: 511 Весело

   По същество, докладът е каталог на мерки за въвеждане на отговорност и външен контрол, чиято сума представлява програма за преучредяване на прокуратурата на основата на изцяло нов модел на функциониране и взаимоотношения с обществото и останалите институции", пише бившият правосъден министър във Фейсбук.

   Всички "бивши" СИКаджии, мутри, Мултаци, ДС шофьори и физкултурници, както и прости ГЕРБави не харесват това.
   За БКП и ДС няма да пишем - все пак те не са "десни" и за "европейско развитие"

   Прост охранител в СИК не било мутра,а професия? От такова КОЙ направи премиер,а пък от БКП - ГЕРБ/БСП/ДпС! Борисов:Вие сте прости и аз съм прост - разбираме се.
  32. 32 Профил на Каишков - Либерален мислител
   Каишков - Либерален мислител
   Рейтинг: 758 Неутрално

   "Десните" и без правителство останаха, толкова не могат да се разберат кой е по десен. Сега Цацаров им бил виновен.

  33. 33 Профил на extraCACA
   extraCACA
   Рейтинг: 1332 Любопитно

   всъщност, защо да е присъда само за цацаров, това са няколко парламента и министерства... в крайна сметка, през последните 2 години човечеца се "реформира" усилено именно под крилото на управляващото мнозинство... зад всяко от нещата които са/ не са се случили, за да се стигне до настоящите констатации/ състояние на съдебната система стоят съвсем реални политически фигури и доколкото ЕК не могат да говорят с имена, при нас не би трябвало да има такъв пробем

  34. 34 Профил на Fiji
   Fiji
   Рейтинг: 2087 Неутрално

   Най-важно е наистина тези препоръки да бъдат приложени, но как ще стане? В следващия парламент дали ще има достатъчно депутати, склонни да си жертват спокойствието за борба с вятърни мелници. Днес услужливите вестници пишат, че европейските прокурори препоръчват засилване властта на главния прокурор. Да, дяволът чете Евангелието на миряните и те вярват ли вярват.

  35. 35 Профил на chicago514
   chicago514
   Рейтинг: 3103 Неутрално

   "въпреки всички дипломатичности и балансирани замазваници (които вече бяха използвани от всякакви слузести медузи по медии и държавни институции за изопачаване на съдържанието му), присъдата е ясна".Харесвам директния стил на този човек,а Цацаров няма да подаде оставка.

  36. 36 Профил на soul
   soul
   Рейтинг: 443 Неутрално

   Истината, както във всичко у нас е следната- няма логическо мислене, факти, доводи, очавадни липси на резултати, които да бъдат приети от хората, назначени само и единствено да не приемат каквато и да е промяна! Ако, не се стигне до ясен политически превес на свестните сили, резултатът ще същият и ще се види безсилието или безраличието или загубеното чуство за държавност на населението в тази територия.

   „Тази смрад, която изпускаме, поражда около Русия презрение към нас, недоверие, нелюбов. " Никита Михалков
  37. 37 Профил на foreverman77
   foreverman77
   Рейтинг: 385 Неутрално

   До коментар [#3] от "boby1945":

   На теб Цацаров а не ти е баща или вуйчо??

   Или да си част от ръководството на ДПС.

   Други причини не виждам, поради които да го защитаваш.

   Има конституция, но за това иде реч в изказването на Хр.Иванов, а именно, че трябва да има контрол върху главния прокурор.
   А и никой не говори да ги сваляме незаконно, а го призовава да си подаде оставката.

   Но, кой д ати чете статията! Важното е да се оплюва...

  38. 38 Профил на 2.5
   2.5
   Рейтинг: 1899 Весело

   “(но и Той е прекалено отвратен от мен, за да ми реагира)”

   И с пълно право!
   Бивш министър с дълбики корени в НПО, със спрени адвокатски права, който се опита да напомпа с кауза личната си вендета...

   I Want To Believe
  39. 39 Профил на K2
   K2
   Рейтинг: 1774 Неутрално

   Всички искаме това. Но на единият шишковец това не му харесва... Той си е гьонсурат .

   SHADOWS of SOFIA
  40. 40 Профил на роджър
   роджър
   Рейтинг: 864 Неутрално

   [quote#30:"boby1945"]защо лаенето по темата продължава? [/quote]
   Това с "лаенето" си е твой психичен и лексикален проблем. А темата продължава, защото казаното е вярно, защото е огромен проблем пред държавата и обществото, и защото все някога ще се реши.
   П.П. Не съм фен на Христо Иванов ...

   https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
  41. 41 Профил на Alexander97
   Alexander97
   Рейтинг: 3179 Неутрално

   [quote#33:"extraCACA"]. зад всяко от нещата които са/ не са се случили, за да се стигне до настоящите констатации/ състояние на съдебната система стоят съвсем реални политически фигури и доколкото ЕК не могат да говорят с имена, при нас не би трябвало да има такъв пробем[/quote]
   Реалното присъствие на Гражданите за "Европейско" Развитие на България - ГЕРБ! Те бламираха министър Хр. Иванов в НС.
   Тук, във форума мурзилки или прости гербери дюдюкат -
   "Ами тоз министър нищо не направИ".
   Октоподът никак не харесва промени, които да му отрежат пипалата!

  42. 42 Профил на ruby
   ruby
   Рейтинг: 224 Неутрално

   Едната оставка, на Бойко Борисов, вече е факт.
   Не трябва да се губи инерция, иначе, както каза Евгений Дайнов, "ще попаднем в мрака на средновековието и ще горим вещици по площадите".

  43. 43 Профил на extraCACA
   extraCACA
   Рейтинг: 1332 Любопитно

   и как изобщо е възможно, в позицията си Захариева съвсем нагло да се изцепи "акъл не щем, пари ни дайте" а никой и думичка да не обели за това... какво идва да ни каже?

  44. 44 Профил на foreverman77
   foreverman77
   Рейтинг: 385 Неутрално

   До коментар [#38] от "2.5":

   Не съм фен на Хр.Иванов, но...си изброил определения за него, които по презумция си приел, че следва да са обидни.

   Корени в НПО? Нещо лошо, незаконно? Или предпочиташ някой с дълбоки корени в ДС, БСП, ДПС?? Някой, който вече е омазан в политическите л...?? Или кой?? Ей така...някой, стоящ си в панелката и изведнъж решил, че ще се бори за съдебни реформи??

   Лична вендета? Нима ако Цацаров се оттегли и получим промени в съдебната система, които да я направят по ефективна, това ще е лично облагодетелстване за Хр.Иванов???

   За спрените адвокатски права не съм запознат, ноо...доколкото зная, може да си юрист, експерт, администратор и т.н. без да имаш защитени адвокатски права.

  45. 45 Профил на testimone
   testimone
   Рейтинг: 274 Неутрално

   Да си оди цацата, ама тоя баш да му я иска... Додрапа от уж протестър до министър и то на ББ, сега чак водач на проект се цанил Ами да каже отпърво откъде са парите за проекта, па тогава...

  46. 46 Профил на palivec
   palivec
   Рейтинг: 250 Неутрално

   Обичам цаца , но не мога да кажа същото за Цацата.

  47. 47 Профил на Gopeто
   Gopeто
   Рейтинг: 2439 Неутрално

   До коментар [#8] от "hodounski": Наистина изглежда добре, но препоръките са си препоръки. Не са задължителни. Към момента никой не смее дума да каже срещу Цацаров.
   Сега очаквам и другарите му от ВСС да се включат в ролята на дяволи, четящи Евангелието.

   "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
  48. 48 Профил на boby1945
   boby1945
   Рейтинг: 844 Весело

   До коментар [#37] от "foreverman77":

   Нито едното нито другото, нито третото!
   Просто помня по отдавна, когато исканите от бае ви Ристьо "брюкселски" добавки се практикуваха от бае ви Тодор и един учен Радев спрямо съдебната система от преди 1991... пак "украсено" с приказки за контрол, народа, истината и т.н.

   Апропо същите "критики", които днес чуваме, в масата си само клюки и и инсинуации, слушахме и за всеки един от тримата предишни главни прокурори!!! Разбира се нищо не се доказа ....

   Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
  49. 49 Профил на Свинчуга
   Свинчуга
   Рейтинг: 1432 Неутрално

   Цацаров, разтваряй розовите бузи.

   Обичам да грухтя и плюскам.
  50. 50 Профил на _dan_
   _dan_
   Рейтинг: 542 Любопитно

   Разбира се, че трябва да има реформа в прокуратурата, но това, което Иванов разбира под думата реформа е да сложи хора посочени от спонсорите му на възлови места там.

  51. 51 Профил на авторът
   авторът
   Рейтинг: 950 Неутрално

   До коментар [#44] от "foreverman77":
   Напълно си прав по отношение на "2.5". Комунистите не познават друго действие, освен това, което носи облага. Ако някой поеме някаква публичан инициатива, те веднага започват да търсят как той лично ще се облагодетелства, кой го спонсорира и пр. Комунизмът е атрофия на гражданското съзнание и преклонение пред авторитета на олигарха. Ако той е всесилен и баснословно богат, преклонението е безгранично.

  52. 52 Профил на marker
   marker
   Рейтинг: 714 Неутрално

   До коментар [#3] от "boby1945":

   Пожелавам ти да имаш проблем, който да зависи от "независимите" прокуратура и съд, да видя тогава каква песен ще запееш.

  53. 53 Профил на buran
   buran
   Рейтинг: 488 Неутрално

   Висшата форма на доверие - проверката... Хубаво е че др. Иванов цитира др. Ленин... Има още надежда за него...

  54. 54 Профил на galapagas
   galapagas
   Рейтинг: 1084 Неутрално

   Този уникален шанс за смяна на мафиотския модел в прокуратурата не бива да се пропуска.

  55. 55 Профил на джендър NATO generals
   джендър NATO generals
   Рейтинг: 1066 Неутрално

   Авентично дЕсните посочиха 2-ма главни прокурори- Татарчев и голямото достижение Никола Филчев-зам правосъден министър в кабинета на Костов. Каква работа свърши като минстЕр Христо Иванов? Никаква! Освен, че с присъствието си легитимира Борисов! На пук на избирателите си! Значи веднъж този нишо не е направил, но е действал на пук на избирателите си. Ха гласувайте за него! Като искаш оставка, КОЙ предлагаш ? Лалов*? Филчев? Себе си? КОЙ?

   Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
  56. 56 Профил на BlueWater
   BlueWater
   Рейтинг: 1025 Неутрално

   Цацаров се изживява като цар и никога няма сам да подаде оставка, защото няма нито съвест нито доблест!

   По жалкото е че не виждам, кои политици ще направят промените препоръчани в доклада. Трябва всички, които искат промяна в съдебната система, да излязат на улицата и да протестират докато това не се случи!

   ОСТАВКА цАЦАРОВ!

  57. 57 Профил на mils5656
   mils5656
   Рейтинг: 552 Неутрално

   Цацата е въздух под налягане което си личи и от километри , но откъде в този толуп някаква капка достойнство и чест ! Това са несъвместими понятия ! Цацаров и чест ! Ха, ха , ха ! Този си заслужава сопите отвсякъде ! Чиста имитация на прокурор !

  58. 58 Профил на galapagas
   galapagas
   Рейтинг: 1084 Неутрално

   До коментар [#50] от "_dan_":

   Явно не си чел текста на статията.

  59. 59 Профил на foreverman77
   foreverman77
   Рейтинг: 385 Неутрално

   До коментар [#48] от "boby1945":

   Е, освен подобни констатации, някакви решения да предлагаш? Или само си тролиш?
   В действителност като нашата в момента, дори и смелостта да излезеш и да речеш нещата с истинските им имена е достойна за уважение. На теб, ако ти харесва Цацата, Доган, Пеевски и цялата съдебно-мафиотска клика...стой си и оплювай такива като Хр.Иванов.

   Ние действителността си я знаем и я виждаме всеки ден. Но и ни е писнало от такива, които отричат всичко и всеки, без да знаят и те самите какво искат. И най-накрая се оказало..че силно любят "лявата" идея.

  60. 60 Профил на galapagas
   galapagas
   Рейтинг: 1084 Неутрално

   [quote#3:"boby1945"]
   Гладна кокошка просо сънува!! Всичките тези "рекомендации" са в разрез с незивисимостта на прокуратурата според закона и Конституцията!![/quote]

   В останалата част от Европа прокуратурата е зависима, нали? Просто прокуратурата трбва да бъде реформирана по модела примерно на Австрия или дори Чехия.

   Прокуратурата може да е независима от другите власти, но не и от суверена. Не може прокуратурата да е държава в държавата.

  61. 61 Профил на niakoi_si
   niakoi_si
   Рейтинг: 654 Неутрално

   Че Цацата е келяв е ясно.

   Обаче имаме системен проблем. Защото в новата ни история не сме имали читав главен прокурор. Включително Костов се издъни в избора си - Филчев, човек с явни психични отклонения.

   Всичките са хвани единия, удари другия.

  62. 62 Профил на galapagas
   galapagas
   Рейтинг: 1084 Неутрално

   Ето едно сбъднато предсказание от 2012 на адвокат Екимджиев за Цацаров:

   http://www.mediapool.bg/advokat-ekimdzhiev-tozi-izbor-e-krai-na-ilyuziyata-za-pravova-darzhava-news201009.html

  63. 63 Профил на 2.5
   2.5
   Рейтинг: 1899 Любопитно

   [quote#44:"foreverman77"]които по презумция си приел, че следва да са обидни. [/quote]

   Тъкмо обратното - Вие сте приели, че ги смятам за обидни, докато според мен са просто вредни!

   [quote#44:"foreverman77"]Корени в НПО? Нещо лошо, незаконно? [/quote]
   Незаконно НЕ, лошо ДА, защото този който поръчва музиката, той я и плаща!

   [quote#44:"foreverman77"]Или предпочиташ някой с дълбоки корени в ДС, БСП, ДПС??[/quote]
   Ако не искаш да се заразиш от СПИН, означава ли че предпочиташ да прихванеш гонорея?!

   [quote#44:"foreverman77"]Лична вендета? Нима ако Цацаров се оттегли и получим промени в съдебната система[/quote]
   Само потвърждавате тезата ми, защото персонифицирате проблема! Ако Цацаров се оттегли, какво? - ще дойде друг, избран по същия начин както и настоящия, и предшествениците му. С какво ще гарантирате, че ще бъде по-добър?

   [quote#44:”foreverman77”]За спрените адвокатски права не съм запознат[/quote]
   ...Ами запознайте се - ако КАТ ви вземат книжката, колко авторитетен специалист ще бъдете на пътя? - безспорно бихте могли да бъдете виртуозен джигит!

   I Want To Believe
  64. 64 Профил на primaxm
   primaxm
   Рейтинг: 434 Неутрално

   Христо нищо няма да постигнем, ако първата стъпка на промяната не е ЛУСТРАЦИЯ. Колкото и да се пънем, не приемем ли първо закон за лустрацията, всичко останали закони отново ще са предлагани, приемани, одобрявани от ДС-та и комунисти. Като за начало толкова по въпроса за реформата. Ние сме може би единствената бивша комунистическа държава, която не е приела такъв закон. Дори Румъния прие преди 4 години и всички виждаме колко дръпна след това.

  65. 65 Профил на ruby
   ruby
   Рейтинг: 224 Неутрално

   "При феодализма корупцията не е престъпление, а начин за организация на обществото. По цялата стълбица по-силния феодал раздава на по-малките не заплати, а градове, земи, доходни служби. Цялата йерархия открито живее от осребряването на властта и цялото общество се наглася към това. В изостаналите общества търговия с власт, нейната покупко-продажба и днес си остава масова общонародна практика". Автор: Иван Стоянов

   За да се елиминират феодалните порядки, задължително е да се обезсилят всички инструменти на феодалната власт.
   В този смисъл, не забравяйте религиите. Престъпността не ги заобикаля, а ги изпълва със съдържание.

  66. 66 Профил на Pandipool
   Pandipool
   Рейтинг: 656 Неутрално

   До коментар [#16] от "oporna_to4ka":

   "Ти си го избра" или не помниш!?

  67. 67 Профил на boby1945
   boby1945
   Рейтинг: 844 Весело

   До коментар [#52] от "marker":

   Взаимно ти пожелавам и на тебе
   [quote#52:"marker"]да имаш проблем,[/quote]
   освен това дали Цацаров е главен прокурор или искащият да му седне на мястото Ицо, или е предишния Велчев едва ли ще промени с нещо решаването на проблема от
   [quote#52:"marker"]"независимите" прокуратура и съд,[/quote]

   Апропо от гледище клюката и общественото мнение, най ефективно коригираха [quote#52:"marker"]"независимите" прокуратура и съд,[/quote] Тато и Радев преди 1991.... Щом се надигнеше недоволство, одма коригираха правилата на работа на [quote#52:"marker"]"независимите" прокуратура и съд,[/quote], например, делата около ТЕКСИМ, около ортаците от изкуството около Людмила, историите със сценариите на Батето, Нане Вутев и маса още....

   Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
  68. 68 Профил на foreverman77
   foreverman77
   Рейтинг: 385 Неутрално

   До коментар [#52] от "marker":

   Е< каква песен ще запее??! То е ясно!
   Ще търси вързки и познати и ще подкупва.

   То, така са свикнали голяма част от българите.

   Тогава ще го видим какво ще каже и дали пак ще върти мантрата, че хората само говорили, но доказателства нямало за корупция, нито на гл.прокурор, нито на някой в съдебната система.

  69. 69 Профил на extraCACA
   extraCACA
   Рейтинг: 1332 Любопитно

   [quote#34:"Fiji"]Най-важно е наистина тези препоръки да бъдат приложени, но как ще стане?[/quote]
   ами няма да стане - да си чула днес някой в парламента да говори за този доклад? поне един? имаш ли поне минимален повод да не мислиш че след 6 месеца доклада няма да е закопан дълбоко и няма пак да се играе същото?

   ей това е, което днес ги вълнува пиленцата, 121 от 240 глави:

   "...Според промените при избор на държавен служител за кмет или за общински съветник, същият има право на неплатен служебен отпуск за времето на изпълнение на съответната длъжност. Предложението беше подкрепено от 121 народни представители."

   Вносители:
   АЛЕКСАНДЪР РУМЕНОВ НЕНКОВ
   МИХАИЛ РАЙКОВ МИКОВ
   ЯВОР ИЛИЕВ ХАЙТОВ
   МАРТИН СТОЯНОВ ИВАНОВ
   ДОБРОМИР ПРОДАНОВ ПРОДАНОВ
   ЦВЕТА ВЪЛЧЕВА КАРАЯНЧЕВА
   КАТЯ НИКОЛАЕВА ПОПОВА
   РУМЕН ИВАНОВ ИВАНОВ
   ПЕТЯ ЦВЕТАНОВА АВРАМОВА
   ЕРДИНЧ ИСМАИЛ ХАЙРУЛА
   ГЕОРГИ НЕДКОВ КЮЧУКОВ

  70. 70 Профил на 1_bulgarin
   1_bulgarin
   Рейтинг: 480 Неутрално

   Христо Иванов хубаво ги пише тези работи. Но трябват три неща да ги има за да стане това нещо. 1. Реформаторско мнозинство......, а това значи БсП, ДПС ,и Герб да имат общо по малко от 120 депутати. А оттам и правителство без тези три партии. Докато тези партии определят кой ще управлява , Хр. Иванов може да си пише каквото си иска.
   Наглед изглежда невероятно. Но без да иска народа може да гласува така........
   Герб ще претърпи огромна загуба. Бсп няма да постигне никаква победа. Дост откъсва от ДПС и не влиза , ДПС има по-малко депутати.
   И тогава остават ПФ, Марешки и другите десни на Христо Иванов и Радан. Но има едно условие.....Те трябва да излезат и да го заявят пред народа.....Искаме това, това и това. И ще имат голям успех.....

  71. 71 Профил на boby1945
   boby1945
   Рейтинг: 844 Весело

   До коментар [#59] от "foreverman77":

   Там е проблемът че Ицата и тези от Брюксел освен троленето на тема прокуратура нищо ново не предлагат. При това предложенията са им неизпълними на практика.
   Като как и с какво ще промени нещата в живота на страната, например препоръчваното, "... независимо разследване на Яневагейт и се споменава липсата на разследване на записите от Банкя ..." освен да генерира нови клюки и раздори в обществото на базата на клюките вече генерирани от двете каки?

   Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
  72. 72 Профил на Darth Plagueis
   Darth Plagueis
   Рейтинг: 1690 Неутрално

   [quote#55:"Евроатлантически вилает Булгаристан!"] Освен, че с присъствието си легитимира Борисов! На пук на избирателите си! Значи веднъж този нишо не е направил, но е действал на пук на избирателите си. [/quote]

   Ъ? И това как точно го измисли?

   Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
  73. 73 Профил на boby1945
   boby1945
   Рейтинг: 844 Весело

   До коментар [#70] от "1_bulgarin":

   Никакъв успех нямат и няма как да имат политици от типа
   [quote#70:"1_bulgarin"]Марешки и другите десни на Христо Иванов и Радан. [/quote] точно както и "левите", например АБВ, цигулар Танечка .....
   освен краткотрайното "пробляскване", когато се появят на избори за първи път като нови лица, ефектът "Жорж Ганчев - Не ме гледай глупаво, българино!" Първият път прави оживление и това е!!!

   Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
  74. 74 Профил на Вячеслав Атанасов
   Вячеслав Атанасов
   Рейтинг: 748 Неутрално

   [quote#44:"foreverman77"]За спрените адвокатски права не съм запознат,[/quote]
   На всеки правата може да бъдат спрени,ако не си плаща членския внос в съсловната организация.Там от друго не се интересуват.Плащаш и си О.К.

  75. 75 Профил на stupid_american
   stupid_american
   Рейтинг: 434 Неутрално

   До коментар [#3] от "boby1945":

   На кои точно точки от конституцията противоречат мерките, всичколозе форумен? Оняден го раздаваше експерт по глобалното затопляне, днес на конституционалист се правиш.

   Ама колко е прав Христо: всякакви слузести медузи сте се занадпреварвли кой да направи по-голяма шпакла на Главния.

   "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
  76. 76 Профил на 1_bulgarin
   1_bulgarin
   Рейтинг: 480 Неутрално

   До коментар [#73] от "boby1945":

   Боби помисли. ПФ имаше 600 хиляди гласа на президентските избори. по същество това са парламентарни гласове. ПФ може да бъде първа политическа сила.... Плюс десните около Радан и Марешки , и сегашния РБ /там е неясно/ имат 120 депутата.
   Герб ще понесе загуба съизмерима със загубата на царя. От 120 на 52 . Колко мислиш ,че ще вземе Б.Б. дето не е дал 1лв за тези години ,нито на пенсионери ,нито на бюджетните ,ни на военни ,нито на полицаи и прочие. БСп те пък нямат електорат . Биология.... Ако Дост откъсне от ДПС и работата излиза. Стига един мандат да се изкара и от статуквото няма да остане и помен....

  77. 77 Профил на _dan_
   _dan_
   Рейтинг: 542 Любопитно

   [quote#58:"galapagas"]Явно не си чел текста на статията. [/quote]

   Погледнах статията - добре звучащи фрази, но като знам КОЙ финансира Иванов и, като видях КОИ бяха на учреждаването на партията му, ми е ясно, че всъщност целта им е да сложат свои хора в прокуратурата.

  78. 78
   ****

   Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  79. 79 Профил на GreenEyes
   GreenEyes
   Рейтинг: 2875 Неутрално

   Както винаги Христо Иванов е абсолютно прав. Само от колегиалност и учтивост, обаче, не е споменал, че Цацата стоеше в основата на съпротивата срещу съдебната реформа. Всъщност под натиска на гл.прокурор Бочко направи остър завой и сложи край на плановете на Христо Иванов да реформира проядената от корупция съдебна система.

  80. 80 Профил на stupid_american
   stupid_american
   Рейтинг: 434 Неутрално

   [quote#71:"boby1945"]Като как и с какво ще промени нещата в живота на страната, например препоръчваното, "... независимо разследване на Яневагейт и се споменава липсата на разследване на записите от Банкя ..." освен да генерира нови клюки и раздори в обществото на базата на клюките вече генерирани от двете каки?[/quote]

   До коментар [#73] от "boby1945":

   Това можеш да го кажеш относно всяко едно разследване, форумен всичколозе (или по-скоро нищолозе). Най-добре да няма разследвания на нищо, а?

   Проблемът на България не е, че има много прости хора: навсякъде ги има. Проблемът е, че комунизмът ни направи "равни", демек, създаде илюзията у всеки форумен всичколог, който има нездравото хоби да чете, а няма умствения капацитет да го осмисли, да си дава мнението с апломб и арогантност.

   "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
  81. 81 Профил на galapagas
   galapagas
   Рейтинг: 1084 Неутрално

   [quote#78:"boby1945"]При осъществяване на своите функции съдиите, съдебните заседатели, ПРОКУРОРИТЕ и следователите се подчиняват САМО на ЗАКОНА.”[/quote]

   За коя власт пише в конституцията, че може да не се подчинява на закона?

  82. 82 Профил на bobhunter
   bobhunter
   Рейтинг: 895 Неутрално

   Ролята на личността има значение, но най- голямо значение за добрата работа, за да няма корупция, за да има висок професионализъм и ефективност имат правилата и законите, по които се работи. Почти цялото законодателство на България в една или друга насока, по един или повече параграфи или допълнително вмъкнати уговорки и условия е в услуга на мафията и/или позволява корупция.

  83. 83 Профил на galapagas
   galapagas
   Рейтинг: 1084 Неутрално

   [quote#61:"niakoi_si"]Обаче имаме системен проблем. Защото в новата ни история не сме имали читав главен прокурор. Включително Костов се издъни в избора си - Филчев, човек с явни психични отклонения. [/quote]

   Не знам КОЙ ти е сложил минуси, но си абсолютно прав. В добавка: Велчев изкара мандата си без да си мръдне пръста за нищо, а Татарчев демонстрираше най-безсрамно връзките си с мафията. Помня един Ивановден, когато празнува заедно с Карамански.

  84. 84 Профил на stupid_american
   stupid_american
   Рейтинг: 434 Неутрално

   До коментар [#78] от "boby1945":
   [quote#78:"boby1945"]При осъществяване на своите функции съдиите, съдебните заседатели, ПРОКУРОРИТЕ и следователите се подчиняват САМО на ЗАКОНА.”[/quote]

   И какво пречи да се гласуват предложенията на Христо Иванов на закон, о, всичколозе форумен?

   "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
  85. 85 Профил на stoiank
   stoiank
   Рейтинг: 1085 Любопитно

   Толкова години различни главни прокурори и нищо не се подобрява. Да не говорим, че специално Иванов беше член на Правителство, чийто Премиер има най-голяма заслуга Цацаров да е главен прокурор. Явно не е проблемна фигурата, а доста други неща но всеки горе го устройва това. Ето оправдаха Бисеров, преди Софиянски и т.н., все хора грабили не с шепи, а с вагони от тази бедна държава. Така че, смяната нищо няма да промени. Говори се за подкупи в размери на 240 милиона, а медии и политици се занимават с загубил се в планината и как да му се вземат 25 хиляди....
   Фундаментален/системен е проблемът, а не субективен.

  86. 86 Профил на ruby
   ruby
   Рейтинг: 224 Неутрално

   Христо Иванов и компания са алтернатива на традиционната за последните десетилетия власт, лъч надежда.

  87. 87 Профил на boby1945
   boby1945
   Рейтинг: 844 Весело

   До коментар [#76] от "1_bulgarin":

   600 000 гласа на президентски избори ще се редуцират до 1/3 - 1/4 на парламентарните избори догодина. И то при положение че опасността от бежанци и войната в БИ не намалеят значително...
   Ти да не мислиш че на парламентарните избори догодина Корнелката ще спретне 2 000 000 гласа!?!?

   Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
  88. 88 Профил на boby1945
   boby1945
   Рейтинг: 844 Весело

   До коментар [#86] от "ruby":


   [quote#86:"ruby"]Христо Иванов и компания [/quote] са същия лъч надежда на парламентарните избори догодина, какъвто беше самия Деди в 2001. Даже по малка, щото Деди е миропомазан по закон!!!

   Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
  89. 89 Профил на stupid_american
   stupid_american
   Рейтинг: 434 Неутрално

   Не мога да разбера хората като Бууби 1945, които очевидно са против това да имаме работещо правосъдие. Какви може да са мотивите им? Единственото, което ми се струва логично е, че или са престъпници, или са такива лузъри, че искат да продължават да имат оправдание за несгодите си. Някой друг сеща ли се за някаква трета легитимна причина?

   "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
  90. 90 Профил на cristo_n
   cristo_n
   Рейтинг: 491 Неутрално

   Леле каква рекламна кампания му правят на този!
   Представете си, ако някой ден се докопа до някаква власт, колко услуги ще има да връща на някои хора и на един определен медиен бос...

  91. 91 Профил на Храбър
   Храбър
   Рейтинг: 3608 Неутрално

   До коментар [#89] от "stupid_american":
   Казвал съм му го..."в очите" така да се каже.......
   Никаква реакция!

   "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
  92. 92 Профил на Храбър
   Храбър
   Рейтинг: 3608 Разстроено

   До коментар [#90] от "cristo_n":
   Човекът ти казва истината, а ти се правиш на чукнат!

   "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
  93. 93 Профил на boby1945
   boby1945
   Рейтинг: 844 Весело

   До коментар [#84] от "stupid_american":

   Ами като не ходите на училище и образователната система е слаба ракия, по думите на Пръмова и министър председника в отставка, някои stupid, задавате глупави въпроси......
   [quote#78:"boby1945"]„САМО на ЗАКОНА” не е случаен и изключва подчиненост на лица и институции,[/quote] не може да има закон, който "подчинява", в случая ПРОКУРОРИТЕ на "на лица и институции", например ежемесечно матине в Народното събрание с доклад, с обяснения що е Цацаров свършил.....
   Този реститутски преход, съвсем загроби образованието!!!


   Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
  94. 94 Профил на Храбър
   Храбър
   Рейтинг: 3608 Неутрално

   [quote#85:"stoiank"]Фундаментален/системен е проблемът, а не субективен.[/quote]
   Ми нали затова започнаха реформата на съдебната система, ама мафиотите от АБВ/ДПС/БСП и ГЕРБ я отрязаха.
   Чудя се до кога глупавият български избирател ще гласува за своите насилници, манипулатори и обирджии!

   "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
  95. 95 Профил на danid
   danid
   Рейтинг: 491 Разстроено

   Е, да. Но както отбеляза някой по- горе, никой у нас не обръща внимание на препоръките от вън. Прокарването на подобни промени в правосъдната ни система е вече достатъчно смислена кауза, за да съществува политическа формация, ангажирана с това и да и се гласува доверие.

  96. 96 Профил на stupid_american
   stupid_american
   Рейтинг: 434 Неутрално

   До коментар [#90] от "cristo_n":
   [quote#90:"cristo_n"]Леле каква рекламна кампания му правят на този! [/quote]

   Една статия е рекламна кампания?
   [quote#90:"cristo_n"]Представете си[/quote]

   В тая игра няма "представете си". Ако имаш твърди доказателства - дай ги. То иначе и аз си представям България без слузести ДС-тролове, но уви - тук сте и няма отърване от вас.

   Явно лъжите на ДС-тролетарата ще са низки, мазни и слузести. Всъщност, какво ново?


   "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
  97. 97 Профил на batzdravo
   batzdravo
   Рейтинг: 1959 Неутрално

   Атаката, срещу личността на Христо Иванов, основен похват във коментарите по темата за действията на Главният прокурор и оценката на проверяващите прокурори от ЕС.
   Нито думичка обаче за "намекнатите" проблеми в доклада! Защо ли?! Иначе, старателно са "разровени" всички "престъпни деяния", включително и отнетите му адвокатски права! Но той не иска да е адвокат, поне за момента, плюс това, доколкото съм чел, наказанието е изтекло и може да си възстанови правата, ако поиска! Което, естествено, се заобикаля на пръсти от каракачанките, лаещи тук! Темата, тролчета, темата е за ремонта на прокуратурата, Гл. Прокурор и подвеждането под отговорност на всички Мафиотски и ОПГ, наричащи се ПП ххх!

  98. 98 Профил на stinkfoot
   stinkfoot
   Рейтинг: 228 Весело

   Ау, преврат! Кьорфишеци.

  99. 99 Профил на stupid_american
   stupid_american
   Рейтинг: 434 Неутрално

   До коментар [#93] от "boby1945":

   А ха ха ха. Това "лица и институции" е твой израз бе, защо ми го цитираш пак. Бууби в подкрепа на тълкуванието си ми привежда цитат от ..... себе си.

   Разбира се, всичко е гарнирано с банални алабаланици за образованието в училище, все едно, че има нещо общо. Всичко това да се прикрие факта, че "познанията" на Бууби по материята идват само от счупения телефон на ДС-медиите и рупорите.

   "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
  100. 100 Профил на Лелка
   Лелка
   Рейтинг: 1057 Неутрално

   "въпреки всички дипломатичности и балансирани замазваници (които вече бяха използвани от всякакви слузести медузи по медии и държавни институции за изопачаване на съдържанието му), присъдата е ясна".
   !!!

  За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
  С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK