Патриарх Неофит: Нека Христовата любов се възцари в сърцата ни

Патриарх Неофит

© Цветелина Белутова, Капитал

Патриарх НеофитДневник публикува пълния текст на рождественското приветствие на патриарх Неофит.


Скъпи сънародници, най-сърдечно Ви поздравявам със светлия празник Рождество Христово, който изпълва сърцата ни с радост и надежди и Ви честитя настъпващата Нова 2017 година!


Свещеното Писание свидетелства, че «Бог е любов, и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога, и Бог - в него.» (1Ин. 4:6). Затова нека се постараем Христовата безусловна и никога неотпадаща любов да се възцари в сърцата ни и тя да ни ръководи във всички наши дела и решения. Така ще въздадем Богу хвала за всичките Му благодеяния и милости към нас, с дръзновение ще се надяваме на благодатната Му помощ във всичките ни добри начинания и в дни на изпитания.
Нека му подражаваме в Неговото саможертвено човеколюбие и правим добро на хората, като ги утешаваме, укрепяваме и им помагаме според силите си!


Родилия се във Вифлеем Христос да изпрати на всеки от вас щастие, мир и благоденствие! Честито Рождество Христово!

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK