Апарат, вместо денонощна аптека, ще продава лекарства в Горна Оряховица

Апарат, вместо денонощна аптека, ще продава лекарства в Горна Оряховица

© Цветелина Белутова, КапиталАпарат за лекарства ще компенсира липсата на денонощна аптека в Горна Оряховица, съобщи БНР. От него ще се продават медикаменти без рецепта, но които могат да бъдат жизнено важни, ако се приемат навреме.


В цялата Великотърновска област има само една денонощна аптека и тя се намира в областния център. Затова от Община Горна Оряховица са решили да монтират апарата за лекарства, инофрмира националното радио.


Апаратът ще бъде в центъра на града, а приходите от него ще отиват в специален фонд за финансова подкрепа на млади лекари и медицински сестри, който общинската болница учредява.


Управителят на болницата д-р Иван Иванов съобщи, че има общински проект за 6 млн. лв. за саниране на болницата. "Заедно с това купуваме нова медицинска апаратура. В първите дни на януари откриваме нов гастроентерологочен кабинет", допълни Иванов.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK