Най-тежката форма на корупция е поръчаното законодателство, смята директорът на БОРКОР

Най-тежката форма на корупция е поръчаното законодателство, смята директорът на БОРКОР

© Надежда Чипева, КапиталНай-тежката форма на корупция е поръчаното законодателство. Това заяви пред БНТ директорът на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет (БОРКОР) Елеонора Николова.


От 4 ноември в Народното събрание не може да бъде внесен законопроект, ако към него няма анализ на въздействието.


Според Николова корупцията е комплексен проблем, който трябва да се решава с комплекс от мерки. Добрата новина била, че според последно прочуване на "Трансперънси интернешънъл" ("Прозрачност без граници") 17% от българите имали усещане на корупция, докато процентът в Румъния бил 29%.


"Аз лично съм удовлетворена от това, което успяхме да направим. Имаше четири години на изграждане, но от 2015 г. бяхме годни да сме инструмент. Тогава дойде идеята за сливане, но под нашите некролози успяхме да свършим добри дела", заяви Николова.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK