Плевнелиев: Щастието и демокрацията не са крайна спирка

Плевнелиев: Щастието и демокрацията не са крайна спирка

© Георги КожухаровЩастието и демокрацията не са крайна спирка. Те са начин на пътуване. Това обяви в новогодишното си слово, последно за мандата му, президентът на България Росен Плевнелиев.


Той посочи, че човешките права и свободи не се инсталират, а се спазват.


Залисваме се по силни лидери и популисти. Силата обаче е нетрайна, докато мъдростта и добрината са непреходни. Добре е да дадем път на политиците с морал и достойнство, които отстояват принципни позиции и общочовешки ценности, посочи държавният глава.
Той призова да се загърби езика на омразата и да се даде път на разбирателството.


Кризите са факт, но е факт също така, че нашите доходи и просперитет зависят от това, какво произвеждаме, колко сме образовани и ефективни, зависят от доброто име и репутация на България и българите по света, посочи още Плевнелиев.


Ето и пълният текст на обръщението:


Скъпи сънародници,


Заедно с най-близките си посрещаме новата 2017 г., с надежда и тревога. С надежда за мир и по-добро бъдеще за децата ни. С тревога от извънредната нестабилност и рекорден брой кризи в Европа и по света. Светът изгуби своя баланс и ще отнеме време докато бъде установен нов, устойчив световен ред в един различен и многополюсен свят. Историята забърза своя ход. История се пише пред очите ни. Кой би предположил само преди 3 г., че граници в Европа ще се местят със сила? Кой би предположил преди 2 г., че вълна от бежанци и мигранти, търсещи спасение и по-добро бъдеще, ще залее Европа? Кой би предположил само преди година, че Обединеното кралство ще напусне Европейския съюз? Големият въпрос днес е кой пише историята - прогресивното човечество, символ на предприемачество, иновации и хуманизъм или ретроградни сили и популисти, въоръжени с идеологии и похвати от миналото.


На 1 януари 2017 г. ще отбележим 10 г. от присъединяването на България към Европейския съюз – едно безспорно историческо постижение по пътя на осъществяването на националния идеал, дефиниран от Апостола на свободата "Да бъдем равни с другите Европейски народи". Днес България е коренно различна, спрямо годината, в която започнахме своя европейски път.


От тогава до сега, нашият брутен национален продукт се утрои. Парите за образование, за пенсии и социални политики, също са три пъти повече. Инвестициите в инфраструктура и енергийна ефективност, в екология и земеделие, в иновации и предприемачество, се умножиха многократно. Благодарение на европейската солидарност България се модернизира и променя за добро. Никога досега българите нe са били толкова свободни и интегрирани с демократична Европа.


Трябва да продължим да пишем историята на силна България в силен Европейски съюз. Да стартираме нови проекти за интеграция, да гледаме напред, а не назад. Копнежът по минало величие и желанието за силната ръка на лидер, който ще ни донесе просперитет, не са решение. Решението е в силните институции, които гарантират справедливост и правила за всички. Решението е в съзнателните усилия на всеки един от нас да подобрява и надгражда, а не да разваля. Без усилие и посветен труд от всеки, без любов и уважение към ближния, без върховенство на правото, националният идеал "за чиста и свята Република", няма как да бъде постигнат.


Днес България е надежден съюзник в НАТО, доверен партньор в Европейския съюз, добър съсед и приятел с всички в региона. Нашата визия е за историческата трансформация на България и Балканите от поле на интереси на Велики сили към интегрална част от обединена Европа.


През изминалата година България получи голямо международно признание за балансираната и принципна външна политика, която водим. Посрещнахме президентите на десет държави-членки от Европейския съюз, с които заедно търсихме решения за бъдещето на Балканите и Европа. Имахме изключително успешно председателство на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа, като зададохме свързаността, сигурността и намирането на общо решение на миграционната криза, като основни приоритети на Балканите. България приключи успешно и своето председателство на Комитета на министрите на Съвета на Европа.


Никога досега България не е търгувала толкова много с Балканите и Европейския съюз, никога досега броят на туристите не е бил толкова голям. Никога досега толкова много държавни и правителствени ръководители, не са посещавали страната ни в рамките на една година. Никога досега не сме били толкова свързани, интегрирани, с обща перспектива и общ хоризонт за демократично развитие. Осъзнаваме, че кризите, независимо дали е миграция, тероризъм, финансова или друга, минават отвъд нашите граници и само заедно можем да противостоим.


Само заедно можем да гарантираме своята сигурност и енергийна независимост, само заедно представляваме пазар, достатъчно голям за стратегически инвеститори и фабрики на бъдещето. Само заедно можем да бъдем фактор на глобалната сцена. Затова всеки, който тръгне да изолира България в тясно националните граници и работи за слаб и разделен Европейски съюз или позиционира България като нестабилен, пасивен и проблемен член в периферията на съюза, не работи за постигането на националния идеал. Нека вървим по избрания от будителите и възрожденците път към Европа, достойно, с високо вдигната глава.


Скъпи сънародници,


Щастието и демокрацията не са крайна спирка. Те са начин на пътуване. Човешките права и свободи не се инсталират, те се спазват. Върховенството на правото се отстоява ежедневно и от всеки. Залисваме се по силни лидери и популисти. Силата обаче е нетрайна, докато мъдростта и добрината са непреходни. Добре е да дадем път на политиците с морал и достойнство, които отстояват принципни позиции и общочовешки ценности.


Относно доходи и инфраструктура, нека се почувстваме като европейци, но и да действаме като европейци, като подкрепим европейските ценности за мир, човешки права и свободи, и върховенство на правото. Да добавим стойност, като помогнем на нашето европейско семейство, което днес е в беда. Кризите са факт, но е факт също така, че нашите доходи и просперитет зависят от това, какво произвеждаме, колко сме образовани и ефективни, зависят от доброто име и репутация на България и българите по света. В светлината на предстоящото българско председателство на Европейския съюз трябва да покажем най-доброто от България на Европа и света.


Скъпи сънародници,


Коледните и новогодишните празници са време за обновление, време, в което всеки от нас се обръща към детските си мечти с упование в силата на доброто. Нека топлината на домашния уют и обичта на близките ни изпълнят с вяра да вървим напред с отворени сърца и чувство за житейска мисия. Да възродим и укрепим любовта в душите си и съхраним желанието си за справедливост. Нека не пестим усилия за мир между хората и в страдащия от конфликти и неправда днешен свят. Да загърбим езика на омразата и да дадем път на разбирателството, което да се превърне в здрав мост между децата ни, за да живеят в хармония.


Като добри и отговорни хора, искаме в нашето общество състраданието, съчувствието, вярата в доброто да се множат. Случилото се след трагедията в Хитрино, когато мнозина сънародници приеха чуждото страдание като свое, ни изпълва с увереност, че сме на прав път и че около нас има много достойни примери за подражание и вдъхновение.


Ние българите сме народ с древна и славна история. Посрещаме и битките, и празниците заедно през вековете. Заедно сме и днес в новогодишната нощ, заедно гледаме с увереност напред към по-доброто бъдеще, което сами ще изковем.


Нека Новата година донесе на всички българи, където и да са те по света здраве, мир, надежда и благоденствие.


Честита нова година!

Ключови думи към статията:

Коментари (267)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Neal Oliver
  Neal Oliver
  Рейтинг: 606 Неутрално

  Звучи като предизборна реч!

  Sapere aude
 2. 2 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 8109 Неутрално

  Честита Нова година! На всички участници във форума и екипа на Дневник желая крепко здраве, житейски благини и духовни дарове!

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 3. 3 Профил на bkstoja
  bkstoja
  Рейтинг: 405 Неутрално

  Най-добрия президент който България е имала!

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на Курт Деликуртев
  Курт Деликуртев
  Рейтинг: 63 Весело

  Честита Нова година на всички умни и красиви български юнаци и юначки ! Да бъде успешна за тях !

 6. 6 Профил на karen_walker
  karen_walker
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Най-големият български президент дотук! Честита Нова Година!

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на MEMO
  MEMO
  Рейтинг: 366 Неутрално

  Честита Нова Година на всички ни! Благодаря Ви господин Президент!!! Поклон и на добър час!

 10. 10 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4400 Весело

  Да сме живи и здрави! С пожелания за нови творчески, спортни и трудови успехи!
  И - да бъде мирна 2017 година!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4012 Весело

  Догодина ще гледате Льотчика!

  klimentm
 13. 13 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 1486 Неутрално

  Честита Нова Година!Да вдигнем наздравица и да си пожелаем една по-успешна 2017

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 14. 14 Профил на гражданин
  гражданин
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Колкото повече му свършва мандата, толкова по- ясен и категоричен става!
  Съжалявам, че той не е следващия Президент, но се надявам да остане в политиката!

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на Антипухмалин
  Антипухмалин
  Рейтинг: 259 Неутрално

  [quote#12:"klimentm"]Догодина ще гледате Льотчика![/quote]
  Не позна. Ще си спрем телевизорите.

  #КОЙ опраска биволския Костинброд? Или кои са простите?
 17. 17 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Честита новата 2017 година

 18. 18 Профил на syneidesys
  syneidesys
  Рейтинг: 229 Неутрално

  [quote#12:"klimentm"]

  Догодина ще гледате Льотчика! [/quote]

  Льотчика ще лети за Мацква със еднопосочен билет - като Янукович.

 19. 19 Профил на ВинетУУУ
  ВинетУУУ
  Рейтинг: 514 Неутрално

  ЧНГ на всички и едно голямо БЛАГОДАРЯ на президента ПЛЕВЕНЛИЕВ !

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3175 Неутрално

  просто да си честитим новата година , да си пожелаем здраве за семейства и близки , да си пожелаем да бъдем все така различни и въпреки това да пишем и мислим заедно . за Плевналиев попътен вятър и подкрепа в изборът му . негов си е . без значение дали си струва , колко от вас/нас биха понесли огромен личен удар и биха продължили по неговия път .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 23. 23 Профил на Антипухмалин
  Антипухмалин
  Рейтинг: 259 Неутрално

  [quote#20:"'ΕΡΕΒΟΣ"]Заедно с 2016 си отиват като опашки и разни нещастници които ще бъдат запомнени само с глупоста си ![/quote]
  Ако визираш Ръдан си напълно прав...

  #КОЙ опраска биволския Костинброд? Или кои са простите?
 24. 24 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 460 Неутрално

  На всички дами и господа, другарки и другари, соросоиди, умни и красиви, чугуни, ушанки, шушляци и фуражки. На всички българи по всички земни кълбета, на всички колеги от форума на Дневник - Честита Нова Година - живи и здрави и усмихнати да сте!

 25. 25 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3973 Неутрално

  Добре е да дадем път на политиците с морал и достойнство, които отстояват принципни позиции и общочовешки ценности.
  =======
  Да дадем , и то без да се плашим .
  Ако не го сторим , изпускаме спирки , на които сме принудени да спрем и да помислим накъде отиваме и дали не сме подвластни на термини и догми .
  Не го ли направим , идните поколения ще ни винят , а може би и ще ни проклинат , затова че не сме си сверили часовника на настоящие момент ! Не го ли сторим , връзката между поколенията се губи и стават лоши неща.
  Затова е нужен Лидера , човека който събужда нацията от летаргичния сън на самодоволствието !
  Затова и Плевнелиев е прав ! Демокрацията не трябва да е спирката на вечния покой а само етап от развитието на нацията .

  Bukalemun
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 27. 27 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#1] от "Сизиф":Звучи като предизборна реч!

  Абсолютно съгласен! Словото беше изцяло политическо и намяше нищо общо с празник, настроение и обикновените неа свързани с битиено на народа. Много слабо, посредствено, изпълнено с клишета, които слушаме през последните години. Н е изказване на ПРЕЗИДЕНТ, ръководител и обединител на нацията, а на някакъв проамерикански либертаст. Тоа не е моя президент!

  ура и да живей!!!
 28. 28 Профил на Антипухмалин
  Антипухмалин
  Рейтинг: 259 Неутрално

  [quote#27:"cucing"]свързани с битиено на народа[/quote]
  Време е да разберете, че гуреливите селяни вече не сте "народа". Народът сме инженерите, лекарите, архитектите и всички други специалисти, които движим света напред. Вие си имате кметове, които да ви изслушват за изгубените пуйки, съборената казанка дето си варите пърцуцата и други неволи. Мина времето, когато цялата държава трябваше да се съобразява с вас. Още повече, че вие вече нищо не произвеждате, а опърдявате миндерите по селата и ходите да си купувате чушки и домати от Била - внос от Холандия. Така че мърлячи, които с нищо не допринасят за тази страна, да ми се кичат с претенциозното "народ", няма как да стане! У лево!

  #КОЙ опраска биволския Костинброд? Или кои са простите?
 29. 29 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4252 Неутрално

  [quote#27:"cucing"]Тоа не е моя президент! [/quote]
  Твоа е в МАСКВА

 30. 30 Профил на uhu58510162
  uhu58510162
  Рейтинг: 229 Неутрално

  за много години на всички, които се разчувстваха от речта! никога не бях им обръща внимание до сега. за благото на родината е истината да не се казва. а да разбулиш мъглата с разбите мечти на младите със неясните цели. бремето на родителите. комуникативността е основено изискване за работа. а малцина се страхуват, че няма какво да кажат. но пък знаят цената на думите най-добре. други се радват че мислят еднакво, че са защититили децата си. всеко създаване на човек е убийство със закъснение. едните са допринесли за демографията, а други не могат да понесат, че са засрамени завинаги. и цял живот няма да позволят да ги обвинят за друго, освен неспособността да създадът семейство, защото е гледал преди twinks. още една от ценностите и състрадание към онези които използват вибратори. все пак хората като се любят биват използвани. затуй жените по малко да работят и или секс или пари и платен от мъжа еббач. хора с лоши пянства да няма заради неспособноста да изпитват същите чувдтва към ближния както едно време. дори неспособноста да убеди детето си да не се срамува, че няма пари, а че малко му трябват, за да не е алчен егоист.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2379 Неутрално

  [quote#14:"гражданин"]Съжалявам, че той не е следващия Президент, но се надявам да остане в политиката![/quote]

  Аз също

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 34. 34 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 421 Неутрално

  До коментар [#23] от "Антипухмалин":

  Щом отговаряш значи е визиран ББ

 35. 35 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1993 Любопитно

  Цитат от Президента : "нашите доходи и просперитет зависят от това, какво произвеждаме"
  ... И какво произвеждаме ??? ... компютри, роботи, азотни торове, мотокари ... все неща които сме правили = НЕ !!! Не произвеждаме нищо с помощта на Европейския съюз и благодарение на НАТО... но Света се променя

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 37. 37 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1993 Любопитно

  Цитат : " Да загърбим езика на омразата и да дадем път на разбирателството, което да се превърне в здрав мост между децата ни, за да живеят в хармония."
  Какво разбирателство може да има с тези които не ни плащаха заработени заплати и ни пъдеха от заводите построени от бащите ни?!
  Без възмездие няма да има хармония .!.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 38. 38 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1993 Весело

  [quote#27:"cucing"] Словото беше изцяло политическо и намяше нищо общо с празник[/quote]+++ Като за последно ...

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 39. 39 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1842 Неутрално

  Най-достойният български политик за последните 7 десетилетия! Честита нова година и честит юбилей - 10 години в Европейския съюз! Много постигнахме и още много можем да постигнем като част от голямото европейско семейство. Само не трябва да се оставяме на цинизма и склонността към мрънкане на общо основание да ни тровят и дърпат назад.
  Хубава година на всички!

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 41. 41 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1993 Весело

  [quote#28:"Антипухмалин"] гуреливите селяни вече не сте "народа". Народът сме ... [/quote] Ти да не си бог Дао, да определяш кой какъв е

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 42. 42 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Някак си намирам Росен Плевнелиев да има винаги точните думи. Сигурно му е трудно да е президент, има много срещи с чужди преставители. Заплата му е малка мизерна, в Германия е към 800.000 лева годишно нето. Но не заради парите той е президент.

  Es muß Geld fließen!
 43. 43 Профил на Антипухмалин
  Антипухмалин
  Рейтинг: 259 Неутрално

  [quote#36:"ramsi"]Та кажи ми ако щастието и демокрацията не са крайна спирка, коя е крайната спирка ?[/quote]
  Крайната спирка е "Орландовци" - за живеещите в София. А отговорът е в продължението на изречението, което примати като теб не могат да осъзнаят - "Щастието и демокрацията не са крайна спирка. Те са начин на пътуване."
  Ако се научите да четете книжки и отделите тридесетина години да четете, вместо да си демонстрирате неграмотностите, току виж сте разбрали и нещо повече от лозунг или партийна команда. Ае бегай легай, па утре почвай с "Малкият принц" на Екзюпери. Едно добро начало за невнятни - разкрива базови ценности. След пет-шест години и поне триста тома, ще разбереш поне това изречение на Президента. Като стигнеш хиляда, може да схванеш и останалото от словото му.

  П.С. Трудовете на Маркс и Ленин не се броят, но можеш да ги минеш като част от подготовката си по философия.

  #КОЙ опраска биволския Костинброд? Или кои са простите?
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на whiterabbit
  whiterabbit
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Браво на Плевнелиев! Оптимизмът е абсолютно необходимо условие за успех. Трябва винаги да се гледа напред, а не назад. С черногледство и мрънкане нищо не се постига. Честита Нова Година на всички!

 46. 46 Профил на Антипухмалин
  Антипухмалин
  Рейтинг: 259 Неутрално

  [quote#44:"nikik58"]написаната му от кукловодите новогодишна реч![/quote]
  Я ни кажи името на един "кукловод"? Само да не е Торбалан, че много вехто звучи.

  [quote#44:"nikik58"]не може да напише сам името си[/quote]
  Ама е успял да стане милионер в Германия и да оглави офиса на един от най-големите германски строителни концерни - Щрабаг? Ти някога пробвал ли си се да станеш поне чистач в западна компания, за да си наясно как става номера? Убеден съм, че ако беше се пробвал, никога не би написал подобна вселенска тъпотия. И се чудите после защо ви се присмиват хората...

  #КОЙ опраска биволския Костинброд? Или кои са простите?
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на nikik58
  nikik58
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#29] от "Hawaii":
  А твоя след 20 януари е в пенция!

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2533 Неутрално


  Най-големият български държавник за последните 70 + години !
  ЕДИНСТВЕНИЯТ, който застана срещу Кремъл - поробителят на България и българщината !
  Дано Плевнелиев и Христо Иванов си подадат ръце и започнем да се отскубваме от мечешките лапи от север . За всеки нормален българин, това е надеждата, а на руските подлоги - МАЙНАТА ИМ !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 51. 51 Профил на whiterabbit
  whiterabbit
  Рейтинг: 574 Неутрално

  [quote#43:"Антипухмалин"]Ае бегай легай, па утре почвай с "Малкият принц" на Екзюпери. Едно добро начало за невнятни - разкрива базови ценности.[/quote]

  По принцип - добър съвет. Но рядко е ефикасен постфактум. Ако не си прочел "Малкият принц" поне няколко пъти, например на 10, 20 и 30 годишна възраст, след това става малко късно

 52. 52 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1993 Любопитно

  [quote#49:"nikik58"]Произвеждаме проститутки за ЕС.Бебета за продан в Гърция и оръжия с които да трепят народа на Сирия. [/quote]+++ ... но Светът се променя. Тъдето е текло - пак ще тече Да си пожелаем по-хубава 2017 братчет ... Да сме живи и здрави ... и корави !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 53. 53 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 400 Неутрално

  До коментар [#31] от "ramsi":

  ЛСД-то е тип лек наркотик, използван миналия век от много хора на изкуството, който им е стимулирал сетивата и е помагал да виждат света по различен начин, а от там и да творят...в доста от случаите, гениални музика, поезия, картини и т.н.
  Та...поне има и дава някакви резултати.
  Хайде сега ни кажи...до какво полезно нещо е довело пиенето на препарати за вана, одеколон тройнъй...вакса за обувки и др.?

 54. 54 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2533 Неутрално

  До коментар [#46] от "Антипухмалин":


  " Ти някога пробвал ли си да станеш поне чистач в западна компания ... "


  Ей, пипнах си челото - уж съм нормален, а ти написах плюс ...
  ?!?!?!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на nikik58
  nikik58
  Рейтинг: 8 Любопитно

  До коментар [#46] от "Антипухмалин":
  Другарят Любен Гоцев нищо ли не ти говори?Да ти изброявам ли поименно и аверите му???

 58. 58 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  [quote#12:"klimentm"]Догодина ще гледате Льотчика! [/quote]

  То льотчика иди дойди, ама се страхувам, че ще гледаме Йотова...

 59. 59 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4208 Неутрално

  секи 4ти км

  Така си е... въпреки "научната" фразеология на изпечени антидемократи.

  С акъла им спиш ли, хилядолетия ще вървиш към "съвършена" лелеяна антидемокрация...

  Сега е моментът.
  Не вервайте в менти.

  Честита Нова 2017!

  "Плевнелиев: Щастието и демокрацията не са крайна спирка"

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 61. 61 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4012 Весело

  До коментар [#28] от "Антипухмалин":

  Да,ама точно ние гуреливите селяни избрахме Вечната Амбър.И пак ще го изберем ако и да не сме чели "Големия и малкият принц",какво като си чел Езюпери,и сто тона да прочетеш все тая!

  klimentm
 62. 62 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4208 Неутрално

  КРБ:

  "Частната собственост е неприкосновена".

  И да, и не.

  До коментар [#56] от "nikik58":

  Магаретата са достойни животни! Собствениците им ги правят за резил!!!

 63. 63 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 893 Весело

  Историческа последна новогодишна реч на Президента Плевнелиев, който много ме кефи. Надявам се още дълги години да ни радва от синия екран и да продължи да ни напомня, че Ботев и Левски ни завещаха евроатлантическите ценности!

 64. 64 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 786 Неутрално

  Никога досега толкова много държавни и правителствени ръководители, не са посещавали страната ни в рамките на една година
  =============================
  И това не мога да го разбера. Иска да каже Плевнелиев че им взимаме пари като дойдат и така печелим?

 65. 65 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4012 Любопитно

  До коментар [#43] от "Антипухмалин":

  И до кога вий соросоидите ще ни препуръчвате еврогейски автори,хм до кога?! Езюпшери,бошлаф!!!

  klimentm
 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на Ivo Ivanov
  Ivo Ivanov
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Тъй, тъй... светлото бъдеще..

 68. 68 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2472 Весело

  Честита Нова година и на президнта! Имаме късмет, че светът на Плевнелиев е "изгубил своя баланс" в края на мандата и неговата депресия няма да се прехвърля върху останалите българи, които запазват равновесие и вътрешен баланс. Препоръчвам ароматерапия, медитация, чай и топли чорапи. 🍹🎄⛄☃🍷

 69. 69 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 450 Неутрално

  благодарим г-н президент
  за съжаление няма да имаме толкова добър президент за в будеще никога
  огромно благодрим за успешния ви мандат през който се гордях че имам вас запрезиден и се срамувах от неграмотния ганю който ви хули просташки и неграмотно
  наслука на вас

 70. 70 Профил на Doichin Stefanov
  Doichin Stefanov
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#26] от "Антипухмалин":

  Не, отиващият си прецедент.

 71. 71 Профил на Doichin Stefanov
  Doichin Stefanov
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#58] от "gogo63":

  Пострахувайте се, отдавна беше време.

 72. 72 Профил на stierlitz
  stierlitz
  Рейтинг: 229 Неутрално

  https://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU Думи, думи ... Не искаме думи, а дела. Всички виждаме какво става в държавата - тази приказна страна.

 73. 73 Профил на vrangel
  vrangel
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Честита Нова година! С много смислено приветствие на Президента приключи предишната. Като гледам, на червените хейтъри тук им е бръкнал в джигера с него, нЕма лошо, и занапред ще е така.
  Единствено успокоение за тях остава, че според китайския "хороскоп" или каквото е там това китайското започва годината на червения петел. Сигурно започва с влизането на петела в президентството. И целия му курник заедно с него.

 74. 74 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3972 Неутрално

  [quote#66:"onemanband"]Този ли палячо слушат някои по телевизора си? [/quote]
  Аз и моето семейство го слушахме на площада. И ръкопляскахме -Плевнелиев бе достоен европейски президент.

  След това се чух с мои познати в Австрия, отишли при дъщеря си. За Нова година тя отишла със семейството си на ски, а те (моите познати) останали в апартамента им двамата, гледали руската ТВ с Путин, българската с Плевнелиев (възмутили се от него) и очакваха австрийската.
  Странно, отишли чак в Австрия, за да гледат руска ТВ в къщи.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3972 Неутрално

  [quote#42:"slan777"]Заплата му е малка мизерна, в Германия е към 800.000 лева годишно нето. [/quote]
  Едно от лошите качества което се култивира в българите, е да се гледа в чуждата чиния.
  Имам един приятел от Люксембург (заплатите там са по-високи от германските), който бе страшно възмутен от своята страна, след като разбра че тук може да се подстриже за 5 лв (2,60 евро), а в родното си място за 25 евро.
  Честите Нова година!

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на Антипухмалин
  Антипухмалин
  Рейтинг: 259 Неутрално

  [quote#71:"Doichin Stefanov"]Пострахувайте се, отдавна беше време.[/quote]
  Милите те... сигурно още вярват, че ако се върне на власт комунистическата партия, ще се върне и комунизъма на Живков...
  Скъпи прости деца, когато мустакатите даскалици по селата ви караха да четете книжки, е имало защо. Хич да не е, поне малко от малко щяхте да ги нагънете тия чугуни, къде загниват под капите ви и току виж бяхте осъзнали до сега, че дали на власт е Виденов, Костов, царя или Станишев, дали е Борисов или Орешарски, разлика в управлението на държавата няма - има разлика в краденето и то без всякакво съмнение е най-малко при Борисов. И понеже е най-малко, хартисват пари да се строи всичко, което виждате. Инак, за загладените мозъци да поясним, че и другаря им Ленин да курдишем на чело (вече си имаме клонинг на същия в лицето на др. Кънев), пенциите ви пак ще си останат толкова, заплатите ви пак ще ги определя работодателя, а сиреньето пак ще е с пари. Таквиз неща, 'начи...

  #КОЙ опраска биволския Костинброд? Или кои са простите?
 81. 81 Профил на hqx04506254
  hqx04506254
  Рейтинг: 296 Неутрално

  Чудесно слово! Благодаря, г-н Президент!

 82. 82 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1141 Неутрално

  Смел и силен президент! Жалко, че си отива.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1141 Неутрално

  [quote#12:"klimentm"]Догодина ще гледате Льотчика! [/quote]

  Ще гледаме льотчика, а ще слушаме гласа на кремълската хунта. Не само на Нова година.

 85. 85 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1141 Неутрално

  [quote#50:"niksan1"]Най-големият български държавник за последните 70 + години !
  ЕДИНСТВЕНИЯТ, който застана срещу Кремъл - поробителят на България и българщината ! [/quote]

  ... и заедно с бат Пепо майната - единствените, от които не съм се срамувал.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на Антипухмалин
  Антипухмалин
  Рейтинг: 259 Неутрално

  [quote#86:"Петър Петров"]С отвратителни измами.[/quote]
  Мхм... за които немските служби и институции нищо не са разбрали, ама родните чугуни са наясно от сводките на позитанската кочиня. Що не си мълчите поне, да не опротивявате още повече на хората с тъпотията и неспособността си да мислите?

  #КОЙ опраска биволския Костинброд? Или кои са простите?
 88. 88 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#50:"niksan1"]Дано Плевнелиев и Христо Иванов си подадат ръце и започнем да се отскубваме от мечешките лапи от север . За всеки нормален българин, това е надеждата[/quote]
  И да плеснат и да се прегърнат - 0,5% на изборите. Туй е то... Политическото бунище зове!

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#85:"galapagas"]... и заедно с бат Пепо майната - единствените, от които не съм се срамувал. [/quote]

  Аз пък обратното: От тези двоицата ме е много срам.

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 91. 91 Профил на vedal
  vedal
  Рейтинг: 357 Неутрално

  До коментар [#8] от "bkstoja":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 92. 92 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3457 Неутрално

  Още малко му остана до крайната спирка.

 93. 93 Профил на fallada
  fallada
  Рейтинг: 288 Неутрално

  Прекрасно слово на интелигентен държавник. Господин Плевнелиев е свидетелство за потенциала на българите. Не мога да разбера оплювачите с техните тъпи, просташки и злостни коментари. Какво ли искат тези хора?

 94. 94 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3457 Неутрално

  Господин Плевнелиев е свидетелство за потенциала на българите.
  До коментар [#93] от "fallada":

  Да не би да искаш да кажеш, че потенциалът ни ще се изчерпи напълно на 22.01? Пепел ти на езика, значи.

 95. 95 Профил на kilgore
  kilgore
  Рейтинг: 617 Неутрално

  До коментар [#46] от "Антипухмалин":

  Л

  Линднер, не Щрабаг.

  'It's not wise to violate rules until you know how to observe them' - T.S. Eliot, interview with The Paris Review (Issue 21, 1959)
 96. 96 Профил на mangiafuoco
  mangiafuoco
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Я си спомнете правешкото говедо с огромните букви на страница и неговите другарки и другари!

 97. 97 Профил на mangiafuoco
  mangiafuoco
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#90] от "Кристалин Боков":

  И мен ме е срам от такива като теб, но!

 98. 98 Профил на mangiafuoco
  mangiafuoco
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#83] от "Петър Петров":

  Кое е лъжа бе нахален бесепар?

 99. 99 Профил на lady_sp
  lady_sp
  Рейтинг: 422 Неутрално

  Охххх, отдъхнах си. Идва една година без Обама, Сорос, Оланд, Меркел/дано/, Камерън, Борисов, Плевнелиев... и всички останали. Със сигурност ще бъде една по добра година.

 100. 100 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 1053 Неутрално

  И грам покой неа , за грешните читатели...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK