Обвинението срещу мен е глупост, прокуратурата търси политически ефект, обяви Трайков

Обвинението срещу мен е глупост, прокуратурата търси политически ефект, обяви Трайков

© Цветелина БелутоваАдвокатите, които се запознаха с обвинението срещу мен ми казаха, че е пълна глупост. Ясно е, че то няма да издържи, но за прокуратурата е важно да има политически ефект. Това заяви пред Би Ти Ви бившият икономически министър от кабинета "Борисов" 1 и кандидат за президент н Реформаторския блок на състоялите се през ноември избори Трайчо Трайков.


Повод за коментара му стана повдигнатото обвинение срещу него за умишлена безстопанственост. Според прокуратурата през 2011 г. като министър на икономиката, енергетиката и туризма е подписал споразумение остатъчният пакет акции от ЕВН България Електроразпределение АД да бъде продаден за по-малко пари, отколкото е трябвало.


Трайков уточни, че продажбата е извършена от Агенцията по приватизацията и следприватизационен контрол. Освен това сделката е била в програмата на правителството и заради това "в нея министърът за добро или лошо не се меси".
"Всички проблеми в България се свеждат от състоянието на правосъдната система. По време на кампанията за президентските избори аз многократно обявих, че се нуждаем от спешни промени. Отново се задават избори и много хора искат промяна и искат нещо различно. Целта е различното да бъде показано в друга светлина", коментира обвинението си Трайков.


По думите му прокуратурата може да си върши много добре работата, но и може да допуска недопустими грешки. Като пример той даде оправдателната присъда на бившия депутат от ДПС Христо Бисеров, тъй като се доказало, че обвинението е направило "брутални грешки", което е повлияло на решението на съда. "Когато прокуратурата иска да опрасква, опрасква, когато иска да завоалира, завоалира", заяви Трайков.


Той намекна, че може да се включи в предстоящите парламентарни избори, но не уточни дали ще прави собствен политически проект.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK