БЗНС: "Цацаратурата" работи по сценарий срещу политици реформатори

Николай Ненчев беше призован във Военноокръжната прокуратура, като се очаква да бъде подведен под отговорност заради обществена поръчка за униформи за армията от 2014 г.

© Юлия Лазарова

Николай Ненчев беше призован във Военноокръжната прокуратура, като се очаква да бъде подведен под отговорност заради обществена поръчка за униформи за армията от 2014 г.Много от действията на главния прокурор на България Сотир Цацаров не само предизвикват недоумение, а говорят ясно за определен замисъл и умисъл според БЗНС. В позиция, разпространена от партията на министъра на отбраната Николай Ненчев, се казва, че "правният" подход на Сотир Цацаров е еманация на репресията и пропагандата. Писмото на БЗНС идва, след като прокуратурата повдигна обвинения на бившия министър на икономиката Трайчо Трайков и бе обявено, че се издирва и бившият финансов министър Симеон Дянков, за да му бъде връчена призовка по същото дело. Николай Ненчев също бе обвинен.


От партията на Ненчев смятат, че в действията на прокуратурата все повече се разчита определен сценарий, който представя Сотир Цацаров като изпълнител на обмислена стратегия за нанасяне на политически удар срещу политици, които са превърнали в своя кауза реформите. Затова и мнозина виждали в предприетите от него действия печално известни методи от времето на съветската "правна" практика на сталинизма. "Все по-очевидно става, че цел на действията на главния прокурор не е защитата на правото, а формирането на репресивни практики, чрез които се цели да бъде поставена под натиск и пречупена човешката личност. Същевременно напълно в духа на сталинската епоха властовата репресия засяга и близките на репресирания, които са подложени на системен тормоз и открити заплахи от "силните на деня", заявяват от БЗНС.


В изявлението се казва, че е показателно, че светлите дни на Рождество Христово бяха избрани за връчване на поредните призовки на министъра на отбраната и лидер на БЗНС Николай Ненчев, както и на още една от ярките реформаторски личности в днешната българска политика и кандидат за президент на Реформаторския блок, бившия министър Трайчо Трайков.
"Безспорно "празничните дни" не са избрани случайно за осъществяване на това "правно" действие. Разбирането на Сотир Цацаров е да приложи сталинския подход: да бъде сплашен "неудобният" на политическото задкулисие, като се атакуват съзнанието и чувствата на неговите близки с внушения и заплахи за съдебни дела и дори затвор. Разчита се, че така ще се окаже още по-голям психологически натиск върху личността на призованите, а и няма да има бърза реакция от страна на общественото мнение и политическите формации, които представляват", смятат от БЗНС. От партията припомнят, че след действията на прокуратурата "услужливите медии на олигарсите веднага подхващат "опорните точки" на сценария и скритото желание на политическото задкулисие става открита медийна пропаганда".


Затова на основание и във връзка с изключително опасния и квазитоталитарен метод на действие на "правната" структура, станала печално известна като "Цацаратура", БЗНС заявява:


"Г-н Главен прокурор, колкото повече усилвате натиска и репресиите върху демократичната общност в България, срещу личности, които на дело доказаха волята си за положителни за България промени, толкова повече и все по-често ние ще ви сочим с пръст и ще напомняме за извора на вашето "правно" вдъхновение. Ще ви държим във фокуса на нашата гражданска съвест и внимание. Това е наш национален и политически демократичен дълг и той ще води към постоянно и системно изтъкване на онези ваши действия, които обслужват антибългарските действия на проруската финансово-икономическа и политическа олигархия и задкулисие у нас.


БЗНС настоява за ревизия на прокуратурата и следствието в сегашния им нереформиран сталинистко-комунистически тип и провеждане на мащабно европейско разследване на българските главни прокурори по време на грандиозния посткомунистически грабеж на червената мафия от 1988 г. до днес.


Всяка атака на главния прокурор срещу министъра на отбраната или срещу други български демократи реформатори ние ще оценяваме като антидемократично и антиправно действие, като атака срещу всеки член на нашия 117-годишен БЗНС.


И с всички средства, които ни дава свободата и демокрацията, както и европейското ни членство, ще се противопоставим на настъплението на обслужваното от главния прокурор на България Сотир Цацаров политическо задкулисие, както и срещу неговите провокационни действия", завършва писмото от БЗНС.

Коментари (20)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 2046 Неутрално

  Явно виЕ се имате за гоУеми гяволи и си мислите, че можете да си правите каквото си решите, като се закачите за властта. Да ама не, желая успех на прокуратурата и на такива безобразници да се изнесе цялото имущество на публичен търг и да си лежат безобразията.

 2. 2 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Гузен негоден бяга! Тоя от снимката май има от кво да се притеснява!

  "Прав сте господин премиер. Абсолютно безотговорни сме за бежанците, ние, всички политици, пред лицето на голямата вълна. Аз знам усилията ви за бежанците." Това е заявил министърът на отбраната Николай Ненчев
  [quote#8:"Роси"]Боже, какви мижитурки. За един министерски пост, се изгавриха с избирателите си. [/quote]
  "Страх ли те е, Лукарски? Пиле шарено ли съм, Москов? Кунева, искаш ли да спра парите на учителите, след като ги давам предизборно?", питал риторично Борисов.
  "Имаме вашата подкрепа и благодарение на нея постигаме резултати. Трябва да намерим начин да продължим", е казала вицепремиерът Меглена Кунева и се оправдала с

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 3. 3 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 1512 Весело

  "изтъкване на онези ваши действия, които обслужват антибългарските действия на проруската финансово-икономическа и политическа олигархия и задкулисие у нас."

  Право куме в очи.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 4. 4 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5415 Неутрално

  Форумните цацаратори се обадиха. №1 и №2.

  Gunter glieben glauchen globen
 5. 5 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 656 Весело

  не мисля, Че г-н Цацаров е "сталинист", по-скоро става въпрос за имитация на дейност срещу други "услуги" !
  Мда, и веЧе имаме "активни борци" срещу цацатурата-деспот !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 6. 6 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6137 Весело

  Ми те и политиците реформатори пък добре поработиха по Драгалевски сценарии...

  karabastun1@abv.bg
 7. 7 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  "Всяка атака на главния прокурор срещу министъра на отбраната или срещу други български демократи реформатори ние ще оценяваме като антидемократично и антиправно действие, като атака срещу всеки член на нашия 117-годишен БЗНС."
  ................................
  Ясно е че има дирижирани действия срещу РБ, ама горният лозунг ми идва малко повече, типично в стила на болшевишката пропаганда...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 8. 8 Профил на Vidin_123
  Vidin_123
  Рейтинг: 453 Неутрално

  [quote#4:"Blood Red Skies"]Форумните цацаратори се обадиха. №1 и №2. [/quote]

  ...и номер 6 не закъсня

 9. 9 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2441 Неутрално

  Ми земеделците по земеделски. Право куме та в очи. Може би Онзи гьонсурат , ще го разбере по-добре.

  SHADOWS of SOFIA
 10. 10 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 3082 Неутрално

  КОЙ го избра Цацаров и на кого искате да служи?

 11. 11 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Че цацаратурата действа поръчково е ясно на всеки нормален човек.
  Как иначе да си обясним, че Р.Овч. е невинен като сълза за подписването на предателския договор с Газпром.

 12. 12 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2198 Неутрално

  Много добра статия. И затова цацарунгелите се появиха на бегом във форума.

 13. 13 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Целата ЧервеноРуска сган се опълчи...

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 14. 14 Профил на uhu58510162
  uhu58510162
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Не за реформи, а за униформи те съдят. Ако е с чиста съвест, няма от какво да се притеснява. а той като ромите спекулира с родата - "жената болна, децата и той" .

 15. 15 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5415 Неутрално

  [quote#8:"Vidin_123"]...и номер 6 не закъсня [/quote]
  Напротив, закъсня. Обикновено, ако не е с първи коментар под ВСЯКА статия, е в първата тройка по ред.
  Професионален тр..форумист.

  Gunter glieben glauchen globen
 16. 16 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8876 Неутрално

  А някой пита ли се, защо от второто правителство на Борисов, няма един разследван герберски министър , след като всички европейски и български фондове идваха в техните министерства. Дали е случайно. Дали е случайно, че и Цацаров и Борисов подкрепиха на Трифонов референдума. Нищо случайно няма в тази държава, всичко е предварително начертано.

 17. 17 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Цацаратурата здраво настъпи мотиката, атакувайки БЗНС. Ще яде як селски бой в най-добрите земеделски традиции. Голямата гражданска и демократична коалиция срещу мафиотското задкулисие набира сила и на изборите ще помете политическите престъпници от властта.

  Голяма грешка е да се подценява Николай Ненчев. Корав мъж с несломима воля срещу кремълските безобразия. Червеният тролетариат ще вие на умряло след изборите.

  Navigare Necesse Est
 18. 18 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1667 Неутрално

  "...ревизия на прокуратурата и следствието в сегашния им нереформиран сталинистко-комунистически тип и провеждане на мащабно европейско разследване на българските главни прокурори по време на грандиозния посткомунистически грабеж на червената мафия от 1988 г. до днес."
  +++++++++++++++++++
  Хайде, де!!!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 19. 19 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 909 Весело

  До коментар [#16] от "Роси":

  Нищо лично!
  Карат по ред, първо първото правителство, после ще последва и второто правителство!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 20. 20 Профил на Vasil Georgiev
  Vasil Georgiev
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Поздравление за Ненчев и БЗНС. Добре ще да е, селските стопани и всички от отрасъла, да гласуват за БЗНС и тази партия да стане голяма, каквато е била в миналото. Добре ще да е, също така, освен обвиненията, да използват хилядите трактори, както правят гърците.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK