Христо Иванов стана председател на "Да България" и обяви, че партията "трябва да счупи системата"

Христо Иванов беше избран за председател на "Да България"

© Цветелина Белутова, Капитал

Христо Иванов беше избран за председател на "Да България""Това е наш'то, нали", пита възрастна жена, която слиза от ескалатора и застава пред опашката, опасала целия последен етаж на Paradise Mall в София към залата на Sofia event center. Часът е малко след 10:20, 7 януари 2017, Ивановден. Няколко човека й отговарят утвърдително и тя тръгва да търси къде да се подреди. Застава търпеливо сред чакащите - между които има и две семейства с бебета. В ръце носи бял лист в найлонов джоб - декларация за учредител на "Да България".


Движението, обявено от бившия министър на правосъдието Христо Иванов и съмишленици се учреди днес в партия, чиято съдебна регистрация предстои. След приемането на устава, малко след 14 часа - той беше избран за председател на "Да България" само с един "въздържал се".


Началото на проекта беше обявено преди месец с основна цел - борбата срещу корупцията. След избирането си днес Иванов заяви, че ако тази антикорупционна кауза бъде предадена - той ще си тръгне. Другите две обещания, които даде пред учредителите бяха, че това ще е дългосрочна игра и че лидерът ще служи на политическото тяло. (вижте още в края на текста)
В откриващата реч преди избирането му за председател, продължила над 30 минути, бившият правосъден министър обяви, че


"българската олигархия се готви да проведе поредните избори, на които да презареди корупционния модел. Ние трябва да счупим системата"


(пълния й текст може да прочетете тук).


Христо Иванов обяви, че са събрани от нетърпимостта, а антикорупцията е това, което ще обедини и ще помогне на всички в новата партия, между които ще има много различия и спорове. Той заяви, че тези които смятат, че българските граждани масово не усещат какво е корупцията - се лъжат и даде примери от телефонните измами до фалита на КТБ.


"Всеки, който каже, че може да постигне, която и да било от големите национални цели, без да се справи с корупционното завладяване на държавата, ви лъже", заяви бившият правосъден министър. Другата голяма цел, която обяви е борбата със системната бедност.


Според програмната реч, политическите цели на "Да България" са три: 1. гарантиране на върховенството на закона и ефективно и достъпно правосъдие, 2. ускоряване осезаемо темповете на развитие на страната и 3. целенасочена борба със системната бедност и за повишаване жизнения стандарт.


Като кауза на партията посочи и


въвеждането на понятието "характер" в българската политика


Според него новият проект се изправя срещу малка група недосегаеми и техните покровители, но разликата сега е, че "много отделни граждани и общности натрупаха реален опит в противодействието на този модел. Днес ние започваме процес по въплъщаването на този опит в една политическа сила и единна програма. Искам да осъзнаем един факт – никога до сега у нас на едно място, обединени от обща кауза и усещане за историческа неотложност, не са се събирали хора, които знаят за какво става дума и знаят как да водят война с него."


Учредителите - повече от очакваното


Залата на Sofia Event Center се оказа малка за учредителите на партията. Дори добавянето на допълнителни столове не бе достатъчно, като част от делегатите останаха навън във фойаето, защото нямаше място и за правостоящи. Заради дошлите повече от очакваните хора събранието започна в 11:30 часа. Организаторите обявиха, че са се събрали 1500 души, вместо нужните 500 и очакваните 800. По-късно казаха, че броят на учредителите е 1235.


Сред присъстващите бяха членовете на инициативния комитет, сред които Христо Иванов, юристът и преподавател по гражданско право в Софийския университет "Св. Климент Охридски" Кристиан Таков, тенисистката Мануела Малеева - тримата, които публично представяха идеите на движението през последния месец.


Сред учредителите има много юристи, но и социолози, IT-специалисти, предприемачи, лекари, студенти, рекламисти, актьори и други.


Валери Паунов е от Варна и търгува на международните борси, както се представя. Казва, че е дошъл по единствения възможен днес начин - с влака. Определя се като граждански активист е и в момента, в който "Дневник" разговаряр с него все още не е попълнил декларацията за учредител, защото е закъснял, но по-късно ще го направи. По думите му много български граждани искат София, Пловдив, Русе Варна и Бургас да са като Токио, Париж, Отава, Цюрих и Париж. И докато това не се направи, хората няма да спрат да емигрират. Пътят според него е да се вземе опита от чужбина и да се приложи тук, а българите трябва да се научат да спазват законовите и етичните правила.


"Не мога да ви обещая поредното спасение, спасители имаше много"


заяви Иванов пред учредителите. По думите му сега е важно "да се съберем заедно". Обясни, че в тази борба те ще бъркат, но няма да забравят, че са едни от българските граждани, които се боят за дома си. "Няма да се мисилм за по-хубави и по-умни от другите", каза той и добави, че при нужда ще се извиняват. "Ще проведем тежка война, но знакът е, че ще бъде красива".

По думите на Христо Иванов това, което е събрало хората днес може да се опише с думата "нетърпимост". Но не просто нетърпимост към корупцията, бедността, властващата простащина или безпреспективността. "Това, което доведе мен и повечето от вас тук е


мисълта, че знаем, че България може много повече от това"


заяви Иванов.


Бившият правосъден министър каза за пореден път, че корупцията разяжда държавата. Корупционният модел е дълбоката причина не просто "за краденето, а за безотговорността и некомпетентността на всички нива". Според него тя разяжда медиите, убива демокрацията, задушава предприемачеството, руши здравеопазването, образованието и другите сектори.


"Днес, основавайки "Да България" ние трябва да сключим помежду си един


пакт за почтеност


На първо място това означава, че всеки, който става член на движението декларира липсата на принадлежност към структурите на бившата държавна сигурност и залагаме в устава основание за отказ на прием или изключване на хора, които са въвлечени в корупционни действия".


По думите му е необходимо преосноваване на прокуратурата, реформа в МВР и службите, съживяване на регулаторите и процеса по назначения в тях и одържавяване и прочистване на разузнавателната общност. (Цялата реч на Христо Иванов може да прочетете тук.)

След Иванов думата взе юристът и преподавател по гражданско право в Софийския университет доц. Кристиан Таков, който се извини, че не е по сценарий и започна с шега - точно преди 3 седмици е изпратил на Иванов съобщение със седем причини да не бъде партиен член, но...и в този момент показа баджа си на учредител на "Да, България".


Той благодари на присъстващите, че са послушали сърцата си. По думите му разделението на леви, десни или център е важно, но в момента


България е хваната за гушата


Благодари и за това, че всички присъстващи са смирили гордостта си от това, че имат различни мнения от останалите, но въпреки това са тук.


"Страхуваме се, че ще стигнем до терминал 2", коментира Таков. Допълни обаче, че някои хора не могат да стигнат до съседното село, за да вземат лекарството, от което се нуждаят, т.е. че проблемите са по-дълбоки и изначални.


Таков постави фокус и върху българското образование. По думите му в днешно време училището ражда уродства. "Произвежда безропотни консуматори на сутрешни блокове", допълни юристът. Даде и изход от това състояние -


"образование и култура"

Началото на учредителното събрание бе дадено от актьорът Мариан Маринов, който благодари, че хората не са "дошли организирано с автобуси". Той заяви, че наскоро е разбрал, че времето да не се политизира е свършило, макар никога да не си е представял, че ще дойде. Но "не мога да очаквам някой друг да се заеме с моята България, България на моето дете", заяви Маринов. Изрази и радостта си от факта, че на учредителното събрание са дошли много млади хора, които са разбрали това по-рано. Той цитира и Бертолт Брехт, който в една своя пиеса "казва -


да останеш пасивен, означава, че си с тях - с генералите"


"Не искам повече да остана пасивен и енергията в тази зала, и пред нея дава, основание на всички нас да разберем, че времето на пасивност приключи", допълни Маринов.


За първи път - партиен член


Повечето учредители на "Да България" влизат в партия за първи път, като много от тях заявяват, че никога не са си представяли, че ще станат партийни членове.


Мануела Малеева, която е сред учредителите на партията - също. Пред журналисти в началото тя заяви, че винаги се е опитвала с гражданските си позиции да промени неща, които според нея трябва да се случат в България. След като е видяла обаче, че това става много трудно е дошла идеята да се обедини с други хора в партия.


"Тази партийна структура е нужна законово, за да можем по някакъв начин да имаме хора в парламента, ако партията успее да събере достатъчно гласове", коментира бившата тенисистка. Според нея това, което обединява учредители и симпатизанти на новата партия е мечтата - нещата да се случват по друг начин в България. "Това, което ни води, не е взимане на власт, пари. Виждате как правим финансово нещата - с дарения, отчети. Заставаме с имената си." Малеева коментира още, че партията е наясно, че няма право на грешки, защото очакванията към нея са големи и учредителите й съзнават отговорността си.

учредяването на партия "Движение Да, България".

© Цветелина Белутова

учредяването на партия "Движение Да, България".


След изказванията на Иванов и Таков, учредителното събрание избра свой председател - адвокатът и преподавател в Софийския университет Боряна Мусева, която ръководи заседанието за избора на устав и председател.


Три обещания от избрания председател


След избора му Христо Иванов благодари за доверието и каза, че има три обещания: че това ще бъде дългосрочна игра, затова и "Да България" ще е сериозна демократична партия, т.е. ще се отанся сериозно към политиката. Второто обещание бе, че партията няма да забрави каузата си. А ако й изневери, той ще си тръгне, но не и преди да е направил всичко възможно. Третото , че лидерът трябва да служи на политическото тяло. И ще носи не само отговорността, но и ще се бори то да има човешко лице. Отиваме на дълъг път и благодаря, че сме заедно", завърши бившият министър.


Събранието продължаи след 15 часа с избор на други органи и на Национален съвет - представителният ръководен орган на движението.


Александър Детев живее в Австрия и казва, че напълно се припознава в идеите на "Да България": "Ако искаме да просперираме напред ни трябва съдебна реформа, въпреки че това се превърна в клише, тези реформи трябва да се случат. Според него партиите от една страна постоянно казват, че ще направят всичко за българите в чужбина, от друга се е видяло, че не е точно така и това проличало и на последните президентски избори, при които заради намаления брой секции в чужбина някои не успяха да упражнят правото си на глас". Той казва, че не иска да е учредител, но това не му пречи да подкрепя партията.


Пълната реч на Христо Иванов - може да прочетете тук.
По-късно очаквайте информация за избора на членове на Национален съвет.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (573)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на exjoy
  exjoy
  Рейтинг: 233 Весело
 2. 2 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Честито, Христо! Успешна и безмилостна борба срещу корупцията!

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 3. 3 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Не щя като министър да опрай държавата? Искал самостоятелно Ицето

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 4. 4 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  По десет статии всеки ден. А камуняките във форума се правят че подкрепят, значи не е чиста работата

  Няма шики-мики.
 5. 5 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5202 Неутрално

  Поредната еднодневка.

 6. 6 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  ДАно, за България! Успех!

 7. 7 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1718 Неутрално
 8. 8 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#4] от "Радан-Издислав Кънев":

  Хи хи, виж го Неут-а ще се разцепи да се прави на протестър хи хи

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 9. 9 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  "Плашат ни, че ще стигнем до терминал 2", коментира Таков. Допълни обаче, че някои хора не могат да стигнат до съседното село, за да вземат лекарството, от което се нуждаят...

  Социализъм с човешко лице

  Няма шики-мики.
 10. 10 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 865 Неутрално

  Тоя филм съм го гледал няколко пъти. Вече не ми е интересен.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 11. 11 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1220 Неутрално

  Яне Янев беше някак си по-така в желанието си за борба с корупцията.

 12. 12 Профил на lyusien
  lyusien
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Поредната партиика -разбивач на системата Разбира се че няма да успее Системата е жестока и безцеремонно се разправя с такива партиики Единственото което може да стресне системата и да я разбие е голяма силна дясна демократическа партия Но системата си знае работата За нея е важно да има голям брои малки партиики като тази като тази на Бареков като Воля и Неволя на Марешки БАСТА ПАСТА и други подобни с които да се справи Това което я плаши е ГОЛЯМА СИЛНА ДЯСНА ДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ която може да разруши статуквото и безкрайно дългия бандитски измамнически и отвратително нечестен преход най после да приключи

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 14. 14 Профил на Ернесто
  Ернесто
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Как ще я караме после със счупена система.

 15. 15 Профил на Ернесто
  Ернесто
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#2] от "neut":

  Познах, казваш се Христо Иванов.

 16. 16 Профил на Goblin
  Goblin
  Рейтинг: 519 Неутрално

  Не виждам как ще спечелят обикновения човек, срещу който така плюят и към който се отнасят презрително, просто защото в собствените си очи са твърде възвишени, интелектуалци.
  Разбира се, народът ще накаже тая партийка с обичайните 1-3 % на следващите избори. Повече не могат.
  Ако по някаква случайност успеят да добутат до 4%, бъдете сигурни, че 10-тината човека от "даЙ, България" ще са най-кротките в залата и няма да им се чуе гласа.
  Абе нещо като Бареков, ама с повече лустро. Щедро спонсорирано от разните фондации вместо от КТБ, разбира се.

 17. 17 Профил на maddrum
  maddrum
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Що боклук се изсипва от платени тролове, блиц и пик се чудят как да клеветят повече - с две думи някой, някъде е притеснен и налива пари за омаскаряване

 18. 18 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Ще дочупи системата е по-правилно,захвана я той отдавна.
  Като го знаят що за стока е,всички корумпета вече треперят,а Цацаров най-вероятно обмисля да бяга от страната през глава.

 19. 19 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Успех на новата партия! Най-после една сериозна нова формация без стари партийни муцуни в нея.

 20. 20 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 458 Неутрално

  "По думите му много български граждани искат София, Пловдив, Русе Варна и Бургас да са като Токио, Париж, Отава, Цюрих и Париж..."
  Тея са сериозни. 6-5 няма при тях.... Направа можна да падладея (правя мексиканска вълна в момента)

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 21. 21 Профил на Goblin
  Goblin
  Рейтинг: 519 Неутрално

  До коментар [#17] от "maddrum":

  Бъркаш. Ако нещата в главата ти са толкова прости - "Ако не си с нас, значи си платен/комунист/фашист/от ДС/патреот и т.н.", значи или нямаш навършени 20 години, или не живееш в България.

 22. 22 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 458 Весело

  Честито на всички разумни и отговорни българи! Вече имаме за кого да гласуваме!

 23. 23 Профил на hqx04506254
  hqx04506254
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Успех на новата партия! Надявам се тя да бъде партията на почтените хора, за които справедливостта и законността имат значение. Речта на Христо Иванов бе впечатляваща!

 24. 24 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2422 Неутрално

  "По думите му е необходимо преосноваване на прокуратурата, реформа в МВР и службите и одържавяване и прочистване на разузнавателната общност. "

  >>> "Преосноваването", разбирай закриване и отваряне наново от нулата, важи най-вече за служби като ДАНС. Това е организаця с огромен бюджет, създадена по време на Тройната коалиция, за да поеме ролята на Държавна сигурност от края на '80-те и целите '90. Разправа с врагове на режима и едновременно държавен чадър за незаконни дейности както в национален мащаб, така и по международни канали (чрез прокарване на чужди влияния)

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 25. 25 Профил на Приказки под шипковия храст
  Приказки под шипковия храст
  Рейтинг: 289 Неутрално

  "Спасителите" дотук: Костов, Волен, Дедо, Боко. И тоя път ще ви се вържа, ама сега вече наистина за последно!

 26. 26 Профил на Ернесто
  Ернесто
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#13] от "voltaire":

  Не се мъчи, комунистите сме на всеки километър от тук до края на света.

  Не човек, а желязо......

 27. 27 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 458 Любопитно

  [quote#16:"Goblin"]Не виждам как ще спечелят обикновения човек, срещу който така плюят и към който се отнасят презрително,[/quote]
  Би ли дал пример за презрително плюене по "обикновения" човек от страна на Хр. Иванов или някой от неговите сподвижници?
  Благодаря предварително за отговора / или умълчаването/!

 28. 28 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2599 Неутрално


  ЧЕСТИТО И НА ХРИСТО ИВАНОВ И НА ДДД !
  УСПЕХ !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 29. 29 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  Хаирлия да е! Но днес се учредява и новата партия на Бареков. Интересно коя партия първа ще си избере знаме? За дудука предполагам ще е "лайно върху вентилатор", но на Христо Иванов какво знаме ще подхожда? "Цвърчащо пиле голишарче вирнало глава с отворена човка"???

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 30. 30 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#24:"cinik"]"Преосноваването", разбирай закриване и отваряне наново от нулата, важи най-вече за служби като ДАНС. Това е организаця с огромен бюджет, създадена по време на Тройната коалиция,[/quote]
  Аз съм ЗА. Сергей Дмитриевич я създаде тази служба щото така му подшушна Алексей Петров

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#25:"Приказки под шипковия храст"]"Спасителите" дотук: Костов, Волен, Дедо, Боко.[/quote]
  Жан, Луканов, Дмитриевич, Орешарски не са такива

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 33. 33 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#31:"nenad"]Поредният трол.
  Следващият, моля[/quote]
  Ааа ..таковатаа...тука нЕма такива не! Тук само обикновени граждани . Мишето и Зеленогорски казаха че така повече няма да правят

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 34. 34 Профил на Goblin
  Goblin
  Рейтинг: 519 Неутрално

  До коментар [#27] от "nenad":

  Надявам се, това е опит за нелепа шега. Точно вие, които се пишете най-толерантни и модерни, най-малко носите на критика. Всеки опит да се подходи критично към идеите ви среща вой до небесата и лепене на епитети. Особено отчетливо беше това покрай президентските избори. Прочети коментарите във фейсбук в профила на един настоящ обвиняем и бивш кандидат за президент - трайчо трайков по повод резултата му. Коментарите изобилстваха от "заслужаваме си съдбата, българите са идиоти, че не Ви избраха, г-н Трайков!", дежурното "прост народ, слаба държава", "комунистите са виновни" и т.н.
  Предричам същия рев като вдовица за онова-там и най-вече лепене на епитети на преобладаващата част от народа след предсрочните парламентарни избори в страницата на да, България, просто защото не са ви избрали.
  Кофти сте, затова не ви харесват хората.

 35. 35 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  До коментар [#30] от "oporna_to4ka":

  Кой беше Алексей Петров, съдружникът на Баце ли?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 36. 36 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 757 Неутрално

  Да счупят системата. Още една партия на деструкцията, чупенето и унищожаването.

  Строители ни трябват, а болшевики разрушители и революционери.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 37. 37 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 909 Неутрално

  шанс ,който не бива да бъде пропиляван

 38. 38 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  Дано проектът има успех и да не се окаже поредното разочарование

 39. 39 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 233 Неутрално

  ГЕРБ изопачиха и изродиха дясната, либерална идея.
  Вие и ДСБ сте надеждата.
  И не заигравайте с поповете. Светската държава и светската демокрация са без алтернатива. Това е полъха на бъдещето.

 40. 40 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Христо Иванов трябва да се научи да говори по начин който е разбираем и резонира в хората. Ако бях на негово място първо щях да обесня КАК работи парламента понеже съм абсолютно убеден че 99% от хората незнаят. Ще обесня че без мнозинство неможе нищо да се направи, и затова ще се МОЛЯ да получа мнозинство, в противен случаи е безсмислено да се влиза в тоя парламент, всеки ще те режи от всякаде, и накрая хората ще остават с лоши впечетления отново че никои нищо не прави, затова е важно за се обесни КАК се правят неща в тоя парламент.

 41. 41 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Същите обещания и клетви ги слушахме през 2013г. Голям мераклия беше Ристо да стане министър и стана,начеса си крастата.Сега пак го било досърбяло.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 757 Неутрално

  [quote#37:"Stewie"]шанс ,който не бива да бъде пропиляван[/quote]

  Какъв шанс? Да разрушиш и счупиш нещо не е шанс, а атентат. Поредните политически бомбаджии с девиз "След нас потоп". Тъжна работа след като политическата им платформа е базирана чупене и разруха.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 44. 44 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 1208 Весело

  [quote#24:"cinik"]"Преосноваването", разбирай закриване и отваряне наново от нулата[/quote]
  Каква нула? В природата нищо не се губи, още по-малко - на политическия "пазар на труда". По-вероятно е от "двете нули" да основат нещо.

  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." Шопенхауер
 45. 45 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 757 Неутрално

  [quote#39:"ruby"]Вие и ДСБ сте надеждата. [/quote]

  Надежда да счупят още нещо? Не, мерси.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 46. 46 Профил на Селянка
  Селянка
  Рейтинг: 0 Неутрално

  ПАРТИИТЕ НА МОНТАЖНИЦИТЕ,
  или: Корнелийо, спасявай се!

  Прочетох декларацията за създаване на новата нито лява, нито дясна партия на бившия правосъден министър Христо Иванов, дето ще се учредява утре, навръх деня на св. Йоан Кръстител. Ще трябва да потърпим още малко, за да разберем в какво точно ще се покръстват.

  Дългичка и объркана ми дойде декларацията, но пак добре, че са се постарали да отделят в няколко изречения главното, което гласи както следва:

  “Голямата цел, заради която основаваме политическа партия „ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ“, е да демонтираме корупционния модел на управление на страната, за да сложим край на бедността. Да повишим благосъстоянието и качеството на живот на българските граждани.”

  Значи, започвам да разсъждавам над голямата им цел:

  Първата им задача била да демонтират.
  Ох, демонтажниците на дяда те...

  Какво щели да демонтират? – “Корупционния модел на управление на страната” щели да демонтират.
  Къде е заложен моделът на управление на една страна? – В Конституцията и законите й. Нашите постановяват, че сме демократична република. Демократичната ни република ли ще демонтират?

  Според тях в законодателството ни имало текстове, които изграждат “корупционен модел на управление”?
  Според мен обаче няма, защото в противен случай най-малкото нямаше да ни приемат в ЕС. Юристът Христо спал ли е, докато си хармонизирахме законодателството с това на останалите страни-членки?
  И има ли някъде закон, който постановява да бутам пари под масата на докторите в болницата или в джоба на полицая на пътя? Няма, дори едно от последните изменения постановява вина не само на искащия, но и на даващия подкуп. Ако имаше, за демонтаж е, ама то - няма!

  А и ще трябва да ми обяснят тази пряка и правопропорционална връзка между корупцията и бедността, която правят. Като бутна пари на полицая, той не обеднява от това. И аз не обеднявам, защото ми излиза по-евтино, отколкото да платя акт. Обеднява държавният бюджет, ама майната му, тъкмо ще има по-малко за крадене от политиците. Щото нали те всичките били крадци?

  Обаче корупция има и в богатите държави. Как те не обедняват от тая пуста корупция, а само ние, бе?

  Да си призная, разтревожен съм - като демонтират сегашния модел, какво ще монтират на негово място? Защо не казват?

  Сещам се, че Радан Кънев се прави на възрожденец и предлага някакъв „Договор за нова българска република“, каквото и да значи това.
  Снощи потвърди близостта си с Христо Иванов, като си остави вратата отворена за всякакви кандидати и дори си призна за ирационални исторически въжделения към Путин.
  Да не са се разбрали с Христо единият да демонтира, а другият – да монтира?
  Ох, монтажниците на дяда те...
  Само че върху какво ще се упражняват тия дедовите?

  Тъй като и двамата все наблягат на бедността, чини ми се да искат да направят нова лява партия. Това “нито лява, нито дясна” ми е много съмнително. А и личностите, които извадиха досега на преден план, са доста тясно свързани с БКП. ДЕОС също се примъкват, за да придадат известен либерален аромат на спявката.

  Тази работа ми прилича като едното нищо да си имаме нова ЛЯВА коалиция.
  Корнелия да му мисли.

  Село, село, пусто село...
 47. 47 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3077 Весело

  ,,...и залагаме в устава основание за отказ на прием или изключване на хора, които са въвлечени в корупционни действия", коментира бившият министър....,,

  Ми за хора въвлечени в грантови схеми, като Ицето например

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 48 Профил на the_axel
  the_axel
  Рейтинг: 292 Неутрално

  Тези ,които изказват съмнения в бъдещето на тази партия всъщност декларират страховете си , че статуквото , което ги храни може да се провали .Ако България се отърси от корупцията , животът на много граждани ще се подобри , но някои ще загубят възможността да се обогатяват незаконно. И някои ще се наложи да постоят в затвора , та затова е този вой ! Предсказания от типа "нищо няма да стане" означават "да не дава господ"! Аз пък казвам - помогни си сам , за да ти помогне господ !

 50. 50 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 3001 Неутрално

  Един от малкото десни, заслужаващи уважение - човек, който не си измени на обещаното и напусна седянката, когато разбра че няма да има реформи - пожелавам му Успех и дано в "Да България" да няма разни патерици и златни пръстчета, като Лукарски, Москов, Кунева, Кънев и др.

  И каквото и да стане на предсрочните избори - важно е да се опитва отново и отново да се "счупи (ком)системата" и да дойде вече демокрацията - 'щото 27г. се води уж преход към нея, а де факто БКП и нейните дъщерни партии са на власт.

 51. 51 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3077 Весело

  [quote#46:"Селянка"]Първата им задача била да демонтират.
  Ох, демонтажниците на дяда те... [/quote]

  А ве ти дядка ли си или бабка, а иначи ноо сам съгласен с теби. Най посли дойдоа ора от работническата класа, демонтажници разни

 52. 52 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#48:"nightowl"]ти си гласувкай за зелените чорапки и илианчето, те ша те опраят! Отзад![/quote]
  Шииу...ар ю толкинг ту ми?! Не са ли ти казали в отдела че само Добрич (Женята) като най отворен може да ми се фърля?

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 53. 53 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 757 Неутрално

  [quote#48:"the_axel"]статуквото , което ги храни може да се провали .[/quote]

  Да. Днешното статукво в ЕС и НАТО е по-добро от счупването на системата, за което пледира Ристе.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 54. 54 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Изненадащо стана председател, браво! Сметката как е, набъбва ли, попадна на ларж олигарси

 55. 55 Профил на Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Това е пореднят проект, който цели да вкара Борисов във властта. Този път комплект с БСП.

  nègre littéraire
 56. 56 Профил на Zed
  Zed
  Рейтинг: 226 Неутрално

  Кои бяха другите кандидати за прдседател? Ако е само той, що са си играли да го избират?

 57. 57 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 757 Неутрално

  [quote#51:"сидер"]Най посли дойдоа ора от работническата класа, демонтажници разни[/quote]

  Не. Те не са от работническата класа, а шепа болшевики, които могат да дойдат на власт само чрез чупене, преврати и атентати. Да и точно както и болшевиките презират народа си.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 58. 58 Профил на Селянка
  Селянка
  Рейтинг: 0 Неутрално

  [quote#48:"the_axel"]Ако България се отърси от корупцията , животът на много граждани ще се подобри[/quote]
  Опиши го с конкретен пример, или няма да можеш? Как ще се подобри животът ми като гражданка, ако ти вместо да бутнеш на доктора 2000 лева, за да прередиш останалите чакащи за операция пациенти, се оперираш три седмици по-късно, след като си изчакаш реда? Ти няма да си обедняла с 2000 лева, а докторът няма да е забогатял пак с толкова. На мен с какво ще ми се подобри живота от това?

  Село, село, пусто село...
 59. 59 Профил на sherekhan
  sherekhan
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Успех и само напред! Мислещите хора ти вярваме. Не ни разочаровай!

  "От нас зависи да бъдем равноправни с другите европейски народи." Васил Левски
 60. 60 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2264 Любопитно

  "След избора му Христо Иванов благодари за доверието и каза, че има три обещания: че това ще бъде дългосрочна игра, затова и "Да България" ще е сериозна демократична партия, т.е. ще се отанся сериозно към политиката..."

  Ще се справи ли за 800 дни?

  I Want To Believe
 61. 61 Профил на the_axel
  the_axel
  Рейтинг: 292 Неутрално

  До # 40 - Първо научи правописа и правоговора в българския език ,пък после "обЕснявай" на Хр.Иванов какви са хватките в парламента !

 62. 62 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  Абе защо тезите на гербавите по въпроса са 1:1 с тезите на списващите ПИК, Блиц, Брадва, Секира, Петел и прочее?

  Обичам да грухтя и плюскам.
 63. 63 Профил на zbs44514268
  zbs44514268
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Още един Бареков . На всяка цена в Парламента ,а защо не и в Европейския. Празнодумството е отличителна черта на политическите кариеристи. Той и не опита да направи каквото и да било като министър (най-вероятно на знаеше какво и как) , а сега прави партия примамка за глуповати псевдоинтелектуалци.

 64. 64 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 678 Неутрално

  Пожелавам им да успеят всички думи да превърнат в дела .
  Това , което заявяват са и мои желания . Успех !
  И едно напомняне :
  - Някой помни ли Петър Дертлиев и Стефан Савов ?
  Тези достойни българи бяха маргинализирани , а партиите им превзети чрез платени членове . Например Демократическата партия беше напълнена по места с призраци , които превзеха регионалните структури и централното ръководство .
  Пазете се !

 65. 65 Профил на sherekhan
  sherekhan
  Рейтинг: 284 Неутрално

  https://www.youtube.com/watch?v=bD53GWzFdAA

  "От нас зависи да бъдем равноправни с другите европейски народи." Васил Левски
 66. 66 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 515 Неутрално

  А Прокопиев избраха ли го за почетен председател?

 67. 67 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3077 Весело

  ,,....."Няма да се мисилм за по-хубави и по-умни от другите"......,,

  Как вее, вие сте елитът на нацията, деца на партийни функционери, а знаем че партийните функционери не са съпричасни на ДС

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1022 Любопитно

  КОЯ система да счупи? Тази система, при която всички висши длъжности и цялата собственост е в ръцете на номенкалтурата на ЦК на БКП, приближена до КПСС и Съветска Русия?


  Христо Иванов произхожда от същата тази клика. Той Христо Иванов е син на Мария Бойкикева, която бе един от основателите на т.н. "Клуб за гласност и преустройство" през 1989г. Заедно с Жельо Желев, Чавдар Кюранов, Велко Вълканов, В.Дърева и т.н. За който клуб злите езици говорят, че е бил казионен, за да представи режима в България в по-благоприятна светлина. Самата Бойкикева, майка на Хр.Иванов, е родена в Москва в семейство на български комунисти - политимигранти, и говори българския език с тежък руски акцент. Била е главен редактор на редакция „Философия” в издателството „Наука и изкуство”. Това си е била висша номенклатурна длъжност, която се даваше само на заслужени и много проверени другари, защото точно там, в тази редакция, бе идеологическата цедка. Та Христо Иванов е роден и израснал в номенклатурно комунистическо семейство. Пътя на такива расли в номенклатурна саксия деца е ясен - родени и израсли в центъра на София, в онези конфискувани от комунистическата номенклатура буржоазни жилища. После езиковата гиманазия, после университета, а най-накрая, в началото и средата на 90-те - специализация в Америка по линията на Фулбрайт или Отворено общество. Които фондации се настаниха в България още през 1990, щедро подпомагани от Луканов с пари и свободни от наем помещения. Е, срещу някои дребни услуги, разбира се. Като такива да пращат децата на висшата номенклатура като стипендианти по разни либерални програми. Христо Иванов не прави изключение от тази категория.

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 70. 70 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  Но не се учудвам де, един е Боко и Недялко Недялков е негов пророк

  Обичам да грухтя и плюскам.
 71. 71 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 451 Разстроено

  [quote#13:"voltaire"]Остави системата. Просто разкарай комунистите. [/quote]
  Искаш Ристю Иванов да се откаже от майка си, баща си и сестра си?

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 72. 72 Профил на Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Контра-задкулисието (ко-задкулисието), след като не успя да обязди Борисов, реши да играе соло. След фиаското с Борисов, сега се действа по-внимателно, с по-доверен човек от вътрешния кръг на ко-задкулисето. Пилотният проект на ко-задкулисието - MoveBG на Безуханова, не отлепи и бе изоставен, но изпълнителите, макар и други, са със същият профил - издънки на комунистически и ДС фамилии, пребоядисани, но верни на новия по-голям брат, там откъдето иде келипира.

  nègre littéraire
 73. 73 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Нещо почнаха да ме отегчават тия нови партии. След всяка поредна провалила се появява се нова която твърди че ще "оправи" България примери много Царя, Бареков, ГЕРБ и т.н. и всички до една се провалиха са гръм и трясък. Защо трябва да им вярвам на тия , още по вече че Иванов беше министър на правосъдието и не можа да прокара съдебната реформа. Така че първо се докажете , а после вземайте властта.

 74. 74 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  До коментар [#69] от "Евроатлантически вилает Булгаристан!":

  Мнооо ме кефят ченгетата как ровят и съчиняват. Освен това, Христо Иванов е бил председател на клуб Не Се Сърди Човече, а както знаем, това е престъпно!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 75. 75 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  До коментар [#72] от "Да, Да България-Решетниковски":

  По коя метрика не е успяло да обязди Бокича? Щото в регистъра на обществените поръчки бате Шиши води убедително примерно.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 76. 76 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 458 Любопитно

  [quote#34:"Goblin"]Надявам се,[/quote]
  Глътнахте си езика, докато се надявате да минете метър? Защо не успявате да подкрепите твърденията си за Хр. Иванов с конкретни доказателства? Свикнали сте да плюете, а после гузно да бягате?

 77. 77 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 1208 Весело

  [quote#66:"buran"]А Прокопиев избраха ли го за почетен председател?[/quote]
  И отляво на Прокопиев - Татяна Дончева за почетна приятелка на системотрошачките.

  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." Шопенхауер
 78. 78 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Прасешките 'медии' и хомосексуалните им редактори бяха активирани веднага да нападат с най-жалки лъжи тази нова партия. Днес даже и гръмналия бушон - Николайн Дудуков се включи...

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 79. 79 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Христо Иванов стана председател на "Да България" и обяви, че партията "трябва да счупи системата"
  ----------------------
  When you are dead,you do not know you are dead.All of the pain is felt by others.
  THE SAME THING HAPPENES WHEN YOU ARE STUPID!
  пп.Житейска мъдрост...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 80. 80 Профил на Vasil Georgiev
  Vasil Georgiev
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Успех!, а на изборите в съюз с ДСБ и БЗНС

 81. 81 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 909 Любопитно

  [quote#73:"exit13"]примери много Царя, Бареков, ГЕРБ и т.н. и всички до една се провалиха са гръм и трясък[/quote]

  така е ,но при изброените от теб ,не става дума за партии а за мафиотски кланове

 82. 82 Профил на Чичо Ваньо
  Чичо Ваньо
  Рейтинг: 1030 Весело

  [quote#4:"Радан-Издислав Кънев"]По десет статии всеки ден.[/quote]

  И по 10 плюещи трола под всяка статия. Задължително с първите постове. Значи Христо Иванов и хората учредили "ДА" са на прав път. Успех ! И дано се опазите от внедрени агенти . А такива ще има. Това им е работата!

  "Проблемът на света е,че глупавите са самоуверени,а умните се колебаят."Бъртранд Ръсел
 83. 83 Профил на Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Разбира се, кадрите на MoveBG ще бъдат примъкнати към новия проект, но оставени да сействат от по- заден план. На първо време. Активните агенти, който трябваше да обяздят Борисов - най-вече Трайков, (вероятно Плевнелиев, ако не ме му намеярт място в чужбина), и, ако мислим по-смело, Дянков (макар че капацитет му не позволява и самолщбието му достатъчно го компрометира ), може да се включат и те в новото начиинание.

  nègre littéraire
 84. 84 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  До коментар [#83] от "Да, Да България-Решетниковски":

  Борисов, подобно на всички глупави хора, лесно се обяздва. От ДПС примерно постоянно го обяздват, не само това - също го и дупят, бият му шамари зад врата, чимбери по голата глава, демонстративно. Гоце също му набива по някой задвратник чат-пат. И както се вижда, нищо фатално не се е случило, нали така. Системата си е наред.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 85. 85 Профил на az22
  az22
  Рейтинг: 289 Неутрално

  [quote#13:"voltaire"]Остави системата. Просто разкарай комунистите. [/quote]
  Много си закъснял (с около 25 години).

  Конституцията на една държава се основава на морала на своите граждани
 86. 86 Профил на loy30529393
  loy30529393
  Рейтинг: 346 Неутрално

  [quote#48:"the_axel"]Ако България се отърси от корупцията , животът на много граждани ще се подобри , но някои ще загубят възможността да се обогатяват незаконно. И някои ще се наложи да постоят в затвора , та затова е този вой [/quote]

  Прав сте! Но има много "ако". И заради тези "ако" хората се отнасят с недоверие. Защото много "ако" преживяхме, но нищо не се промени.

 87. 87 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2795 Весело

  Христо Иванов днес има хем двоен Имен Ден- Христо по стар стили Ивановден по нов - хем още един празник - стана партиен шеф!!!

  П.П. Гледам, че от няколко дена са се регистрирали безброй нови никове, които да викат Ура !!!

  П.П.П.
  На всички - честито!!!!

  [email protected]
 88. 88 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 909 Весело

  няма как ,партия която ще бори простотията ,да бъде аплодирана от простаци

 89. 89 Профил на Чичо Ваньо
  Чичо Ваньо
  Рейтинг: 1030 Весело

  [quote#59:"sherekhan"]Успех и само напред! Мислещите хора ти вярваме. Не ни разочаровай! [/quote]

  Съдейки по броя "червени" под статията,няКОЙ не иска в България мислещите хора да имат достъп до властта!

  "Проблемът на света е,че глупавите са самоуверени,а умните се колебаят."Бъртранд Ръсел
 90. 90 Профил на Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Рейтинг: 467 Неутрално

  До коментар [#75] от "Свинчуга":

  По-метриката, която и ти изповядваш. Бокича, като прагматичен човек, влезе в колаборация с Шиши и отсвири ко-задкулисието. Шиши предлага по-прагматични и по-гъвкави решения. И ко-задкусието обяви война на Шиши. Посочи Шиши като лошото "задкулисие", обяви като за бацила на всички проблеми. Ако се изкорени Шиши и България ще цъгне и върже. Да, да.

  nègre littéraire
 91. 91 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  До коментар [#62] от "Свинчуга":

  Щото там им ги пишат... откъде акъл за нов сценарист...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 92. 92 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 879 Весело

  [quote#73:"exit13"]Нещо почнаха да ме отегчават тия нови партии. След всяка поредна провалила се появява се нова която твърди че ще "оправи" България [/quote]
  -Ми кат' няма строителствао на нови заводи, поне на партии /да/има. Чува се, че и Бареков щял бил да прави и той още по-новата си партия. Като туриш и другите-Радан, Марешки, Клоунът Слави и т.н. ,току виж станем на първо място по брой партии на глава от населението в цялата Вселена.

 93. 93 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#68] от "sherekhan":

  Ами защото съм го гледал този филм - първо подкрепяше СДС на Костов, после - великденчетата и царя (НДСВ), после ГЕРБ намърда Трайчо, Плевньо, Кристалинка, за кратко пофлиртува с РБ и Радан, сега това...

 94. 94 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  До коментар [#90] от "Да, Да България-Решетниковски":

  Не знаех че било въпрос на изповядване. Но не се учудвам де. Дори мога да те разбера - Борисов за теб е отговорът на въпроса поставен от онази истерична бабка в Димитровград "А СЕГА КОЙ ЩЕ НИ ДАВА ПАРИИИИИИ?". Не си ли го гледал това? Ще взема да ти потърся линк, много е образователно.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 95. 95 Профил на Селянка
  Селянка
  Рейтинг: 0 Неутрално

  България е може би единственото място, където очевидно провалени хора вместо да се скрият от общественото внимание, демонстрират наглост и невероятно нахалство да регистрират нови партии. По-забавното е, че винаги се намират "умници", които да тръгнат след провалените. Може и да греша, но смятам, че това е своеобразна защитна реакция на всеки лузър - да тръгва след очевидно проваления лидер, за да има после с какво да оправдава глупостта си - ние много искахме, ама този се оказа "боклук" (а не ние - тъпаци, че му повярвахме). Общо взето кръговратът при "автентичните" е до болка познат и неизменен от 25 години. Вече доскучава и на най-обръгналите.

  Село, село, пусто село...
 96. 96 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Ето я надеждата! Успех желая. Време е Радан да отиде малко на по заден план и по-смелият, по-инициативен и по-практически насочен Христо да излезе напред.
  Като гледам и коментарите на комунетата във форума и какви доносчета вече са изпраскали и газ пикаят - сигурен признак, че той е верният човек.

 97. 97 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#13] от "voltaire":

  Е, как да разкара комунистите, като те са основатели - Кристиан Таков е внук на Пеко Таков и племенник на Янчо Таков.

 98. 98 Профил на due07477623
  due07477623
  Рейтинг: 454 Неутрално
 99. 99 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2595 Весело

  [quote#50:"Deaddark"]Един от малкото десни, заслужаващи уважение - човек, който не си измени на обещаното и напусна седянката, когато разбра че няма да има реформи - пожелавам му Успех[/quote]
  Доста инфантилно, нда... Кое му е "дясното" на Ристю? Той самият викна: "Нито дясно, нито ляво", а и говори за "бедност" в устава си. Ляв, ляв и ляв! Партийка - муцка! Корни там ли беше?

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 100. 100 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 879 Весело

  [quote#25:"Приказки под шипковия храст"]"Спасителите" дотук: Костов, Волен, Дедо, Боко. И тоя път ще ви се вържа, ама сега вече наистина за последно![/quote]
  -Ам'чи ,,вържи'' се, нъл всяко последно е добре забравено предпоследно.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK