"Атака" иска да се включат незабавно първите 4 блока на АЕЦ "Козлодуй"

Волен Сидеров

© Анелия Николова

Волен СидеровЛидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска преразглеждане на въпроса за четирите реактора на АЕЦ "Козлодуй" и незабавното им включване в действие.

В началото на политическия сезон от парламентарната трибуна той заяви: "Като се позоваваме на Виенската конвенция за договорите между държавите, ние можем да признаем за нищожни договореностите за преждевременното затваряне на блоковете ни. Във вътрешен план трябва да търсим сметка от тези, които имат вина за националното предателство, наречено ранно затваряне на 1, 2, 3 и 4-и блок".


Лидерът на "Атака" обеща още да се противопостави на влизането на Турция в ЕС като "опасен за икономическата, културната и националната цялост на България и на цяла Европа фактор".


Блоковете бяха спрени в хода на преговорите за влизане на България в ЕС като страната получи компенсации от 850 млн. евро за затварянето им.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK