Правната комисия не прие да обсъди мажоритарния избор на депутати и се разпусна

Данаил Кирилов обяви, че ще провери възможностите мажоритарният вот да бъде гласуван в този парламент.

© Георги Кожухаров

Данаил Кирилов обяви, че ще провери възможностите мажоритарният вот да бъде гласуван в този парламент.Правната комисия в парламента няма да обсъжда днес два проекта за поправки в Изборния кодекс, с които да се въведе мажоритарен избор на депутати. Това бяха единствените точки в дневния ред на извънредното заседание на комисията, но той не бе приет. "За" гласуваха седем депутати - основно от ГЕРБ, "против" - девет народни представители от останалите партии. Депутатите от Реформаторския блок предпочетоха да не участват в гласуването.


Единият законопроект бе внесен вчера от ГЕРБ, а другият е подготвен от омбудсмана Мая Манолова и сценаристи от "Шоуто на Слави" и бе внесен от независимия депутат Георги Кадиев преди празниците.


"Ако искате да си тръгнете мълчаливо и с едно вдигане на ръка, мисля, че това не е достойно парламентарно поведение. Ако някой има съображения "против", да ги изложи по време на дебата", призова председателят на правната комисия Данаил Кирилов (ГЕРБ).
Явор Нотев от "Атака" обаче го репликира, че заседание днес не може да има, тъй като трябва да са минали 24 часа от насрочването му, а той лично получил съобщение в 9.45 часа сутринта.


От детска градина до "гнусни" в парламента


"Колеги, да не се крием зад процедурни хватки. Ще саботираме гласа на 2.5 милиона българи за това, че не приемаме дневния ред", каза Георги Кадиев. А в залата се чу: "Ще чакаме да ни гълчи ли?". "Не ви гълча, но тук не е детска градина", каза Кадиев.


Макар че формално нямаше заседание, Кирилов каза, че ще дава думата всеки, който я поиска. Сценаристът от "Шоуто на Слави" Филип Станев каза: "Уважаеми господа, депутати, това са очите на българските избиратели, които ще видят какво се случва. Това е демонстрация против демокрацията. Апелирам към съвест и морал".


Депутатите от ДПС и БСП излязоха от залата. А Димитър Делчев от Реформаторския блок заяви: "Ако искахте да се въведе мажоритарен вот, Борисов да не беше подавал оставка".


"В парламента работят народни представители, които според "Шоуто на Слави" имат патронен празник в деня на негодника. Става въпрос за народни представители, които според шоуто са алчни, жалки, отвратителни, вонящи, гнусни, ненужни, вредни и т.н. На тези хора ли държим реверанса да си свършим работата? В името на какво? Че референдумът е победил. Победителят ли обжалва резултата? Защо не оттеглят жалбата си? Поради тази жалба влязло решение на ЦИК няма. Днес сме се събрали да гледаме законопроекти, в които четем правилата на "Не се сърди човече". Отговорността е прехвърлена на Румен Радев, който - според ГЕРБ - трябва да направи районирането. В този текст е заровено кучето", каза зам.-председателят на Народното събрание Явор Нотев.


ГЕРБ и "Шоуто на Слави" били в комбина


От думите му се разбра, че ГЕРБ и "Шоуто на Слави" действат заедно. "Изборите чукат на врата. Кога да се направи районирането? Играта се казва "Как да прецакаме другарчето". ГЕРБ предизвика правителствена и парламентарна криза... Инициативен комитет заедно с Бойко Борисов - и двете страни отричат да са заедно, но е така. Кой внася тези безумни изменения в Изборния кодекс? Тук се играе симулативна игра. Някой казва, че иска да приеме промени, но не е така", каза още Нотев. Кирилов му каза, че е готов да защити всеки един текст от проекта.


"Нямаме влязло в сила решение на ЦИК, за да разгледаме каквото и да било", отвърна Нотев. От Патриотичния фронт обявиха, че се разиграва панаир и напуснаха залата. Излязоха и депутатите от Реформаторския блок.


"Има начин всеки един човек да си потърси правата - в съда или чрез право на отговор. Ако мен ме нарекат негодник, а аз не съм, не бих се обидил", заяви Станев.


Георги Кадиев попита Кирилов дали ще насрочи ново заседание на правна комисия, а той му отвърна: "Ако искам, мога да насроча и три, но ако е такъв резултатът".


Пред залата Четин Казак от ДПС каза, че не иска да участва в шоу, тъй като то не трябва да е тук. Чавдар Георгиев от БСП допълни: "Да слушам политически палячовци и шоумени, които се опитват да ме учат на демокрация - недопустимо е. Това е фарс".


В крайна сметка Кирилов не изясни дали ще свика ново заседание на правната комисия за поправки в Изборния кодекс или не.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (74)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8357 Гневно

  А аз писах ли вече десетки пъти, че всички - ВСИЧКИ - партийни номенклатурни кадри се страхуват и няма да допуснат МАЖОРИТАРНИ избори в два тура !!!???
  Хайде пак - спорете с мен,..................!!!

  karabastun1@abv.bg
 2. 2 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8719 Неутрално

  "Да слушам политически палячовци и шоумени, които се опитват да ме учат на демокрация - недопустимо е. Това е фарс".
  Всичко е фарс в тази държава.

 3. 3 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 6596 Неутрално

  Логичен завършек на дейността на една от най-важните комисии в парламента - липса на политическа воля и компетентност.

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 4. 4 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Аз само не разбрах, какво стана с опорната точка, че БСП и ДПС били силно заинтересовани от мажоритарния вот?

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 5. 5 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3061 Неутрално

  Няма друга причина да се вдига толкова много шум освен предизборните сметки на ГЕРБ. Какъв е проблемът? Никакъв! Едно отиващо си след 10 дни народно събрание няма нито времето, нито правото да приема такива важни промени в изборното законодателство. Ще си изберем ново народно събрание, ще излезе решението на Административния съд, ще видим дали недостигат 12 хил. или 418 хил. гласа за задължителност на резултатите от референдума, новото народно събрание ще приеме решение по референдума, ако това решение е да се въвеждат мажоритарни избори ще се разгледат внесените законопроекти, ще се приеме новия изборен кодекс, ще се проведе активна регистрация, ще си направим районирането и следващите избори ще бъдат по новите правила. За какво е този рьев?

 6. 6 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 660 Неутрално

  „...От детска градина до "негодници" в парламента“

  Всъщност, БГ ПарлаМента е „Детска градина от негодници“!!!

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 7. 7 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3525 Неутрално

  [quote#1:"karabastun"] партийни номенклатурни кадри се страхуват и няма да допуснат МАЖОРИТАРНИ избори [/quote]
  Убеден съм ,че принципно е в техен интерес само,че е много недомислено и трябва да си избарат тънкостите с районите и като разделят пицата може да плеснат с ръце и да го въведат в действие!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 8. 8 Профил на ДГБ
  ДГБ
  Рейтинг: 290 Неутрално

  И после що Слави ги обижда.

 9. 9 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  Такива мишки!
  Наближава мига, когато ще с еповторят януарските събития или дори Народният съд, създаден по инициатива на Никола Петков и награден вчера (за това?) от президента Плевналиев.

  В Русия съм! В Русия съм!
 10. 10 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  [quote#5:"Един препатил"]дно отиващо си след 10 дни народно събрание няма нито времето, нито правото да приема такива важни промени в изборното законодателство.[/quote]
  Вярно лиии??
  А тогава защо излезе във такава голяма ваканция?
  Другите работещи що нямат и те такава ваканция?
  Я не ми говори глупотевини!!!

  В Русия съм! В Русия съм!
 11. 11 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 915 Неутрално

  До коментар [#1] от "karabastun":

  Че защо да спорим. То е ясно .

 12. 12 Профил на primaxm
  primaxm
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#1] от "karabastun":

  Два тура с абсолютно мнозинство. Пропуснали сте абсолютното мнозинстово, а то е МНОГО ВАЖНО. ГЕРБ веднага са готови да въведат мажоритарни избори, но на втори тур да се явяват по 4-5 човека, за да се размие вота и първия да си е първи, без да е събрал 50 % + гласове, т. е. без да е необходимо абсолютно мнозинство. Така са им по-удобни мажоритарните избори просто. А абсолютно мнозинство нещо не ги кефят, защото съвсем скоро видяха как губят на втори тур избори с подобни правила.

 13. 13 Профил на palavnik
  palavnik
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Стига сме се вързвали на тези елементарни ПР акции. Ясно е че всичко е съгласувано с Герб и другите партии и тази "новина" си е чист опит за вдигане на рейтинга а не толкова да се съобразят с гласа на избирателите.

 14. 14 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 2596 Неутрално

  След като резултата от референдума е обжалван в съда,няма никакъв смисъл да се обсъжда нито в Правната комисия,нито в Парламента.

 15. 15 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3871 Неутрално

  [quote#4:"Правоверен грант-коментатор"]Аз само не разбрах, какво стана с опорната точка, че БСП и ДПС били силно заинтересовани от мажоритарния вот?[/quote]
  Заинтересовани са, но искат те да правят районирането, защото си мислят, че след изборите те ще управляват.

 16. 16 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  Щом депутатите от всички политически сили са против мажоритарните избори, а и форума тук е против, значи тези депутати са добри и не трябва да ги сменяме. Всички заедно обичаме статуквото, нали така?

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 17. 17 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3871 Неутрално

  [quote#8:"nikozi"]И после що Слави ги обижда.[/quote]
  А ако някой отиде и започне да дава акъл на Слави и сценаристите му как да си вършат работата? И да започне да ги обижда, че са алчни, жалки, отвратителни, вонящи, гнусни, ненужни, вредни и т.н.? Крайно време е да се научим всеки да си гледа неговата работа.

 18. 18 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 555 Неутрално

  До коментар [#5] от "Един препатил":
  +++++++++++
  И още нещо - закони за изборите не се правят в 12 без 5.
  Мъдрия български народ го е казал - бързата кучка, слепи ги ражда

 19. 19 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 555 Любопитно

  До коментар [#10] от "Веселин Дечев":
  Питай управляващото мнозинство. Те знаят.
  Особено др. Борисов....

 20. 20 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1494 Гневно

  Трътки, и депутатите, и тв-палячовците.
  Нищо общо с реална политика и реалната възможност за мажоритарност чрез падане прага на преференцията. А правенето й задължителна би отнесло малограмотния вот. Е, точно това не искат никакви сценаристи, ни парламентарни, ни телевизионни.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 719 Неутрално

  Чиста проба комуноид-миционерско-мутренска пропаганда.
  Но за толкова им стига капацитета на комуноид-милиционер охранителите и застрахователи,треторазредни комунисти каквито са в ГЕРБ.
  А учиндолския чалгар просто е високоговорител на мафията,която с така посочената мажоритарна избирателна система иска окончателно да няма въобще нормални хора в парламента.
  А с такива пълзящи биологични единици от сорта на karabastun е излишно да се комуникира.

 23. 23 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 555 Любопитно  До коментар [#21] от "zle_platen_trol":
  По големи от тях са само зле платените тролове

 24. 24 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1719 Неутрално

  До коментар [#23] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Говориш за себе си и себеподобните ти, протегнали ръчички към Позитано. Щом сами се определяте, като палячовци значи сте такива.

 25. 25 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1143 Неутрално

  До коментар [#1] от "karabastun":

  Много се надявам да не го гласуват. Аз съм от тези, които гласуваха с против на референдума.

  http://www.youtube.com/watch?v=QuBy3BzCXwg
 26. 26 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1699 Неутрално

  Ето сега се видя какво мисли КОЙ за референдума. За съжаление разбрахме и кои са партиите на КОЙ. Но то идва. Един път със стомничка, втори път със стомничка, на третия път бастун по гърбината.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 27. 27 Профил на lady_sp
  lady_sp
  Рейтинг: 400 Гневно

  [quote#17:"Fiji"]А ако някой отиде и започне да дава акъл на Слави и сценаристите му как да си вършат работата? И да започне да ги обижда, че са алчни, жалки, отвратителни, вонящи, гнусни, ненужни, вредни и т.н.? [/quote]
  А не са ли... во главе с учиндолския селянин и сценаристите всички плачат за пари... а сега и за власт защото май там са парите.

 28. 28 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 555 Весело

  До коментар [#24] от "zle_platen_trol":
  Нито съм се оплаквал, нито съм се определял
  Има един определил се тук....

 29. 29 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 719 Неутрално


  emil НОВИ ИЗБОРНИ ПРАВИЛА ВЕДНАГА,за да могат престъпните мафиоти окончателно да окупират държавата,цацаратурата да се вихри необезпокоявана и неконтролирана от никой да създава не чадър,а заслон на КОЙ,и съответно българофобите-русофили да лапнат подаянията от кремъл.
  А той бастуна има два края,та внимавай какво си пожелаваш.

 30. 30 Профил на Дани Савов
  Дани Савов
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Венецианската комисия е категорична, че промените в изборното законодателство се допускат най-малко шест месеца преди насрочването им.

  HIRO
 31. 31 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2862 Неутрално

  Не мина номера , ние единствени се вслушахме . Ние сме най-добрите.

  SHADOWS of SOFIA
 32. 32 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1699 Неутрално

  До коментар [#29] от "anty":

  Т.е. искаш да кажеш че днес БСП и ДПС се възправиха срещу КОЙ и "българофобите-русофили"?

  Абе вие акъл имате ли да ги пишете тия работи! Усещате ли как с тесногръдо и теснопартийно мислене сами си го набиваме?

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 33. 33 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3548 Неутрално
 34. 34 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8357 Любопитно

  Интересно!!!
  Преди референдума всички партийни тролове си мълчаха, все едно че няма еферендум 1?
  СЛЕД КАТО НАРОДЪТ ГЛАСУВА - ЗА!!! - се показаха десетина противника !!!???
  След като ГЕРБ подкрепи народното гласуване - новорегистрирани форумджии нахлуват все повече от ден - на ден!!
  КОЙТО Е ЗА НАРОДА +
  КОЙТО Е ПРОТИВ -
  ?????????

  karabastun1@abv.bg
 35. 35 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 719 Неутрално

  До коментар [#32] от "emil НОВИ ИЗБОРНИ ПРАВИЛА ВЕДНАГА!":

  Искам дса кажа,че треторазредните комунисти и милиционери от ГЕРБ си правят пропаганда и малоумниците им ръкопляскат.
  Имаха достатъчно време,но протакаха умишлено,а тези от БСП и ДПС усложливо си мълчаха.
  Но след като в една държава се е стигнало до там,че разни чалгари слуги на мафията да задават дневен ред значи,че положението е по-вече от трагично.
  Самия факт,че сме най-бедните в Европа след управленвието на мадритския крадец,на Станишев,на охранителя на Т.Живков на Орешарски и сме на този ред сам по себеси е говори достатъчно.
  А да променяш изборните правила няколко дни преди разпускането на парламента е по-вече от цинично,и наистина само малоумник или платен трол на мафията би искал това.

 36. 36 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1699 Неутрално

  До коментар [#35] от "anty":

  Тогава нека си останат нещата такива каквито са. Щом така те устройват....

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 37. 37 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1414 Неутрално

  Ако някой искаше промяна,щеше да я поиска един ден след референдума.Без да чака ЦИК. Сега е герберастко театро.Нищо не пречи,ако новото НС не успее да излъчи правителство,да приеме промените,да се разпусне и през юни да има мажоритарни избори.

  ГЛАВАНАЦИТЕ РОДИНАТА ОНОЖДАТ
 38. 38 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 719 Неутрално

  До коментар [#36] от "emil НОВИ ИЗБОРНИ ПРАВИЛА ВЕДНАГА!":

  Не не искам нещата да са такива каквито са в момента.Но не искам и разни учиндолски простаци,милиционери,доносници,и всякаква нагаждаща се измекярска паплач да определя реда в държавата.
  Но след като материала гледа със зяпнала уста чалгаря,пожарникаря, и т.н. си мисля,нищо добро не ни очаква.
  А може би в един парламент по учиндолската система да се получи следното:
  Мутра, милиционер, "бизнесмен", доносник, и пак от начало.

 39. 39 Профил на antropos
  antropos
  Рейтинг: 570 Разстроено

  До коментар [#30] от "Савов":

  Един от малкото смислени коментари. Чугуните, независимо дали са "за" или "против", са далеч от реалността. Трябваше някой да "светне" всички сценаристи и партийни вождове за това, но и четвъртата власт е като чукчата, за съжаление. Ако пък упоменатите са наясно, значи всичко е просто само игра.

  Sic transit..
 40. 40 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 535 Неутрално

  Мажоритарен избор на депутати е всъщност само за държави с голям брой на интелигенция. Изчисляването на гласовете е много сложно и много натоварва мозъка. Не мисля, че България е нагодена за мажоритарни избори, голяма част от интелигенцията емигрира в чужбина, заради ниските заплати.

  Es muß Geld fließen!
 41. 41 Профил на afanko
  afanko
  Рейтинг: 528 Разстроено
 42. 42 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1591 Неутрално

  Поредното представление на цирк "Парламент".
  А промени в Избирателния закон не се правят в последния момент. Този филм вече сме го гледали и знаем, че е вреден.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 43. 43 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1699 Весело

  До коментар [#38] от "anty":

  Направо се запиши в БСП. Мненията ви напълно съвпадат. Те са спокойна и уравновесена политическа сила на статуквото и заедно ще сложите избирателя на мястотото му.

  Дневния ред обаче не го задава ГЕРБ, а го зададоха 2.5 милиона избиратели. ГЕРБ само се опитват да се харесат, а вие се противопоставяте на хората точно както това правят БСП, ДПС, Атака и останалата паплач. По какво да ви различим от тях? По приказките ли?

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 44. 44 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 877 Весело

  До коментар [#43] от "emil НОВИ ИЗБОРНИ ПРАВИЛА ВЕДНАГА!":
  [quote#43:"emil НОВИ ИЗБОРНИ ПРАВИЛА ВЕДНАГА!"]Направо се запиши в БСП. Мненията ви напълно съвпадат. [/quote]

  Човекът обяснява с абсолютно смислени доводи , но по стар навик милиционерската торсида го праща при комунистите.
  За пореден път пиша - погледнете си герберското политбюро! Открай-докрай е само "бивши негри"

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 45. 45 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1620 Неутрално

  До коментар [#2] от "Роси": народни представители, които според шоуто са алчни, жалки, отвратителни, вонящи, гнусни, ненужни, вредни и т.н.
  До коментар [#2] от "Роси":Всичко е фарс в тази държава.

  Творим фарсова история. Поведението на сценаристите на Слави в парламента страшно ми прилича на едно събитие от 1917 г.
  Буржуазната февруарска революция в Русия сваля императора, обявява република и се събира за Учредително събрание. Настъпващата демокрация започва с много дискусии, спорове. Докато матросът Дыбенко се качва на сцената и се обръща към депутатите: " Господа, караулът е уморен. Разотивайте се!"
  Наш Слави се опитва да играе точно тази роля. Та ще му напомня, че Дыбенко е загинал в Гулаг. Насилственото изменение на политическата система води до това.

 46. 46 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 719 Неутрално

  До коментар [#43] от "emil НОВИ ИЗБОРНИ ПРАВИЛА ВЕДНАГА!":

  Ставаш смешен.
  Очевидно ,че принадлежиш към така наречените гербаджии,които наистина на практика са треторазредни комунисти.
  А колко ви е капацитета,самия факт,че дори комунистите,днес социалисти са ви отлюспили е показателен.
  Но не се тревожи,след изборите може отново да ви върнат в червеното гнездо,стига да им потрябвате,също като мадритския крадец.А съдбата на неговата партия-движение видяхме след като им свърши работа.Участа на ГЕРБ ще е абсолютно същата,като на употребена носна кърпичка.
  Та помисли по въпроса за смяна на ника овреме.

 47. 47 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1699 Неутрално

  До коментар [#44] от "navy":

  Ама какво ме интересува ГЕРБ мен. В момента единственото което ме интересува са резултатите от референдума и не мога да не отбележа факта че носите от 10 кладенеца вода за да обясните защо сте на едно мнение с БСП и ДПС. Отговорът е че имате общия интерес да няма мажоритарни избори и затова се въртите като фурнаджийски лопати и го представяте за обществен интерес. Нищо че хората казаха ясно какъв е техния интерес вие си знаете вашето.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 48. 48 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Добре , че не я приеха тази глупост

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 49. 49 Профил на kalmuk
  kalmuk
  Рейтинг: 259 Неутрално

  С днешните си действия новото-старо ОФ - БСП-ДСБ-ДПС-Атака, вече ъпгрейднато с още една порция патриоти и реформатори, осигури на ГЕРБ конституционно мнозинство в следващия парламент. Знаем кои гласуваха на референдума, знаем и какво се случва на всеки, който си позволи да им обърне гръб и да не уважи вота им. Сега очаквам брутален наказателен вот за всички партии, отказали да разгледат точките от референдума, а това са всички, освен ГЕРБ. Мисля, че мажоритарните избори ще им се сторят щедър подарък в сравнение с резултатите, които ще получат след този демонстративен отказ да уважат волята на суверена.

 50. 50 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 877 Неутрално

  До коментар [#47] от "emil НОВИ ИЗБОРНИ ПРАВИЛА ВЕДНАГА!":
  [quote#47:"emil НОВИ ИЗБОРНИ ПРАВИЛА ВЕДНАГА!"]Ама какво ме интересува ГЕРБ мен. В момента единственото което ме интересува са резултатите от референдума[/quote]

  Какъв резултат те интересува ?
  Резултата е ясен - референдума не мина.
  Мен па не ме интересува никой друг защото аз от една година съвсем твърдо и последователно твърдя , че всички тези референдумни въпроси / плюс и онези които отпаднаха са пълна и откровена глупост . И пълен и откровен популизъм.
  Нито един положителен отговор няма да доведе до нищо положително и за страната , и за политическата система , и за избирателите и за гласувалия с ДА меринос даже.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 51. 51 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1699 Неутрално

  До коментар [#50] от "navy":

  Т.е. по този въпрос ти си на едно мнение с БСП и ДПС. То днес се видя на кой колко му е демократичното мислене.

  Отделно тук не става дума дали резултатите от референдума са задължителни. Става дума че по закон резултатите трябва да бъдат обсъдени от народното събрание, а те дори и това не пожелаха.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 52. 52 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Масата за пореден показа , че не трябва да взи
  ма важни решения

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 53. 53 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 877 Любопитно

  До коментар [#51] от "emil НОВИ ИЗБОРНИ ПРАВИЛА ВЕДНАГА!":
  [quote#51:"emil НОВИ ИЗБОРНИ ПРАВИЛА ВЕДНАГА!"]Т.е. по този въпрос ти си на едно мнение с БСП и ДПС. То днес се видя на кой колко му е демократичното мислене. [/quote]

  Е кво му е демократичното да набуташ мутри и корпоративни слуги в НС.
  Може да поразгледаш какво се случва на разните видове избори в Бобовдол и Гълъбово. Цъкни на сайта на ЦИК и уживай както викат западните ни съседи.
  Много хора са забравили ама да припомня и най-много на теб как се прави опит да бъде вкаран "НЕЗАВИСИМ" Мажоритарен народен представител и то точно от тези които събраха подписи и направиха референдума факт.
  Ето:http://www.slavishow.com/%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%B4%D0%B8%D0%B3%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD/
  Може да го изгледаш целото видео , а може да почнеш от минута 17 или 18 .
  И да си направиш сметка , че 240 точно такива НЕЗАВИСИМИ МАЖОРИТАРНИ народни избраници ни очакват при реализиране на точка 1 от референдума.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 54. 55 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1719 Неутрално

  До коментар [#50] от "navy":

  Говориш глупости. Референдума мина и е валиден. Да, не е задължителен, но ще е меко казано наглост да се пренебрегне вота на 2 500 000 души. Дали въпросите са глупост всеки си има мнение. Ти смяташ, че са глупост и са опасни, аз между другото също, но как реши, че точно ти и аз сме прави, а милиони хора не са.

 55. 56 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1620 Неутрално

  До коментар [#55] от "zle_platen_trol":Продължавате да смятате гласувалите като одобрение на въпросите. Отвори и виж,че значителен процент от гласувалите са пуснали НЕ! Като ги добавиш към негласувалите, излиза,че рефендумът беше само шоу!
  Аз съм гласувал с три НЕ!

 56. 57 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 877 Неутрално

  До коментар [#55] от "zle_platen_trol":
  [quote#55:"zle_platen_trol"]Ти смяташ, че са глупост и са опасни, аз между другото също, но как реши, че точно ти и аз сме прави, а милиони хора не са. [/quote]

  Ами прегледай видеото над твоя коментар за да видиш защо съм решил. Не , че това ме убедило основно, но това е очеВадно доказателство.
  Да видиш как бай Ганьо /Славчо и "умните" му сценаристи/ прави независим мажоритарен народен представител. И умножи това по 240.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 57. 58 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1719 Неутрално

  До коментар [#56] от "ahasver":

  Грешиш. Отвори сайта на ЦИК и ще се убедиш. Гласували са почти 3 500 000 , а от тях 2 500 000 са за мажоритарен вот.

 58. 59 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1719 Неутрално

  До коментар [#57] от "navy":

  Така е, прав си. Обаче 2 500 000 души (не) мислят различно. Твърде много са за да бъдат пренебрегнати.

 59. 60 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3505 Неутрално

  До коментар [#17] от "Fiji":

  Да не забравяме, че независимо от това, как ги нарича Трифонов в западащото си шоу, депутатите ни хубави или лоши, са избрани от самите нас! Това Трифонов, защо го забравя...? Значи осмива и презира избора на хората? Нещо не ми се вързва...!
  Хората са избрали това, което им предлагат партиите, нали? Каква е гаранцията, че при мажоритарни избори, в колкото и ще тура да са и при каквато и система да са, партиите пак няма да предложат същите боклуци...? Няма такава гаранция, нали...?!
  Вероятността, хората да си изберат абсолютно същите боклуци, само че "мажоритарно" е много голяма...!

  Бивш tww09306483.
 60. 61 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 877 Неутрално

  До коментар [#59] от "zle_platen_trol":
  [quote#59:"zle_platen_trol"]Така е, прав си. Обаче 2 500 000 души (не) мислят различно. Твърде много са за да бъдат пренебрегнати. [/quote]

  БМХ колко още меринос има на територията. Тотално съм обезверен относно умствените способности на популацията на тези земи.
  И 4 да са , и 5 млн да са това не променя факта , че са тъпоъгълници.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 61. 62 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3505 Неутрално

  До коментар [#55] от "zle_platen_trol":

  Добре де..., валиден. Хубаво...! Субсидията? За нея нещо...? Защо темата се фокусира, само и единствено върху така наречения мажоритарен избор, като по правилно е да се нарече платен избор?

  Бивш tww09306483.
 62. 63 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1719 Неутрално

  До коментар [#61] от "navy":

  С този референдум просто настъпихме мотиката за пореден път. Нищо, нека да минат едни парламентарни избори с мажоритарна система, но не като немската, а точно такава каквато я искат. Можеш да бъдеш сигурен, че ще има много рев за старата пропорционална система. Така или иначе сме в спирала на избори и скоро парламент няма да изкара пълния си мандат, един калпав парламент за година две няма да промени кой знае какво.

 63. 64 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1719 Неутрално

  До коментар [#62] от "tww09306483":

  Със субсидията е същата работа. Тъпо, много погрешно, но след като така искат. Не гласувах на референдума, но сънародниците го направиха, при това масово. Не знаеха, за какво точно гласуват, но пускаха бюлетини. Типично. В крайна сметка ще разберат, че са гласували срещу себе си, но както винаги късно. Трябва обаче да се уважи волята им,. Така е редно.

 64. 65 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  [quote#12:"primaxm"]А абсолютно мнозинство нещо не ги кефят, защото съвсем скоро видяха как губят на втори тур избори с подобни правила.[/quote]
  Много точно написано.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 65. 66 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  Ако искате да си тръгнете мълчаливо и с едно вдигане на ръка, мисля, че това не е достойно парламентарно поведение. Ако някой има съображения "против", да ги изложи по време на дебата", призова председателят на правната комисия Данаил Кирилов (ГЕРБ).
  ------------
  Колко правдиво тов. Кириллов громи меньшевиките!

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 66. 67 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 744 Неутрално

  [quote#25:"Симо"] Аз съм от тези, които гласуваха с против на референдума.[/quote]и си сбъркал - разумните хора го бойкотираха!
  -----
  я сега гербаджиите да кажат - как виждат на едни мажоритарни избори това смешно човече от снимката ? ами че то е много по зле и от цецка!
  ГЕРБ нямат личности за 240 района! дигат пушилка, ама ако почне сериозно обсъждане - ще бият отбой.

 67. 68 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1620 Неутрално

  До коментар [#58] от "zle_platen_trol":Да, но 560 000 са против!

 68. 69 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 679 Неутрално

  До коментар [#1] от "karabastun":

  Още един непризнат Нострадамус. Смешен си!

 69. 70 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 679 Неутрално

  Простотиите и празните приказки в нашенски стил продължават!

 70. 71 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 679 Неутрално

  До коментар [#43] от "emil НОВИ ИЗБОРНИ ПРАВИЛА ВЕДНАГА!":

  Дневният ред го зададе един смотан чалгаджия. Двата и половина милиона наивници да си включат мозъците най-сетне.

 71. 72 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1620 Неутрално

  До коментар [#71] от "lechevalier":Дневният ред го зададе един смотан чалгаджия.
  Всъщност т.н. Правосъдие за всеки. Отвори и виж кои са.

 72. 73 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1620 Неутрално

  До коментар [#67] от "bgpatriot":ГЕРБ нямат личности за 240 района

  Те личности няма и за министър-председател... Имат Партия, организация и пари. Ще набутат 240 неизвестни гладни калинки! И цяла България ще рече "Я!"

 73. 74 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 679 Неутрално

  До коментар [#2] от "Роси":

  Всичко, освен корупцията.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK