Борисов прогнозира тежка криза, ако политиците не се смирят и не стана по-разумни (обновена)

Борисов прогнозира тежка криза, ако политиците не се смирят и не стана по-разумни (обновена)

© Георги КожухаровАко политиците не се смирят и не станат по-разумни ни чака тежка политическа криза. С месеци ще стоим така, докато народът вземе една тояга и ни изгонят всички, не само тези в парламента, но и тези отвън, заяви днес по БНТ премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.


Той се възмути, че от опозицията сипят само обиди и като човек с опит в политиката предупреди опонентите си да внимават какво говорят, за да не стигнат до ситуация "да лижат, там където са плюли". Борисов даде да се разбере, че в ГЕРБ вече имат яснота с кои задачи партията не се справила и те ще залегнат в новата им предизборна програма.


След акцентите в нея са образованието на ромите и отнемане на инвалидните пенсии от всички онези, които нямат право да ги взимат. Лидерът на ГЕРБ пожела успех на новоизбрания президент Румен Радев и подчерта, че съвсем скоро на него ще бъде дадена цялата държава, като ще трябва да се справя сам, без никой да го напътства, "ако не броим госпожа Нинова".
Сложността на задачата на новия държавен глава Борисов сравни с това, да го сложат в изтребител МиГ-29 и да го накарат да направи фигурата от висшия пилотаж "Кобрата на Пугачов". Той предупреди Радев, че има разлика между това да критикуваш и да намираш кусури и да държиш в ръцете си цялата власт.пването му в длъжност.


Борисов определи отношенията си с новоизбрания президент като колегиални и прагматични, и обяви, че към институцията всички трябва да се държат уважително. Той допълни, че от ГЕРБ ще отидат на церемонията по встъпване в длъжност на Радев. Каза още и, че го е поздравил за нова година.


Борисов обяви, че не приема акъл да му дават внуците на тези, които са мачкали народа. "Те точно да говорят за морал? Не искам да ги слушам, наслушал съм се на лъжите на родители им, каза още премиерът в оставка.


Бойко Борисов за пореден път коментира желанието на ГЕРБ да облече в законова форма исканията на референдума с това, че така искат хората."Винаги съм се съобразявал с хората, защото съм издигнат от народа. Вдига ме, сваля ме. Народът има инстинкт, ако прецени, че е грешно, ще ни подскаже и ще го поправим", коментира лидерът на ГЕРБ.


Той изрази личното си мнение, че е против намаляването на субсидията, защото това ще прати партиите при олигарсите. Схемата с дарения също не била правилна, защото създавала зависимости. Но след като 2.5 млн искали тази промяна, тя трябвало да се направи.


Борисов посочи, че хората бързо са свикнали с хубавото – магистралите, метрото, пречиствателните станции по морето и депата за битови отпадъци, а сега искали да чуят какво може ГЕРБ да надгради. "Никой освен нас не може да направи "Хемус" и хората го знаят това", каза по този повод премиерът в оставка. "Винаги може повече, но само за две години, във всяка една сфера, се постарахме да има повече финансиране и да ситуацията да е по-добра и това е факт", допълни Борисов.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK