При операцията срещу битовата престъпност са намерени 213 издирвани от полицията

По-рано през деня вътрешният министър Румяна Бъчварова и директорът на ГД "Гранична полиция" главен комисар Светлан Кичиков проведоха работна среща със състава на ГКПП - Лесово. Двамата се запознаха с актуалната обстановка по границата.

© МВР

По-рано през деня вътрешният министър Румяна Бъчварова и директорът на ГД "Гранична полиция" главен комисар Светлан Кичиков проведоха работна среща със състава на ГКПП - Лесово. Двамата се запознаха с актуалната обстановка по границата.За последните пет дни са открити 213 издирвани от полицията. Намерени са и 27 изчезнали автомобила. Това обяви в Ямбол министърът на вътрешните в оставка работи Румяна Бъчварова. На 6 януари ръководеното от нея ведомство обяви тримесечна операция за противодействие на битовата престъпност.


Бъчварова се похвали и с 66 образувани бързи производства и 303 досъдебни производства.


В рамките на операцията, само за 5 дни са проверени 918 заложни къщи. Двойно са увеличени лимитите за бензин на полицейските автомобили, което е с около над 200 км. повече, на ден, за всеки автомобил, заяви Бъчварова, цитирана от агенция "Фокус".
Наполовина ще бъде обновен автопаркът на полицията, а пет от новите автомобили ще бъдат предоставени на Полицията в Ямбол, както и допълнителни автомобили за областните дирекции на граничните райони от европейски средства, обяви още министърът в оставка. МВР ще назначи 600 сътрудници по охраната на границата, като средствата за облекло, оборудване и заплати ще бъдат осигурени с европейски средства.


Сътрудниците ще имат право да носят оръжие, но не и да го използват, уточни Румяна Бъчварова. В Ямбол тя се срещна с директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Генчо Иванов и началниците на районните управления.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK