Плевнелиев: Голямата заплаха за България е да дойдат политици, които да поставят под въпрос европейската перспектива (допълнена)

Росен Плевнелиев

© Георги Кожухаров

Росен ПлевнелиевГолямата заплаха за България е да пропусне момента на нова вълна на интеграция, която неминуемо предстои. Голямата заплаха е в България да дойдат политици, които да вдигнат едни лозунги за българските производители, за "Произведено в България", срещу лошите енергоразпределителни дружества (ЕРП) и лошите чужди хранителни вериги. Това заяви президентът Росен Плевнлиев при откриването на 11-ата годишна среща на бизнеса с правителството, организирана от "Капитал".


От думите му се разбра, че голямата заплаха за България е "с очаквания възход на популисти и националисти страната ни да се самоизолира, да се самомаргинализира под мотото "Вижте колко е несигурно в Европейския съюз (ЕС)! Ние ли ще го оправим? Дайте да не се караме с Путин, с Тръмп, с Меркел; да си живуркаме в ъгъла на историята и на Балканите и да си гледаме националното, българското".


"Който постави под въпрос европейската перспектива, намали скоростта и степента на интеграция на България с ЕС и демократичния свят; който е пасивен, когато Европа се променя, ще предаде националния интерес", категоричен бе Плевнелиев.
Според него "България трябва да се позиционира като регионална сила, като фактор, като добър приятел на всички, да работи за свързаност, да работи за бъдеще" и резултатите от това със сигурност ще дойдат.


"България трябва да продължи да бъде проевропейска сила на Балканите и да бъде отговорен член на ЕС и на НАТО. Светът е голям и широк, но спасението понякога дебне в ъгъла на собствената ти къща. Регионът има голям потенциал. Ние сме сила, ние сме фактор, ние искаме да бъдем приятел. Нека да бъдем на висотата на отговорността си. Не трябва да забравяме, че Балканите са важни - да ги позиционираме в центъра на своите политики. Европейската комисия е с нас - над 50 млрд. еврофондове са за държавите в региона. Инструменти има, но България трябва да е амбициозна и да работи", заяви Плевнелиев. Той отчете, че ползата за страната ни от еврофондовете е 17 млрд. лв.


Президентът поиска съдебната реформа да бъде кауза


"Повече от ясно е, че както в България, така и в региона виждаме сблъсъка между олигархичния модел на икономика и истинското предприемачество. Факт е, че има сблъсък между изграденото с мисъл за следващото поколение и сенчестите структури, които са изградени с помощта на силови методи. Това е кауза за всички нас - реформата в съдебната система трябва да се ускори, остава още много работа. Борбата с корупцията трябва да се приоритизира, необходима е изключителна политическа воля за това, упоритост, усилия, продължаващи във времето. Изходът от тази битка зависи от всеки един от нас - да не взема, но и да не дава подкупи", заяви Плевнелиев. Той все пак отчете, че има стартирала съдебна реформа, с която Висшият съдебен съвет (ВСС) е разделен на две колегии, а гражданският контрол в прокуратурата е засилен. Но въпреки напредъка реформата, която гарантира най-важната тема - справедливостта, не е завършена.


На срещата на правителството с бизнеса Росен Плевнелиев обобщи какво е правил като министър и като президент, а залата го аплодира. Лектор бе и премиерът в оставка Бойко Борисов.

© Георги Кожухаров

На срещата на правителството с бизнеса Росен Плевнелиев обобщи какво е правил като министър и като президент, а залата го аплодира. Лектор бе и премиерът в оставка Бойко Борисов.


"Ние не искаме да живеем в страна, в която задкулисието фалира банки и регионални сили упражняват хибридна война. Ние искаме една сигурна България, която да е регионален, политически и икономически лидер и достоен член на ЕС. И нашата отговорност днес е да реформираме, да гледаме напред, да ускорим модернизацията на страната, да работим за повече справедливост, да задълбочим съдебната реформа така, че в условията на международната криза, която ни заобикаля, да покажем, че ние самите държим съдбата в ръцете си да вървим напред", призова Плевнелиев.


"Европейският съюз е съюз за мир"


"Ако спрем да мечтаем, нямаме бъдеще. Европейският съюз не е формално обединение на държави и на чиновници. ЕС е съюз за мир. Нашата мечета е мечта за мир. Мир се постига чрез върховенство на закона, а не на силата. На това бъдеще оставаме посветени, такова бъдеще искаме да изградим за нашите деца", обяви още Плевнелиев. Той заяви, че всички трябва да продължаваме да работим за силна България в силен ЕС.


Президентът се обяви за принципна, балансирана външна политика и позиция на България по промяната в ЕС. "Изминахме дълъг път. Постигнахме много. Не бива да спираме по средата", каза още Плевнелиев.


Добри резултати за България


"Няма как да не благодаря на министър-председателя Бойко Борисов, който прие модернизацията на България като негова лична кауза. Резултатите са видими за всички вас", заяви Плевнелиев. Той изброи като примери за това магистралите, метрото на София, новите пречиствателни станции, новите ВиК мрежи, завода за боклука на София.


"Модернизацията на България трябва да е кауза на всички правителства на България и никой не трябва да я поставя под въпрос", каза още Плевнелиев.


Президентът отчете като добра практика Националната програма за енергийно обновяване – проект, който бил най-смислен за гражданите. Той заяви, че има стартирали пенсионна реформа, както и реформи в образованието и здравеопазването.


Плевнелиев каза още, че има ръст в автомобилостроенето у нас, че са открити 17 000 високоплатени работни места, както и че се очаква ниска безработица. Той обаче заяви, че трябва да се работи за по-добри условия за правене на бизнес и чужди инвестиции у нас.

Ключови думи към статията:

Коментари (295)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8110 Любопитно

  Тези политици, които да поставят под въпрос европейската перспектива май идват във Франция, Германия, Холандия, Италия, Австрия.....

  [email protected]
 2. 2 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 4686 Неутрално

  Популисткото ломотене на много политици с огрени от кремълската звезда лица иска точно това,да ни извади от ЕС и НАТО.За съжаление това ломотене не е само в България.

 3. 3 Профил на Юмжагийн 7-балов
  Юмжагийн 7-балов
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Аз пък искам да бъдем проамериканци, Европа е бита карта.

 4. 4 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 854 Неутрално

  Много са важни тези думи на Плевнелиев, защото насочват вниманието към това, което може да сбърка неговият приемник.

 5. 5 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Най-голямата заплаха за България били политици, които щели да се застъпват за българските производители, за "Произведено в България".

  *facepalm*

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 7. 7 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 854 Неутрално

  До коментар [#3] от "Циклонален вихър":
  Под "проамериканци" разбираш "протръмпианци", т.е. "пропутинисти", т.е. обикновени мурзилки?!

 8. 8 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7849 Неутрално

  ..."И нашата отговорност днес е да реформираме, да гледаме напред, да ускорим модернизацията на страната, да работим за повече справедливост, да задълбочим съдебната реформа, така че в условията на международната криза, която ни заобикаля да покажем, че ние самите държим съдбата в ръцете си да вървим напред"

  Какво от това се случи през президентския мандат - трудно е да се отбележи.

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 9. 9 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  Дали има представа уличната руска глутница / цензура /- за КАКВО агитира ??
  За советскии Крим ?? За советска България ??? За путинска КГБ държава ??
  За убийства на журналисти и политици ??
  За визи или руска Економика ??
  За руска политичека система ??
  За руски Права человек - крепостнии ??
  За квас и пиене на перилни препарати ??
  За советские кампютри, телевизори , печки и матрьошки??
  За руски кур.и ??
  За руски песни и хорови състави ??
  За съветската хАлтура ??
  За окупация на морето ни от пенсионирани КГБ и руски военни ??
  За ЛУК -и нито лев за бюджета ?? За Правешкии Златев ??
  .............
  За каво по-точно ЛАЕТЕ , руски ку...а ??
  И ОТГОВОР не получавам ...)

  BIG AL
 10. 10 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5328 Неутрално

  Време е за извинения на изпроводяк за сторените гафове !!! Не е време за поучения на други хора.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 11. 11 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3601 Неутрално

  Плевнелиев би бил добър премиер на България – разбира от бизнес и има правилен поглед за развитието на страната.

 12. 12 Профил на ivanko77
  ivanko77
  Рейтинг: 730 Неутрално

  Чакай сега, ако народа не иска в ЕС, лошо ли е някой да е негов изразител? Да не забравяме, че пишман политиците ни, не са над народа, както си мислят, а изразители на неговата воля!

 13. 13 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2585 Неутрално

  Нека да бъдем по-конкретни. Това са:

  БСП
  ДПС
  Атака, НФСБ, ВМРО
  АБВ
  Марешки

  Това е и кръжецът, който може да излъчи подобна анти-ЕС коалиция, която да закопае държавата за 2 години.

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 14. 14 Профил на Юмжагийн 7-балов
  Юмжагийн 7-балов
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#7] от "авторът":

  Ставаш елементарен в черно-бялата си визия за света.
  САЩ са най-добрият продукт на човечеството в много аспекти. Държавата, която задава тенденциите.
  Когато аз съм обичал Америка, ти си бил комсомолски активист като Роската.

 15. 15 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 854 Неутрално

  До коментар [#10] от "КМЕТ В СЯНКА":
  Ами извини се на президанта за това, че не можа да го оцениш и го хулеше като зомбиран с опорките от Масква.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 18. 18 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Като не искаш такива политици, защо не разкри по- рано провокацията на Ръдан с "номинирането " ти за президент на "десницата" без никой да те е питал?
  Защо даде повод за хиляди предизборни конспирации и за ликвидиране на възможността за единна дясна кандидатура?
  На ПРАКТИКА помогна избирането на Радев.

  Защо не обясни кракто и ясно ПРИЧИНАТА да не искаш да се кандидатираш и така да спреш Ръдановите спекулации, а се СКРИ зад мъглявото"по лични причини"?

  Защо не назначи бързо и при спазване на процедурата СЛУЖЕБЕН кабинет, а остави това на Радев и нахлузи Боко в дълга оставка?

  И други въпроси има към теб в края на мандата ти, които развалят инак доброто впечатление .

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 19. 19 Профил на it4
  it4
  Рейтинг: 468 Неутрално

  голямо риване в последните дни, ама само хляб за журналистите, едва ли някои разумен вярва на воплите му...

 20. 20 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 854 Неутрално

  До коментар [#14] от "Циклонален вихър":
  Да, но сега, както виждаш, американският милиардер Тръм олицетворява въжделенията ан Путин за глобална реанимация и трябва ясно да кажеш кое обичаш на Америка. Иначе ще бъдеш разбран така, както направих и аз.

 21. 21 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#16:"exjoy"] ще докара Корни на власт.[/quote]

  На практика съществуващото положение и цялото ОФ работят точно за това.

  Връщането на БСП на власт е ТВЪРДЕ вероятно.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 22. 22 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Тези политици никога не са си тръгвали. Арогантни сенки от миналото, или удобни генералски проекции, те не престават за поднасят страната ни на Освободителката.

  Задушават ни икономически с грандомански обирджийски договори, изтискват всяка икономическа сила, появила се с цената на много усилия на нормалните граждани. Нагли, неизкореними петоколонници, протежета на ДС-побъркани старчета и отявлени психопати.

 23. 23 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 583 Неутрално

  ..бе излезем ли от Европа влизаме в гражданска война,просто казано....Само,че сега тук нема да бъде Трети Украински Фронт да помага на комунетата...

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  На какво да се научим от джуджето в кремъл , руски ../цензура / ??
  От РУСКИТЕ олигарси ?? Които и тук се повявиха ..
  На изнудване с РУСКИЯ газ и бензин ??

  На АЕЦ- и и милиарди потънали там ?? На КГБ сво....те , които да ни управляват , ли , руски ку..та ??
  Да им бъдете местните гаулайтери ли ?? Да се кланяте на мужиците от КГБ - това ли мечтаете ??

  Да си имате един генерален, СОВЕТСКИИ - за 30-40 години ли ?? Или две джуджета - като в Кремъл да се сменят във властта ??
  За мечтан руски борш , ли ?? - за който НЯМАТ всички зекленчуци , а само картошек ??
  За лагерите , като в Сибир - ли мечтатете ??
  За советска телевизия ли - кобзон , само да ви пее ??
  Кажете , бе аборигени, руски ку..та- за какво РУСКО мечтаете ?? )
  Кажете го , бе :
  Мечтаем за РУСКИ "лади", за советскии ботуш ,
  мечтаем да им мием басейните по морето, мечтаем шефовете ни да са от КГБ , само, ,
  мечтаем да сме слуги на мужиците или ..нещо друго

  Кажете , бе , руски ку...а ???
  Дайте советската АЛТЕРНАТИВА или ..млъкнете ...))

  BIG AL
 26. 26 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1167 Неутрално

  Голямата заплаха за България е ако
  НИКОЙ НЕ ПОТЪРСИ сметка на крадливата шайка за злодеянията и безнаказаността в продължение на 27 години!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 27. 27 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 854 Неутрално

  До коментар [#16] от "exjoy":
  Напротив, като създаде среда, в която руските агенти станат по-видими, подкрепата за тях ще се стесни.

 28. 28 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 2365 Неутрално

  Пак демагогия.Когато се водеше предизборната агитация на ГЕРБ Бойко Борисов обеща реиндустриализация,а какво се получи,произведеното в България е незначително в сравнение с това,което се внася и продава.Естествените монополи като ЕРП са в чужди ръце и от това държавата губи милиарди.Подземните богатства,които по конституция са изключителна държавна собственост са раздадени на концесия на чужди компании срещу жълти стотинки.Някой знае ли колко злато се добива от българските златни находища след като рудата се изнася чак в Намибия и там се добива.Естествено е да има антиевропейски настроения,ако от Брюксел ни налагат колониална политика.От началото на прехода насам България само се разграбва.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 854 Неутрално

  До коментар [#18] от "mr. wonderworld.":
  Нали точно това направи: не се поддаде на провокацията на Радан. А за избирането на Радев трябва да се благодари само на Бойко, който провокира електората и заложи властта си като обикновен картаджия.

 31. 31 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 403 Неутрално

  "ЕС е съюз за мир."

  За съжаление това се разбира и споделя от все по-малко хора в Европа. Много западни политици започнаха да считат, че мирът на континента е даденост. Разпад на ЕС означава неминуема и голяма война в Европа.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 33. 33 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1167 Весело

  €вропейската и Атлантико-субординационната перспектива на България се поставят под въпро от онези, които наричат Росен и Бойко ЕМАНЦИЯ на БЕЗзаконието!
  За да ги затапите, защо просто не отидете на топло?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 34. 34 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Плевнелиев ще трябва да обяснява КАК ТАКА се получи, че след неговия мандат БСП се върна на власт!

  Дължи отговор на въпроса каква беше неговата роля в съставянето на сбирщайн- коалицията Борисов 2?
  Какъв е резултатът от тази коалиция, която той щедро подкрепяше?
  Защо нито един път по време на мандата на Борисов 2 не критикува БЕЗНРАВСТВЕНИТЕ и грозни пазарлъци и разпределения, които станаха неин стил на управление?

  Която днес всички хулят, а на времето й ръкопляскаха!

  Защо в резултат на сбирщайн 2 ГЕРБ са на дъното, а ОФ- то- във възход?

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 35. 35 Профил на fresia
  fresia
  Рейтинг: 375 Неутрално

  Голямата заплаха за България е да дойдат политици, които да убият европейската перспектива.Тези политици могат да бъдат германци и всякакви други.
  Членство в ЕС ни трябва само,ако е изгодно за нацията.
  Сметка и разум трябват,а не да се вкопчим в Росковата идея.
  Ако ЕС се превърне в Титаник,притрябвало ни е да се вързваме за него.
  Аз съм за ЕС.Но ако той не функционира,ще се прегрупираме и позиционираме и това не е най-страшното нещо на света.Никой съюз не е сигурен по принцип:СССР се разпадна,САЩ също се клатят,ама не в хубавия смисъл.Тъй че ако времето на съюзите не е сегашното,ще се наложи да се справим без "бащице,на кого ни оставяш"...

 36. 36 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 713 Неутрално

  "Голямата заплаха за България е да пропусне момента на нова вълна на интеграция"

  По подобен начин са "интегрирали" евреите в Освиенцим, Дахау и Аушвиц

  И в морето ми е до колене .....................
 37. 37 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 491 Неутрално

  Плевнелиев е прав.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Foundations_of_Geopolitics
  Това е целта на Русия.
  Русия не е приятел на Запда, нито на България.
  Но пропагандата и дезинформацията промиха доста мозъци.

  Every cradle is a grave.
 38. 38 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 854 Неутрално

  До коментар [#29] от "abdul15":
  Качваш, че в Европа има "фашистки" методи. Защо тогава:
  - от цял свят напират емигранти за там?
  - какви са методите в Русия и защо оттам само бягат хората?

 39. 39 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 854 Неутрално

  До коментар [#34] от "mr. wonderworld.":
  А ти трябва да обясниш кой ти даде тази опорка, за да оневиняваш Бойко и кохортата от рубладжииски партийки в парламента!

 40. 40 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 491 Неутрално

  До коментар [#29] от "abdul15":

  По-големи фашаги от руските ти господари няма.

  Every cradle is a grave.
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 42. 42 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 491 Неутрално

  Активността на руските тролски акаунти доста се е пвишила след Нова година. Явно слуховете за увеличеният бюджет за информационна пропаганда на москалята ще се окажат истина.

  Every cradle is a grave.
 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 44. 44 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#42] от "Ватник":

  Да но са толкова смотани и досадни, че директно прескачаме техните публикации. Това, че те и техните поръчители нямат мозък, не значи, че и ние нямаме

 45. 45 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1861 Неутрално

  Спокойно, до 2020 г. няма да има такива напъни, защото правителствата ще очакват да прилапат еврофондовете. Лошото ще дойде после. Трябва да се готвим отсега!

 46. 46 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 854 Неутрално

  До коментар [#43] от "voltaire":
  Това се отчита публично по най-строг начин и каузите са обществено полезни. Кажи какво вредно е спонсорирала "Америка за България"?

 47. 47 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  Има какво да стане извън ЕС - мизерия.

 48. 48 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 673 Неутрално

  До коментар [#28] от "voyko":

  Държавата се разграбва от 1944 г. от червената глутница безродници поставени от северноазиатските варвари!

  А като до 1989 г. "природните" богатства и ЕРП и Козлодуй бяха наша собственост защо нашите родители взимаха по 150 лева заплата и 80 лева пенсия!

 49. 49 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  [quote#38:"авторът"]Защо тогава:
  - от цял свят напират емигранти за там?
  - какви са методите в Русия и защо оттам само бягат хората? [/quote]

  Много сложни въпроси задаваш. Няма как да отговори.

 50. 50 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 3226 Весело

  “Голямата заплаха е в България да дойдат политици, които да вдигнат едни лозунги за българските производители, за “Произведено в България", срещу лошите енергоразпределителни дружества (ЕРП) и лошите чужди хранителни вериги."

  Роско докато заедно с останалите 16 се слагаше на Тръмп е изтървал какви ги говори! За разлика от Шойбле обаче, нашият не може да изрази собствена позиция, без да получи прозрение свише!

  I Want To Believe
 51. 51 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5328 Неутрално

  До коментар [#15] от "авторът":

  Моля? би ли дал пример ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 52. 52 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 662 Неутрално

  До коментар [#12] от "ivanko77":

  "народа" иска най-различни неща, това за което си мислите е старата ви любов - болшевизъм.

  Birds of a feather flock together.
 53. 53 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 1550 Неутрално

  Отново констатирам небивало оживление сред тролетарията ... Това може би е знак за нещо

  Ние сме малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 54. 54 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5328 Неутрално

  До коментар [#48] от "bobbyperu":

  Защо лъжеш?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1879 Неутрално

  Няма бе, Плевнелиев, не се притеснявай...

 57. 57 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  Не трябва да се гледа по-далече от всички бивши съветски републики и сателити извън ЕС. Навсякъде е едно и също - мизерия, корупция, крайно неравенство и бандитизъм. Това е руският план и за България. Империята борави със сфери на влияние, а не с независими държави. Всички попаднали в нейната орбита са обречени на мизерия.

 58. 58 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 673 Неутрално

  До коментар [#54] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Е партийните секретари и доносниците взимахте повече!

 59. 59 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1879 Неутрално

  До коментар [#34] от "mr. wonderworld.":


  [quote#34:"mr. wonderworld."]Плевнелиев ще трябва да обяснява КАК ТАКА се получи, че след неговия мандат БСП се върна на власт!
  [/quote]
  Това е въпросът. И отговорът е ясен. За който мисли...

 60. 60 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Но най- голямата въпросителна към Плевнелиев в неговата системна подкрепа за меркело- юнкерската политическа върхушка в Европа.
  Благодарение на политици като него, Борисов, Кунева, Кънев и др., България се превърна в най- послушната меркелистка държава в Европа.

  Плевнелиев е завършен ляво- толераст и го даказа с цялата си дейност като президент.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 61. 61 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 854 Неутрално

  До коментар [#51] от "КМЕТ В СЯНКА":
  Достатъчен пример е твоят пост № 10. Нацията няма да се обедини, докато има хора, които работят за друга нация. Това а патологично заболявано, пренасяно по финансов път от Северна Азия.

 62. 62 Профил на kkv
  kkv
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Респект! Като винаги точно и вярно!
  Благодаря Ви за принципната и последователна политика г-н Президент.
  Жалко, че не се кандидатира.

  Това е лична позиция! Моля, „троловет“ да не коментират.

 63. 63 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3644 Неутрално

  Още един ден! Само един ден остана.
  Издържахме!

 64. 64 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2680 Неутрално

  Вече започвам де си мисля, че ние българите си заслужаваме да преживеем разпад или изхвърляне от ЕС и НАТО.
  Тогава ще си спомним за празните магазини, за всевластните мутри в политиката. Не както сега всеки да може да разкъса по телевизията снимката на президента. Тогава да ги видя същите смелчаци как ще скъсат снимката на Путин.

  подпис
 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 66. 66 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 854 Неутрално

  До коментар [#53] от "danvan":
  Не се притеснявай. Това са около десетина руски трола, които заработват дневната си дажба и фаучер за храна. Няма срамен труд - се успокояват те!.

 67. 67 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#30:"авторът"] А за избирането на Радев трябва да се благодари само на Бойко, който провокира електората и заложи властта си като обикновен картаджия. [/quote]

  Борисов направи каквото можа, за да изгуби едни сигурни избори.

  Но темата сега е за Плевнелиев и за неговия "принос" за същото.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 68. 68 Профил на Deinio
  Deinio
  Рейтинг: 464 Неутрално

  Русия спонсорира световната политическа лумпениада, стремейки се да увеличи своята "сфера на влияние".
  Имам въпрос към Нашите спонсорирани лумпени.
  Къде са ви децата?

 69. 69 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2680 Неутрално

  Нека се разпадне ЕС и българите да нощуват по опашки за визи.
  Все пак за трудолюбивите българи няма нужда от визи. Ето Британия се кани да привлича талантливите от цял свят. Да му мислят нашите мурзилки.

  подпис
 70. 70 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 662 Неутрално

  До коментар [#63] от "Judjuk":

  и после кво, ще раздават рублите за януари ли ?

  Birds of a feather flock together.
 71. 71 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1836 Неутрално

  [quote#3:"Циклонален вихър"]Аз пък искам да бъдем проамериканци, Европа е бита карта. [/quote]

  Бъди! Няма пречки пред индивидуалните мераци

  До коментар [#4] от "авторът":


  [quote#4:"авторът"]Много са важни тези думи на Плевнелиев, защото насочват вниманието към това, което може да сбърка неговият приемник.
  [/quote]

  Ако е до едното 'сбъркване", както и да е, може да му простим, а и той да се "поправи".
  Лошото е, че ще "сбърка" предумишлено и доста предсказуемо, както виждам от досегашните му публични изяви и с ментор и наблюдател зад гърба като др.Йотова .

 72. 72 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5328 Неутрално

  До коментар [#58] от "bobbyperu":

  Я питай баща ти каква му е била заплатата. Младите специялисти започваха със 170 лева.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 73. 73 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2680 Весело

  Само една година без европейски пари и нашите селяни ще ..... - няма да пояснявам. Ромите ще си останат при нас да помагат в прибирането на реколтата. Нали не чакате британците да ги привлекат като световни таланти.

  подпис
 74. 74 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 854 Неутрално

  До коментар [#65] от "voltaire":
  Русия нас не ни интересува, докато не доближи европейските стандарти и не стане толкова привлекателна, че 50 милиона европейци не отидат там да работят. Дотогава проектът "Русия" трябва да бъде замразен.

 75. 75 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1836 Неутрално

  [quote#3:"Циклонален вихър"]Аз пък искам да бъдем проамериканци, Европа е бита карта. [/quote]

  Бъди! Няма пречки пред индивидуалните мераци

  До коментар [#4] от "авторът":


  [quote#4:"авторът"]Много са важни тези думи на Плевнелиев, защото насочват вниманието към това, което може да сбърка неговият приемник.
  [/quote]

  Ако е до едното 'сбъркване", както и да е, може да му простим, а и той да се "поправи".
  Лошото е, че ще "сбърка" предумишлено и доста предсказуемо, както виждам от досегашните му публични изяви и с ментор и наблюдател зад гърба като др.Йотова .
  До коментар [#64] от "Иван К":


  [quote#64:"Иван К"]Вече започвам де си мисля, че ние българите си заслужаваме да преживеем разпад или изхвърляне от ЕС и НАТО.
  Тогава ще си спомним за празните магазини, за всевластните мутри в политиката. Не както сега всеки да може да разкъса по телевизията снимката на президента. Тогава да ги видя същите смелчаци как ще скъсат снимката на Путин.[/quote]

  Че на тях и през ум няма да им мине да късат снимката на джуджи, те ще я целуват и песни ще пеят за прослава и възхвала на вожда.

 76. 76 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  До коментар [#24] от "von_seeckt":

  Хммм... я попитай някой запознат със земеделие да те светне малко по темата с "българското село" Ти да си виждал някъде скоро необработваема и пустееща плодородна земя?

  No Pain No Gain
 77. 77 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3644 Неутрално

  [quote#70:"Xumpomo name"]и после кво, ще раздават рублите за януари ли ?[/quote]

  После ще видим. Каквото и да е, няма да е същото.

 78. 78 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 662 Неутрално

  До коментар [#69] от "Иван К":

  те ще са доволни пак да са партийни секретари, директори на ТКЗС и в краен случай да се влеят в редовете на МВР, ДС и т.н.
  срещу "софийско жителство" и панелка в Младост 6. При повече късмет може и командировка зад граница да получат като награда.

  Birds of a feather flock together.
 79. 79 Профил на Георги Георгиев
  Георги Георгиев
  Рейтинг: 580 Неутрално

  До коментар [#26] от "Антикорупционен блок-Да Корупция!":

  Нещ...ник!

 80. 80 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2680 Весело

  Наистина България трябва да бъде лишена от европейски пари и визи поне за три години. След това на всеки десет години още веднаж по три години лишения. Така ще ни се напомня това дето се правим че не го порним.

  подпис
 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 854 Неутрално

  До коментар [#67] от "mr. wonderworld.":
  Ако Борисов беше на нивото на Плевнелиев, България щеше да бъде друга: не плащането на милиарди данъци от Лукойл щеше да бъде спряно, а компанията поставена под карантина; виновните за гьола "Белене" щяха да бъдат наказани; нямаше да платим за неполучени реактори, милиардите за КТБ нямаше да бъдат изгубени. Всичко това дължим на Борисов, който се отнасяше към Русия като към някаква алтернатива, наред, разбира се, с работата на руските партии в парламента.

 83. 83 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#35:"fresia"]Голямата заплаха за България е да дойдат политици, които да убият европейската перспектива.Тези политици могат да бъдат германци и всякакви други. [/quote]

  Абсолютно.

  Трябва да се научим да гледаме действията, а не ДУМИТЕ!

  В този смисъл, каква е ПОЛЗАТА от цялата анти- путинска реторика на Плевнелиев, АКО във вътрешен план помага връщането на БСП, а във външен- подкрепя рушителната за Европа меркелиста политика?

  Наслушали сме се на КРАСИВИ и силни приказки.
  На думи сме за силен ЕС, на дело сме за Меркел??!!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 84. 84 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2680 Неутрално

  До коментар [#78] от "Xumpomo name":
  "те ще са доволни пак да са партийни секретари, директори на ТКЗС и в краен случай да се влеят в редовете на МВР, ДС и т.н."

  Не могат да повторят добрите години от социализма, защото технологиите напреднаха много. Ако можеше то и Русия днес щеше да има по-висока средна заплата от тази в България.

  подпис
 85. 85 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#82] от "авторът":

  Кусурите на Боко НА МЕН не ги обяснявай!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 86. 86 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 854 Неутрално

  До коментар [#72] от "КМЕТ В СЯНКА":
  А един доцент работеше за 320 лв. А сега си спомни какъв беше реалният курс на долара преди 30 години и виж за какви минимални заплати сме работили.

 87. 87 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3644 Неутрално

  [quote#74:"авторът"]Русия нас не ни интересува, докато не доближи европейските стандарти[/quote]

  Това не е наша работа. Нас Русия ни интересува като търговски партньор. Щото е близо и имаме връзка по море. Те имат това, което ни трябва, ние имаме това, което търсят. Допълваме се идеално. А на тебе какъв ти е проблема?

 88. 88 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 673 Неутрално

  До коментар [#72] от "КМЕТ В СЯНКА":

  В окръжният комитет на Комсомола сигурно , ама в болницата или в училищата бяха много по-ниски!

 89. 89 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2680 Весело

  До коментар [#78] от "Xumpomo name":
  "те ще са доволни пак да са партийни секретари, директори на ТКЗС"

  Най-много да се побратимяват български и руски градове или отделни предприятие. Зер визи няма да ни липсват и в двете посоки. Ако пък водката и ракията не достигат ще се научим да пием препарати за миене на тоалетни. Дори някой може да пият такива препарати и след употреба.

  подпис
 90. 90 Профил на Георги Георгиев
  Георги Георгиев
  Рейтинг: 580 Неутрално

  До коментар [#35] от "fresia":

  Клати се мозъка ти!

 91. 91 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 854 Неутрално

  До коментар [#83] от "mr. wonderworld.":
  Ползата е, че разкрива каква мощна хибридна атака прави Путин с цел превземането настраната и вкарването й в орбитата на руската мизерия. Иначе щяхме да се усетим, когато е станало късно.

 92. 92 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 854 Неутрално

  До коментар [#87] от "Judjuk":
  Кой ти пречи да търгуваш с Русия?!? Защо трябва да се обвързваме политически с една страна, за да търгуваме с нея и да възприемаме нейните недостатъци?!? Що за малоумно мислене?!

 93. 93 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 1550 Весело

  До коментар [#66] от "авторът":

  Е па по цял ден ли висят тука - гледам всички опорни точки като първи постове

  Ние сме малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 94. 94 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 634 Неутрално

  [quote#3:"Циклонален вихър"]Аз пък искам да бъдем проамериканци, Европа е бита карта. [/quote]
  Е,та ние сме проамериканци. С тези 4 бази ...

 95. 95 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4611 Неутрално

  [quote#14:"Циклонален вихър"]Когато аз съм обичал Америка[/quote]
  То сЕ личи...

  Gunter glieben glauchen globen
 96. 96 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 908 Неутрално

  Прав е президентът, както обикновено напоследък.

 97. 97 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 915 Весело

  Аман от дърдорковци по високите етажи на властта!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 98. 98 Профил на С С К
  С С К
  Рейтинг: 698 Неутрално
  До коментар [#9] от "BIG AL":
  Прав си и съм съгласен +++++
  ... но без
  [quote#9:"BIG AL"]За руски кур.и ?? [/quote]
  перфектни са.

  По-добре да си здрав и богат,отколкото беден и болен.
 99. 99 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4611 Неутрално

  [quote#17:"von_seeckt"]Този няма ли да си ходи вече? [/quote]
  Не, няма да си ходи. Тепърва ще ви ядосва.

  Gunter glieben glauchen globen
 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK