Маргарита Попова става заместник-председател на Българската стопанска камара

Маргарита Попова

© Юлия Лазарова

Маргарита ПоповаДен след като напусна "Дондуков 2" като вицепрезидент Маргарита Попова вече има нова работа - от днес тя е заместник-председател на Българската стопанска камара (БСК) и главен секретар. Това се разбира от съобщение на страницата на БСК.


"В качеството си на зам.-председател госпожа Попова ще отговаря за правната инфраструктура (вкл. Арбитражния съд на БСК) и международната дейност на стопанската камара", се разбира още от съобщението.
Досегашният главен секретар Петър Денев става заместник-председател на камарата с ресори "Малки и средни предприятия", "Връзки с университетите" и "Външноикономическо сътрудничество". За заместник главен секретар е назначен Добри Митрев, който ще отговаря за контактите с членовете на БСК, както и за административното обслужване на камарата.


Председател на управителния съвет на БСК е бизнесменът Сашо Дончев, а оперативно тя се ръководи от изпълнителния председател Божидар Данев. Зам.-председатели заедно с Попова остават Камен Колев и Димитър Бранков.

Малко преди края на мандата й се появи информация, че Попова може да стане служебен вицепремиер и министър на правосъдието в служебния кабинет, който новоизбраният президент Румен Радев ще сформира. Тогава секретарят на президента Росен Плевнелиев Румяна Коларова определи тази възможност като противоречаща на всякаква логика.


Преди да стане вицепрезидент, Попова беше министър в първия кабинет на Бойко Борисов. Преди това тя работи като прокурор.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK