Христо Иванов: Евродокладът показа 10-годишното циклене и игри на дребно за залъгване на комисията (допълнена)

Христо Иванов

© Надежда Чипева, Капитал

Христо ИвановПредседателят на "Да, България" Христо Иванов заяви, че разпространеният днес доклад от Европейската комисия (ЕК) не оставя никакви съмнения, че приказките за приключването на наблюдението на съдебната система и вътрешната сигурност в страната са илюзии, разпространявани от някои политически сили.


"Ще приключи при необратими резултати по шестте показателя", коментира Иванов и допълни, че това се казва и в самия доклад. Заяви, че мониторингът няма да свърши с кампанийни дела и акции. "Трябват ефективни присъди за корупция по високите етажи на властта", посочи Иванов, които да станат практика. Според него докладът е припомняне на 10-годишно "циклене, игри на дребно" за залъгване на комисията. Техническият доклад пък той определи като мрачно и депресивно четиво.


По време на специален брифинг за евродоклада и реформата в прокуратурата председателят на "Да, България" не изрази оптимизъм за срочността в приключването на мониторинга.

Какво казва докладът и за какво ще се бори "Да България"


Иванов коментира още, че "отвъд дипломатическия изказ в доклада" се вижда констатацията, че в България липсва траен политически консенсус за решаване на проблема с корупцията. Обеща партията му да се бори за създаване на специален орган за "гнилите ябълки по високите етажи на властта", което да може да се нарече български модел, в контекста на известността на антикорупционен орган като румънски модел. Отбеляза, че тази структура може да е в нож с две остриета като припомни, че и преди са създавани такива. Те обаче или "не работят, или стават като комисията на Филип Златанов (Комисията за конфликт на интереси - бел.ред.)". Иванов припомни, че никой не е понесъл нито наказателна, нито политическа отговорност за "загубеното тефтерче на Златанов".


Затова е много е важно кой ще влезе в антикорупционната структура, коментира Иванов. Това по думите му трябва да са хора с реална воля, мотивация и компетентност да се справят със задачите, които би имала тя.


Бившият правосъден министър отново подчерта, че за справяне с проблемите в страната трябва вътрешно политическо решение, "не може да го чакаме отвън". Иначе ЕК ще продължи да повтаря един и същи препоръки всяка година.


Това е и причината за създаването на партия "Да България", отбеляза Иванов - да се разбие "прокорупционния модел". Той подчерта, че в доклада на ЕК се правят много връзки и позовавания на друг доклад - този на европейските прокурори, публикуван в края на миналата година. Неговата задача бе външен анализ на държавното обвинение.


Иванов припомни, че досега нито една политическа сила не е взела отношение по препоръките на доклада на прокуратурата. Както и нито една институция, дори самият Висш съдебен съвет (ВСС), който отложи обсъждането му за неопределено време. Според председателя на "Да България" това не е случайно - "там се казват трайно нелицеприятни неща за нашия политическото статукво". По думите му реформата започва от статута на главния прокурор, върху когото трябва да се осъществява демократична отчетност за действията и бездействията му. "Да България" се появява на политическата сцена за решаване този въпрос, отбеляза Иванов.


Реформа на прокуратурата


Той заяви, че реформата в прокуратурата може да стане с реална и дълбока конституционна промяна, която пък е в правомощията на Великото Народно събрание. Но е възможна, макар и по-трудно, реформа на прокуратурата "с инструментариума на Обикновеното Народно събрание", допълни Иванов.


Даде и пример - контрол на прокуратурата от парламента. "Да България" ще работят за сформиране на комисия, която да не е само сбор от "словесни вентилатори" за обсъждане на такива промени. "Главният прокурор трябва да заживее с чувството, че някой му диша във врата, и това да е българският парламент", каза Иванов и допълни, че е без значение кой е главен прокурор. В контрола му от Народното събрание трябва да се включи годишния доклад, който той и без това дава, но той на практика остава без реакции и въпроси от народните представители.


Освен това главният прокурор трябва да дава отчет за какво прокуратурата разходва бюджета си, както и отчет за какво се ползва "човешката сила". Напомни, че България е лидер по брой обвинители в Европа. От думите му се разбра, че го няма очаквания резултат от този висок брой прокурори. "Да България" ще се бори да се изравни броя им с качеството на работата, а след това качеството да изпревари количеството обвинители.


"Ще се борим в прокурорската колегия на ВСС да влязат хора с воля да контролират дейността на главния прокурор", заяви бившият правосъден министър. Според него и Цацаров е забелязал, че в прокуратурата има "много шлака" и ВСС може да я изчисти. Ако там има хора с воля и компетентност. Иванов посочи и две рецепти за реформиране на държавното обвинение - отговорност на главния прокурор, която може да се постигне чрез контрол; реподбор и качествено атестиране сред прокурорите, които ще проведат надолу идеята за отговорност и отчетност за действие и бездействие на обвинителите.


Предстоящите избори


На журналистически въпрос как "Да България" ще се яви на предстоящите избори, Иванов заяви, че този въпрос все още се дебатира във формацията. "Чакаме да видим какво точно ще бъде анонсирано, ще работим заедно по общи каузи" - бе коментарът му на въпроса дали партията му ще се партнира с новия проект на Радан Кънев - "Нова Република".


Ролята на медиите


Експертът от Института за пазарна икономика Любомир Авджийски, който е сред учредителите на "Да България" коментира на пръв поглед странична част на доклада - мястото на медиите в реформирането на съдебната система и прокуратурата. По думите му двата изключително важни въпроса в доклада са за ВСС и неговото политизиране и прокуратурата, която е неотчетна, неефективна в борбата с корупцията и организираната престъпност. "Но третият крайъгълен камък е отровена журналистическа среда", коментира Авджийски.


В доклада се казва, че тя е един от основните причини да няма реформа, заяви той и даде пример с платените публикации срещу "Да България". Конкретно разказа за местна медия, която се е свързала с партита с предложението да й направи платена политическа реклама, на което "Да България" е отказала. Последвала статия срещу партията с кафяви краски.


За въпросите на медиите по време на брифинга днес вижте видеото. След изказванията на Иванов и Авджийски има журналистически въпроси, преди които всеки репортер посочваше медията, която представлява. Сред тях най-активни бяха представителите на в. "Телеграф", в. "Монитор", сайта "Блиц" и телевизия "Канал 3", за които се твърди, че имат общ собственик.

Коментари (63)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Така е, в Европа не пасат трева. Макар да изглеждат много загубени понякога.

 2. 2 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2726 Неутрално

  Тъй де..., ама мат`ряла не му дреме за тая работа...!
  Затова, цяло чудо ще е, ако новата дясна коалиция влезе в парламента! Не, че не ми се иска да е по друг начин, ама реалността е доста грозна и тъжна!

  Бивш tww09306483.
 3. 3 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1999 Неутрално

  А ти ни залъгваше, че ще правиш съдебна реформа и след като не можа да вземеш прокуратурата за лично ползване на Костов, избяга най-позорно!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 4. 4 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Главният Прокурор трябва да се избира от НС по предложение на най-голямата партия !

 5. 5 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 2475 Неутрално

  комунистите три вълчи кожи ще сменят но властта и далаверата си няма да дадат това е ясно като бял ден без лустрация нищо няма да стане в нито една система и тъй като всяка следваща управляваща партия в България няма шанс да не бъде управлявана от кадър на бившата ДС или син или внук на член на ЦК на БКП и съзвездието около тях скоро не се очертава някаква промяна в България

 6. 6 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1999 Неутрално

  [quote#4:"Rоауth"]
  Главният Прокурор трябва да се избира от НС по предложение на най-голямата партия ![/quote]
  Главният прокурор, както и всички ръководители в Съдебната система трябва да се избират пряко от народа!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 7. 7 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 508 Неутрално

  В момента Радан и Трайчо през сълзи на очи молят ДА България, да са заедно за изборите. Христо, бъди човек - смили се. Ще остане безработен господин Радан.

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 8. 8 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 681 Неутрално

  До коментар [#1] от "Jumbo Jet":

  Писаха ни пак двойка, напълно заслужена.

  Eddie lives... somewhere in time!
 9. 9 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7001 Неутрално

  Всичката пара, в свирката. За вътрешна употреба може и да става, тука наивни и вярващи , колкото искаш. Но 10 години се мъчим да излъжем и Брюксел, виждаме, че не се получава, но пак не се отказваме. Не е ли по-лесно, да направим , каквото ни се казва. За наше добро е или поне за голямата част от народа.

 10. 10 Профил на primaxm
  primaxm
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Преди съдебна реформа и промени по конституции има нужда от закон за Лустрацията. "Да България" има ли цел приемане на такъв закон? Партията която декларира, че първото нещо, което ще направи, ако влезе в парламента ще е да внесе закон за лустрацията ще получи моят глас.

 11. 11 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 557 Неутрално

  До 3.....самата ти физиономия е направо диагноза , кой избяга най-позорно ???? 194 нахални депутати си плюха в лицето и НАЙ-ПОЗОРНО ИЗБЯГАХА ОТ ПОДПИСА СИ , а ти обвиняваш човека, който не търпи това !!!

 12. 12 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 2475 Неутрално

  ь
  До коментар [#4] от "Rоауth":

  трябва да се избира на пряк мажоритарен вот с всяко ново събрание и 1 мандат максимум

 13. 13 Профил на alextan
  alextan
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Първо трябва да изгонят от всички държавни власти, агенции, общини, държавни дружества хората, които някога са били членове на БКП или ако поне един техен родител е бил.

 14. 14 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 508 Неутрално

  Добър анализ - да ни наблюдават, докато изкореним корупцията

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 15. 15 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 727 Гневно

  Не може да очакчваш тежко корумпирани хора да тръгнат да се справят с кризи в икономиката, здравеопазването, образованието, пенсионната системата и т.н. т.н.
  ВСИЧКИ тези сфери могат да бъдат добре управлявани само ако сегашната престъпна шайка бъде преследвана по съдебен ред.
  За това, ПРЕДИ ВСИЧКО - СЪДЕБНА РЕФОРМА !

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 16. 16 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4559 Неутрално

  До коментар [#4] от "Rоауth":

  До коментар [#6] от "lz2":

  До коментар [#12] от "edin drug":

  Главен прокурор да бъде министърът на правосъдието - управляващата партия да носи отговорност за прокуратурата! Прокуратурата няма място в съдебната система - тя е от другата страна на "барикадата"!

 17. 17 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  "Техническият доклад пък той определи като мрачно и депресивно четиво."

  депресирахме се вече, кажи нещо хубаво

 18. 18 Профил на Злото ченге
  Злото ченге
  Рейтинг: 277 Неутрално

  За цикленето е ясно, ама игрите не всички са на дребно!

  The war has begun! - www.fightcybercrime.net [Код: „Схемите не са това което са!“]
 19. 19 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 284 Неутрално

  " Засега е ясно, че реформата на Съвета доведе до по-голяма прозрачност на процеса, посредством който той взема своите решения, а повишената демократичност ще намери
  отражение в избора на членове на Съвета през 2017 г. Независимо от това непрекъснатото напрежение между членовете на Съвета на фона на твърденията за
  липса на обективност при вземането на ключови решения продължава да буди безпокойство. Закъснелите и недостатъчни последващи действия във връзка със ситуацията, установена в Софийски градски съд към края на 2014 г., бяха отбелязани в
  последните два доклада по МСП и засилиха допълнително твърденията за неправомерно влияние във ВСС. Като цяло България постигна съществен напредък по първия показател, но все още трябва да покаже трайни резултати във връзка с изпълнението на последните конституционни промени."

  Целият доклад може да се смъкне от https://ec.europa.eu/info/files/progress-report-bulgaria-2017-com-2017-43_bg

 20. 20 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До коментар [#3] от "lz2":

  А ти ни залъгваше, че ще правиш съдебна реформа и след като не можа да вземеш прокуратурата за лично ползване на Костов, избяга най-позорно!

  Ми тей ами... прокуратурата може да се ползва единствено от мафията.... ц-ц-ц... че и 5 плюса са ти дали, манипулатори продажни

  I shave with Occam's razor
 21. 21 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1307 Любопитно

  Дневник, що не публикувате пълния текст на ТД... нелепите коментари на гербавите тролове наложителни ли са?

 22. 22 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#6] от "lz2":

  ААААААААААААХАХАХАХАХХА, добре! Иначе се радвам, че пак Костов е виновен.


  До коментар [#7] от "Правоверен грант-коментатор":

  Чакай бе, нали били проекти на Прокопиев? И що реши, че някой се моли?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 23. 23 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5099 Неутрално

  Значи никога няма да се отървем от наблюдение.

 24. 24 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  Интересно как ще коментира доклада новият правосъден министър Мария Павлова? Ако го коментира изобщо!

 25. 25 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2417 Неутрално

  "Христо Иванов: Евродокладът показа 10-годишното циклене и игри на дребно за залъгване на комисията..."


  Това означава, че партиите управлявали през тези 10 години са въздух под налягане! Герб и БСП-комунисти, не са в състояние да се справят с корупцията! И не само това... Герб и БСП са партиите, което ражда корупция ежедневно! Управляващата герберска върхушка дължи обяснение на хората, защо България е най-корумпираната страна в Европейския съюз! Защо?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 26. 26 Профил на az22
  az22
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#4] от "Rоауth": А в САЩ прокурора и висшите магистрати се назначават от президента. Защо това да не работи и в България?

  Конституцията на една държава се основава на морала на своите граждани
 27. 27 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  [quote#4:"Rоауth"]Главният Прокурор трябва да се избира от НС по предложение на най-голямата партия ![/quote]
  Това ще е предпоставка за политически репресии. Както е сега (ти си го избра).

 28. 28 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#11] от "florencia":

  Че те са горди с тоя си акт. Да се изметнеш от подписа си явно е някаква висша гордост сред милиционерите, за което, разбира се, виновен е някой друг, не те.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 29. 29 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2417 Неутрално

  [quote#16:"vassilun"]Главен прокурор да бъде министърът на правосъдието - управляващата партия да носи отговорност за прокуратурата![/quote]


  В България днес е точно така! Лицето Цацаров е избрано и назначено от мутрата Борисов! Следователно това лице е част от герберската върхушка! Точно за това Цацаров изпълнява политически поръчки от Герб и от кумова срама издига по някое смехотворно обвинение срещу един или друг герберунгел!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 30. 30 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  До коментар [#3] от "lz2":
  Другарю милиционер, ти го удари вече през просото. Вземането на две смени ти се отразява зле. Почини си и пак помисли какви безсмислици съчиняваш. Ставаше дума за изранвняване на прокуроската и парламентарната квота във ВСС, а парламентът не е собственост на Иван Костов, откъдето и да го погледнеш.

 31. 31 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  [quote#12:"edin drug"]трябва да се избира на пряк мажоритарен вот с всяко ново събрание и 1 мандат максимум[/quote]
  Няма значение как ще се избира главният прокурор, важно е да няма неограничена власт.

 32. 32 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  [quote#24:"Fiji"]Интересно как ще коментира доклада новият правосъден министър Мария Павлова?[/quote]
  интересно защо още не знаем как го коментира настоящият правосъден министър?

 33. 33 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3435 Неутрално

  До коментар [#8] от "tigervi":

  Те хубаво ни пишат двойки, но на двойкаджиите не им дреме, нито "повтарят" (подават оставки), нито ги съдят...

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 34. 34 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  До коментар [#22] от "Darth Plagueis":
  Ще им се на комунистите и герберите някак си да откриет връзка с Костов в ДБ, за да им е по-лесно, и като няма - пробват дали пък някой няма да се върже. Жалки същества!

 35. 35 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2417 Неутрално

  Христо Иванов: "Ще приключи при необратими резултати по шестте показателя"


  А необратими резултати ще има само тогава, когато "Да България" и "Нова Република" спечелят пълно мнозинство в парламента! И тогава ще има плач и скърцане със зъби, както от руското ДПС, което е като тумор в съдебната система, така и от герберската и комунистическата мафия!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 36. 36 Профил на az22
  az22
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#16] от "vassilun":++++

  Конституцията на една държава се основава на морала на своите граждани
 37. 37 Профил на gagata
  gagata
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Алооо, проваленият правосъден министър ли се обади?! В доклада по механизма за сътрудничество и оценка много ясно е обобщено 10-годишния период на наблюдение. И следоваттелно оценката е положителна за промените в Конституцията за 2015год. Докладът посочва като най-големи успехи реформите през 2012 г., 2015 г. и 2016 г., по време на правителствата на ГЕРБ


 38. 38 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#34] от "авторът":

  Бе тва добре, ама тая история им докара шизофрения май... То Костов, та Прокопиев, били проект на единия, та на другия... страшна е работата. Москов да влиза с упойката и да ги приключва.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 39. 39 Профил на due07477623
  due07477623
  Рейтинг: 446 Неутрално

  Гласувам за Да, България! Писна ми от тъпи мутри да ни крадат.

 40. 40 Профил на ddemivor
  ddemivor
  Рейтинг: 229 Неутрално

  [quote#4:"Rоауth"]Главният Прокурор трябва да се избира от НС по предложение на най-голямата партия[/quote]
  Министърът на правосъдието трябва да изпълнява функцията главен прокурор. Нито прокурорите, нито адвокатите не трябва да имат възможност да влияят на съда. Едните защитават държавния интерес, което е точно работата на правителството; другите защитават частния интерес. А съдийката, с превръзка на очите, по цици или не, преценява чии аргументи натежават повече, според законите, приети от парламента, а не според натиска върху съда.

 41. 41 Профил на az22
  az22
  Рейтинг: 284 Неутрално

  [quote#31:"Fiji"]Няма значение как ще се избира главният прокурор, важно е да няма неограничена власт. [/quote]
  Не съм съгласен. Трябва да има политически субект, който да носи отговорност за функционирането на съдебната система. Нещата сега не вървят, защото няма виновен - колективна безотговорност. На мафиотите това много им харесва, независимо от цвета им (ГЕРБ, БСП, ДПС,...)

  Конституцията на една държава се основава на морала на своите граждани
 42. 42 Профил на az22
  az22
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#40] от "ddemivor":+++

  Конституцията на една държава се основава на морала на своите граждани
 43. 43 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  До коментар [#37] от "gagata":
  И кой работеше за тези реформи в правителството на ГЕРБ? Ако Христо Иванов няма право да се обади, кой има?

 44. 44 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  До коментар [#41] от "az22":
  Съгласен съм с теб по принцип, но носенето на политическа отговорност у нас е като поемането на вината от Филип Боков.

 45. 45 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2417 Гневно

  [quote#3:"lz2"]А ти ни залъгваше, че ще правиш съдебна реформа [/quote]


  Какво стана с обещанието на сикаджията Борисов за проверка на всички приватизационни сделки? Герберската мафия ще прави ли проверка или по "неизвестни" причини се е отказала! Ами и комунистите преди десетина години щяха да правят такава проверка... Резултати? Нула. Цялата работа ви е такава! За нищо не ставате! Неграмотници и разбойници не могат да направят не само съдебна, но и каквато и да било друга реформа!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 46. 46 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1413 Неутрално

  До коментар [#38] от "Darth Plagueis":

  Е това им е репертоара на каскетите - Костов, Прокопи... и всеки неудобен е гей. Капацитетът им не стига за нещо повече, ама те и така си противоречат във всеки втори коментар, камо ли, ако трябва постоянно нови опорни точки да осмислят.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 47. 47 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  [quote#29:"Rim"]Лицето Цацаров е избрано и назначено от мутрата Борисов! [/quote]
  четете им техническия доклад, там всичко си пише - и за оставките в предния ВСС при назначаването на семейната приятелка на Цвинокио, и за формирането на настоящия, и за отказа да се разследва дейността на Янева, и за тефтерчето на Златанов... всичко

 48. 48 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Единствено внушителен изборен успех на "Антикорупционната коалиция" ще даде шанс за прогрес в България.
  Нужно е конституционно реформаторско мнозинство в 45тто НС.

  Противостоенето и саботажа на Съдебната реформа трябва да се криминализира и сарайско-библиотекарската мафия осъди на дълги години строг тъмничен затвор на самоиздръжка..

  Navigare Necesse Est
 49. 49 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 229 Неутрално

  [quote#27:"Fiji"]Това ще е предпоставка за политически репресии.[/quote]
  Възможно е.
  Но не и срещу партиите,
  които са избрали Гл. Прокурор.
  Така министрите (да речем) ще могат да работят спокойно, а не под стрес.

  До коментар [#27] от "Fiji":

 50. 50 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 450 Неутрално

  евалла че има такъв човек като Хр Иванов
  винаги в десятката
  нооо бай ганю е забил пети в земята и не та не бай ганю не ще да разбере че това е в основата на качеството му на живот и продължава да гласува с долната си глава
  благодарим ти че се бориш за нас

 51. 51 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1744 Неутрално

  Бравос. И що стана министър на тиквения бостан като си знаел ,че всичко е бутафория.....?!?

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 52. 52 Профил на foxhd
  foxhd
  Рейтинг: 253 Неутрално

  Кучетата си лаят , кервана си върви.

 53. 53 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1307 Весело

  [quote#37:"gagata"]Докладът посочва като най-големи успехи реформите през 2012 г., 2015 г. и 2016 г., по време на правителствата на ГЕРБ[/quote]
  категорично при това

  "...Тимерманс отказа да посочи срокове за прекратяване на наблюдението, но изрази увереност, че 17-те препоръки за реформи в днешния мониторингов доклад могат да бъдат изпълнени следващите две и половина години:

  Нямаше да напиша тези препоръки, ако не вярвах, че могат да се изпълнят преди края на мандата на тази Комисия..."

 54. 54 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#35] от "Rim":

  Това вече се случи и Венци Димитров заяви:
  „Спечелихме с малко, но завинаги !“
  Само след няколко месеца Филип Димитров-седесаря уклепа работата. Венци му изшии такъв шамар, че чак му счупи очилата.
  Ф.Д. се наака от страх, даже забрави да го съди.
  Абе голям джумбуш.

 55. 55 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2726 Неутрално

  До коментар [#4] от "Rоауth":

  Абе..., ако питаш мене, да се назначава от президента, за да се знае пряко, кой е отговорен за избора и назначаването! Да се отчита редовно пред НС, за свършена и несвършена работа! Освен това, да има и механизъм за контрол и сваляне от длъжност...!
  Баси..., главния прокурор е с мандат от 7 години и може да ни прави на маймуни, от първия до последния ден на мадата си и никой копче не може да му каже!

  Бивш tww09306483.
 56. 56 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  Така е, но и ти имаш участие

 57. 57 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  До коментар [#51] от "Dr_Doolittle":
  Направи значителни промени, независимо в кой бостан е бил. Или си приказваш колкото да се радва Корнелия Нинова?

 58. 58 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  До коментар [#52] от "foxhd":
  Ти от кучетата ли си или от кервана?

 59. 59 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  До коментар [#56] от "shileto":
  Да и участието му в правителството даде резултати, макар и да го препънаха в пункта с прокурорската квота.

 60. 60 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Христо и Да.. са поредното творение на ДС за дестабилизация на страната. За да е вечно БСП на власт.

 61. 61 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  До коментар [#59] от "авторът":
  Какви точно резултати? Сигурен съм че не знаеш и ще ти трябва много време за да ги съчиниш. Може да се допиташ до началника си

 62. 62 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2194 Весело

  "Обеща партията му да се бори за създаване на специален орган за "гнилите ябълки по високите етажи на властта", което да може да се нарече български модел, в контекста на известността на антикорупционен орган като румънски модел. Отбеляза, че тази структура може да е в нож с две остриета като припомни, че и преди са създавани такива.”

  От написаното излиза, че Ицо Иванич, сам не е много наясно каво трябва “да се пипне” в съдебната система! Не виждам с какво това го прави по-перспективен в борбата в корупцията!
  В разтягането на локуми обаче няма равен!

  I Want To Believe
 63. 63 Профил на Бай Той
  Бай Той
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Видеото е доста показателно. Досрамя ме чак,че част от българската журналистика е докарана до това ниво. Унизително....

  https://www.novarepublika.bg/bez-korupciya
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK