Държавата ще опрощава лихви по кредити и още предизборни обещания от БСП

Държавата ще опрощава лихви по кредити и още предизборни обещания от БСП

© Юлия ЛазароваВ последната си реч от трибуната на 43-ото Народно събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова направи заявка, че се подготвя да управлява, и даде щедри обещания. Нинова заговори за класова борба и възмездие, обеща преизчисляване на пенсии, премахване на доплащането за здравноосигурените, опрощаване на лихви по жилищни кредити на млади семейства и по кредити на започващи свой бизнес предприемачи и др.


Ето какво точно обеща лидерът на БСП:


В 44-ото Народно събрание ще поставим в центъра на политиката непримирима съпротива срещу кражби, мафия и блага на отбрана класа.


Доходи, доходи, доходи - ще бъде втората централна политика на БСП. Българска индустрия, българско производство, българско земеделие. И никакви обяснения, че това било протекционизъм и противоречи на 155 директиви, няма да ни спрат да защитим българския интерес.
Средно образование, което дава професия, и промяна в Закона за училищното и предучилищното образование, с което съсипахте цялата образователна система.


Здравеопазване, в което ако си внасял здравните вноски, ще се лекуваш, без да доплащаш, а ако си беден и не можеш, държавата ще ти помогне.


Млад си и не можеш да си купиш жилище – държавата ще ти помогне, като опрости лихви.


Предприемчив си и не можеш да стартираш бизнес – държавата ще помогне, като ти опрости лихвите по кредита (от БСП предвиждат освобождаване от данък за 2 години в подобни случаи – бел.ред.).


Възрастен си и пенсията ти е ниска – държавата ще я преизчисли.


Нелегален имигрант си - ще отиваш там, откъдето си дошъл.


С три думи - ще има правила, възмездие и справедливост.


Видео от изказването на Корнелия Нинова може да видите тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK