Прокуратурата остана доволна от критичния евродоклад

Главният прокурор Сотир Цацаров

© Юлия Лазарова

Главният прокурор Сотир ЦацаровВ официално становище прокуратурата похвали доклада на Европейската комисия (ЕК), че е отчела ролята на всички институции за съдебна реформа, а не само тази на държавното обвинение. Ръководството му оценява доклада като "реалистичен и обоснован, с ясно формулирани препоръки".


"Достойнство на направения анализ е проявеният комплексен подход, който отчита ролята на всяка от институциите и подчертава потребността от съвместни усилия и конструктивен диалог.
Обективно е посочено, че "темпът и задълбочеността на реформите" зависят от множество фактори, включително и от адекватно законодателство, посочват от институцията, ръководена от главния прокурор Сотир Цацаров.


Според прокуратурата Европейската комисия справедливо е оценила измененията в Конситуцията и Закона за съдебната власт като "значителна стъпка напред"
за съдебната реформа. В позицията се казва още, че успехът е и благодарение на министърът на правосъдието в оставка Екатерина Захариева. Не е споменат бившия министър на правосъдието и отскоро партиен лидер Христо Иванов, който започна реформата. "Благодарение на конструктивния подход на министър Екатерина Захариева и нейния екип в кратък срок бяха подготвени ключови за реформата законодателни промени".


Заслужено били отбелязани и подготвения от правосъдното министерство законопроект за изменение на Наказателно-процесуалния кодекс за ускоряване на разследването; действащите правила за натовареност на на прокуратурите, които били оценени като вярна стъпка в процеса на подготовка на предстоящата "мащабна реформа на съдебната карта";


както и външния анализ на прокуратурата, който бил приет като част от постигнатия напредък в областта на съдебната реформа.


В становището си прокуратурата отбелязва, че комисията е оценила положително усилията й особено в последните години за "нарасналия брой нови следствени дела и дела, внесени в съд" за корупционни престъпления, както и "трайните резултати", постигнати от специализираната прокуратура.


В тази връзка държавното обвинение посочва още, че докладът коректно е посочил, че причината за


продължаващата липса на убедителни резултати била в различни институции и етапи на наказателното производство.


От там не са пропуснали да отбележат, че комисията е видяла предприетите вътрешно-организационни и законодателни мерки за подобряване ефективността на прокуратурата, но липсата на резултати не зависели само от нея. В становището не се коментира констатациите, че главният прокурор все по-често коментира политически теми, както


"Удовлетворяваща е констатацията, че изготвените от прокуратурата анализи - на решенията на ЕСПЧ за ефективността на разследването и на корупционните дела, са добра "основа за по-нататъшни конкретни мерки" и постигане на трайни резултати", пише още в становището. Прокуратурата отбелязва още, че за пореден път комисията е отчела ключовото значение на "реформата на Наказателния кодекс" и "премахването на формализма в наказателното производство" като условия за успешно приключване на делата в разумен срок.


Прокуратурата посочва и мерките, които тя ще предприеме в отговор на 10-ия поред доклад на ЕК,


а именно - ще продължи започнатите действия, особено през последните месеци, за "ефективно наказателно преследване" спрямо извършители на корупционни престъпления по високите етажи на властта. Превръщането на усилията в тази насока в постоянна практика за държавното обвинение пък било основната му задача.


Прокуратурата ще:


- продължи да участва на експертно ниво в подготовката на проекти за изменения в НПК и НК;
- участва в подготовката на проект на пътна карта за изпълнение на препоръките от независимия анализ на държавното обвинение, доколкото техен адресат са и други държавни институции;
- инициира формиране на междуведомствени работни групи за изготвяне на пътни карти и съответен механизъм на отчитане на изпълнението на препоръките в анализите на решенията на ЕСПЧ и на корупционни дела;
- ориентира вътрешно-обучителната си програма преимуществено към теми, касаещи ефективното разследване на корупционни престъпления;
- предоставя периодично, в съответствие с правомощията на главния прокурор по чл. 84, т. 16, изр. 2 от Конституцията, обобщени доклади за постигнатия напредък по дела за корупция и организирана престъпност.


Като справедлива и окуражаваща приема ръководството на прокуратурата оценката на ЕК за положените през периода на действие на мониторинга "значителни усилия" от българските власти.


"Безспорен е приносът на прокурорите и следователите в "постигнатия допълнителен значителен напредък", посочва в заключение държавното обвинение.


Допълва и, че отправените препоръки са постижими само при конструктивно и активно взаимодействие между всички институции, ангажирани с осъществяване на съдебната реформа и борбата срещу корупцията, и организираната престъпност.

Ключови думи към статията:

Коментари (69)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 851 Неутрално

  др. Пеевски, също е доволен!

 2. 2 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 426 Неутрално

  БуХаХАхА.
  На кой свят живеете. То бива дебелокожи, бива, ама Цацаров за мезе...

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 3. 3 Профил на Geburg
  Geburg
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Каквото било-било. От сега нататък - както е било.

 4. 4 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2039 Неутрално

  Чухме доволните. А недоволните кога ще си кажат думата?

 5. 5 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1880 Весело

  “Не е споменат бившия вътрешен министър и отскоро партиен лидер Христо Иванов, който започна реформата.”

  За сметка на това Иванич не е спрял да споменува Цацаров в молитвите си!

  I Want To Believe
 6. 6 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1445 Весело

  "...Ако магистратите бяха шофьори, или ако Конституцията осигуряваше на шофьорите някои неотменими магистратски права, като независимост, несменяемост и монопол в бранша, светът би бил съвсем различен. Транспортните услуги щяха да приличат на правните.

  Тогава част от дневника на един предполагаем транспортен работник би изглеждала така:  10 януари. Учудващо е на колко хора им липсва елементарна транспортна грамотност. Днес ми звъня М., когото познавам бегло от (не се чете – б.а.) и иска да му превозя някакъв товар до Перник. Казах му да подаде искова молба в Районния гараж. Пита ме какво е това. Отговорих му, че трябва да си наеме експерт-подгласник да му движи нещата, щото сам няма да се оправи. Останах с чувството, че не ме разбра добре.

  (...)

  2 февруари. Получих исковата молба на М. Намерих я за основателна. М. ми изглежда разбран човек и затова насрочих разглеждането й по същество в най-близкия възможен срок – само след три месеца. Надявам се да го оцени добре.

  (...)

  3 май. Не само не го е оценил, но ми се явява на делото в Районния гараж без никакви аргументи в своя полза. Казах му, че ако не представи поне двама свидетели, които да потвърдят необходимостта от превоз на товара плюс заключение от вещо лице, ще му отхвърля иска и да ходи да го обжалва в Градския гараж. Дано този път ме е разбрал.

  (...)

  4 май. Обади се Н., от конкуренцията на М., и ми предложи 2х ако отхвърля иска на М. и двойно повече, ако разсипя стоката му по пътя. Въздържах се от конкретен отговор, защото все още не знам какво ще предложи М.

  (...)

  5 май. Отваря се възможност да се кандидатирам за член на Върховния гараж. Там са големите превози. Ние тук, в Районния, само мишкуваме.

  Като написах „мишкуваме” и се сетих за М. Тия дни му е гледането, а още нищо от него.

  (...)

  6 май. М. отново ми се яви неподготвен. Отхвърлих иска му, а той се развика, че това било безобразие, стоката му щяла да се развали и пр. Като че ли аз трябва да мисля за стоката му. Щях да го глобя за обида на Транспортната власт, но се въздържах.

  При това положение си остава в сила по-ниската оферта на Н.

  (...)

  7 юни. Изглежда, Х. иска да ми направи мръсно за Върховния гараж, за да набута свое протеже на моето място. Говори наляво и надясно, че съм блъснал човек миналата година. Това е чиста свинщина при положение, че Върховния транспортен съвет разгледа случая и ме оневини напълно.

  Чух, че от КАТ са хванали М. да си превозва стоката сам. Сега ще го съдят за самоуправство. Ако има късмет, ще се отърве с условна присъда плюс конфискация на стоката. Горкия човек, все пак.

  (...)

  8 юли. Блъснатият от мен се отнесъл до Европейския гараж в Страсбург и от там осъдили държавата да му плати обезщетение. Дреме ми за държавата. Имала бол пари – платила. Лошото е, че Х. ще го използва в моя вреда. Не мога да ги разбера тия от Страсбург - Върховния транспортен съвет тогава ясно се произнесе, че причините са хлъзгавия път, лошата видимост и неизправността на спирачките, а вината е изцяло на потърпевшия – застанал е на пътя на превозното средство без да се съобрази с тях.

  Ще трябва да се обадя на Красьо Черния преди транспортната ваканция през август. Той има най-добрите връзки във Висшия транспортен съвет. Само че ще ми струва майка си и баща си!

  (...)..."

  Живеем във времена на суши, фондю и жулиен, а аз продължавам да обичам кюфтенца с пържени картофки и баничка с боза. Моята простотия край няма!
 7. 7 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 818 Разстроено

  Изчерпаха ми се саркастично-ироничните епитети, които да използвам за тея.

 8. 8 Профил на Julius
  Julius
  Рейтинг: 321 Неутрално

  Ти ги плюеш - те доволни!?
  Казват, че такова било времето - дъждовно...

 9. 9 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 611 Неутрално

  Не знам как спи тоя човек. С цялото си дебелокожие...

 10. 10 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 456 Неутрално

  Това, че в прокуратурата са мръсници и рушветчии, не значи, че са тъпи.
  Те си знаят, че промяна към добро няма. не очакват в доклада да пише друго.
  Доволни са, че езика в доклада е по брюкселски "политически коректен". Платени журналисти го превеждат "правилно" на малоумната публика. И тя не разбира, че в доклада се казва: "Ей, пълен провал сте! вече 10 години само имитирате промени. Но нищо не променяте по същество."
  Новината е, че вече в доклада конкретно са записали 17 неща, които трябва да изпълним. А пък в документите по еврофинансирането е записано, че парите ЩЕ СЕ СПИРАТ на страни, които не изпълняват препоръките.
  Дали това е добра или лоша новина е въпрос на гледна точка.
  Тази връзка обаче между Доклада и еврофондовете платената журналистика няма да я каже на невнятния избирател.
  Тя ще ми цитира части от доклада - има напредък.....

 11. 11 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7552 Неутрално

  Хвалби за оцеляване

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 12. 12 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Докладът е вече в коша....Те го плюят,той вика роса е !!!!

 13. 13 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 736 Неутрално

  [quote#8:"Julius"]Ти ги плюеш - те доволни!?[/quote]

  Ми как няма да не са доволни? Можеше да е още по-"право куме та в очи".

 14. 14 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 532 Неутрално

  На добрата свиня каквото и да сложиш да яде все ще е доволна.
  Да не си помисли някой,че става въпрос за цацаратурата.

 15. 15 Профил на Злото ченге
  Злото ченге
  Рейтинг: 262 Любопитно

  [quote#0:"ПРБ"] "трайните резултати", постигнати от специализираната прокуратура.[/quote]
  Кое, прехвърлянето на „опасните“ дела към други инстанции ли са трайните резултати?

  The war has begun! - www.fightcybercrime.net [Код: „Схемите не са това което са!“]
 16. 16 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  Прокуратурата си го премести в другия крачол...

 17. 17 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 885 Неутрално

  До коментар [#6] от "mitko11":

  +++

  Eddie lives... somewhere in time!
 18. 18 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 674 Гневно

  Някак подхлъзнаха цялата нация да вярва, че най-отвратителен е Пеевски, за да може такива като Цацата да се чустват комфортно...
  ОТВРАТ!

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 19. 19 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 778 Гневно

  Винаги съм казвал, че тези доклади не вършат никаква работа в дипломатичен тон.
  Резултатът е по-горе...

 20. 20 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 1471 Гневно

  До коментар [#18] от "Торбалан":

  И да и не.Съмняваме да има кои знае какъв рейтинг.И какво от това!По сегашното законодателство над него е само господ.На него не му пука от нищо.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 21. 21 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 1471 Разстроено

  Чак ми е трудно да коментирам подобно безочие

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 22. 22 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1313 Весело

  "В позицията се казва още, че успехът е и благодарение на министърът на правосъдието в оставка Екатерина Захариева."

  хъхъхъ... я да видим доклада какво казва... кой от кого и от какво е плачкал и какво му отговарят

  "...While the reform of 2007 has limited the role of the Minister to chairing the meetings of the SJC in a non-voting capacity and the power to present motions on some matters related to the career of magistrates, it was important to see how these powers would be exercised in practice.

  As noted by the Commission in 2012 9, the fact that the Minister of Justice retained a number of roles within the SJC had not in practice been highlighted at the time as a matter of concern, as successive Ministers had in general tended to leave issues of management and careers to the SJC. In more recent years, one Minister of Justice was active in regard to a limited number of decisions regarding significant disciplinary cases.10 However, in these cases the Minister appeared to be acting in a capacity of last resort to correct perceived failings of the SJC to act in accordance with their responsibilities.11 These cases therefore rather illustrated checks and balances at work and were not the expression of a more systematic involvement in SJC decisions by the executive power.12
  --------------
  12 This also has been confirmed by the fact that the next Minister of Justice did not take an active role in any new cases.

 23. 23 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 912 Неутрално
 24. 24 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  [quote#22:"extraCACA"]В позицията се казва още, че успехът е и благодарение на министърът на правосъдието в оставка Екатерина Захариева[/quote]

  Захариева трябва да понесе отговорност заедно с дон Цаци. Вярната им служителка да си ходи с тях!

 25. 25 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1190 Неутрално

  Ама как няма да е доволна, като матрялеца си трае.

 26. 26 Профил на Geburg
  Geburg
  Рейтинг: 9 Неутрално

  До коментар [#4] от "Fiji":

  Надявам се - на изборите.

 27. 27 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 897 Неутрално
 28. 28 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  [quote#22:"extraCACA"]In more recent years, one Minister of Justice was active in regard to a limited number of decisions regarding significant disciplinary cases.10[/quote]

  10.SWD(2016) 15, p. 8.
  ".. Проверката потвърди също така, че системата за случайно разпределение на делата може да бъде заобиколена. На тази основа ВСС отправи редица препоръки към ръководството на съда. ВСС обаче не пожела да започне дисциплинарни производства срещу лицата, отговорни за недостатъците. Междувременно, отделно разследване доведе все пак до освобождаването от длъжност на председателя на съда през февруари 2015 г. във връзка с обвинения в незаконно даване на разрешение за използване на специални разузнавателни средства срещу вътрешните бази данни на Министерство на вътрешните работи (случаят „Червей“). Впоследствие е било образувано и наказателно производство по няколко обвинения срещу друг замесен съдия."

 29. 29 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  Доакто незамирише в прокуратурата като в капанче на морето, няма мърдене напред!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 30. 30 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1313 Весело

  [quote#24:"Paolo Di Canio"]Вярната им служителка да си ходи с тях![/quote]
  що, не е ли сладуранка... а на бас че минимум е намислила някоя кръгла маса по случай новите случки


  [quote#22:"extraCACA"]12 This also has been confirmed by the fact that the next Minister of Justice did not take an active role in any new cases.[/quote]

 31. 31 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 941 Неутрално

  Те го плюят, а той си мисли, че дъжд вали.

 32. 32 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 941 Неутрално

  Не само охранен, но и дебела кожа

 33. 33 Профил на Офелия Груева
  Офелия Груева
  Рейтинг: 283 Неутрално

  Ашколсун!

  1.Този, който ходи на два крака, е враг. 2.Този, който ходи на четири крака или има крила, е приятел.3. ..... 7.Всички животни са равни.
 34. 34 Профил на Офелия Груева
  Офелия Груева
  Рейтинг: 283 Неутрално

  [quote#4:"Fiji"]Чухме доволните. А недоволните кога ще си кажат думата?[/quote]
  На изборите.

  1.Този, който ходи на два крака, е враг. 2.Този, който ходи на четири крака или има крила, е приятел.3. ..... 7.Всички животни са равни.
 35. 35 Профил на tko42434569
  tko42434569
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Безкрайна наглост и тепигьозлък! Вече не виждам никаква оправия освен някакъв социален мега катаклизъм.

 36. 36 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7659 Неутрално

  Кого иска да излъже Цацаров с тези лъжливи приказки. Доклада не е да ги хвалят, а да ги критикуват. Описани са куп несвършени неща. Освен гл.прокурор, никой не каза, че ни хвалят.

 37. 37 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Цацаров е възприел дипломатическия език за чиста монета.
  Нищо не казва за критиките.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 38. 38 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 336 Неутрално

  Е, какво и пука на Цацаратурата за критики, когато може да си прави каквото си поиска, за КОЙто си поиска!

 39. 39 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7036 Любопитно

  Защо да критикувам дебелоочието на цацата, той не е виновен, че така е разбрал доклада, сиреч че го хвалят.

 40. 40 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1635 Неутрално

  И тук нещо гербавите ги няма, що ли...

  Алоу, ти си го избра!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 41. 41 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  Дали Цацаров е доволен от доклада или по-скоро това е поредния недодялан опит за някаква дипломатичност не е интересно за широката публика.
  По-важното е, че ние, дето му плащаме на него и негоата служба милиони левове издръжка, никак не сме доволни от тях и редно, да имаме право като работодател, да ги уволним ( най-малко) и ако преценим че имат вина и да ги съдим.

 42. 42 Профил на kuklin
  kuklin
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Всички сме доволни!

  www.ramsdiving.com
 43. 43 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 583 Весело

  Доброто прасе на всякаква помия се радва !

 44. 44 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 786 Весело

  На Цацо, Боко, Цецо, Сава и Курнелия им пука за критиките от ЕС точно колкото се притесняват и за намаляване броя на мадагаскарските лемури. За тях е важно да продължава грабежа, да се ''усвояват'' фондове, държавни поръчки и комисиони. Виж, ако не дай боже Русия е нещо недоволна, това вече е друга бира.

 45. 45 Профил на tonywalker
  tonywalker
  Рейтинг: 396 Неутрално

  Прокуратурата (мафията) била доволна. Яко

 46. 46 Профил на Бай Благой
  Бай Благой
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Дреме му на цацата на него..

 47. 47 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 531 Любопитно

  А кой определи доклада като критичен?

 48. 48 Профил на Teaser
  Teaser
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Цацате е всеядна, както всички се убеждавате!

 49. 49 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1313 Любопитно

  До коментар [#47] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  ти не знаеш ли да четеш бе мушмурок та трябва някой да ти обяснява... защо мислиш е публичен?

 50. 50 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 531 Любопитно

  До коментар [#8] от "Julius":

  Всъщност,
  може би е по точно да се каже - той е спокоен, защото знае, че те просто го плюят....

 51. 51 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 531 Весело

  До коментар [#49] от "extraCACA":
  А аз да съм искал некой да ми обяснява? Или просто пишете без да четете/
  А бе ......../уважавам модератора/

 52. 52 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3732 Неутрално
 53. 53 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3732 Любопитно

  До коментар [#2] от "klatikurti":

  ++++++++++++++++++++++++++++
  Това не е дебелокожие ,а тотално безочие!

 54. 54 Профил на plf
  plf
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#3] от "Geburg":

  genau!

 55. 55 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Ашколосун бре, гьонсурат!

 56. 56 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 532 Неутрално

  До коментар [#51] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  То на такива като тебе все им обясняват какво да пишат из форумите.
  Та не е зле да ти се обясни и друга позиция,но с този капацитет вероятността да я разбереш клони към нула.

 57. 57 Профил на Абсент
  Абсент
  Рейтинг: 502 Неутрално

  Я, каква изненада, четем доклада както дявола евангелието.

  По-добре здрав и богат отколкото беден и болен
 58. 58 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  Вместо гл. прокурор имаме свинеподобен боклук, който върши единствено золуми и тъпотии. Трябва да бъде пратен зад решетките и да плати лично всички суми, на които е осъдена прокуратурата за идиотски и неправомерни действия. Трябва да се конфискува цялото имущество на този подлец и антуража му. Това ще бъде малка компенсация за нанесените на гражданите щети.

 59. 59 Профил на През прокуракура ми е
  През прокуракура ми е
  Рейтинг: 236 Неутрално

  Гнусен, мазен и алчен - в огледалото вижда Пеевски, това е Цацата! Комплексите му са, че като малък е бил жалък... сега си връща по много.

 60. 60 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 737 Весело

  Доволни !
  Ами народа какво чака , да се събере пред дома им и да почне да ръкопляска , да ръко-пляска , ... пляска , пляска !

 61. 61 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 779 Неутрално

  До коментар [#6] от "mitko11":

  Не знам дали вие сте го писали, но дори и на 50% да покрива истината, пак е стряскащо.

 62. 62 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Дреме му на Цацаров от доклада! Нито доклада може да го махне от поста, нито да му попречи да слугува на мафията! Седем години той е недосигаем, а след това ще му купят командирите някой пост, да речем като на брадясалото недуразумение Б. Велчев - конст. съдия и ще си хрупка народна парица до гроб!
  Да благодарим на авторите на Конституцията. Както и за президента - ако речем да махнем пенсионера аеромеханизатор, ще ни остане червената биволица до края на мандата!

 63. 63 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 365 Неутрално

  До коментар [#59] от "pulchinela":

  Дебелян, да ама той е по-скоро лицето на мафията. Всички хвърляме срещу него, и аз преди 1 минута го направих, но това е мн. глупаво, защото той е лицето и оборотният по медиите и дъмито, което да отклонява вниманието, а истинските тартори са някои други.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 64. 64 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1869 Неутрално

  "Гьонсурати" по принцип е тежка дума. В случая, обаче, е лека. Тези трябва да бъдат изгонени с ритници.

 65. 65 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 311 Весело

  Прокуратурата е доволна от доклада по мониторинга и затова Цацаров ходеше до Брюксел да обяснява, че мониторингът трябва да се прекрати! Егати и доволството, дето е изпитал Цацаров като са отказали да прекратят мониторинга

  Прокуратурата е много доволна от доклада, важното е да е независима от закона и справедливостта, да правят каквото си искат и в полза на когото си искат Верно си верват, че това ще е вечно

 66. 66 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 403 Неутрално

  Мониторинг няма да ни оправи правосъдната система ами някоя по-дебела тояга...всъщност какво ли би направил Тръмп ако го попитаме? ☺

 67. 67 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5616 Неутрално

  "Ти го плюеш, той си мисли, че дъжд вали".
  Прокуратура ...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 68. 68 Профил на Puhon
  Puhon
  Рейтинг: 351 Неутрално

  Прокуратурата - доволна.
  Муцуната на снимката - също, преди ... и след доклада. Защо ли?

 69. 69 Профил на Ivan Jontchev
  Ivan Jontchev
  Рейтинг: 231 Неутрално

  Много ясно е,че Прокуратурата е доволна от напредъка.Напредъка е голям в корупцията,престъпността на политическия така наречен ЕЛИТ.Битовата престъпност,правосъдие,здравоопазване и т. н.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK