Найден Тодоров ще е директор на Филхармонията, вторият кандидат оспорва конкурса

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (13)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Бъркотия! Най-добре нов конкурс

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 2. 2 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 1546 Неутрално

  До коментар [#1] от "neut":

  Циклят.
  И другия пак така- не могат да дишат без уговорени кандидати, връзки, лобита стъкмистики и т.н.
  Подозирам, че надали има и 5% от конкурсите, проведени в България до сега без предизвестен победител, за каквото и да е.

 3. 3 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  Драги съфорумци,
  второразреден музикант плаче, че е окрадена като концепция от професионален МУЗИКАНТ И ДИРИГЕНТ! Действително посредствена цигуларка си е въобразила, че това място е създадено за нея и много и подхожда. Хайде стига протести и да си седне в оркестъра, където и е мястото. Нито познава репертоара, нито има представа кого да покани за гост-диригенти и солисти, камо ли да прави планове за години напред, което е световна практика от десетилетия!

 4. 4 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  [quote#1:"neut"]Бъркотия! Най-добре нов конкурс[/quote]
  Имаш ли представа за качествата на Найден Тодоров?
  Така бързо даде професионално мнение.

  Последна промяна в 19:24

  Рейтинг: 6204
  Неутрално
  19:13 27 яну, 2017


 5. 5 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  Гледал съм Найден Тодоров на различни сцени и с различни състави много пъти . С различни солисти.
  Великолепен е!

  Но изцяло ме спечели с Пловдивската филхармония, Касиа Ласка , Дуги Уаит и...Джон Лорд на хаманд- органа на сцената на Античния театър в Пловдив!

  Да не забравя и невроятните музиканти от група ТЕ !

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 6. 6 Профил на Hristina Sokolova
  Hristina Sokolova
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Очакваше се да се разрази този скандал най-накрая. От около 3 години от Русенската опера излиза вътрешна информация, че Найден Тодоров си е заплащал мястото на директор на Софийска филхармония чрез приходите от проекти. Самият факт, че лично е бил обезпечен с 400 000лв. за спектакъла на Нешка Робева, който представляваше турне в цялата страна, по време на което не бяха заплатени нито лев дневни и хонорар на музикантите, говори достатъчно. Да не говорим за бавените заплати, неизплатените от 2-3 години командировъчни, незаплатените турнета на операта в София - мин. година имаха около 10 концерта и музикантите са получили по 10лв. хонорара на участие - това е 8 часа път дотам и обратно, без дневни, без нощувки (за да се пестят пари. А да! забравих и за личното му жилище във Виена ако не се лъжа. Придобито също чрез приходи от концертна дейност.).

  Заплатите са около 450лв с неспазване на регламентираните от закона отпуски - почива се максимум по 3 дни в месеца, по-често по 1-2, извънреден труд не се заплаща . Има 2-3 състава, които работят паралелно в цялата страна и носят доста приходи на практика, но не получават заплащане, което отговаря на приходите, коит оса ппроизвели. За ралзика от тях в Стара Загора имат 2 до 3 пъти по-високи заплати със значително по-малка заетост и много по-добри общи условия на труд (регламентирани почивки и отпуски както е по-закон, командировъчни, дневни, хонорари - всичко е перфектно. Много русенци се преместиха в Старозагорската опера поради тази причина.)

  Синдикатът на практика не функционира, защото част от сумите, които си заделя Тодоров, за да "резервира" позицията си в София, отиват при синдикалните лидери в операта, за да мълчат и да не му създават грижи. По време на неговия мандат напуснаха около 35 млади музиканти - някои от тях назначени при предишния директор, други назначени от него, но неиздържали на липсата на пари и на безочливото отношение. Музикантите, певците и балетистите все още чакат някои от хонорарите си отпреди 2-3 години. Няма и да ги получат! Русенска опера привидно изглежда много активна и работоспособна, но отвътре е напълно изгнила от кражби и интриги, инициирани от този човек. Няма изненада, че в София протестират срещу него - ТЕ ЗНАЯТ КАКЪВ Е И КАКВО ЩЕ НАПРАВИ СЪС СОФИЙСКА ФИЛХАРМОНИЯ!!! Никога няма да го позволят. Ако трябва ще го линчуват, но няма да го оставят да съсипе и този културен институт. Русенци се отърваха, засега...

  Дано се появи по-добър директор, който освен от собствения си задник, се интересува и от качеството на продукцията (последните години бяха и егати халтурите - пъъъълна излагацияя!), а също така и да осигури законовото възнаграждение на служителите си (защото сега такова НЯМА).

  Чудно ми е в крайна сметка Тодоров ще бъде ли осъден НАЙ-НАКРАЯ за финансовите злоупотреби, които върши от години, или пак ще го заметат под килима, а? И никак не го е срам да хленчи по медиите колко бил беден и как изкуството умирало, когато служителите му нямат заплати, а той прибира целия приход от спектаклите (при това договори с известни компании, включително с Монте Мюзик. Колко от хонорарите на музикантите са дошли от приходи от билетите на проектите с Монте, а? Николко! Точно така! Защото хонорари нямаше. За сметка на това имаше заплахи за уволнение и психически тормоз.).

 7. 7 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  [quote#6:"aglikka"]. А да! забравих и за личното му жилище във Виена ако не се лъжа. Придобито също чрез приходи от концертна дейност.). [/quote]
  Леле.е.е! Г-н Тодоров милионер-вампир бил!
  Ако реши, Аглика, за тези приказки може да Ви съди!
  Адресът Ви е във в. Дневник!
  Такова нещо не съм виждал за никого от действащите политици, камо ли за приходи на музикант!
  [quote#6:"aglikka"]Ако трябва ще го линчуват, но няма да го оставят да съсипе и този културен институт. [/quote]
  Е не може да бъде.
  Долу Вампира Тодоров!!!

 8. 8 Профил на koftio_matrial
  koftio_matrial
  Рейтинг: 466 Неутрално

  А когато тя провеждаше конкурси в поверената й институция и нарушаваше ред правила, които самата тя беше установила, няма проблем. Сега вой до небесата. Както бяха казали на един кандидат, "провалил се" на конкурс - трябва да се губи с дойстойнство! Хайде да замълчи най-накрая, защото освен шепа ****лизци никой друг не я желае!

  Баце. толкова ме дразниш, че вече се уморих да те плюя
 9. 9 Профил на koftio_matrial
  koftio_matrial
  Рейтинг: 466 Неутрално

  И освен главния диригент Мартин Панталеев, преди него напусна и баронеса Любка Биаджони цу Гутенберг - дирижирала безвъзмездно, помагала финансово на филхармонията и ред други активности, които е правила в продължение на 5 годишния си престой във Филхармонията! И то само заради болните амбиции на една психически нездрава, самозабравила се цигуларка, седяща цял живот на последен пулт и по случайност съпруга на прокурор!

  Баце. толкова ме дразниш, че вече се уморих да те плюя
 10. 10 Профил на koftio_matrial
  koftio_matrial
  Рейтинг: 466 Неутрално

  И освен главния диригент Мартин Панталеев, преди него напусна и баронеса Любка Биаджони цу Гутенберг - дирижирала безвъзмездно, помагала финансово на филхармонията и ред други активности, които е правила в продължение на 5 годишния си престой във Филхармонията! И то само заради болните амбиции на една психически нездрава, самозабравила се цигуларка, седяща цял живот на последен пулт и по случайност съпруга на прокурор!

  Баце. толкова ме дразниш, че вече се уморих да те плюя
 11. 11 Профил на vreden
  vreden
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Самата Терзиева, наскоро проведе конкурс, в който комисията гласуваше тайно,никакви ясни правила за оценяване. Членове от журито бяха и едновременно участници в конкурса,комисията в непълен състав,издаде и въведе нов правилник за вътрешен ред в СФ, само и само да узакони прослушване вместо законен конкурс и т.н. сега плаче, че конкурса бил нагласен.Моля Ви, докога нагласена журналистика? На протеста на синдикатите имаше точно ДВАМА човека от окестъра, останалите бяха от капелата и самите синдикални председатели. Какви 50 човека, вижте видеото от протеста. Писмото с което оркестъра се разграничава от синдикатите е подписано от 60 човека само от оркестъра, който е 100души. Нещо да ви говори това???

 12. 12 Профил на koftio_matrial
  koftio_matrial
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#11] от "vreden":

  Да!!!!!

  Баце. толкова ме дразниш, че вече се уморих да те плюя
 13. 13 Профил на papaadj
  papaadj
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Аз съм Владимир Джамбазов.
  Излизам с името си като музикант в Софийска филхармония и кандидат за директор в предишния конкурс.
  В безпомощността си Госпожа Терзиева вече я подкара през просото.
  Всеки кандидат може да си изфантазира прекрасен репертоарен план. Участниците не са тъпи, нито некадърни. Но на конкурса от другите (освен Терзиева, облагодетелствана от позицията си) се очакват единствено коментари и допълнения по вече действащия репертоарен план. Той НЕ СЕ ПИПА. Нарича се Етика.
  Как според нея става смяната на директори? Отиващата си госпожа Терзиева отмъква „интелектуалния“ си труд, а следващият директор анулира всички договори, обезщетява солисти и диригенти, връща парите на публиката и започва от нула? А Филхармонията – кучета я яли?
  Ето, ТОВА би било подсъдно.
  И е много страшно, когато в главата на отиващ си временен (слава Богу) ръководител вместо идеята за приемственост, надграждане и просперитет, гори едничката мисъл „След мен и потоп... ако не съм Аз!“.
  Още по-страшно е, когато на такъв човек се даде власт.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK