Министър Семерджиев ще е готов с анализ на работата на Москов до петък

Илко Семерджиев

© Красимир Юскеселиев

Илко СемерджиевСлужебният здравен министър Илко Семерджиев ще представи в петък анализ на здравната система, за който ще се използва не само публична информация, но и такава, до която има достъп само в здравното министерство. Ще дадем всички отговори на обществото, включително и за пръстовите отпечатъци, каза Илко Семерджиев пред БНР. Той обеща, че гласът на лекарското съсловие отново ще бъде чут, след като миналата година му били отнети права при предишния министър.


"През следващите няколко месеца, докато съм служебен министър, ще демонстрираме, че изпълнителната власт се подчинява на закона. Ние, като екип в МС, се придържаме към това да възстановяваме справедливостта там, където е нарушена", каза Семерджиев. Той добави, че екипът му ще обърне посоката към пациента, а не към лекаря, както е направил Москов. Семерджиев уточни, че това не може да стане в пълна степен, докато няма законодателен орган, но ще се опитат да смекчат тази ситуация.


Семерджиев смята, че политиката, провеждана от Москов, не е дясна, защото той одържавява. Служебния министър се обяви против въвеждането на листата на чакащи пациенти, въведена от Москов.
Илко Семерджиев предположи, че президентът Румен Радев не желае да не се върви към централизация в здравната система, след като го е избрал за служебен министър. Разговаряхме многократно с президента, аз му казах моите възгледи, той е разговарял и с други, добави Семерджиев.


Бившият здравен министър Петър Москов е на друго мнение за собствената си работа. Според него по време на работата му в министерството се е опитал да върне системата от търговския ѝ модел към медицинския и здравния.


Петър Москов

© Юлия Лазарова

Петър Москов


"Направихме важните стъпки. Оттук нататък системата има параметрите да се развива по начина, по който се развива една добра европейска система", заяви Петър Москов пред "Нова телевизия". Той даде пример с въвеждането на пръстовия идентификатор през ноември, който спестил средства на държавата. Заявките на болниците към НЗОК в деня преди въвеждането са били около 6.8 млн. След въвеждането се движат между 4.5 и 5.5 млн. лв. на ден, каза Москов.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (28)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7715 Неутрално

  Очакваме делата Москови да бъдат изложени в целия си блясък

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 2. 2 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3970 Неутрално

  Да видим сега как Москов ще се почувства, след като го хвърлят от пиедестала на безпринципната подкрепа, в ръцете на безжалостаната логика.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 3. 3 Профил на hqx04506254
  hqx04506254
  Рейтинг: 335 Неутрално

  Едва ли ще установи нередности. Тя и целта не е тази - просто трябва да се поизлъска имиджа на ГЕРБ.

 4. 4 Профил на Юмрукчал
  Юмрукчал
  Рейтинг: 289 Неутрално
 5. 5 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Искам Семерджиев да вади кирливите ризи
  на Москов бавно-о-о и тужно-о-о.
  Чак до изборите!

 6. 6 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 641 Неутрално

  Очаквам от този човек единствено да развали хубавите неща които направи Москов,а не лошите които направи,ще махне пръстовия отпечатък и това ще му е реформата на тоя министър,друго не очаквам.

 7. 7 Профил на rutci
  rutci
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Очаквам след този анализ да видя поне един осъден...

 8. 8 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 641 Неутрално

  За съжаление в Б—я реформа се разбира дайте повече пари.Но не дайте да видим с тези пари не можем.ли да подобрим с—мата.Парите изтичат на хората постоянно!А хората отговорности НЕ жжелаят!На полицайте даваме заплати,а разкриваемостта за кражба на коли е 3%,т.е. МВР е едно второ социално министерство,а този министър ми се струва че ще бъде по-близко до лекарите отколкото до пациентите!

 9. 9 Профил на totju
  totju
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Да отиде пак до Нова Зеландия както през 1999 и да копира отново някоя умна здравна система с клинични пътеки.Абсолютен олигофрен!

 10. 10 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Бих си позволил един съвет към Семерджиев. Да е обективен анализа. Щото както е казано във великата книга. С какъвто аршин мериш с такъв ще ти отмери .......... Москов след два месеца......

 11. 11 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5168 Неутрално

  "...по който се развива една добра европейска система", заяви Петър Москов...."
  Къде в Европа влизаш в болница с даване на пръстови отпечатъци.
  При тези високи технологии Пепи ни върна ни в 18 век.

 12. 12 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 1667 Неутрално

  Илко може да възстанови само олигархичните схеми на престъпния преход. Всъщност това е задача и на цялото правителство на Радев.

 13. 13 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 1667 Неутрално

  [quote#2:"Храбър"]от пиедестала на безпринципната подкрепа, в ръцете на безжалостаната логика.[/quote]

  До коментар [#2] от "Храбър":

  "Граждани пропищяха от услугите на ДОМ “Здраве”
  Златната пирамида на д-р Илко"
  http://www.politika.bg/article?id=15655

 14. 14 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  "Семерджиев смята, че политиката, провеждана от Москов, не е дясна, защото той одържавява."

  Пепи Левото.
  Концентрира всичко в здравеопазването в ръцете на триумвирата си с двамата си заместници.
  Одържави дори касата.

  Разследвайте му ваксините, търговията с лекарства и четците.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 15. 15 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 1667 Неутрално

  Разговорът за социалното дясно тепърва предстои. НЗОК действително трябва да бъде държавна, защото хората, през НС и правителството, избират единствено министъра. "Гражданските" структури, накачени около НЗОК не се избират от гражданите, а се "спонсорират" от същата олигархия, която източва касата. Със сигурност Семерджиев ще възстанови и задължението на касата да работи с всички болници. Колко е пазарно това може и сами да си представите като застанете в позицията на касата. Оказвате се със забрана да подбирате контрагентите си. Толкоз за "пазарното", което ни очаква. Темата обаче е много по-дълга.

 16. 16 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2454 Любопитно

  [quote#6:"gembirdkz"]човек единствено да развали хубавите неща които направи Москов[/quote]
  Какво е направил д-р Москов? Спря текучеството в "Бърза помощ" като прати линейките да зареждат на 80 км разстояние? Въведе бартера в търговията с лекарства (ваксини), без да се спазват медицинските стандарти? Сложи ръка на фонда за лечение на деца (сякаш здравната система не ги лекува)?
  Да не би "пръстовият отпечатък" да създаде здравни досиета с историята на заболяванията (и лечението) на осигуряващите се граждани? Лично, продължавам да не зная "колко струвам на здравната система", а в "магазин" без цени не стъпвам (за конкретна стока директно се договарям в "склада"/производителя). Дори и таксата от 3.60 лв., която плащам на ОПЛ при задължителния профилактичен преглед, не зная защо я плащам - нали, ако съм болен, няма да хода на преглед ... за да не заразя опашките пред кабинетите.

 17. 17 Профил на lemonadejoe
  lemonadejoe
  Рейтинг: 233 Неутрално

  "Радев не желае да не се върви към . . ."

  Не знам преразказ ли е, или е точен цитат, но това двойно отрицание е сбъркващо

 18. 18 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  "Работата" на Москов е гола вода. Нищо. Както и на останалите от Нещото, незнайно защо наречено от някои "правителство".

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 19. 19 Профил на zheravna
  zheravna
  Рейтинг: 432 Неутрално

  Зъболекаря Илко ще направи само едно нещо - ще иска повече и повече пари за докторите , независимо, че голямата част от тях са вече доста богати.
  Със средни доходи ( около 5000 лв) са само най младите в провинцията и мухльовците..

 20. 20 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1155 Весело

  Едното Костово протеже срещу другото му протеже

 21. 21 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1969 Любопитно

  Абе служебното правителство не беше ли само да подготви и проведе изборите...какви промени на политики и философии за два месеца...като спечели избори Семерджиев и народа му делегира права... да прави промени...а сега някакъв си Фатмак го назначил служебно и той се взема на сериозно...ще направи само кашата още по гъста...

 22. 22 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Зъбодоктор илко е един тъжен комплексар/реваншист, един същи кънефф, но пооблажил някога /хич да не е/ ... назначението му само показва каква е същината на десебарките !
  И не се заблуждавайте - неговата работа в предизборен период не е да "реформира", а да плюе ВИХРЕНО по д-р Москов !
  При него не парите са проблем /пооткрадна не малко/ - ЕГОТО и ЗЛОБАТА са ... назначението му е наистина "блестящ ход" на кукловодите на радефф ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 23. 23 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#19] от "zheravna":

  Ти къдех ги видя тия доктори-мухльовци с 5000 лв. заплата?Казвай веднага, има ли свободни места?? Има ли бонус секси сестра? А обзаведен мезонет и служебен джип??

 24. 24 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2503 Неутрално

  До коментар [#16] от "wanderer":

  много скоро ще разбереш защо плащаш таксата от 2.90 ,а не от 3.60 ,както ти си написал за профилактика , защото всеки осигурител ,поемащ твоите разходи при каквото и да е заболяване ще има изискване при заплащането им от него ,да си минавал редовно и да си правил всички изисквани от протоколите за профилактика изследвания и консулти ,ако не си си правил преглед или изследвания ,ще се наложи да си поемеш сам разходите за всяко следващо заболяване ,а не като сега ,да се събират пациенти и да реват като магарета ,що не им отпускали скъпо струващо иновативно лечение за милиони ,как докторите ги ощетявяли ,как докторите не знаели ,били нискокачествени и тем подобни глупости ,нещата др Илко Семерджиев знае как да ги сложи на местата си и те наистина ще са с посока пациента ,първо ще трябва да почнат всички да си плащат 8% реално върху всички доходи ,а не като сега 2 милиона да плащат ,4.5милиона не ,щото били освободени и държавата давала за тях ,ама от парите на другите 2 милиона , след това ще ви се съобщи на всички официално с какво и колко разполагате като лимити при джипита ,специалисти и в болници и за лекарства ,какво трябва да спазвате ,чак накрая ще обяснят и правата и задълженията на пациента ,а не като сега само пациента да има права и да скача на лекарите ,а медиците да нямат никакви права и само да изпълняват всяко желание на всеки един по 24 часа в денонощието , е да ,ама не .

 25. 25 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2503 Неутрално

  До коментар [#19] от "zheravna":

  с доходи над 5000 са доктори ,които работят над 30 дни в месеца денонощно , търсени са и са качествени ,няма как да не изкарват над 5000 ,ако нещо завиждаш ,хващаш се ,учиш 20 години ,работиш поне още 10 да се оформиш и да се пребориш на пазара и чак тогава почваш да печелиш по 5000 на месец ,иска се постоянство и труд ,а на запад това е заплатата на санитарката ,така ,че има какво да се наваксва и тук , защото услугата и нивото и е същото като на запад ,даже и по добро ,в пред вид наблюденията ми само от последните 2 -3 месеца и как върнаха над 10- пациента българи като се почне от Дубай ,та се стигне през ЕС и САЩ да се лекуват в България ,защото там изчерпали възможностите си , тук бяха успешно излекувани ,което показва ,че медицината ни е на ниво .

 26. 26 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9031 Неутрално

  Че много бързо. Да не би предварително да го е написал.

 27. 27 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2162 Неутрално

  Мафията срещу Москов = втори рунд.

 28. 28 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2454 Весело

  [quote#24:"edin drug"]защото всеки осигурител ,поемащ твоите разходи [/quote]
  Па осигурителят съм си аз - "самонаето лице". Сам си определям дали да живея или да умра. Дори за второто мястото ми е подсигурено, без да прося и да се унижавам, за разлика от първото.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK