Христо Бозуков поиска и получи оставката на изпълнителния директор на фонд "Земеделие"

Румен Порожанов

© Георги Кожухаров

Румен ПорожановСлужебният министър на земеделието и храните Христо Бозуков поиска оставката на изпълнителния директор на Държавен фонд "Земеделие" Румен Порожанов, съобщиха от ведомството. Той постави срок от един час след изказването си, в който Порожанов да депозира оставката си.


"Причината е назряло обществено недоверие към Държавен фонд "Земеделие", съмнение в легитимността на избора на изпълнителния директор и решение на съда да възстанови предишното ръководство", посочи причините за решението си Бозуков.


Служебният министър допълни, че е получил сигнали от бенефициенти за нередности при проекти. Това налага да се направи цялостна ревизия на фонда. Бозуков е поставил краткия срок за внасяне на оставката на Порожанов, за да може да се извърши коректна проверка. Минути след това изпълнителният директор на фонд "Земеделие" се съобрази с искането на министъра и подаде оставка.


През април миналата година ДАНС и прокуратурата извършиха проверка на договори на фонда за проекти по Програмата за развитие на селските райони.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK