Ненчев: Драги Радане, Гроздане и Христо, да изградим общ демократичен блок

Първи конгрес на Реформаторския блок. Николай Ненчев

© Юлия Лазарова

Първи конгрес на Реформаторския блок. Николай НенчевЛидерът на БЗНС и бивш министър на отбраната Николай Ненчев призова в писмо лидера на ДСБ и "Нова Република" Радан Кънев, на "Да, България" - Христо Иванов и на "Гражданския съвет" Гроздан Караджов "да загърбим дребните лични и тяснопартийни амбиции" и "да изградим общ демократичен блок". Ненчев, който остана със партията си в Реформаторския блок, кани тримата на среща в удобно за тях време на 2 февруари.
Ето и цялото писмо:


Драги Радане, Гроздане и Христо,


Позволявам си да се обърна така към Вас, защото мисля за Вас като за приятели и съидейници. Обръщам се към Вас като председател на ПП БЗНС, който е част от Реформаторския блок, но и като човек, който в последните 25 години бе ангажиран с политическия живот в страната.
Пиша Ви в един изключително важен и труден за българската демокрация момент. Пиша Ви с горчивина в душата, защото съм убеден, че, когато за пореден път през този четвърт век с непремисленото си докрай поведение на политици в дясното политическо пространство, объркваме демократично мислещите граждани и наши избиратели. Надявам се и вярвам, че осъзнаваме отговорността, която, като лидери на политически партии, носим именно днес, когато съществува реалната опасност след предстоящите парламентарни избори България да бъде отклонена от пътя, за който години наред заедно работихме и в постигането, на който има и частица от нашите усилия.


Приятели,


Обръщам се към Вас воден от вярата, че няма да допуснем за пореден път разделението в дясното политическо пространство да убие надеждите на хората за справедливо и честно управление на европейска България. Неведнъж, за съжаление, чрез отделни наши действия и поведение, ние, вместо вяра, донасяхме разочарование. Това трябва да остане в миналото, като горчив опит. Затова и вярвам, че ще извлечем поуки от допуснатите през годините на прехода грешки, когато неразбирателството и разделението между десните и дясноцентристките партии, подаряваше победата на нашите политически противници.


Днес отговорността е наша. Ние ще трябва да понесем тази отговорност в деня след изборите, ако сега, веднага, без ненужно отлагане, не предприемем онези действия, които да гарантират нашето разбирателство, единодействие и обща политическа воля за успех на предстоящите парламентарни избори. А за мен това означава да градим мостове, а не да рушим надежди. Да разширяваме политическото пространство на своите партии така, че все повече хора да гласуват за нас. А това означава обединение на демократичните ни усилия.


Драги Радане, Гроздане и Христо,


Обръщам се с призив към Вас – да осъзнаем отговорността, пред която сме изправени всички. Отговорността, пред която изправяме и своите избиратели. Нека помислим още веднъж, нека в името на далеч по-важната цел да загърбим дребните лични и тяснопартийни амбиции. Да отхвърлим това, което неведнъж ни е препъвало: личния и партиен егоизъм, меркантилността. Нека заедно защитим българския национален демократичен интерес, да защитим европейска и натовска България, каузата на честната и справедлива демокрация, в името на всички граждани, които ни вярват и подкрепят, но и които очакват от нас отговорно, разумно и умножаващо успехите ни демократично обединение. Затова нека заедно, водени от това съзнание и отговорност, да изградим общ демократичен блок, с който да дадем успеха на хората, които го заслужават.


Убеден съм – това е нашата задача, нашата мисия днес!


Затова и се обръщам към Вас и настоявам пред Вас, в този Ден на памет за жертвите на комунистическия режим, в името на страдалците отдали живота си за свободна и демократична България, наистина настоявам и ви каня утре четвъртък, 2 февруари, да се срещнем в удобно за вас време, за да обсъдим и решим само един въпрос: КАК ДА БЪДЕМ ЗАЕДНО, за да не допуснем връщането на власт на тези, които за този четвърт век нито се извиниха, нито се покаяха за страданията, които са причинявали и причиняват на българския народ.


С най-добри чувства:
Николай Ненчев


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (194)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1060 Любопитно

  Драги Ненчев, скрий се и да не те виждаме повече! Заради такива като тебе се борите за 4 %

 2. 2 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  А сега де. Ама не ми се вярва, а и мъката ще продължи. По-добре всеки да си получи заслуженото и веднъж завинаги да се тръгне начисто.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 3. 3 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 786 Неутрално

  Лидера на "БЗНС" - още един кратък виц.

 4. 4 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  Много умен човек.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 5. 5 Профил на Terra pura
  Terra pura
  Рейтинг: 303 Неутрално

  И защо да ти отговорят на поканата? За да може след изборите да се направи нова коалиция с Боце и пак същото? Вие верно сте килера на ГЕРБ...

 6. 6 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  Драги Ненчев, с Кунева и ЛУКарски сте обречени! Ако това са ви реформаторите, дръжте си ги в килера! Много ви беше сладко във властта, а сега ревете като видяхте накъде вървят нещата. Употребиха ви и ви захвърлиха. Ходете целувайте шлифера на Бойко сега за да ви приеме под крилото си. Друг шанс нямате.

 7. 7 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  Орел, рак и щука. Ако не се обединят - няма Народно събрание за тях.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 8. 8 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  До коментар [#1] от "Paolo Di Canio":

  Не мога да ви разбера отношението към Ненчев. Всъщност му се сърдите че е останал министър след като Радан е решил че не трябва повече да бъде министър. Защо обаче Радан да е човекът който да решава кога и по какви причини да се напуска поста. Това си беше чисто еднолично решение на Радан.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 9. 9 Профил на hityrpetyr
  hityrpetyr
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Е то заедно, заедно ама нали трябва от ГЕРБ отделно ? Оставете тази патерица РъБъ и отивайте в Нова република щом ще се обединяваме

 10. 10 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  [quote#5:"Terra pura"]И защо да ти отговорят на поканата?[/quote]

  Щото има още 3 години оперативни програми. След това лапачката свършва. Им се иска и те да продължат да блажат. Последно 10.

 11. 11 Профил на Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Рейтинг: 395 Весело

  Клиента на Прокуратурата се е замозабравил. Явно е забравил шута от Генерала, и е решил пак да става военен министър?

  No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ; Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpg
 12. 12 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1786 Неутрално

  "Прав сте, г-н премиер, поведението ми е изключително безотговорно! Знам какви усилия полагате за справяне с проблема с бежанците",


  ...тук некъде, Ненчев изгуби възможността да е част от нещо дясно.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 13. 13 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1050 Весело

  [quote#8:"Роси"]Боже, какви мижитурки. За един министерски пост, се изгавриха с избирателите си[/quote]
  "Прав сте господин премиер. Абсолютно безотговорни сме за бежанците, ние, всички политици, пред лицето на голямата вълна. Аз знам усилията ви за бежанците." Това е заявил министърът на отбраната Николай Ненчев
  "Страх ли те е, Лукарски? Пиле шарено ли съм, Москов? Кунева, искаш ли да спра парите на учителите, след като ги давам предизборно?", питал риторично Борисов.
  "Имаме вашата подкрепа и благодарение на нея постигаме резултати. Трябва да намерим начин да продължим", е казала вицепремиерът Меглена Кунева и се оправдала с

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 14. 14 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  До коментар [#6] от "gogo2011":

  Всички проучвания досега дават над 4% на РБ и прескачане на бариерата. И обратното никой не дава повче от 1.5% за Радан или за Христо. Така че се знае отсега кой е губещ ако няма обединение.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 15. 15 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2109 Весело

  Аман от дилетанти! РБ едва се отърва от топуза на шията си- ДСБ и сега този иска да го окачи обратно.Връщането на ДСБ в РБ ще отврати и отблъсне хора и от двете страни. Не знам, колко квадратен ум може да има човек, за да не проумее тази очевадна реалност.

 16. 16 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  До коментар [#5] от "Terra pura":

  [quote#5:"Terra pura"]За да може след изборите да се направи нова коалиция с Боце и пак същото?[/quote]

  Къде по-добре ще е като Радан да спечели с 50%. И понеже това никога няма да се случи всъщност обричате България на Орешарски.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 17. 17 Профил на Karamelski
  Karamelski
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Ехх, Ненчев, Ненчев, защо не "умря"при Кубадин?! Много си закъснял с това "трогателно" писание. Истинските демократи не са лакеи на мутрите в името на министерските си кресла!!

 18. 18 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1060 Любопитно

  [quote#8:"emil НОВИ ИЗБОРНИ ПРАВИЛА ВЕДНАГА!"]Не мога да ви разбера отношението към Ненчев.[/quote]

  Заради този човек, фенове на коалициите от умрели партии, в момента Румен Радев не е командващ на ВВС, а е президент на републиката. Мога да продължа с изложението с факти, но това изречение съдържа всичко.

 19. 19 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6594 Весело

  Виж ти на Драгия аграрен ръководител к'во му се прищяло - Ненче Първи - Обединителят!!!

  [email protected]
 20. 20 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1786 Неутрално

  До коментар [#8] от "emil НОВИ ИЗБОРНИ ПРАВИЛА ВЕДНАГА!":

  Съдебната реформа беше част от документ, който управляващата коалиция разписа преди съставянето на правителството и подписът на Ненчев също е там. След отмятането от нея, логично би било всички несъгласни с това отмятане да си подадат оставките, включително и Ненчев.

  Сещаш ли се? Знам, че е трудничко, ама опитай.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 21. 21 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Струва ми се,че мернах 2-3 мокри петна.
  Ей,не се научиха тия хора,че с такова държание единствено отблъскват избиратели.
  Може ли такова малодушие и наивност бе,Ненчев?Какъв ефект ще постигнеш с тези полу-любовни писма,освен че и кокошките на село ти се смеят?Сводник ли го играеш?Отврат.

 22. 22 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1786 Неутрално

  До коментар [#16] от "emil НОВИ ИЗБОРНИ ПРАВИЛА ВЕДНАГА!":

  Ние сме един файтон хора. Не можем да обречем никого на нищо - ти сам каза - под 50 000 гласа. Тогава кво те брига?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 23. 23 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Майка му стара, защо тия хора заобикалят присъствието на пръмова в този политически проект. Това отблъсква огромен брой привърженици на изборите. Тя е гьон-сурат и сама няма да се махне, като много добре си уведомява коя е.
  Покрай нея има още някои навлеци за пръждосване и нещата малко ще замязат.

 24. 24 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Ненчев, загробваш идеите на БЗНС в името на кариеристите Кунева и Лукарски и лудостта "Веднъж министър - винаги министър". Какво постигна БЗНС и Корман Исмаилов. Съюзихте се със саботьорите на Съдебната реформа. Реформата на реформите. Какво трепериш сега. Постове? Облаги? "Г-н министър"?

  Жалко за дребнавото ти тщестлавие. Демократите идваха на Славовица да подкрепят славната история на БЗНС. Ти я захвърли в просташкия килер на Борисов.

  Не ти прави чест. Погуби уважението ни.

  Navigare Necesse Est
 25. 25 Профил на palivec
  palivec
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Драги Ненчев, ако решиш да станеш анти-комунист ще плюеш на миналото си и на предстоящите избори заедно с мен и Иван Костов ще гласуваш за ДСБ.

 26. 26 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3464 Неутрално

  Хубава идея,
  но това с каненето на
  Башиите,демек на Генералните
  Секретари на Лаф-моабет,
  един вид-да се съберем
  БойкоБорисовците и да
  се разберем като началници
  е малко карикатурно...

 27. 27 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  До коментар [#10] от "Paolo Di Canio":

  [quote#10:"Paolo Di Canio"]Щото има още 3 години оперативни програми. След това лапачката свършва. [/quote]

  Т.е. не искате да имате нищо общо с програмите. Така ли да го разбирам? Искате БСП да разпределя порциите?  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 28. 28 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  [quote#16:"emil НОВИ ИЗБОРНИ ПРАВИЛА ВЕДНАГА!"]И понеже това никога няма да се случи всъщност обричате България на Орешарски. [/quote]

  Опорна точка, до болка втръснала на всички. Ореха е история. Най-много да влезе депутат от ДПС и толкоз. Истинският проблем е групировката наречена ГЕРБ - хората на Бацко, Цацко и Цецко! Трябва да се справим с тези хора, те обричат България на разруха!

 29. 29 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1433 Неутрално

  Фатално късно, Ненчев!
  Писмото е с грешен адресат. Пиши: "Драги Бойко, Цецо и Цецка..."
  Видяхме ви колко струвате,
  и оттук нататък - всеки по пътя си. Който не го е гнус да гласува за смокиновия лист на Баце, нека ви подкрепи.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 30. 30 Профил на fallada
  fallada
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Не става, хем при клъопачката в килера, хем в хола на миндера. Хората с цел, чест и достойнство, направиха Нова република и Да, България, а службогонците се скупчиха пред вратата на ГЕРБ.

 31. 31 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  Нали сте едно, нали Радан ти е адвокат или ти иска много пари и се разделихте

 32. 32 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  Най-голямото грешка на дсб беше наивното създаване на реформаторския блок. Ако на предишните избори ДСБ се бяха явили сами щяха да получат резултата на РБ, ако не и по-висок. И сега щяха да са със стабилна подкрепа.

 33. 33 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  До коментар [#14] от "Wornoxmaniak 🙄":

  Тези проучвания ги знаем. Ще прескочат 4% само с купен вот и подкрепа от братската герб. Иначе за тях ще гласуват само семействата им.

 34. 34 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3464 Любопитно

  В момента Ненчев къде е ?
  В Реф.Блока на Лукарски
  и Кунева ли е ?
  И ако е там,като КАКЪВ
  и от ЧИЕ ИМЕ чука тези срещи ?!

 35. 35 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  До коментар [#27] от "emil НОВИ ИЗБОРНИ ПРАВИЛА ВЕДНАГА!":

  Боце и ГЕРБ са рожби на БКП. Искам различни хора, не посочени от тези и на тумните кръгове около Цацаров и Пеевски. Този кръг следва да бъде победен веднъж и завинаги. В дългосрочен план страната и обществото е обречено, както е съдебната система в момента.

 36. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  До коментар [#4] от "Wornoxmaniak 🙄":

  Във всяка истинска държава Ненчев ще е в затвора!

 38. 38 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 352 Весело

  Плача от умиление!

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 39. 39 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2090 Неутрално

  БЗНС е партия, която на избори е получавала гласове от българите хиляди пъти повече отколкото Кънев, Каназирева и Иванов някога ще получат, не разбирам как може този да се излага така!?

 40. 40 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#32:"stanislavdi"]Ако на предишните избори ДСБ се бяха явили сами щяха да получат резултата на РБ, ако не и по-висок.[/quote]

  Мурджо,мурджоо..и тебе вятър те вее на пияна кобила.

 41. 41 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Е баш на 2 февруари не ги ангажирай бе, Ненчев...

 42. 42 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  До коментар [#22] от "Darth Plagueis":

  Ама Бареков ви го каза в очите: Ако вика не направим нещо аз и Радан Кънев ще гледаме парламента отвън като безработни. Това ли искате? Дори този смотаняк да се окаже по-умен от вас?

  Какво падение и за двете страни.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 43. 43 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  До коментар [#20] от "Darth Plagueis":

  [quote#20:"Darth Plagueis"]Съдебната реформа беше част от документ, който управляващата коалиция разписа преди съставянето на правителството и подписът на Ненчев също е там. След отмятането от нея, логично би било всички несъгласни с това отмятане да си подадат оставките[/quote]

  Всъщност Радан реши че има отмятане. На базата на един прокурорски глас се реши дали има отмятане или не. Той посъветва ли се с някого? Като блок обсъдиха ли кое е достатъчно условие за да се счете че има отмятане. Обмислиха ли общо някаква стратегия и поведение, някаква обща реакция? Реши Радан че така ще бъде и тръгна да разлайва кучетата. Ей така урбулешката и еднолично взе решението. По чувство, а не задължително по разум. Затова и сега е на 6% доверие и 1% гласоподаватели.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 44. 44 Профил на az22
  az22
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Ненчев бих го преглътнал, ако напусне дружките си Лукарски, Кунева и Москов.

  Конституцията на една държава се основава на морала на своите граждани
 45. 45 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  До коментар [#37] от "Paolo Di Canio":

  За какво по точно?

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 46. 46 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1786 Неутрално

  До коментар [#43] от "emil НОВИ ИЗБОРНИ ПРАВИЛА ВЕДНАГА!":

  Общата стратегия беше ясно написана и разписана.
  Въпросът е съвсем лек, дори за теб - документът, който гласуваха Герб, ДПС и БСП същият ли е, като този, под който си бяха сложили подписите преди това?
  Да или Не, можеш ли да дадеш кратък, еднозначен отговор? Чакам - Да/Не?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 47. 47 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 993 Неутрално

  Напразно се напъват реформаторите. Дори и да се обединят, бъдещето им не е розово, дори може да не влязат в новия парламент.

 48. 48 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  [quote#32:"stanislavdi"]Ако на предишните избори ДСБ се бяха явили сами [/quote]

  .......нямаше да влязат в парламента, точно както през 2013 г.
  Както няма да влязат и на предстоящите избори.
  Изборът си е техен/ваш.......

  Знанието е сила, информацията - власт
 49. 49 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1449 Весело

  До коментар [#41] от "Добрин Велков":

  Що да не би некой да жули катерицата?

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 50. 50 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#44] от "az22":


  [quote#44:"az22"]Ненчев бих го преглътнал, ако напусне дружките си Лукарски, Кунева и Москов. [/quote]
  Не напускайте Кунева, ще съжалявате...

 51. 51 Профил на bad_owl
  bad_owl
  Рейтинг: 287 Весело

  Тука най-веселото е , че земеделския е по-скоро прав.
  Не вярвам да влязат и обединени, но пък по еденично съм готов да си заложа перушината , че нема как да стане.

  Атлантистите са фашисти маскирани като социалисти, действащи като комунисти и веят байрака на демокрацията. А тия дето им верват....
 52. 52 Профил на John Galt
  John Galt
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Изводът от това писмо е: РБ-2 са направили собствено проучване и са видели истинската подкрепа, която имат. Сега са в паника и си търсят ракета-носител към парламента.

 53. 53 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2514 Весело

  До коментар [#28] от "Paolo Di Canio":

  [quote#28:"Paolo Di Canio"]Ореха е история. Най-много да влезе депутат от ДПС и толкоз.[/quote]

  Смяташ ли че наистина толкова буквално съм имал предвид Орешарски? Чувал ли си някога за алегория?

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 54. 54 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Нова република е отворена политическа платформа за унищожаване на корупцията в България. Всеки е добре дошъл да се присъедини. Всякакви други призиви са за запазване на корупционното статукво.  Navigare Necesse Est
 55. 55 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2514 Весело

  До коментар [#46] от "Darth Plagueis":

  [quote#46:"Darth Plagueis"] кратък, еднозначен отговор? Чакам - Да/Не? [/quote]

  Не. Отпадна тайното гласуване така както Радан беше поискал, но не бяха подписали.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 56. 56 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6594 Весело

  До коментар [#54] от "Schopenberg":


  [quote#54:"Schopenberg"]Нова република е отворена политическа платформа[/quote]
  Ми толкова е отворена, че даже Ненчев усети, че вее вятър отвсякъде и си вика другарчетата да се приберат обратно на завет!

  [email protected]
 57. 57 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#48:"pag"]нямаше да влязат в парламента, точно както през 2013 г.
  Както няма да влязат и на предстоящите избори.
  Изборът си е техен/ваш.......[/quote]
  Щом няма,няма.Подобни прогнози няма да ме накарат да гласувам за друга партия.Така или иначе от 2001г насам партиите,за които съм гласувал не са управлявали.Щом не управляват така или иначе не е толкова важно дали са в парламента или не.

 58. 58 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#47] от "voyko":

  Ти, като отявлен привърженик на комунистическия режим в България и жалката Русия, няма никакво значение какво казваш.

  Navigare Necesse Est
 59. 59 Профил на mangiafuoco
  mangiafuoco
  Рейтинг: 409 Неутрално
 60. 60 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  До коментар [#48] от "pag":

  Грешиш, нагласите бяха точно такива. ДСБ да е алтернатива на всички останали.
  Всъщност протестираха основно гласоподаватели на ДСБ и по-малко на ГЕРБ.

 61. 61 Профил на mangiafuoco
  mangiafuoco
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#36] от "dustman":

  Gilipoyas!

 62. 62 Профил на bad_owl
  bad_owl
  Рейтинг: 287 Весело

  До коментар [#50] от "Добрин Велков":

  РБ на Куневица, безспорно ще вземе повече гласове от ДСБ+ДБ накуп Последните две се борят за 1%.
  Пък и като знаем колко са много 1% и за партията ще стига , че и за избирателите

  Атлантистите са фашисти маскирани като социалисти, действащи като комунисти и веят байрака на демокрацията. А тия дето им верват....
 63. 63 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  До коментар [#46] от "Darth Plagueis":

  Няма да спорим за тези дребнавости. Всъщност изборите са тези на които ще се реши чие действие е било правилно и оправдано. Най-вероятно е обаче ДСБ да се преустрои в църква, а Радан да стане пастор.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 64. 64 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 638 Весело

  До коментар [#56] от "karabastun":

  Ти толкова се изложи да не си пръв под статията, че по-добре се покрий с форумен срам и тъга. Издишаш и ти липсва ентусиазъм. Както вървят нещата, няма шанс нито една от представите ти за успех. Само леден вятър на варненския вълнолом.

  Navigare Necesse Est
 65. 65 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 869 Неутрално

  Нека всеки си премери електоралната тежест пък тогава да се случват 'общи фронтове'.
  Щото ми се струва/не конкретно Ненчев/, че има много народ, който иска да скочи с чуждия парашут.
  Ако има желание за конкретни действия по въпроси за които има общи виждания, то те могат да се случат без разни общи структури.

 66. 66 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#16:"emil НОВИ ИЗБОРНИ ПРАВИЛА ВЕДНАГА!"]Къде по-добре ще е като Радан да спечели с 50%. И понеже това никога няма да се случи всъщност обричате България на Орешарски. [/quote]
  Викаш друго си е да управлява човек,който има два руски ордена,който постоянно хвали Тодор Живков и присъства на откриването на паметника му.Който подписа договора за Южен поток и мечтае за хъбове с руски газ.Който наля милиарди в АЕЦ-Белене,вкара руската банка ВТБ в БТК и Булгартабак и оставя Лукойл да си прави каквото иска в държавата.
  И седнал да ме плаши,че въпросният нямало да управлява.

 67. 67 Профил на bond
  bond
  Рейтинг: 436 Неутрално

  Драга ми Гергино (Ненчев), когато седя министър и подлагаше главица на Баце що не се сети за единство?
  Няма кой да ти повярва

  james bond
 68. 68 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6249 Неутрално

  До коментар [#41] от "Добрин Велков":

  Заети ли ще са?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 69. 69 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1205 Неутрално

  До коментар [#3] от "Иван Петров":

  Той за това драпа обединение... да се промъкне в НС. АКО му се наложи сам с БЗНС да ходи на избори, два селянина на кръст няма да гласуват за този "земеделец"

 70. 70 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2334 Неутрално

  ‘що се обръща персонално към Гроздан?
  Да не смята, че зад Караджов стоят многохилядни фенове?

  I Want To Believe
 71. 71 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Ненчев да не е мазохист?😂

  Или пада от Марс?😃

  След ГЕРБ костовака най - много мрази РБ.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 72. 72 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 466 Любопитно

  До коментар [#46] от "Darth Plagueis":

  Ето ти и на теб един много лесен въпрос: Ще има ли дясна сила в парламента, ако тази политика на разцепление продължи. Да или не? Без философски отклонения, ако обичаш. И, ако ми позволиш още един въпрос: липсата на десен коректив добре ли е за България и не отваря ли широко вратите пред ГЕРБ и БСП да си правят, каквото си искат?

 73. 73 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1545 Неутрално

  Не е ясно тая идея за обединение включва ли остатъците от Реф. блок като Кукувицата, Лукарски и останалите от килера на ГЕРБ? Ако и те ще участват - в никакъв случай!

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 74. 74 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#63] от "emil НОВИ ИЗБОРНИ ПРАВИЛА ВЕДНАГА!":

  Поредните пожелателни глупости от комплексирани неудачници.
  Радан Кънев е единствения политически грамотен днес. Всичко, което е казал е било потвърдено от случващото се.

  Няма друг с толкова ясна визия за успешното развитие на страната.
  Или намираш "рекетьорския позитивизъм" на Борисов за ценност?!?

  Добрата новина е само, че БСП и Путинелия Решетникова нямат шанс.

  Navigare Necesse Est
 75. 75 Профил на Doichin Stefanov
  Doichin Stefanov
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Пластмасовата глава достигна нови низини.. В падението. И продължава да копае! БЗНС няма, но си има позорен шеф

 76. 76 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  На- големият майтап ще бъде, ако костомолците вземат да се съгласят ПАК да се обединят!😊☺😇

  Ни лук яли...

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 77. 77 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 638 Любопитно

  До коментар [#71] от "mr. wonderworld.":

  Не става ясно защо сте сляп, но самоуверен. Нова република ясно декларира, че политически противник са ѝ бспдпс и конкурент герб. Явно емоциите ви водят, а не рационален възглед. Защо толкова ви притеснява, че има хора отстояващи позиции, без да се съобразяват с корумпираната среда, готова да завърти задник към всяка намеса отвън?!?

  Navigare Necesse Est
 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на CAHDOKAH
  CAHDOKAH
  Рейтинг: 409 Гневно

  При това разделение няма шанс да влязат десни партии в парламента, но това е оздравително! Само така на българинът ще му светне лампичката и да тогава ще става каквото трябва!
  "Нежната революция" до тук води.
  Да се коалират безпринципно, както апелира Ненчев, е чиста проба службогонство. Докато предлага коалиция с трикаджията и Кукунева, няма да намери поддръжници отдясно!

  Истината има много врагове, а лъжата-много приятели.
 80. 80 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#77:"Schopenberg"]Защо толкова ви притеснява, че има хора отстояващи позиции, без да се съобразяват с корумпираната среда, готова да завърти задник към всяка намеса отвън?!?[/quote]
  Целта и е ясна-нарочно говорят ,че ДСБ нямало да влезе в парламента,за да разколебаят привържениците й,че гласа им ще е напразен и да гласуват за ГЕРБ,защото е ясно,че десебарите няма да гласуват за БСП или ДПС.
  Може наистина ДСБ да не влязат в парламента,но аз за друга партия нямам намерение да гласувам.

 81. 81 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#77] от "Schopenberg":

  Не ме интересуват лицемерните декларации на костомолците, а тяхната омраза, струяща от всеки коментар.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 82. 82 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  До коментар [#45] от "Wornoxmaniak 🙄":

  Затова, че е позволил ВВС да не може да си изпълнява задълженията!

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  До коментар [#16] от "emil НОВИ ИЗБОРНИ ПРАВИЛА ВЕДНАГА!":

 85. 85 Профил на ern16512825
  ern16512825
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Егаааати... Такова мнозинство на руските тролове не съм виждал скоро. Скролваш коментари скролваш и един нормален не можеш да видиш. Кой ви страхува толкова бре комуняги ? Ненчев или Христо Иванов ? Вярно сега.... Христо Иванов се опита да посегне на най-скъпото ви, на най-ценния актив на Корпорация ДПС - ЦАЦАРАТУРАТА. ама успокойте се малко все пак.

 86. 86 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#80] от "mushashi":

  Няма как човек гласувал за ДСБ да гласува за ГЕРБ. Абсолютно невъзможно е, но не в това е проблема. Нова република има добри идеи, Да, България също, обаче за да имат някакъв шанс да ги осъществят трябва да са част от управлението, а това няма как да стане с разцепление. Могат поне да опитат, да поставят условията си, но не, те са категорични, а това в крайна сметка облагодетелства статуквото. Въпреки всичко аз ще си гласувам, както го правя от 1996 ( първото ми гласуване ) но това не значи, че одобрявам поведението на Радан спрямо останалите десни сили.

 87. 87 Профил на stoedin
  stoedin
  Рейтинг: 520 Неутрално

  До коментар [#79] от "ХАСАН":

  И според мен е много вероятно десните партии и коалиции да не влязат в Народното събрание. Герб не ги броя за дясно. Нова република и Да България(центристи) нямат достатъчно подръжка, защото българите сме слепи мазохисти. Искаме си комунисти, ченгета и престъпници от БСП, ДПС и Герб да ни яхат и доят.
  Честито на троловете, ще захлебят тази пролет!

  Демократ за силна България
 88. 88 Профил на bad_owl
  bad_owl
  Рейтинг: 287 Весело

  До коментар [#76] от "mr. wonderworld.":

  Това е не просто възможно, ами се пече Като видят социологията как върви след месец ще има катарзиси.
  Единствен вариант е Радка да се е договорила с Местан и от там да иде куража Ердо ще плаща атлантизма да е представен в нашия парламент.

  Атлантистите са фашисти маскирани като социалисти, действащи като комунисти и веят байрака на демокрацията. А тия дето им верват....
 89. 89 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#81] от "mr. wonderworld.":

  Това как да разбираме? Да се доверим на твоята преценка за лицемерие? Защо? Защото само Радан Кънев застана твърдо зад Съдебната реформа? Или защото, ние подкрепящите го сме лицемери, изискващи върховенство на закона? Или от нас струи, както казваш, омраза към корупцията и задкулисието, диктувано от Доган, Пеевски, Златев и Борисов?

  Къде точно тези позиции влизат в противоречие с твоите претенции за справедливост и нормалност? Или е най-лесно да се правиш на самонадеян опортюнист на нормалността, но със залитания към псевдо либерална анархичност? Къде точно си ти? Чии интереси защитаваш?

  Очевидно нямаш нормално семейство.

  Navigare Necesse Est
 90. 90 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2412 Неутрално

  "Ненчев: Драги Радане, Гроздане и Христо, да изградим общ демократичен блок"


  Ненчев е абсолютно прав! Съгласен съм, че това е най-доброто решение. Ама как да стане...? Единственият начин е Да, България и Реформаторския блок да влязат целокупно в Нова Република! Разбира се, Републиканците ще трябва да загърбят обидите и да ги поканят... Радане, да им простим ли?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 91. 91 Профил на Ivan Jontchev
  Ivan Jontchev
  Рейтинг: 270 Неутрално

  По добре е Ненчев да отиде при тях,отколкото да остане в РБ.Заедно с ГЕРБ нищо не става.Видянме ги

 92. 92 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  До коментар [#6] от "gogo2011":

  Точно написано и аз така виждам нещата

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 93. 93 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 817 Неутрално

  Абе какъв блок? С блок и без блок гласоподавателите им няма да увеличат. Все едно да събереш няколко нули.

 94. 94 Профил на mitkokitkata
  mitkokitkata
  Рейтинг: 294 Неутрално
 95. 95 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Ненчев, закъсня и се изложи много ..
  А от вчера корман и местан преговарят за коалиция и ТЕ ще напуснат Реф. блок ..Изглежда от това сте се уплашили, допълнително ...
  Даваше надежди в началото, но после се изложи ..
  Времето беше , НЕ дори преди година и половина , а можеше и преди 6 месеца да напуснеш, но не го направи ..

  BIG AL
 96. 96 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2412 Неутрално

  [quote#91:"Ivan Jontchev"]По добре е Ненчев да отиде при тях,отколкото да остане в РБ.Заедно с ГЕРБ нищо не става.Видянме ги [/quote]

  Най-добре е целият Реформаторски блок да влезе в Нова Република, барабар с лидерите си! Ама как да стане след толкова взаимни обиди...? Ненчев е безспорно качествен политик и лидер! С това писмо, даде много трудно домашно на всички партии от десницата! Струва си, добре да се помисли...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 97. 97 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#89] от "Schopenberg":

  Аз вярвам на собствената си преценка, за теб не знам!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 98. 98 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#90:"Rim"]Единственият начин е Да, България и Реформаторския блок да влязат целокупно в Нова Република! [/quote]
  Не се ли усещаш,че Радан беше изпързалян ,след като застана зад гърба на Христо Иванов?Защо изобщо беше необходимо да се създава нова партия?И като се създаде новата партия от ДСБ няколко пъти казваха,че Да България е естественият им съюзник,а оттам нямаше отговор.И накрая ясно си казаха,че не желаят коалиция с ДСБ.

 99. 99 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Не те искат, Ненчев, не...

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 100. 100 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  ...аз, Трайчо, Раданчо, Грозданчо, а сега и Ненчев!!
  Демократичният им фронт наистина ще бъде железен.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK