След уволнението на Кръстева, като подуправител на здравната каса се връща Димитър Петров

Димитър Петров, отново подуправител на здравната каса

© Юлия Лазарова

Димитър Петров, отново подуправител на здравната касаБившият подуправител на Националната здравноосигурителна каса д-р Димитър Петров се връща на поста, след като вчера беше уволнена Иванка Кръстева, съобщава БТА.


Петров има дългогодишен опит в касата. Той е бил и управител на институцията. Подаде оставка през сетември 2015 г., като обясни, че не е съгласен с политиките на тогавашния здравен министър Петър Москов. На мястото беше назначена юристът Иванка Кръстева, която дотогава беше съветник в екипа на Москов и в ръководството на касата в последствие се превърна в защитник на неговите идеи.


Пред "Дневник" вчера Кръстева заяви, че е поела поста и си тръгва от него с достойнство, но смята да съди управителя Глинка Комитов за решението му.


Смяната в ръководството на НЗОК става скоро след като и в Министерството на здравеопазването настана основна промяна. След оставката на правителството на Бойко Борисов, управлението пое служебният кабинет на Огнян Герджиков, а здравното министерство - Илко Семерджиев. При поемането на поста Семерджиев обеща, че ще има сериозни промени и ще се опита да поправи грешките на предишния.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK