Предозиране: Църквата с беседа "Окултни и сектантски аспекти в бойните изкуства"

Предозиране: Църквата с беседа "Окултни и сектантски аспекти в бойните изкуства"

© Красимир ЮскеселиевВъображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува посланията на управляващите, партиите, държавните институции или техните пиари. Рубриката на "Дневник" "Предозиране" започна със събиране на абсурдите на посланията на управляващите, партиите, държавните институции или техните пиари в хода на предизборната кампания през 2014 г., но продължава и след това с нови сюжети.


Следва информационна бележка, публикувана в сайта на Българската православна църква, в която от Софийската митрополия уведомяват, че в столичен храм ще се проведе открита беседа на тема "Окултни и сектантски аспекти в бойните изкуства". През юни 2015 година Светият синод се възмути от "неуместна и неправомерна пропаганда на йога" в матурите за 12-класниците.


На 9 февруари 2017 г. (четвъртък) с благословението на Негово Високоблагоговейнство ставр. ик. Александър Георгиев, председател на храм "Св. св. Кирил и Методий", в Енорийския център към храма от 18.30 ч. ще се проведе поредната открита беседа.
Този път тя ще е на тема: "Окултни и сектантски аспекти в бойните изкуства".


Вниманието ще бъде фокусирано върху източните бойни изкуства и върху окултните и сектантските аспекти в някои от тях, които представляват опасност за занимаващите се с тези "изкуства" и са несъвместими с православното християнство.


Лектор ще бъде г-н Георги Граховски, православен християнин, бивш помощник-учител по Айкидо - II дан; Джу-джуцу - I дан; Хашита - I дан.


Беседата ще се проведе в Лекционната зала на Енорийския център при храм "Св. св. Кирил и Методий", ет. 1.


Вход свободен.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK