Програмата на ГЕРБ: Образование, антикорупция, минимална заплата от 650 лв., военно обучение

ГЕРБ представи основните акценти от предизборната програма на партията.

© Юлия Лазарова

ГЕРБ представи основните акценти от предизборната програма на партията.Образованието ще е първият приоритет в предизборната програма на ГЕРБ, каза кметът на София Йорданка Фандъкова на представяне на част от идеите на партията. Вторият е "справедливост и сигурност", като се предвижда отпадане на имунитета на депутатите, създаване на антикорупционен орган и отнемане на имущество на хора във властта, ако не могат да докажат доходите си, обясни пък бившия правосъден министър Екатерина Захариева. Тя добави, че се предвижда главният прокурор да се отчита на три месеца.


Минималната заплата ще може да достигне до 650 лв., а средната до 1500 лв., според бившия финансов министър Владислав Горанов.


За увеличаване на потенциала ни за мобилизиране на жива сила се предвижда създаване на доброволна военна служба, каза бившият вицепремиер Томислав Дончев. Много български младежи и девойки са готови да преминат доброволно обучение за няколко месеца, след което да бъдат зачислени в резерва, смята Дончев.
Не можем да ви захраним с информация, която обещава бомбастични неща, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той добави, че се очакват и още предложения в програмата и призова не само симпатизантите, но и критиците да изпращат такива.


Образование в перспектива


Образованието е ценност но и перспектива, работеща икономика може да има само с добро образование, каза Йорданка Фандъкоав. Първата цел е преодоляване на неграмотността. Според Фандъкова това може да стане с координирани действия, всяко дете да посещава училище и задължителните предучилищни групи. Родители, чиито деца не посещават училище, наистина няма да получават помощи, добави тя.


На второ място е ангажимент да не се закриват училища. С промяната на системата на делегираните бюджети, финансирането няма да зависи само от броя на децата. ГЕРБ планира и инвестиции в учителите под формата на двойно увеличаване на заплатите в рамките на мандата. Образованието се нуждае от млади учители и специална програма за мотивация, добави Фандъкова. Държавата трябва да поеме ясен ангажимент за намаляване на агресията в училищата. Това щяло да стане с назначаване на повече психолози в училищата, повишаване на интереса на децата с технологии, като интерактивни дъски във всяка стая и подобряване на условията за спорт във всяко училище. Над 2 хил. училища са модернизирани, санирани, тези усилия ще продължат, добави Фандъкова. ГЕРБ залагат на активно партньорство с бизнеса и подобряване на дуалното образование. С държавна подкрепа ще се ползват инженерни и IT специалности, и подготовката на педагогически кадри. Засилваме програмите за нови учени и изследвания, добави Фандъкова.


Бойко Борисов добави, че предстоят срещи със синдикати и бизнес организации. Образование и сигурност гарантират за една нация в демографска криза да се чувства значима, каза Борисов и обяви втория акцент в програмата:


Отчет на главния прокурор, отнемане на недоказано имущество


Ще се борим с корупцията на всички етажи на властта, заяви бившият правосъден министър Екатерина Захариева. Това ще става с отпадане на имунитета на народните представители и единен орган за борба с корупцията по високите етажи, който ще се изгради около комисията за отнемане на незаконно отнемане на корупцията.


При недоказаност на произхода, имуществото ще бъде отнето и без повдигнато обвинение, каза Захариева. "Всеки във властта подава декларация, но не се проверява. За разликата, която не можеш да докажеш, ще се пристъпи към отнемане", добави Захариева. Тя обясни, че в момента комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество няма правомощия, ако няма започнато производство. Борисов добави, че отнемането ще става през съда. Мярка за борба с корупцията по ниските нива на властта, ще е ограничаване на досега на гражданите с администрацията.


Промени в Наказателно-процесуалния кодекс трябва да доведат до избягване на формализма в съдебните процеси. Ще се въведе еднократно връщане на делата. Според Захариева понякога има премълчаване на нередности от защитата на първа фаза, за да може тези нередности да бъдат извадени по-късно и така се протака процеса до отпадане на давността.


При осъдителни присъди ще има незабавно изпълнение на присъдата още от съдебната зала. Борисов смята, че това гарантира, че няма да търсим престъпници по света. При домашна гаранция ще има електронно проследяване.


За да не се бави съдебния процес, се въвежда електронно правосъдие и връчване на призовки по електронен път. Съдиите ще обявяват дата, на която ще се постанови присъда. Предвижда се и въвеждане на възможност за обжалване и на отказите за образуване на досъдебно производство.


Ще се въведат 3-месечени отчети на главния прокурор, а при номинирането на следващ Висш съдебен съвет (ВСС) от парламента ще има публично изслушване на кандидатите.


Единен държавен изпит за всички юридически факултети трябва да гарантира качество на юридическото образование. Предвижда се и реформа на младежко правосъдие. Повечето деца са жертви, ние ги правим престъпници, каза Захариева.


Във фокуса на полицията ще бъда приоритет борбата с битовата престъпност – присъствие и нов автомобилен парк.


Ще продължим да охраняваме границата, добави Захариева. За целта ще бъдат увеличени правомощията на армията и войниците ще могат да задържат нарушители в 30 километровата гранична зона.
Камера във всеки автомобил, това ще прекрати корупцията по пътищата, според Захариева.


Още подробности за програмата на ГЕРБ, за финанси, икономика, инфраструктура и отбрана можете да прочетете тук.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (251)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 604 Неутрално

  Всички партии пари обещават. Откъде? Заеми ли ще вземат?

 2. 2 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 489 Весело

  Да видим кой ще лъже повече в тази кампания - Курнелия или Бай Хой.

 3. 3 Профил на az22
  az22
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Комунистите обещават същото, не виждам разлика. Очаквах, че ще искат свикване на ВНС, за съдебната система, но не. БКП2!

  Конституцията на една държава се основава на морала на своите граждани
 4. 4 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7843 Неутрално

  Искам да кажа на моите опоненти – времето на моята толерантност приключи. Това каза на пресконференция лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

  [email protected]
 5. 5 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 568 Неутрално

  Не че нещо ама Фандъкова просветен министър (премиер) ли ще става?
  Единствено това би било основателна причина да е на тази маса..

  Все пак с позицията и на Кмет на София, би следвало да е достатъчно натоварена, че да се занимава с предизборната кампания на Герб ?

 6. 6 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 449 Любопитно

  Като гледам обещават, че ще правят съдебна реформа.
  Ама нали ББ каза по телевизията, че съдебната реформа е приключила?
  На кое да вярвам - че е приключила или че ще продължава?

 7. 7 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 439 Неутрално

  Много слабо обещават. Вие да видите другите как обещаваат - ум да ти зайде!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 8. 8 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 604 Неутрално

  [quote#3:"az22"]Комунистите обещават същото,[/quote]

  Е, значи и Трайчо е комунист?

 9. 9 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 439 Неутрално

  [quote#6:"fras"]На кое да вярвам - че е приключила или че ще продължава?[/quote]
  Вярвай на Корнелия, Волен , Доган и Гоце!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 10. 10 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 720 Неутрално
 11. 11 Профил на mtzvetkov
  mtzvetkov
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Йорданкеееее, малко ли проблеми имаш за решаване та даваш пресконференции с програмата на ГЕРБ. Ей гади ми се вече от тези!

 12. 12 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1958 Неутрално

  Смях, трябва да ги дадат парите веднага ако съставят правителство, защото всеки мандат на ГЕП е все по-къс и недовършен!

 13. 13 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 980 Весело

  До коментар [#6] от "fras":

  Ама какви такива буквоеди сте!? Сега пък остана да намираме разлики и между:

  1. "Менда Стоянова: 300 лв. пенсия е катастрофа за пенсионната система"
  http://frognews.bg/news_124076/Menda-Stoianova-300-lv-pensiia-e-katastrofa-za-pensionnata-sistema/

  И

  2. "1500 лв. заплата и 300 лв. минимална пенсия обещават от ГЕРБ"
  http://www.economic.bg/bg/news/7/lv-zaplata-i-300-lv-minimalna-pensiya-obeshtavat-ot-gerb.html

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 15. 15 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 541 Любопитно

  Чета за приоритети като : образованието, сигурност, че и корупция дори.
  Колеги, споделете, да не съм в амнезия някаква?!?!
  ГЕРБ не бяха на власт, че и два пъти вече ?!?
  И не им ли бяха същите приоритети и преди ?!??
  Сиреч, притоплят ни манджа от преди 8 години ли ?!?

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 16. 16 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  “Единен държавен изпит за всички юридически факултети трябва да гарантира качество на юридическото образование.”

  Ако ставаше така, щеше ли да има толкова различно качество в средното образование? - пък те все едни и същи лектори циркулират по ВУЗовете...

  I Want To Believe
 17. 17 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 698 Неутрално

  Мъка, мъка, мъка. Ако няма самозапалили се след упрвлението на ГРОБ значи мандатът е успешен.

 18. 18 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 449 Весело

  До коментар [#13] от "baba_zozolana":

  Е, какво да правиш, като някои от нас са паметливи?

 19. 19 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  Програмата е "бегай в ЮАР преди да те гепят от цацаратурата"

  Обичам да грухтя и плюскам.
 20. 20 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1259 Весело

  Кой малоумник се хвалеше наскоро, че не бил никакъв, АМА НИКАКЪВ популист?
  Ааааа, да.
  Боко Т., по-известен напоследък като Бай Х.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 21. 21 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3570 Неутрално

  Аз адмирирам изцяло това, което става!
  Защото:
  - този панаир на безогледния, достигащ до кресчендо и идиотски върхове популизъм, при това при всички, окончателно дамгоса диагнозата на модела, в който се гърчи България и българите.
  - храня надеждицата, че това ще отвори очите на достатъчно голяма част от мат'ряла, та да има последици. Положителни.

  Може и с гьостериците, още по-положителни ...

 22. 22 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5612 Неутрално

  какви гаранции дават - като оня на сватбата ли ?
  два пъти управляват и НИЩО- защо да им вярва човек ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 23. 23 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 443 Любопитно

  Електронно, електронно... а Електронно правителство?

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 24. 24 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1546 Любопитно

  Скромно се премълчава "КОГА". Утре ли или към края на мандата,които обикновено зарязвате по средата,за да отворите нова торба лъжи.

  РАБОТАТА ТЕ ПРАВИ СВОБОДЕН, А ВЛАСТТА ТЕ ПРАВИ ДЕБИЛ.
 25. 25 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3325 Весело

  Разбрахме.Да обясните как смятате,че ще стане.

 26. 26 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2307 Неутрално

  Eтатизъм = стагнация = бедност = смехория след смехория

  Държавата ще се занимава с електронните дъски или магнитните дъски с микрофазерна гъба. Държавата ще осигури..., държавата ще помогне..., на езика им е било да казват както са свикнали - държавата ще "спусне", но се сдържат от приличие.

  Дотук само още преразпределение, което плащаме два пъти - веднъж ни грабят, втори път издържаме съдебна система, полиция и ДАНС да води дела за откраднатото по 10 години с нулев ефект.

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 27. 27 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1273 Весело

  хихи, смъкват нивото гербаджиите, преди поне обещанията им бяха членоразделни, нищо че след първите избори си изтриха програмата отвсякъде и се разпространяваше апокрифно из мрежата

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 28. 28 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 449 Любопитно

  До коментар [#9] от "oporna_to4ka":

  Вие вярвате ли, че Борисов и Цветанов искрено искат и ще допуснат дълбока и действена съдебна реформа?
  Ако да то моля да ми припомните факти и обстоятелства, както често казва Цветанов, в подкрепа на тази Ваша вяра.
  Аз си спомням и че ГЕРБ бламираха антикорупционния закон.
  Пък сега са радетели за такъв.

 29. 29 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 762 Весело

  "Образованието се нуждае от млади учители и специална програма за мотивация, добави Фандъкова."

  Чудя се какво е това стълпотворение от млади хора през училищата от ранни зори, пък то било наплив от кандидати за учители.

  No Pain No Gain
 30. 30 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5612 Неутрално

  Мед и масло боце дава
  само пак да управлява !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 31. 31 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  [quote#22:"КМЕТ В СЯНКА"]два пъти управляват и НИЩО- защо да им вярва човек ??? [/quote]
  че те тия обещания са за гербаджиите, естествено че всеки образован човек няма да им повяра, но то не е това целта

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 32. 32 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 439 Неутрално

  Тези се подиграват с хората и на изборите ще си го получат. Как може да са толкова тъпи?!

 33. 33 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 679 Неутрално

  Като оставим настрана, че всичко това е див популизъм, 6 от последните 7 години милиционерите бяха в управление. И не свършиха нищо от това което сега обещават. Как да им вярваш, след като в две правителства не си мръднаха пръста, че в третото най-накрая ще заработят. Преди няколко месеца, когато Пръмова обеща традиционното увеличение от 10% на заплатите на учителите, милиционерите и изплющяха един цигански шамар, а после Бейко се съгласи "от него да мине". Сега обаче обещават 100%.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 34. 34 Профил на ДГБ
  ДГБ
  Рейтинг: 226 Любопитно

  А всичкото това що не го свършихте досега,специално за образованието и сигурноста говоря.

 35. 35 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  Гледам и не вярвам на ушите си...

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 36. 36 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 439 Неутрално

  [quote#25:"chicago514"]Разбрахме.Да обясните как смятате,че ще стане.[/quote]
  Както винаги когато Бойко е начело - с работа Чикаго. Ти вероятно очакваш нЕкво страшно парче, нЕкви пинизи ама нямаа..работа братче

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 37. 37 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 449 Весело

  Все пак трябва да отчетем и важен невербален знак.
  На снимката не виждаме Цветанов, Цачева и Десито.
  А виждаме Томислав Дончев и Делян Добрев.
  Това си е обнадеждаващо!

 38. 38 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2422 Весело

  Както винаги при ГЕРБ - празни приказки. Успяха да прокарат закон за образованието, но вместо да скокнат на патриотите на три ракии, те им пратиха Кунева да го съсипят с изпълнението му.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 39. 39 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 518 Неутрално

  ЪЪЪЪ ама нали реформите в сектор сигурност и правосъдие бяха свършени блестящо!
  Пак се обърках!

 40. 40 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  [quote#37:"fras"]На снимката не виждаме Цветанов, Цачева и Десито.
  А виждаме Томислав Дончев и Делян Добрев.
  Това си е обнадеждаващо! [/quote]
  случайност

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 41. 41 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 772 Неутрално

  Дрън, дрън!
  Веднъж стомна за вода ... дваж стомна за вода ... трети път няма, 'щото се счупи вече!
  А и кой ще повярва повече на лъжливото свинарче!

 42. 42 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 2036 Неутрално

  Лъжи лъжи лъжи
  Отвратен съм!

  В Русия съм! В Русия съм!
 43. 43 Профил на futurama
  futurama
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#1] от "von_seeckt":

  Човече, успокой се. Това са предизборни обещания, а не неща, които ще се случат.

 44. 44 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 2036 Неутрално

  До коментар [#1] от "von_seeckt":

  "Всички партии пари обещават. Откъде? Заеми ли ще вземат?"

  Що пък не?
  Отлагай и жиеей?

  В Русия съм! В Русия съм!
 45. 45 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 681 Неутрално

  "Образованието ще е първият приоритет в предизборната програма на ГЕРБ"

  Абсолютно точно казано - "в предизборната програма". Използват думата "образование" като Самарското знаме - развяват го докато минат изборите и след това го скатават някъде отзад. Писна ми, всички партии си покриват срамотиите с "образование" и "наука", а парите отиват в съдебната система и МВР. Нарочно да искахте да съсипете образованието пак нямаше да е толкова успешно. Първи сме по: насилие, секс, алкохолизъм в училище. Последни или почти по всякакви международни изследвания за знание и можене. К.....ти! Управлява ни банда от неграмотници - те щели да оправят образованието!

 46. 46 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  До коментар [#5] от "sv3tli0":
  нормално... инспектората е на пряк рапорт при Фандъкова... всичко което имаме хахаха като "образователни" резултати в София е в следствие дивотиите на нейния слугинаж

 47. 47 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1667 Неутрално

  Люто съревнование кой да обещае повече като на циганска сватба...

  "Бате, то сега ли се дава или само се обещава..."

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 48. 48 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Тцъ..тцъ.. патриотите го закършиха.. И Корни, и Боко, и Радан ги задминаха със светлинни години по "обещания и програми"...:-) А преди 2-3 години се смееха на Воленчо..:-)

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 49. 49 Профил на еко
  еко
  Рейтинг: 292 Неутрално

  и какво се гневите и плюете, съвсем реалистични неща са изговорени. аман от мрънкачи.

 50. 50 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7712 Неутрално

  Подаръци ще има , за всички от сърце. Обещават, кой каквото иска да чуе. И това ми било политици. Ако са можели да го направят, защо не го направиха досега, 6 години управляваха.

 51. 51 Профил на Orator Wornoxmaniak
  Orator Wornoxmaniak
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Бойко Борисов е велик управник. Ненадминат досега в новата история на страната. Истината обаче е, че единствено той би могъл да успокои духовете и да не допусне те да се възпламенят.

  ГЕРБ - 3 мандат, сигурен и напълно заслужен.

 52. 52 Профил на Orator Wornoxmaniak
  Orator Wornoxmaniak
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Досега нито една съществена критика. Нула.

  Опозиционерете - гола вода сте.

  3-ти мандат за ГЕРБ

 53. 53 Профил на shule
  shule
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#11] от "mtzvetkov":

  Вярно, има проблеми! Януари е, а пък е студено и има сняг. Ужас!
  Целия декември "плачехме" за бяла, снежна Коледа, сега целия януари плачеме за обратното. А Данчето вместо да не слиза от снегорина се занимава с глупости. Абе проблеми, проблеми.....

 54. 54 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 772 Неутрално

  До коментар [#51] от "Wornoxmaniak 🙄":

  [quote#51:"Wornoxmaniak 🙄"]ГЕРБ - 3 мандат, сигурен и напълно заслужен. [/quote]

  Надай се @уре на пияни жЕни ...

 55. 55 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1667 Неутрално

  [quote#46:"extraCACA"]всичко което имаме хахаха като "образователни" резултати в София е в следствие дивотиите на нейния слугинаж [/quote]

  ... а резултатите са .. видими..

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 56. 56 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 568 Неутрално

  До коментар [#46] от "extraCACA":

  Всъщност аз съм си доволен от дивотиите на Фандъкова.

  Това обаче не ми пречи да не одобрявам такива "допълнителни" дейности, които и пречат да изпълнява задълженията, които е поела като кмет.

 57. 57 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1012 Весело

  До коментар [#52] от "Wornoxmaniak 🙄":

  Улорни , оти се косиш , като че ти мине ....

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 58. 58 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1365 Неутрално

  Искам да чуя от поне една ш....на българска партия кога доходите на българите ще стигнат средното европейско ниво, което е 1469 евро след данъци. И ако нито една не може да предложи адекватно икономическо решение за това, най-добре да се разпускат и да не ми се мяркат пред очите.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 59. 59 Профил на Terry bear
  Terry bear
  Рейтинг: 488 Любопитно

  Чета и не вярвам на очите си.
  До миналия месец, ББ беше на власт и имаше възможност да направи всичко изброено. Сега ми звучат, като лъжливото овчарче.
  Ако бяха разчистили съдебната система от гнилите ябълки, провели лустрация, отнели имущесто на доказани крадци и други "обещани" неща, сега народа щеше да го глед в очите, да гласува за него и да му се радва...

  http://www.vaksinite.com/zashto-kolektivniat-imunitet-chrez-vaksini-e-nepostizhima-utopia/
 60. 60 Профил на blackwaver
  blackwaver
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Нали оставяше държавата в перфектно състояние бе, баце, бе? Реформи ще правиш след 10 години на власт, какво ти стана, и ти ли катарзис получи?

 61. 61 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 699 Неутрално

  До коментар [#1] от "von_seeckt":

  Не сме върнали дори 10% от предишният им огромен заем, те се гласят още да ни качват на главите. Ако можеше(а може и да може) но най-вече ако искаха, имаха два мандата да натискат "бизнеса", да почне да изплаща достойно възнаграждение, ако не и направо наистина изработеното на служителите. То нямаше как да не се вдигат заплатите, през цялото това време, планове за тези увеличения ги има и от преди първия мандат на Б.Б., не става въпрос за нещо, което едва когато той седна за пръв път в премиерското кресло и тогава да се е отпочнало фор фърст име евър.

  мурзилка
 62. 62 Профил на Rock J
  Rock J
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Антикорупция - подир дъжд ,качулка. От както през годините са на власт ГЕРБ ,нищо не са направили по въпроса, а Борисов се държеше, и продължава да се държи така, все едно няма проблеми в т.н. правораздаване което е основата на държавността. Твърде много народ остана излъган, твърде осезателна е липсата на справедливост и ето го резултата - предсрочни избори и нови лъжи.

  Червеите не се страхуват от орлите.Те се страхуват от кокошките.
 63. 63 Профил на Компетентен
  Компетентен
  Рейтинг: 490 Неутрално

  Баценката няма да успее да ги примами пак. Хората разбраха, че и Кура и Бай Хой са един дол дренки.

 64. 64 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  за годините които управляваха можеше да направят поне половината от тия неща..сега пак обещават и пак няма да направят нищо...ала-бала ....точно с баце промяна никага няма да имаплюс всичките така наречени'системни' партии(крадци)

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 65. 65 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 492 Неутрално

  В тези несигурни времена, военното обучение даже трябва да е задължително, а не по желание! Вижте какво става в Източна Украйна само!

 66. 66 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Ще има трети мандат! Кервана си върви, кучетата си лаят!

 67. 67 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1606 Неутрално

  Минималната заплата ще може да достигне до 650 лв., а средната до 1500 лв., според бившия финансов министър Владислав Горанов.
  -------------
  Ясно предизборно послание към получаващите заплати, т.е. към калинките.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 68. 68 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 1798 Неутрално

  Ние можем да обещаем всичко. Ако някой ни обвинява в нещо пропуснато , просто не сме се сетили.

  SHADOWS of SOFIA
 69. 69 Профил на Alexadner Adjan
  Alexadner Adjan
  Рейтинг: 280 Неутрално

  социалните да отнемат децата на родители, които не осигуряват нормални условия за живот. бели черни няма значение. няма да станат хора, ако останат там. па ги научи на нещо полезно.. не че джепчийство, кражби и измами няма лев. не е източник, а дилър.

 70. 70 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1546 Любопитно

  [quote#52:"Wornoxmaniak 🙄"]3-ти мандат за ГЕРБ[/quote]

  Нещо подобно ли? Сега на 26.03.


  Wornoxmaniak 🙄
  Рейтинг: 1852
  Весело
  13:22:55 21 окт, 2016

  Мачкай Цеце!

  Ще се пукат сърцата на тъпите критици на 6 ноември от яд.

  РАБОТАТА ТЕ ПРАВИ СВОБОДЕН, А ВЛАСТТА ТЕ ПРАВИ ДЕБИЛ.
 71. 71 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1606 Неутрално

  [quote#66:"shileto"]Ще има трети мандат! [/quote]
  Пропусни третия, давай направо към четвъртия, който се оформя около следващата нова година.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 72. 72 Профил на shakez
  shakez
  Рейтинг: 437 Гневно

  Само прочетох заглавието и се зачудих на втория ден ли ще теглят нов заем, или още на първия.

 73. 73 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2556 Неутрално

  До коментар [#20] от "pariah":

  Дали наистина е известен така, по мой спомен така му вика само един доказан про*так, лидер на формация с подкрепа 0.1% който ще гледа парламента отвънка.

 74. 74 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 920 Неутрално

  Нали и МаЛтинчо обеща ръст от 50% на средната заплатА. В момента, тя е около 970 лева. Значи МаЛткнчо е обеща 1455 лева. Баце само е закръгли.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 75. 75 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5612 Неутрално

  До коментар [#65] от "cristo_n":

  ти нали не си ходил

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 76. 76 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2556 Неутрално

  До коментар [#62] от "Rock J":

  Е айде посмали - конституционните реформи (разделяне на ВСС, директния избор на представители на съдиййте) + милиарди преизпълнение на бюджета от АКЦИЗИ и ДДС измами за нищо ли го броите ?!?

 77. 77 Профил на loy30529393
  loy30529393
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Ако добавят 7 часов работен ден, задължителни 2 почивни дни, а не 1 почивен ден ден, както е повсеместно във всички сфери(изключая администрацията), 25 дни платен годишен отпуск, минимална пенсия 350лв, тогава ще ги призная.
  Да не пропусна- реформи в образованието, които гарантират свобода на учителя при избор на методи на работа, а не намеса идаване на акъл от Сульо и Пульо. Реформа, но НЕ Куневата реформа.

 78. 78 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1265 Неутрално

  "като се предвижда отпадане на имунитета на депутатите, създаване на антикорупционен орган и отнемане на имущество на хора във властта, ако не могат да докажат доходите си, обясни пък бившия правосъден министър Екатерина Захариева. Тя добави, че се предвижда главният прокурор да се отчита на три месеца"

  Защо не го направиха докато управляваха. Ако нямат мнозинство пак ще кажат, че коалиционните партньори пречат

 79. 79 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 920 Неутрално

  В интерес на истината средната годишна заплата през 2010 е била 648 лева и за 6 години е пораснала с 50%. Така че ако крадат само преди обяд, могат да постигнат същото и за 54 години.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 80. 80 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 1798 Неутрално

  Аз пък обичам да марширувам. На всяка крачка обещание. Вие само гласувайте и повече нищо не трябва да правите.Рога на изобилието е тук...

  SHADOWS of SOFIA
 81. 81 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 974 Неутрално

  А беше забранил "ЩЕ".
  Радуйся народе!
  Ще ...

 82. 82 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1214 Неутрално

  Тези обешания са до края на мандата, а те никога не изкарват мандата докрай.

 83. 83 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 920 Неутрално

  Не 54, а 4 разбира се

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 84. 84 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1309 Весело

  До коментар [#2] от "VR|46":

  Ще се разберат като мъже.

 85. 85 Профил на Петър
  Петър
  Рейтинг: 381 Неутрално

  герб сега са като сватба в Първомайския край -Таа пара га дава....

  nemam nervi
 86. 86 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 654 Неутрално

  До коментар [#22] от "КМЕТ В СЯНКА":

  А защо вярват на комунистите? Що за кретен трябва да си за да повярваш на БСП и да им дадеш властта за пореден път? Понякога наистина не разбирам сънародниците си. След всичко, което преживяха на 26 март за пореден път ще гласуват масово за ГЕРБ и БСП.

 87. 87 Профил на на Иванка баща й
  на Иванка баща й
  Рейтинг: 221 Неутрално

  2009 година ги слушахме същите неща, от тогава са минали 8 години и нищо съществено не се е случило, продължава ме да копаем дъното.

  I'll be back...
 88. 88 Профил на calc
  calc
  Рейтинг: 439 Неутрално

  Абсолютни двойкаджии. Дясната ръка на БКП Герб ще се ръкостисне с лявата - Бсп. Боко да ходи при дъщеря си у щатите

 89. 89 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 768 Любопитно

  И на други коментиращи правят силно впечатление "отсъстващите". За мен е интересно, че Румяна Бъчварова отсъства от "елита", а по темите ѝ се изказва новата гербзвезда Екатерина някоя си.

  Иначе нищо ново под Слънцето на
  Пеевски-Златев-Цацаров.
  Обещаваме.
  Ако докопаме властта - всичко в коша и Ура.

  Navigare Necesse Est
 90. 90 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1389 Неутрално

  "Минималната заплата ще може да достигне до 650 лв., а средната до 1500 лв., според бившия финансов министър Владислав Горанов."

  А Владко що не си погледне средносрочната бюджетна прогноза, собствената, която е правил само преди месец и половина?
  С която замразява ръста на МРЗ до 2020 г. до нивото достигнато тази година?
  Тия до изборите ще ни обещаят и майка си, па и сестра си в пакет.

  Ecrasez l’infâme
 91. 91 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 434 Неутрално

  анти корупция ли ?
  че какво ви спря в предишния мандат?
  пак режийните популистки обещания за които нямат капацитет как ще ги изпълнят?
  ДА България е единственната стартираща алтернатива

 92. 92 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2279 Неутрално

  Как да не харесваш Слави,.. като е прав ?! Трябва да се изхвърля боклука... Всичките живеят в "затворени богаташки комплекси", а сега видяха българина че живее зле..

 93. 93 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1667 Неутрално

  [quote#56:"sv3tli0"]Всъщност аз съм си доволен от дивотиите на Фандъкова.
  [/quote]
  От коя дивотия точно си доволен? Посочи една сфера, в която да има напредък.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 94. 94 Профил на droidus
  droidus
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Милите гербаджии как се пънат, а никой не им вярва на глупостите. И как изведнъж се загрижиха за истинските приоритети на обществото. Добрия стар лаф за изпускането на питомното и гоненето на дивото. При два мандата управление можеха с лекота да реализират всичките тези обещания. Даже , една десета от тях да бяха направили - щяха да са несменяеми във властта още дълго време. Но явно докато си на власт перспективата е малко по-различна...

 95. 95 Профил на bateVal
  bateVal
  Рейтинг: 434 Весело

  Явно напоследък Бацко от филии с мас е минал на лютеница

 96. 96 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3958 Весело

  Пак ще се борим с корупцията?! Не знам да плача ли, да се смея ли?!

  klimentm
 97. 97 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 493 Неутрално

  И за кога е предвидена тая мин.заплата, сигурно в края на
  четвъртата година на евентуално управление от ГЕРБ.

 98. 98 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 328 Весело

  Записвам си и сравнявам обещанията,

  1. БСП: Напълно безплатно здравеопазване, опрощаване на лихви по жилищни кредити
  2. Народната Република на Радан: 50% увеличение на доходите
  3. ГЕРБ: минимална заплата от 650 лв.
  4. Патриотите: минимална пенсия 300 лева.

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 99. 99 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#97] от "xali":

  Предвидена е по същото време, когато от Народната Република на Радан са предвидили увеличението на доходите с 50% т.е. никога.

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 100. 100 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2207 Неутрално

  "Образование, антикорупция, минимална заплата от 650 лв., военно обучение"

  Малко от програмата на комунистите, малко от програмата на ксенофобите, малко от Нова Република и герберската мафия е готова за пореден лов на лапнишарани!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK