От програмата на ГЕРБ: Магистрали и поне един тунел, "Белене" само с пари от инвеститор

Бойко Борисов и Дилян Добрев

© Юлия Лазарова

Бойко Борисов и Дилян ДобревОбразованието ще е първият приоритет в предизборната програма на ГЕРБ, каза кметът на София Йорданка Фандъкова на представяне на част от идеите на партията. Вторият е "справедливост и сигурност", като се предвижда отпадане на имунитета на депутатите, създаване на антикорупционен орган и отнемане на имущество на хора във властта, ако не могат да докажат доходите си, обясни пък бившия правосъден министър Екатерина Захариева. Тя добави, че се предвижда главният прокурор да се отчита на три месеца. Програмата за образование, сигурност и правосъдие на ГЕРБ четете тук.


Минимална заплата 650 лв., средна 1500, влизане в чакалнята на еврозоната


Ще е стремим да харчим толкова, колкото изкарваме. Няма да чуете една мярка, която не може да бъде обезпечена, заяви бившият финансов министър Владислав Горанов. Няма да има промяна на плоския данък. Горанов смята, че има финансови резерви в сивата икономика, а ресурсите, които не попадат в бюджета попадат в хора, които изкривяват икономиката. Редуциране на плащането в брой е друга задача във финансовата програма на ГЕРБ.
Владислав Горанов

© Юлия Лазарова

Владислав Горанов


Искането България да влезе в така наречената чакалня на еврозоната, известна като механизма ERM-2, ще бъде отправено и очаквам положителен отговор, каза още Горанов. Той смята, че при възможностите за приходи, които има, доходите ще растат. Минималната работна заплата може да достигне 650 лв. в края на мандата а средната заплата се очаква да достигне 1500 лв. За същия период можем да постигнем 120 млрд. лв. БВП, смята Горанов.
Той вижда финансови резерви в социалната политика, ако се премахнат "случаите на паразитиране". Това означава, да бъдат укрепени ТЕЛК-овете, които ще бъдат прехвърлени в НОИ. Спестеният ресурс от премахването на фалшивите инвалидни пенсии ще се използва за тридетния модел. Т.е. подпомагане на семейства отглеждащи до 3 деца и намаляване на помощите на семейства отглеждащи повече.
Санирането продължава


По-малко бюрокрация, повече промишлени зона и капиталов пазар


Дилян Добрев обяви, че ГЕРБ ще се преборят с държавната бюрокрация, като задължат държавните учреждения да събират сами документите, които сега гражданите и бизнеса събират и разнасят. Ще се подава единствено заявление и отговорност на държавата ще е да събере всички документи. Закона ще забранява на администрацията да иска документи издадени от друга администрация, каза Добрев.


Обръщаме проблема с хастара навън, добави Бойко Борисов. "Отиваш, плащаш си таксата, която може да е по-висока. Чиновника по електронен път, вместо гражданина да пътува, си събира информацията. Ако има забележки, в 7 дневен срок чиновника информира гражданина, ако не, гражданинът след 7 дни си има документа" обясни Борисов. Според него това е експериментирано при еврофондовете и работи по перфектен начин.


Дилян Добрев заяви, че модела на промишлена зона "Тракия" в Пловдив трябва да бъде приложена поне на още 2 места в Южна България и 3 в Северна. Финансирането ще става по закона за поощряване на инвестициите.


Друг акцент в икономическата програма на ГЕРБ е развитие на капиталовия пазар.


В здравеопазването "смелата реформа" трябва да бъде демонополизация на здравната каса.


Енергийна ефективност и независимост


Енергетика се разглежда, като въпрос на национална сигурност и конкуретноспособност, според бившия вицепремиер Томислав Дончев, а енергетиката не бива да бъде пробойна от която изтича ценен ресурс.


Върхов приоритет е енергийна независимост, като тя може да бъде постигната с продължаване на проучванията в Черно море, нова газова инфраструктура и изграждането на разпределителен газов център "Балкан". "Трябва да се ограничи изграждането на нови скъпи недоказани мощности, а да се концентрираме върху енергийната ефективност", каза Дончев. Той добави, че трябва продължи работата по удължаване живота на 5-6 блок на АЕЦ "Козлодуй". АЕЦ "Белене" ще се строи само на база частни инвестиции.


Нов изтребител и доброволно военно обучение


Усилването на отбранителните способности е приоритет в отбраната, каза Томислав Дончев. Това означава довършване на проекта за купуване на нов многоцелеви изтребител и модерниззацията на флота. Нов момент за ГЕРБ е увеличаване на потенциала ни за мобилизиране на жива сила, което ще стане със създаване на доброволна военна служба.


Бойко Борисов уточни, че не става въпрос за връщане на казармата. "И ние имаме пилоти и адмирали. Те казват - има много младежи и девойки, които искат да се научат да стрелят", обясни лидерът на ГЕРБ. Той добави, че неговата мечта, като ученик била да марширува по плаца, но сега и се чуди. "Друг е мечтал да скочи с парашут, да се пребие", добави Борисов. Според него повече хора трябва да могат да стрелят, ако утре "не дай, боже" стане нещо, което било възможно, като гледа света. ГЕРБ са за връщане на военното обучения в университетите и училищата. "Това по-старото поколение е подготвено и кубинките ни са в гардероба", смята Борисов. "Ще се научиш", заяви Борисов на журналистка, която му каза, че е забравила да стреля.


Магистрали и поне един тунел


Довършване на магистрала "Струма", ускорено изграждане на "Хемус" и "Калотина-София", предвижда програмата за инфраструктура на ГЕРБ. Трябва да бъдат завършени и приоритетните транспортни коридори Видин–София, Русе- Търново. Според Дончев трябва и тунел под Стара планина поне на едно място.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (103)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 520 Неутрално

  Приоритет на образованието - добра новина - стига да се осъществи

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5118 Неутрално

  Отвориха фабриката и развързаха торбата. на балъците- честито !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на marinbg
  marinbg
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Много искам да чуя мнението по темата лустрация! КОГА?

 4. 4 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4162 Неутрално

  Сериозен икономически подем в България може да има само с високо ниво на чужди инвестиции и по-добро управление на евро-фондовете!При тази корупция и шуро-баджанащина у нас не виждам как ще се получи това.

 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5118 Неутрално

  До коментар [#1] от "neut":

  мислех те за разумен и реалист.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3778 Весело

  "Това по-старото поколение е подготвено и кубинките ни са в гардероба", смята Борисов. "Ще се научиш", заяви Борисов на журналистка, която му каза, че е забравила да стреля."Разбрали ма!Иначе програмата е хубава,като всяка програма.

 7. 7 Профил на uchuden.
  uchuden.
  Рейтинг: 561 Весело

  Хи хи. Блажени са вярващите!

 8. 8 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  За информация на Делян Добрев и Бойсо Борисов:
  ЗАКОН ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НА АДМИНИСТРАТИВНОТО РЕГУЛИРАНЕ И АДМИНИСТРАТИВНИЯ КОНТРОЛ ВЪРХУ СТОПАНСКАТА ДЕЙНОСТ.
  Чл.5 ал. (2) Административният орган не може да изисква предоставяне на информация или документи, които са налични при него или при друг орган, а ги осигурява служебно за нуждите на съответното производство.
  Чл.30, ал. (3) Длъжностно лице, което наруши изискванията на чл. 5, 6, чл. 7, ал. 1, чл. 17, ал. 1, чл. 21, 22 и чл. 29, ал. 2, се наказва с глоба в размер от 1000 до 5000 лв., ако деянието не съставлява престъпление.
  (4) Ако нарушението по ал. 3 е извършено повторно, глобата е в размер от 5000 до 10 000 лв.

 9. 9 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2723 Неутрално

  Kaк държавата ще "подпомага модела с 3 деца", когато не го прави и за едно (справка - кошмарът с местата в детските градини и училища в София)

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 10. 10 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3311 Неутрално

  До коментар [#1] от "neut":
  От Станишев насам все образованието е приоритет, а при обещавони 6% от БВП за образование ги докарахме до 3%.
  Закриваме училища, в големите градове пък не стигат детските градини.

  Еретик
 11. 11 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3231 Неутрално

  "Пари от инвеститор..."
  Чекай ся...
  Та нали всеки ЗАЕМ С ДВУ и ТРИЦИФРЕНА
  ЛИХВА от РОСАТОМ и РУСИЯ
  също може да минат под перото
  "Пари от инвеститор..."
  Само,че после ВРЪЩАНЕТО НА
  МИЛИАРДИ от поне 3-4 ПОКОЛЕНИЯ
  БЪЛГАРИ ще мине под рубриката
  МИЗЕРИЯ и
  ЗАТЯГАНЕ НА КАИША.....
  Г Н У С

 12. 12 Профил на fallada
  fallada
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Внимавайте с уловката "пари от инвеститор"! Кой ще е този инвеститор, дето ще строи за своя сметка АЕЦ с допотопни чернобилки в сеизмична зона? Като инвестира 10-12 милиарда, нали ще иска възвръщаемост на инвестицията? Кой ще плати инфраструктурата? Кой ще му купува тока, когато модерните възвръщаеми източници произвеждат все по-евтин ток?
  Това няма да бъдат комисионерите!

 13. 13 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3231 Неутрално

  Програмата на ГЕРБ
  може да се състои и от 1 изречение

  "ДОСЕГА ВИ УПРАВЛЯВАХМЕ НИЕ

  ХАРЕСА ЛИ ВИ ?!?!?!"

 14. 14 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1562 Весело

  Бисмарко бил казал че най-много се лъже преди война, преди избори и след лов. За изборите е бил напълно прав.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 15. 15 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3110 Неутрално

  Предложенията са много добри. Положително е и, че ГЕРБ са достигнали до тях, когато вече не са на власт. Изводът е, че трябва да постоят малко в опозиция, та съвсем да им дойде акълът.

 16. 16 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 1004 Весело

  „Когато гръм удари, как ехото заглъхва” като падна от власт идеи много докато свършат крадените пари и изчезват полу партии а догодина и цялата партия

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 17. 17 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3231 Любопитно

  ЗАЩО ГЕРБ и Борисов
  ГОВОРЯТ КАТО РУСКИ индустриалци
  Какво го е грижа българинът,
  дали РУСИЯ и РОСАТОМ ще си
  продадат продукта АЕЦ БелеНЕ
  в България ?!?!?!?!
  С КОЛКО НУЛИ е интересът на ГЕРБ
  и Борисов да се грижат щото
  РУСИЯ и РОСАТОМ да си продадат
  ДОПОТОПНИЯ АЕЦ на
  БАСНОСЛОВНИ ЦЕНИ в България

 18. 18 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 509 Неутрално

  Може ли програмата ти за 4г да бъде ЕДИН тунел да го ЕВА?????За 4г добро упраление,могат да се завършат Хемус -ЦЯЛАТА,СТРУМА и една вертикална магистрала Русе,Гърция!!!Егати и чудото!Един милиард спестили,ама магистрала Хемус не направили,защото на Пеевски дали.

 19. 19 Профил на Diego de Montemayor
  Diego de Montemayor
  Рейтинг: 8 Весело

  "По-малко бюрокрация."

  Че то кой тогава ще гласува за тях.С тунела обаче ме грабнА, досега никой не беше обещавал тунел.

 20. 20 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1053 Неутрално

  Тия не падаха ли от власт два пъти?

 21. 21 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Как да вярвам на партии които 27 години управляват нищо не вършат но преди избори обещават невероятни неща .
  Отделно от това окончателно ме загубиха с" атомната бомба" , не ме интересува дали ще е с частни или държавни пари не искам бомба в къщи .

 22. 22 Профил на Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Рейтинг: 813 Неутрално

  Най-добрата програма.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 23. 23 Профил на Diego de Montemayor
  Diego de Montemayor
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#22] от "Wornoxmaniak 🙄": Е, ако беше обещал 1 5000 евро средна заплата, щеше да е още по-добра.По-гнусен популизъм засега не виждам.Явно ГЕРБ пак са се прицелили в безмозъчните.

 24. 24 Профил на Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Рейтинг: 813 Неутрално

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Морзилка, видя ли новия министър на здравеопазването?

  Какъв лъжец. Какъв крадец.

  Жалка история сте.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 25. 25 Профил на Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Рейтинг: 813 Неутрално

  До коментар [#23] от "Diego de Montemayor":

  Кога се регистрира, кога започна да имаш и мнение?

  Жалка история.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 26. 26 Профил на Diego de Montemayor
  Diego de Montemayor
  Рейтинг: 8 Любопитно

  До коментар [#24] от "Wornoxmaniak 🙄": Я ми обясни как така ще скочи средната на 1500, като същият този Горанов преди 2-3 месеца не даваше и 20 лева отгоре!?

  Парадокс некъв.

 27. 27 Профил на eqy50503529
  eqy50503529
  Рейтинг: 229 Неутрално

  в тази си част програма на дясна партия.Подкрепям.

 28. 28 Профил на Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Рейтинг: 813 Весело

  До коментар [#13] от "Hawaii":


  [quote#13:"Hawaii"]Програмата на ГЕРБ
  може да се състои и от 1 изречение

  "ДОСЕГА ВИ УПРАВЛЯВАХМЕ НИЕ

  ХАРЕСА ЛИ ВИ ?!?!?!"[/quote]


  После идиоти с такова мнение ходят по площадите и протестират като в Румъния.

  Орешарски, ти ли си?

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 29. 29 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 931 Весело

  До коментар [#9] от "cinik":

  Аре... сега и ти при тях е така...моабет да става,да блеят овцете и лизачите.

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 30. 30 Профил на Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Рейтинг: 813 Неутрално

  До коментар [#26] от "Diego de Montemayor":

  Много е хубаво да регистрират хора като теб, с такова мислене, с такъв мироглед дето си мислят, че министърът на финансите раздава заплатите в тази страна. Досега на помощи явно само си бил.

  Кмета в сянка си го пазя като писано яайце.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 31. 31 Профил на Diego de Montemayor
  Diego de Montemayor
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#30] от "Wornoxmaniak 🙄" Ми като не зависи от него, тогава що лъже!?

  Аз може и да съм се регистрирал днес, но не вися постоянно под статии за ГЕРБ да обяснявам колко било хубаво управлението...Ти други постове немаш.

 32. 32 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 787 Неутрално

  [quote#15:"Един препатил"] Изводът е, че трябва да постоят малко в опозиция, та съвсем да им дойде акълът. [/quote]
  Така е,но на тяхно място кой?БСП,Патриоти,Марешки,Първанов и така нататък.И пак от начало!Докога?Времето не спира,ние само се лутаме и винаги ближем рани.Както един мой познат ,на следващия ден след изборите 2001год каза-"Гласувах за царя,ама май сбърках".

 33. 33 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1444 Любопитно

  'аааахти чиновника... 7 дни щял да ми събира по електронен път хахаха, с торбата, по е-път, 7 дни да събира хахаха, после още 7 дни щял да информира, после 7 дни корекции и накрая - хаааа - ми то дошло време за заплатката бе хахаха... казвам ви, тея са НЕ-ПО-ПРА-ВИ-МИ... и това след седем години "управление", СЕ-ДЕМ, седем, разбирате ли... към днешна дата само обясненията на Клета Караянчева за силата на седмицата липсват в цялата случка

  да не говорим, че и досега нямаха право да изискват документи, които могат сами да си набавят... налагало ми се е адвокат да им водя, за да ги накарам да приемат формуляр за едно елементарно удостоверение, нещастници... а след това и към 200-ина километра навъртях понеже нямали техн. възможност да спазват закона, отне ми два месеца и накрая се наложи да се инсталирам пред вратата на техн. им отдел и да обявя, че няма да мръдна от там докато не ми го издадат... след два месеца разправии, сума ти пари и нерви на вятъра и един ден преди да си тръгна се сдобих с удостоверение, което вече просто не ми трябваше... ей това са ГЕРБ

  а сега предлагат да намалят двата месеца на 21 дни, работни хахахахаха... а и е твърде вероятно да си мислят че офертата е добра

 34. 34 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5118 Весело

  Бойко мед и масло обещава
  Мечтае пак да управлява !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 35. 35 Профил на Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Рейтинг: 813 Неутрално

  До коментар [#31] от "Diego de Montemayor":

  Ти с мен не се занимавай. Аз пиша от 10 години в Капитал, даже още нямаше Дневник тогава. Имаш честта да се запознаеш с най-старото куче, така да се каже.

  А сега ще пишеш тук за да видят коментаторите нивото на алтернативата. Разбра ли?

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 36. 36 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Образованието и възпитанието са основния и главния стимул във всяка държава и общество ! Всичко останало е следствие..

 37. 37 Профил на Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Рейтинг: 813 Неутрално

  До коментар [#33] от "extraCACA":

  Това трябваше да го напишеш още преди 7 години да научат хората защо плюваш по ГЕРБ.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 38. 38 Профил на Diego de Montemayor
  Diego de Montemayor
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#35] от "Wornoxmaniak 🙄": "Аз пиша от 10 години в Капитал, даже още нямаше Дневник тогава."

  Его, пак лъжеш.Ма не спирате вие от ГЕРБ да лъжете бе.

 39. 39 Профил на Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Рейтинг: 813 Неутрално

  До коментар [#38] от "Diego de Montemayor":

  Така те харесвам сукалче, устата ти мирише още на мляко.

  Абсолютно всички ме познават тук и аз познавам всички дето си струва да им се обръща внимание. Лека нощ.

  След изборите ела и се обади да видим кой е спечелил.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 40. 40 Профил на mi6kro
  mi6kro
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Как ще ги реализират и финансират тези идейки?

  Местан да се извини за "РИТОРИЧЕСКИ" ! #236 едно-мандатни региона за страната + 4 едно-мандатни района за чужбина
 41. 41 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1121 Неутрално

  А за пеевщината да мълчим ли, г-н Борисов?

 42. 42 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4336 Неутрално

  "Според Дончев трябва и тунел под Стара планина поне на едно място."

  Поръчаните и платени на Русия ненужни атомни реактори струват колкото не един , а три тунела под Стара планина: на Шипка , проходът Троян-Кърнаре и Петрохан.

 43. 43 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7574 Неутрално

  Тези същите ли ни управляваха до преди две седмици или сега идват от Марс?

 44. 44 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#34] от "КМЕТ В СЯНКА":

  А твоите комуноиди какво обещават бе чугун?
  Да ти припомня ли?

  Да започна още от "сполуката за България" искаш?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 45. 45 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Щом отново магистралите са най-важни,би трябвало никой от северна България да не гласува за герб. Хемус си е все така до Ябланица,а от другата страна са нови около 10 км до възел Белокопитово.Толкоз! Другото е за шоплука.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 46. 46 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#43] от "Роси":

  Пусни си от нета БТВ май беше.
  ББ ясно каза защо ще обещават така .

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 47. 47 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#45] от "Майндърбайндър":

  Точно за "Хемус" обещаха да я направят, а досега за магистрали не са излъгали.
  Вероятно ще имат много гласоподаватели от Северна България.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 48. 48 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#41] от "mara71":

  Какво за пеевщината ма Маро?
  Що се правите на ударени всички червени.
  Точно Мазния е ваше дело. На ДС/дпс-оод.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 49. 49 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 787 Неутрално

  До коментар [#35] от "Wornoxmaniak 🙄":

  Извинявай,че се намесвам,но дали са много пишещите във форума,които знаят,че в началото нямаше регистрация?За тебе това не се отнася след този голям стаж.

 50. 50 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1444 Весело

  До коментар [#37] от "Wornoxmaniak 🙄":

  2012-та беше и точно там някъде им станах фен, да а през следващите години - още по-голям ... категорично мога да кажа че докъм 2006-та такива идиотизми нямаше... максимум някое обявление да не пускаха навреме... след това не знам какво е ставало, но знам, че някои гниди по администрацията успяха да се пенсионират с едни и същи забатачени въпроси... 27 години, броя им ги

  що се отнася до гробарите - последно това лято една чукундурка ме убеждаваше че не знаела какво е написано в техн. задание, подписано от самата нея отне и доста повече време, отколкото би и отнело отварянето на сайта на общината, където беше публикувано

 51. 51 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5118 Разстроено

  има една теория и закон на един умен човек за нивото на НЕкомпетентност - Боце е абсолютен манекен и емпирично доказателство.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 52. 52 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 787 Неутрално  Той ще се хвали утре след конгреса.
  [quote#44:"Росен (Путлер капут)"]А твоите комуноиди какво обещават бе чугун?
  Да ти припомня ли? [/quote]

 53. 53 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#51] от "КМЕТ В СЯНКА":


  [quote#51:"КМЕТ В СЯНКА"]НЕкомпетентност[/quote]
  А вие червените щото сте много компетентни затова ли власт не виждате вече 9 години?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 54. 54 Профил на Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Рейтинг: 813 Весело

  До коментар [#49] от "gobay":

  Ето Росен е свидетел и знае всичките тези неща. Старо куче е той, медалист.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 55. 55 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#52] от "gobay":

  Пак ли имат конгрес червените троглодити?
  Баси, тия за нищо ги нямат конгресите.
  Случват им се по-често, отколкото къпането май.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 56. 56 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 787 Весело

  До коментар [#54] от "Wornoxmaniak 🙄":

  Абе и Тончо е старо куче.

 57. 57 Профил на Diego de Montemayor
  Diego de Montemayor
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#47] от "Росен (Путлер капут)": Ти преди малко пишеше похвални слова под "Нова република", сега си седнал за защитаваш ГЕРБ...Пън, недооформен.

 58. 58 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#49] от "gobay":

  Да, знаем.
  Аз пиша тук от 2008-ма година. Регистрирах се през януари 2009-та.

  Стана задължително, ако правилно помня в началото на м. май 2010-та година.

  Наложи се, защото един и същ комуноид пишеше всеки коментар с различен ник. От тогава живота на троловете стана труден.

  На всички пък стана труден живота форумен като приеха сегашните правила май беше през 2011-та някъде.

  И с жена ми се запознахме от този форум точно.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 59. 59 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 368 Неутрално

  До коментар [#12] от "fallada":

  Подготвят внимателно електората. Важното е да се говори, че парите сега ще ги даде някой друг. Пък после 100 години ние ще му плащаме на него скъп ток. Явно са се разбрали вече герберастията и комунистите.

 60. 60 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 787 Неутрално

  До коментар [#55] от "Росен (Путлер капут)":

  Е по една телевизия непрекъснато му правят реклама и обещават да го предават на живо.Сакън някой да не изтърве някоя лакардия на г-жа Лъжа.

 61. 61 Профил на Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Рейтинг: 813 Неутрално

  До коментар [#56] от "gobay":

  Сега ще ти кажа... мисля че прописа кога в Лидъл-а са сбиха за едни банани на отриването. Отначало беше Тони ама един си направи ник със същото име и започна да го имитира (И досега незнам как оня другия успя с този номер) и Тони се ядоса и после си го смени. Аз го харесвам заради твърдата позиция към господин Иван Костов.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 62. 62 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#57] от "Diego de Montemayor":

  Аз ЩЕ гласувам за ДСБ, ако ще да се казва и "Народна Република България".

  Защитавам истината, затова не можеш да ме разбереш.
  За много от вас това е имагинерно понятие, но за мен не е.

  Истината е, че ГЕРБ обещаха през 2009-та да построят магистралите.
  Писах ТУК тогава, че само това да направят е предостатъчно.
  Направиха ги.
  Обяснявам ТАМ, че и "Хемус" обещаха да направят и аз им вярвам, а "Хемус" ми трябва. Сега от Шумен за София минавам ришкият проход, петолъчката и чак тогава на "Тракия".

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 63. 63 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#60] от "gobay":

  Боже.
  Тия докато измрат ще правят конгреси.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 64. 64 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#61] от "Wornoxmaniak 🙄":


  [quote#61:"Wornoxmaniak 🙄"]Аз го харесвам заради твърдата позиция към господин Иван Костов. [/quote]
  Твърда в какъв смисъл Уорни?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 65. 65 Профил на Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Рейтинг: 813 Неутрално

  До коментар [#57] от "Diego de Montemayor":

  Това го прави още преди да имаше и ГЕРБ и ДСБ бе простак. Как си позволяваш да обиждаш хората, бе смотаняк. Сега ще те докладвам на модераторите да те изрият утре завинаги, въпреки че го мразя.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Рейтинг: 813 Неутрално

  До коментар [#64] от "Росен (Путлер капут)":

  Че я отстоява достойно и аргументирано.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 68. 68 Профил на Diego de Montemayor
  Diego de Montemayor
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#65] от "Wornoxmaniak 🙄": Ти нали отиваше да спиш.Кво се буташ между шамарите!?

 69. 69 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 368 Неутрално

  До коментар [#36] от "ОГРАДА с Турция - ВЕДНАГА!":

  Аз лично се съмнявам образованието някога да стане приоритет у нас. Поне няма да е скоро. Няма как образован човек да гласува за комунисти или хора прочели само една книга в живота си. Електоратът трябва да е прост за да кълве на телевизионни лозунги и махленски лафове.

 70. 70 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Споко, Булката Беглец пак ще избяга по някое време и ще обвини международното положение за неизпълнението на поредните обещания.

 71. 71 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#66] от "Diego de Montemayor":


  [quote#66:"Diego de Montemayor"]тези магистрали не ги построи ГЕРБ, а ЕС... който и да беше на тяхно място, щеше да ги построи[/quote]
  Вашият сергеЙ беше на тяхно място, но не ги построи. Не ги и почна даже. Краде пари. Затова го изгонихме от властта и сложихме правилните магистраладжии и те ми построиха магистралите. Постоянно съм по пътищата и знам.
  Пробвай да лъжеш някое дете.

  Ма ти си плюй. Все пак позитано трябва да има поне 20 депутати...най-много.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 72. 72 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#70] от "Virgin":

  Викаш пак ще ви дере на изборите
  То вас всеки ви дере на избори.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 73. 73 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#69] от "truly":

  По принцип си прав, но откъде знаеш кой колко книги е прочел?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 74. 74 Профил на Diego de Montemayor
  Diego de Montemayor
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#71] от "Росен (Путлер капут)": "Затова го изгонихме от властта и сложихме правилните магистраладжии..."

  Избрахте си ги един път.Наиш ли колко ме интересува мене, че Горанов ще се върне да ти го ... юнашки.Ти просто отказваш да мислиш.

 75. 75 Профил на Chi Cho
  Chi Cho
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Програмата е добра, дано да се осъществи обаче.

  Мразя да мразя!
 76. 76 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1725 Неутрално

  Обещават ни тунел. А ще има ли светлина в тунела?

 77. 77 Профил на zbs44514268
  zbs44514268
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Всичко това щяло да се случи към края на евентуалния мандат на ГЕРБ. Да не забравяме че Боко не изкарва цял мандат. Страх го е да носи отговорност.Ако направят кабинет той ще приключи след 2-2,5 години.И обещанията няма да се осъществят.

 78. 78 Профил на Diego de Montemayor
  Diego de Montemayor
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#76] от "Fiji": Ако не забравят да сложат...

 79. 79 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 787 Неутрално

  До коментар [#61] от "Wornoxmaniak 🙄":

  Както се казва свят като цвят.Аз по времето на Т.Живков не съм висял за банани,та сега ли.С какъв акъл да тръгна да се бия сега,когато ги има навсякъде.Иначе си прав за твърдостта на Тони,но сякаш малко прекалява т.е.отива към фанатизъм.Негова си работа.Живи и здрави!

 80. 80 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1231 Неутрално

  Според Дончев трябва и тунел под Стара планина поне на едно място.
  ---
  Чакй бе Дончев, защо се прави околовръстното на Габрово до нивото на бъдещия тунел Шипка, като не се знае къде ще е пробива под Стара планина??? Големи сте в обещанията...

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 81. 81 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 787 Весело

  [quote#63:"Росен (Путлер капут)"]Тия докато измрат ще правят конгреси. [/quote]
  Ми като не могат друго?Поне конгреси да си правят и да се надъхват.Като някаква секта.Дали изпадат в транс?

 82. 82 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 787 Неутрално

  До коментар [#61] от "Wornoxmaniak 🙄":

  Преди време бях baygo, ама се ядосах един ден и реших да си закрия профила.Е,след време сърце не изтрая и след като реших пак да вляза пак във форума не можех да се регистрирам като baygo ,и се преименувах gobay.

 83. 83 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 368 Неутрално

  До коментар [#73] от "Росен (Путлер капут)":

  Някои си признават сами, на други им личи. Нивото на последния парламент беше потресаващо. А тези хора трябва да са законотворци.

 84. 84 Профил на Юмрукчал
  Юмрукчал
  Рейтинг: 229 Неутрално

  'Ба ГЕРБаджиите са се уплашили супер много, за да сипят и сипят празни обещания. кУрнелия само печели от глупостите на Тиквата. Съжаление изпитвам към такъв кадърен човек като Дончев, когато го виждам да говори глупостите на Тиквони, принуден.

 85. 85 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  Магистрали и тунели, Белене и сваляне на санкциите срещу Русия, нищо изненадващо от двата клона на БКП, смешното е единствено че нищо от това няма да изпълнят, дори да искаха

  Обичам да грухтя и плюскам.
 86. 86 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2114 Весело

  "Минималната работна заплата може да достигне 650 лв. в края на мандата"

  Може да достигне. А може и да не достигне Какъв е смисълът на горното твърдение на г-н Горанов? А-а, може вестниците да пропуснат "може" в заглавията, и вместо това да пишат "Програмата на ГЕРБ: Образование, антикорупция, минимална заплата от 650 лв."

 87. 87 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 828 Неутрално

  До коментар [#12] от "fallada":

  който и да е, децата му няма да са тук, ако централата гръмне. не на БеляНе!

 88. 88 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#76] от "Fiji":


  [quote#76:"Fiji"]Обещават ни тунел. А ще има ли светлина в тунела? [/quote]
  Ако пуснат влака насреща не може да не светне...за кратко.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 89. 89 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#83] от "truly":

  Е да.
  Взех да гледам "Столичани в повече". Мислех, че е тъп сериал и не бях гледал много.
  Хванах частта за парламента и служебният премиер.
  То гротеска, ама като знам, че цяла България е една гротеска не ми се струва невъзможно какви тъпаци стават...ГОЛЕМИ.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 90. 90 Профил на ytrewq
  ytrewq
  Рейтинг: 624 Любопитно

  ''Минимална заплата 650 лв., средна 1500, влизане в чакалнята на еврозоната''

  Какво му попречИ на Боко...през този си мандат да реализира това увеличение? Нали Обвиниха АТАКА и Сидеров в глупав популизъм когато в програмата им бяха фиксирали мин.РЗ 1000 лв и мин.пенсия 500лв.,с точни разчети как и от къде ще се акомулират необходимите средства! ГЕРБ предлагаше ръст на заплатите с 5-6 хил., за да ги замрази за период от 8 години,обясняваше, че ще реализира енергийните проекти, за да ги спре, да плащаме скъп ток, да реализираме загуби и неустойки за милиарди ,обещаваше финансова стабилност, но вместо това ни натовари с около 36 млрд. кинта нови дългове , че ще се справи с организираната престъпност и корупцията, след което ни смъкна с няколко десетки места надолу във всички класации по отношение на престъпността и корупцията.ГЕРБ обещаваше, че за няколко години ще стигнем средно-европейските стандарти, а днес вече изоставаме дори от Румъния - къде ,къде е по-напред от нас,обещаваше ръст на пенсиите, но вместо това ги замрази за 8 години, за да могат днес нашите бащи и майки да измират от глад, болести и студ... обясняваше как щял да възстанови демокрацията.....обещаваше реформи в държавата, които влошиха обаче до неузнаваемост положението във всеки един сектор без нито едно изключение.....!!!!!!! Предизборни бабини деветини !!!!

 91. 91 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 498 Неутрално

  На 26 март вечерта Корнелия ще подаде оставка, защото ще загуби изборите..... Бсп няма с кого да управлява. Дпс явно го убиват по инструкции от Анкара. Дост и Касим Дал правят обединение...Сал Каракачанов не стига....Валери Симеонов е против БСП...Марешки е с ГЕрб. РБ също. Другите дребосъци не са важни.....

 92. 92 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Едно време майка ми е учила да не вярвам на всеки, който ме излъжи дори и един път.
  Как има още някой да вярва на тия "политици", чиято основна задача е да ни баламосват и лъжат, докато разбойническата им банда краде ли краде?

 93. 93 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2350 Весело

  "Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш!"
  Явно, излъганите камилчета тичат при всяко забелязано, "люлеещо се нещо"!
  К'во да ги пра'иш, камилчета!

 94. 94 Профил на mitakk
  mitakk
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Всичко, което прочетох звучи логично и със сигурност е в пъти по-добре от на другарите глупостите. Притеснява ме само едно - защо след толкова години на власт се сещат за тия неща? Не трябваше ли да се случат още по време на първия им мандат?

 95. 95 Профил на Петър Петров
  Петър Петров
  Рейтинг: 284 Гневно

  И луната да ни обещаете, няма да го изпълните, защото по навик се изсулвате преждевременно осрани и презряни.

 96. 96 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#47] от "Росен (Путлер капут)":

  От 1974 до днес са построени 161 км,от които 16,5 по времето на герб.Има търгове за 59 км,а други 193 са просто планирани,без осигурени пари.Дано си жив и здрав да стигнеш по магистрала от Шумен до София,но хората не живеят толкова дълго.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 97. 97 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 756 Неутрално

  [quote#91:"1_bulgarin"]Другите дребосъци не са важни..... [/quote]
  а точно те биха дали тласък на държавата. Т. нар. дребосъци. от останалите може да се очаква ремонт на ремонтите, нови енергийни престъпления за милиарди, и 100% обсебване на икономиката ни от руските капитали.

 98. 98 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 2167 Разстроено

  Турлю гювеч, скалъпен набързо според това какво се пише из вестниците. ма те толкова си могат. Дано поне спре манипулацията на изборите, че иначе излиза че сме толкова тъпи да избираме един и същи идиот три пъти.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 99. 99 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 756 Неутрално

  [quote#26:"Diego de Montemayor"]като същият този Горанов преди 2-3 месеца не даваше и 20 лева отгоре!? [/quote]
  Само в България все още се чака някой да даде.
  Дава се само на партийните фирми, а и ако някой все още не го вденал, толкова по-лошо за него.

 100. 100 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 756 Неутрално

  [quote#1:"neut"]Приоритет на образованието - добра новина [/quote]
  новина за наивници.
  Между другото някой би ли ми казал кой мандат БайХ е завършил? Големия мъжага, като види дебелия, веднага се изсулва, като пръдня в гащи.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK