Христо Иванов: Жалбите в съда са провокация на мафията, която няма да ни спре от изборите

Христо Иванов: Жалбите в съда са провокация на мафията, която няма да ни спре от изборите

© Юлия ЛазароваТова е провокация на мафията, очевидно насочена срещу нашето явяване на изборите. Няма да се получи. Ние се връщаме в София и довечера ще проведем Национален съвет, на който да обсъдим какво решение ще вземем".


Това се разбра от думите на председателя на "Да, България" Христо Иванов, който направи извънредно изявление малко след като стана известно, че в последния възможен ден в съда са постъпили три жалби срещу регистрацията на партията.От "Да, България" призовават поддръжниците си да следят какво решение ще бъде взето в следващите часове. Оттам уточниха, че предвиждат действия, които да гарантират явяването им на изборите. Шансът новата партия да участва на предсрочния парламентарен вот на 26- ти март е да стане част от коалиция. Срокът за регистрация в ЦИК е 8 февруари.
Иванов обясни, че две от жалбите са фиктивни - те са подадени от имената на членове на движението, но липсват елементи за тяхната идентификация - единен граждански номер или обратен адрес. Третата жалба е от човек, който още на Учредителното събрание се е опитал да провокира хаос и го е напуснал, без да стане учредител. "Имаме всички основания да считаме и него за волно или неволно съучастник в този сценарий за провокация с срещу "Да, България", заяви още Иванов.


Eто още какво заяви лидерът на "Да, България":


За нас на този етап няма никакво съмнение, че тези жалби са провокация, подадени в последния ден – а днес е последният ден от 7-дневния срок за обжалване на регистрацията... А това обжалване може да става само от прокуратурата.
Подадени 48 часа преди изтичане на срока за регистриране за изборите, те са изчислени така, че да предотвратят възможност "Да, България" да се яви със самостоятелна регистрация на предсрочните парламентарни избори.


Нормалното развитие оттук нататък е ВКС да ги разгледа. И да ги отхвърли поради недопустимост, но това технологично ще се случи след срока за регистриране в ЦИК.


Тоест всичко това е организирано като провокация срещу нашето явяване на предстоящите избори.
Мога да кажа само, че няма да се получи.


Утре вероятно ще ни се наложи в ударни срокове – ще кажем допълнително как и къде , защото ние вече събрахме над 5000 подписа за самостоятелно явяване...Ще опитаме утре да преодолеем тази спънка, която мафията опита да ни създаде, и въпреки всичко ще успеем да се явим на избори", заяви още Иванов.


Той и други членове на партията пътуваха към Габрово за среща със симпатизанти, но част от групата се връща в София, за да проведе Национален съвет.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK