Трима нови членове влизат в управата на НОИ

Трима нови членове влизат в управата на НОИ

© Анелия НиколоваПравителството определи трима нови членове на надзорния съвет на Националния осигурителен институт (НОИ). Промяната се налага след встъпването в длъжност на служебния кабинет, съобщиха от правителствената пресслужба.


От надзорния съвет са освободени Зорница Русинова, Адам Персенски и Филип Кирев. На тяхно място идват министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев, зам.-министърът на здравеопазването Галин Каменов и главният секретар на Министерството на икономиката Владимир Туджаров.


По закон в надзорния съвет на НОИ влиза по един представител на всяка от национално представителните организации на работодателите и синдикатите, както и равен на тях брой членове, определени от правителството. Един от тях задължително е зам. изпълнителен директор на Националната агенция за приходите.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK