За ден БСП откри, че й трябват още 300 млн. лв. за изпълнение на предизборната платформа

За ден БСП откри, че й трябват още 300 млн. лв. за изпълнение на предизборната платформа

© Надежда Чипева, КапиталЗа това, което предвиждаме в нашата програма, няма да бъдат нужни повече от 2.2 млрд. лв. на година. Това обяви социалистът и бивш икономически министър Драгомир Стойнев днес в отговор на изчисления на ГЕРБ, че изпълнението на обещанията на левицата ще струва 4.2 млрд. лв. на година и то без да се броят енергийните проекти.


Във вторник лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че разчетите на "Позитано" 20 сочат, че реализирането на предизборната платформа ще струва 1.9 млрд. лв. на година. Разликата между двете посочени суми е 300 млн. лв.


В същото време в интервю за БТА служеният социален министър Гълъб Донев обяви, че само за преизчисляването на пенсиите, каквото обещание дава БСП, ако се ползва осигурителния доход за м.г. - 768 лв., ще бъдат необходими 1.951 млрд. лв. за 2017 г.
По-късно във вторник БСП разпространи информация, че допуска, че при изчисленията на Министерството на финансите и на Националния статистически институт (НСИ) брутният вътрешен продукт (БВП) умишлено е занижен с цел по-малки разходи и постигане на излишък. Според "Позитано" 20 занижението е с приблизително 2 млрд. лв. на година. От съобщението на левицата се разбра, че предизборната платформа ще се финансира с растеж на номиналния БВП, който щял да бъде 4.5%, а не - 4.37%. В числа - 97.643 млрд. лв. през 2018 г., а не 96.338 млрд. лв.


Прогнозата на Министерството на финансите е за далеч по-скромен растеж на икономиката в периода 2018-2019 г. от около 2.5-2.7%.


"Този икономически растеж, който е постигнат в момента, значително може да бъде увеличен. Ние по никакъв начин няма да нарушим Законът за публичните финанси, няма да нарушим и Маастрихските критерии, които предвиждат до 3% дефицит, но считаме, че е дошло времето държавата да бъде в помощ на родната си икономика", обясни Стойнев днес.


ГЕРБ задържалa БВП, за да има излишък, твърди БСП


На въпрос на "Дневник" на база на какво се правят допускания за растеж на номиналния БВП от 4.5% при положение, че Министерството на финансите има по-скромни прогнози за ръст на икономиката, Стойнев обясни: "За по-високия БВП сме взели официалните данни на НСИ. Преди няколко месеца Владислав Горанов бе хванат на тясно, че този БВП е по-висок с 2 млрд. лв. За да покажат излишък и добро изпълнение, те не взеха официалните данни от националната статистика. Защото този излишък, който те уж имат, не се дължи на голямата събираемост, а - на неизразходвани капиталови средства. Тези средства, които са в икономиката, имат възвращаемост и ефект. Само че за ГЕРБ е по-важен статистическият резултат, отколкото благоденствието на българските граждани. Инвестирайки в икономиката, подпомагайки хората, ефектът, който ние ще възпроизведем, е по-висок номинален растеж на БВП. Защото тези средства носят и печалба, и по-висока добавена стойност".


Попитан от "Дневник" дали 2 млрд. лв. за изпълнение на предизборната платформа на БСП ще дойдат от парите, които досега ГЕРБ е държала в излишък, Стойнев обясни: "Много по-сложно изчисление е. Ние залагаме много по-голямо преразпределение, което ще допринесе до икономическия растеж".


Според социалистите от ГЕРБ хвърляли прах в очите на хората с обещанията за 650 лв. минимална работна заплата, тъй като в бюджетната прогноза за следващите три години предвиждали замразяването й до 460 лв.


Парите за платформата на социалистите - не от по-високи данъци, а от икономически растеж


Бившият икономически министър отново обясни, че БСП няма да увеличава данъците. Двете данъчни реформи на социалистите са - първите стъпки за въвеждането на семейно подоходно облагане и 20% ставка за доходи над 10 хил. лева на месец. "На практика въвеждаме 500 лв. необлагаем минимум за едно дете и 1000 лв. - за две деца при семейства с работещи родители. За нас е важно да се създадат стимулите, подпомагайки производството, добавената стойност да води до по-голям растеж. Нашите разчети показват, че това е изпълнимо", каза Стойнев.


БСП предлага нов модел на финансиране на българските предприятия чрез създаване на фонд "Индустрия" и фонд "Иновации". Първият се обещава да бъде с начален капитал от 500 млн. лв. и да финансира предприятия, които имат десетгодишна стратегия за създаване и развитие на индустриални мощности на пазарен и регионален принцип; създават определен брой работни места и наемат млади специалисти. Вторият - да има начален капитал от 150 млн. лв. и да подкрепя млади български инженери и специалисти, които да основават свои фирми и да развиват свои марки.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (157)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на stef
  stef
  Рейтинг: 515 Любопитно

  Да си събират обратно червените куфарчета - ще имат за още доста обещания пара...

  Stef
 2. 2 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3232 Весело
 3. 3 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Решетниците са се проверили че трябва да гепят повече да има за джобпарасъ

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 4. 4 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2045 Любопитно

  на червени кхмери им трябват ПАРИ!!!Милите са толкова гладни вече,че даже не знаят КОЛКО!!!Могат да погълнат....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 5. 5 Профил на today
  today
  Рейтинг: 846 Неутрално

  Тоя е толкова зле, съсипа веднъж енергетиката с комсомолските си дивотии, сега напъват да съсипят от раз всички сектори!

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 6. 6 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1519 Неутрално

  Ще строят нови предприятия???? Без осигурен пазар? После се чудят защо се продават за по 1$.
  Малоумна социалистическа икономика

 7. 7 Профил на marks_nazi
  marks_nazi
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Голем член!пардон Шлем трябва.той Гоце знае

  Долу рушистите и фашистите
 8. 8 Профил на Приказки под шипковия храст
  Приказки под шипковия храст
  Рейтинг: 294 Весело

  За ден? Въй! До изборите има още три месеца!

 9. 9 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 1157 Разстроено

  Предизборната програма на БСП е добре подготвен и задействан план за огромна кражба,сравнена с която кражбата КТБ ще е нещо като загрявка.

 10. 10 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4428 Весело

  Това е само Стойнев, да почакаме Гечев и Овчаров да излязат с "актуализирани данни"!?

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 11. 11 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 618 Неутрално

  Ние залагаме много по-голямо преразпределение,

  Социалиста най-обича да преразпределя чужди пари. Този не прави изключение.

 12. 12 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Само като му видя физиономията на този Стойнев и ми става лошо.
  А...като ми и заговори и му чуя изказа...направо...нямам думи.

 13. 13 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 583 Неутрално

  мдаа а след изборите ще е с милиард на месец.......

  Моралът не е порок!
 14. 14 Профил на today
  today
  Рейтинг: 846 Гневно

  [quote#11:"foxa5"]Ние залагаме много по-голямо преразпределение,

  Социалиста най-обича да преразпределя чужди пари. Този не прави изключение.[/quote]
  Именно, те не могат нищо да създадат, могат само да грабят и да преразпределят, народа ще работи, тия ще преразпределят към партийните другари.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 15. 15 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 618 Неутрално

  Разликата между двете посочени суми е 300 млн. лв.

  Е и. Кво му плащаш, все пак нашите пари, не техните.

 16. 16 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Попитан от "Дневник" дали 2 млрд. лв. за изпълнение на предизборната платформа на БСП ще дойдат от парите, които досега ГЕРБ е държала в излишък, Стойнев обясни: "Много по-сложно изчисление е. Ние залагаме много по-голямо преразпределение, което ще допринесе до икономическия растеж".

  Последното изречение обяснява всичко. Голямо крадене, пардон преразпределение ще падне. Дори не се и крият сега когато още не са спечелили изборите. Ако ги спечелят - дупе да ни е яко.

 17. 17 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1602 Неутрално

  Копирам си поста и под тая статия, ама той си е баш за нея.

  БСП на едни избори работят с компромати а на други вадят от гардероба "Сполуката".

  Днес излезе графиката с ръста на производството през годините. Най-големите спадове са през управленията на Станишев и Орешарски. Няма как да е било случайност.

  През последните две години на Станишев производството бележи 26% спад. 26%!!!!! А се хвалеха за успехите на тройната коалиция. Лъжци безподобни!

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 18. 18 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2014 Разстроено

  Трябва да има и директна газова връзка с Россия. Дали ще е подземна, дали въздушна или космическа, ще трьбват още 10 млрд. годишно.

 19. 19 Профил на eqy50503529
  eqy50503529
  Рейтинг: 237 Неутрално

  За един ден 300 млн.До изборите 60 пъти по 300 повече. Ами ,ако не дай Боже,вземат властта колко пъти по триста ше се трупнат отгоре?Да ги смята Гечев, той е баш майсторут по икономика!

 20. 20 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Като им трябват пари, да хващат мотиките и на полето... А, не като този олигофрен на снимката, цял ден да пелтечи глупости по телевизиите...

 21. 21 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3530 Неутрално

  И едните и другите дрънкат глупости. Трябват поне 5 млд само за рехабилитация на ВК-системите, за да имат хората вода, за тока не знам колко трябват. Политическият пазар работи съвсем на дребно. За да има минимален прогрес БВП трябва да се увеличи поне двойно. Това означава инвестиции, проекти, строежи и технологии. И много работа.

 22. 22 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Доста голяма разлика в цифрите(прогнозта на ГЕРБ и на БСПто) Дано накрая разликата не се покрие от
  данъците на гражданите

 23. 23 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Статията е некадърно написана,от коментарите виждам,че форумци са объркани и коментират без конкретика/цифри...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 24. 24 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2780 Весело

  Разговор между новите управляващи:
  - Колко бюджет заварихме?
  - 8 милиарда.
  - 5 милиарда ли каза?
  - Да, 2 милиарда казах.
  - А да теглим един заем от 5 милиарда?
  - 10 милиарда ли каза?
  - Да, 16.5 милиарда казах.

 25. 25 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1289 Неутрално

  "Ние залагаме много по-голямо преразпределение..."

  т.е., да вземат от работещите и да дадат на тези, които чакат някой да им даде.

  "нов модел на финансиране на българските предприятия чрез създаване на фонд "Индустрия" и фонд "Иновации"."

  Фондове, които да окрадат или да източат чрез приятелски фирми.
  Въобще не вярвам на БСП, каквото и да кажат!!!

 26. 26 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1602 Неутрално

  Като играем футбол на малки вратички често има правило при три корнера - дузпа.

  Трябва някак си и в политиката да се създаде закон - една партия като излъже 3 пъти и й се бие дузпата. БСП от 70 години лъжат хората. Трябваше досега да сме ги закрили.

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 27. 27 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 3216 Неутрално

  Щом Р. Гечев и Драго Стойнев правят сметките, значи кръчмарят изобщо го няма!
  До коментар [#23] от "Tod":
  Статията много ясно е написана. Само че Стойнев хикога не е говорил и смятал ясно...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 28. 28 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2780 Неутрално

  До коментар [#25] от "daam":

  Липсват им на другарите директорските постове и директорските заплати от една страна и от друга - директорите справят се, не се справят - масрафа да го поемат работниците и народа.

  Какви заводи ще строят - нито суровини имаме за мегазаводи, нито кадри, нито пазар, нито идея за пробив на вече съществуващия пазар. Освен за туризъм, земеделие и информационни технологии - к'во вирее у нас на ниво едър бизнес - нищо.

 29. 29 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3217 Неутрално

  БСП или ГЕРБ. Ези или тура.
  Но монетата е една.
  Да не разчитаме на случайността.


 30. 30 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 841 Неутрално

  те комунетата ако можеха да смята нямаше да фалират държавата на два пъти през последните 20 - 30 години.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 31. 31 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  За ден БСП откри, че й трябват още 300 млн. лв. за изпълнение на предизборната платформа "

  Нищо пари за една държава . Достатъчно е държавата да построи собствени предприятия при изяснени производства и осигурен пазар . Просто трябва да направят това , което е било вече правено . Да отворят Конституцията и да видят че има три вида равнопоставена собственост - държавна , кооперативна и частна . И да престанат да обръщат прекалено внимание на частния бизнес за сметка на държавния . Всеки , като го заболи зъб или главата , вика и плюе - ега ти държавата , глава ме боли . Самите олигарси- бизнесмени непрекънато реват , че те са солта на земята и са зинали като прахосмукачки само да събират , без да дават . Е , не съм прав - все нещо дават . Колкото за комка , дето се вика . Та когато правят сметки партийците , да питат и кръчмарите . Без тях сметките все не излизат . Да не стане като на циганска сватба - обещава се , ама се дава не веднага . Ако се даде ...

 32. 32 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  [quote#29:"Един препатил"]БСП или ГЕРБ. Ези или тура.
  Но монетата е една.


  Дюшеш.


 33. 33 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1444 Весело

  Е, са, ако не достига некой леф - ше бастисами некоя мандра, тва-онова. Имаме си опита от партизанцкото движение

 34. 34 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  Гледах ги по Панорама . Като на атпазар - дават и наддават . Едните аргументирано , другите - както си знаят . Като Мирча Кришан за краставицата . И дежурното - А вие защо... бихте негрите ...

 35. 35 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7551 Неутрално

  Уха, за ден се сетиха за 300 милиона, ами до изборите колко още ще им потрябват и има да се сещат. Дано не спечелят никога повече.

 36. 36 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  [quote#33:"Арон"]

  Е, са, ако не достига некой леф - ше бастисами некоя мандра, тва-онова. Имаме си опита от партизанцкото движение[/quote]

  Еми така е , прав си . Я от мандрите що пара се изкара . След 89- та сметнаха - 44млрд че и отгоре държавна собственост А в следващата " държава " се оказаха от приватизацията в бюджета само четири млрд , че и по- малко . Пак от ..."горянска" намеса .

 37. 37 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 751 Неутрално

  "За ден БСП откри, че й трябват още 300 млн. лв. за изпълнение на предизборната платформа"

  Всеки ден ще е така до победата...

  No Pain No Gain
 38. 38 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1444 Весело

  триста милиона са джобни паре за мистър герги гергоф

 39. 39 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  [quote#27:"Депутат 241."] Само че Стойнев хикога не е говорил и смятал ясно...

  Но достатъчно ,разбрано .За тези , които разбират , естествено . И явно зрителите снощи в Панорама - та го разбраха , съдейки по крайния резултат .


 40. 40 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 638 Неутрално

  -Защото са социалисти, сър...

  Birds of a feather flock together.
 41. 41 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 638 Неутрално

  не се и съмнявам, че съветско-руските зомбита ще забутат България още по-дълобко в тинята на фона на възхождащата идиокрация по цял свят

  Birds of a feather flock together.
 42. 42 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  До коментар [#31] от "papyre":

  С такива идеи скоро няма да се отлепим от дъното...

 43. 43 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 6043 Неутрално

  Сметки, сметки,... - делата са важни

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 44. 44 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3692 Неутрално

  До изборите има още бая време.
  Кой знае колко ще стане предизборната платформа на БСП ако на ден покачва по 300 милиона!?
  ....А не дай си боже да спечелят изборите! Тогава ще имат сумати време да покачват по 300 млн. на ден!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 45. 45 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3692 Неутрално

  [quote#29:"Един препатил"]БСП или ГЕРБ. Ези или тура.
  Но монетата е една. [/quote]
  Тази монета е еднаква и от двете страни.
  Вече сме я пробвали!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 46. 46 Профил на шуменско пиво
  шуменско пиво
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Червените орки точат зъби и вече пресмятат как ще делят плячката.
  Хора бдете! Идат избори, а не бране на гъби!

  шуменско пиво
 47. 47 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4479 Неутрално

  Типично за комунягите ,защото те милионите за нищо ги нямат-

 48. 48 Профил на t_
  t_
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Мухахахаха, след ден ще открият за 20 - 30 - 40 милярда за Белене....
  Упс, това щяха да го открият ако спечелят изборите.
  Жална ни майка...................

 49. 49 Профил на t_
  t_
  Рейтинг: 471 Неутрално

  До коментар [#31] от "papyre":

  Мунче, спри ги тея хапчета. Тя и Корни не смее толко да бълнува. Само за едно фондче за наши хора говори там...

 50. 50 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Изчисленията на БСП считам за реалистични. Обещанията им за изпълними и благоприятни за развитието на Икономиката и Публичния Сектор. За да са и устойчиви, трябва БСП да върне благоприятния Прогресивен Данък.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 51. 51 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Борисов отново, както винаги, се явява на избори без програма, стратегия и концепция.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 52. 52 Профил на Bojidar Vasilev
  Bojidar Vasilev
  Рейтинг: 705 Неутрално

  КТБ , ако толкова са на зор Путин отдавна чака слугите гузно да молят , и обещават всичко ако може поне един мандат да са пак на власт . После ще прехвърлят отговорноста на опозицията , защото опозицията така и така нито може да ги подведе под отговорност , нито парите до върне . После опозицията уж случайно ще загуби на избори , и ще прехвърли картофа на БСП .

 53. 53 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#52] от "Bojidar Vasilev":

  Това би било вярно, ако Борисов и ГЕРБ не" управляваха" от 7 години, първите 3.5 години, от които бяха тотална Катастрофа. За компенсация само на тези 3.5 години са нужни десетилетия.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 54. 54 Профил на mandrah
  mandrah
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Нашата програма е четири - петнайсет милиарда
  ама не ни стигат 300 милки ама ша съ стегнем и шъ въ опраим и без тях.
  Стойнев не 300 милиона не ти стигат , не ти стига ум в кухата кратуна!

 55. 55 Профил на Bojidar Vasilev
  Bojidar Vasilev
  Рейтинг: 705 Неутрално

  До коментар [#53] от "socialen":

  А 45 години на столетия .

 56. 56 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#55] от "Bojidar Vasilev":

  Това беше аргумент преди 27 години.
  До 1972 година, за 27 години, БКП построи развития социализъм, изкорени бедността, неграмотността, болестите, разви здравеопазване, нацията нарастна близо 10 милиона, България стана индустриална страна с развит, модерен туризъм.

  От 1989 година досега, обратното.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 57. 57 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5969 Неутрално

  На кражбата БСП вече казвали "преразпределение"

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 58. 58 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5969 Неутрално

  Освен това било сложно
  Може би защото трябва да бъдат изпрани парите от "преразпределението"

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 59. 59 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 2004 Неутрално

  Младите социалисти могат да ги изкарат тези 300 милиона на магистралата с турските тирове. Другата част да отидат на бригада в СССР в Коми. А третата част просто да се върнат от САЩ където харчат откраднатите от бащите им пари на българските данъкоплатци.....

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 60. 60 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1444 Неутрално

  Позитано си има железен похват - у решаващи моменти умее да мобилизира вения си, винаги верен на Партията "прекариат"

 61. 61 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 1157 Весело

  [quote#56:"socialen"]От 1989 година досега, обратното. [/quote]
  БСП не е ли управлявало от 1989год?Че то милионерите масово са от БСП.Или те станаха такива от спестовност и лишения?А по лекичко,да не се сецнеш от натягане!

 62. 62 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1444 Неутрално

  [quote#60:"Арон"]вения си[/quote]
  вечния си

 63. 63 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 1157 Неутрално

  [quote#59:"Dr_Doolittle"]Младите социалисти [/quote]
  Само да попитам-социалисти и социалистки ли?

 64. 64 Профил на vista2
  vista2
  Рейтинг: 309 Неутрално

  До коментар [#30] от "ck2013":те комунетата ако можеха да смята нямаше да фалират държавата на два пъти през последните 20 - 30 години.
  Гледам Стойнев загладил косъма, коремче пуснал, Корнелийка и тя закръглена, за Гергов не говорим изобщо - значи смятат добре, но за себе си. След като не ги изметохме, сега ще ни развеселяват.

 65. 65 Профил на nsa17624486
  nsa17624486
  Рейтинг: 2384 Весело

  За ден комунарите откриха, че трябват още триста милиона от нашите пари. А за десет дни? А за сто дни?

 66. 66 Профил на Bojidar Vasilev
  Bojidar Vasilev
  Рейтинг: 705 Неутрално

  Гологлавите татуирани внуци на заслужили МВР и МО служители , епилирани прокурорски синчета , спортистчета с счупени уши . Всички тия са част от групата на преките и коствени потребители на народните пари. Както казваше ТАТО " социализма е недоносче " и сегашните му последователи трябва да се съобразяват с това

 67. 67 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1743 Неутрално

  До коментар [#56] от "socialen":

  Другарю Социален, пропуснал си да смениш настроението на коментара си от "Неутрално" на "Весело", защото твоят коментар очевидно е хумористичен и много се смях.
  Значи, казваш, построили сме развития социализъм до 1972 г. А от 1972 до 1989 г. какво правихме? Защо БКП фалира държавата няколко пъти по времето на твоя развит социализъм? И за да е още по весело, разтълкувай ми цитата на твоя обичан правешки вожд от речта му на пленума през 1989 г., а именно: "Социализмът е едно недоносче". Обясни ми значението на този цитат, какво е имал предвид Първия?
  Друг факт. До края на управлението на другаря с памперсите Леонид Брежнев България получаваше огромни количества петрол и ценни изкопаеми на ниски цени. След идването на другаря Горбачов тези доставки секнаха. И изведнъж всички "развити социалистическо-индустриални заводи" излязоха на червено. Защо? Нали уж бяхме "развит" социализъм? Или ще се окаже, че всичките тези развити предсприятия всъщност работеха само и единствено с евтините суровини от СССР, а после се наложи да дават луди пари, за да ги купуват, и фалираха. Кой е луд да строи огромен завод като "Кремиковци" в регион, където няма необходимите суровини? Какво му е развитото на тази абсурдна инвестиция?

  "Виж, приятелю, на този свят има два типа хора - тези със заредените пистолети и тези, които копаят. Ти копаеш!"
 68. 68 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  До коментар [#56] от "socialen":

  Моля ти се, спри се, че ме заболя корема от смях... Отдавна не бях чувал толкова смешен виц...

 69. 69 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3692 Неутрално

  [quote#63:"gobay"]Само да попитам-социалисти и социалистки ли?[/quote]
  Социалистките не ги брой.
  Те са на магистралата!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 70. 70 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  [quote#64:"vista2"]Корнелийка и тя закръглена,[/quote]
  Корнелия е отпрала такъв задник, че ако го плеснеш сутринта, вечерта още ще се клати...

 71. 71 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#67] от "Lou":

  Не си прав. Фалити нямаше. Трябва да се чуе и вникне в смисъла на цялата реч на Живков, а не да се разглежда едно откъснато от контекста изречение. Постигнатото и построеното беше толкова мащабно и огромно, че и до ден днешен не може да се разпредели, избиват се масово за него и гръбнакът на мизерната ни днешна кризисна икономика барабар с енергетиката ни.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 72. 72 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#68] от "bez_ime2":

  Нямал си шанс да се родиш по това време. Младите познавате днес само Бедност, Безработица, Борба за Оцеляване. Демек, Капитализъм, в една от най-лошите му форми, практикувана у нас.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 73. 73 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#25:"daam"]Въобще не вярвам на БСП, каквото и да кажат!!! [/quote]
  А аз им вярвам на 50% - за това, което казват, че ще вземат ще го изпълнят, а това което казват, че ще дадат няма да го изпълнят!

 74. 74 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1743 Неутрално

  До коментар [#71] от "socialen":

  Явно за различни Българии говорим. Не знам къде беше тая развита твоя България в периода 1989-1997 г, когато комунистите управляваха пред повечето време. Имаше десетки държавни предприятия, които работеха на абсолютна загуба. И за да не фалират, се издържаха с държавния бюджет. Тъкмо Филип Димитров поиска да ги раздържави и назначените червени марионетки му спретнаха един вот. Тези предприятия бяха крайно остарели с първобитна технология, нискокачествено производство, което никой не желаеше да купува. Дори нашите бивши братя от социалистическия блок не желаеха продукцията ни. И логично тези предприятия бяха затворени и продадени, но понеже бяха крайно първобитни, инвеститорите си ги продадоха за скраб. Ако е било толкова велико социалистическото строителство, защо на 11 ноември 1989 г. нашите заводи не бяха затрупани с поръчки? Може би, защото нашите продукти за нищо не ставаха?
  Нито сме имали развит социализъм, нито сме имали велико индустриално производство. И самият Тодор Живков го каза на пленума тогава. Социализмът е недоносче, какво повече да се каже? Имахме една индустрия, зависима от евтините доставки от Съветския съюз. И когато те спряха, се хванахме за палците. Ето, преди няколко години затвориха тотално Кремиковци и хората, работили там 30 години, стачкуваха. Купиха го нови хора и пак същото. Защото няма суровини за производство, а технологията в завода е все още на ниво 1972 г. Разбираш ли сега твоя развит социализъм?
  Построеното било с огромни мащаби. Ами беше. Бетон много се изля. И после всичко това "огромното" работеше на загуба, издържано от нашите данъци и за сметка на ниските ни доходи.

  "Виж, приятелю, на този свят има два типа хора - тези със заредените пистолети и тези, които копаят. Ти копаеш!"
 75. 75 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  До коментар [#72] от "socialen":

  Не само, че съм живял по това време, а и помня всички небивалици на т.н. соц. строй...

 76. 76 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  До коментар [#72] от "socialen":

  Този строй може да се опише само с две думи - мизерия, тотална мизерия...

 77. 77 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  [quote#50:"socialen"]Сектор. За да са и устойчиви, трябва БСП да върне благоприятния Прогресивен Данък.[/quote]
  Връщаме прогресивния данък и България става Рая на Земята... И Оланд мислеше така, само дето в момента партията му се разпада...

 78. 78 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#76] от "bez_ime2":

  Значи не си бил роден по това време.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 79. 79 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#77] от "bez_ime2":

  Във Франция никога не е имало плосък данък. Не си запознат.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 80. 80 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  [quote#42:"bez_ime2"]С такива идеи скоро няма да се отлепим от дъното... [/quote]

  Може . Ама тази идея си е моя и докато не излезе друга да ме обори , съм в правото си да мисля че е необорима . Не смяташ ли ? Иначе всички ставате шопи - Е те такова животно нема . И сите шопи повтарят - Е па нема . А в това време саваната , а и зоопарковете са пълни с жирафи. Пък шопа си дълбае дъното Мислиш ли че ще се отлепи ?

 81. 81 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#74] от "Lou":

  След 1990 година тука е Капитализъм. Комунисти не са управлявали след 1989 година. Филип Димитров обяви по идеологически причини предприятията за фалирали, за да се приватизират на безценица.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 82. 82 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3211 Неутрално

  До коментар [#56] от "socialen":

  Абе ти..., в ред ли си...? За какво ни говориш? Може да ти се върже, някой пъпчив младеж, дето не е живял по соц-а.
  Казваш, България цъфтяла...? И доколкото си спомням, толкова развити бяхме, че имахме и Корекоми! И банани по Нова година имахме...! А, да имаш 50 долара, беше престъпление! Буквално!

  Бивш tww09306483.
 83. 83 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1177 Разстроено

  [quote#49:"t_"]Мунче, спри ги тея хапчета. Тя и Корни не смее толко да бълнува. Само за едно фондче за наши хора говори там...[/quote]

  Ами тя , Корнелия и сие точно за това се гърчат , защото не се връщат към корените си . Искат хем това в онова , хем душата в рая . Ако изповядват социалната и деология , да я изповядват в пълният й смисъл . Ако си отворят устите и проповядват това , като съдържание и принципи , няма как да не спечелят . Света е като ледоразбивач трудно и бавно обръща посоката , но обърне ли я - трудно е спирането . Още по време на съшиването на финансовата криза , американските милиардери , след рухването на Лемън Брадърс и другите банки , се обърнаха към Сената - Ама молим ви , увеличете ни данъците . Цитирам не дословно , , по смисъл .Първи усетиха , че разслоението на бедни и богати продължава , ще продължава и ще доведе до непредвидими последици . Рано или късно . А всички политици , не само Корнелия , нашенските , ще тръгнат всички в тази посока . Когато започнат да ги дърпат за носа истинските политици , не ментетата . Западняците .

 84. 84 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  До коментар [#79] от "socialen":

  Да, но един идиот искаше да вигне данъка до 85%...
  А, изказването, че във Франция "никога не е имало плосък данък", показва тотално невежество по отношение на иконом. история. Прогресивните скали се въвеждат през ХХ век...

 85. 85 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  До коментар [#80] от "papyre":

  Ти, ако мислеше, изобщо нямаше да пишеш подобни небивалици...

 86. 86 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  [quote#78:"socialen"]Значи не си бил роден по това време.
  [/quote]
  Добре, щом казваш... Навремето имаше една пиеса - "Сако от велур" - препоръчвам ти я...

 87. 87 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  [quote#49:"t_"]Мунче, спри ги тея хапчета.[/quote]

  Забравих за хапчетата - пия тия , дето пие и Гарелов . Чувства се , да знаеш . Помня като слон . На 3/4 век .

 88. 88 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  [quote#85:"bez_ime2"]Ти, ако мислеше, изобщо нямаше да пишеш подобни небивалици... [/quote]

  Е, стегни се де . Нали аз ти задавам въпрос , свързан с мисленето ? Аз не мисля . Просто излагам това , което знам . А го знам , защото съм го видял .Пъксъм го видял , защото дълго съм живял . И нямам жълто около устата си . Като го израстеш , ще ти дойде ред и ти да не говориш с клишета и да проповядваш сдъвкани и изплюти от медиите мисли .

 89. 89 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#82] от "tww09306483":

  Разбира се, че бяхме развити. Произвеждахме всичко сами, изнасяхме. Банани нямахме, защото тука банани не растат. Но ябълки, круши в изобилие.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 90. 90 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1177 Любопитно

  [quote#86:"bez_ime2"]обре, щом казваш... Навремето имаше една пиеса - "Сако от велур" - препоръчвам ти я...[/quote]

  Ами тя и сега си я има . Няма го само писателя . Който едва ли знаеш . Но защо споменаваш Сакото , да не би да си присъствел на премиерата , та да ти служи като гаранция за възрастта ?

 91. 91 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#84] от "bez_ime2":

  75%, не 85%.

  Данъците в САЩ бяха до 1970години 90%. Никсън ги намали до 85%. Картър на 75%. При Рейгън паднаха на 25%.

  50, 60 и 70те години на миналия век бяха Златното Време на САЩ - огромна, широка средна класа, висококвалифицирани здравеопазване на 3 място в световен мащаб - днес извън челните 15.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 92. 92 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Дрън, дрън, дрън... Ако някой чака на Корнелия и Стойнев няма да дочака. Какво са постигнали досега и в коя сфера?

 93. 93 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  До коментар [#90] от "papyre":

  Ако беше гледал постановката нямаше да задаваш глупави въпроси...

 94. 94 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  До коментар [#91] от "socialen":

  Като чета глупостите, които си написал, не е нелогично, че са те блокирали 62 пъти...

 95. 95 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#94] от "bez_ime2":

  Аз не съм виновен, че не знаеш тези неща.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 96. 96 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3211 Неутрално

  До коментар [#89] от "socialen":

  Да де, изнасяхме ама само по линия на СИВ...! На свободен пазар, никакъв шанс, за нищо!
  Разликата, всички я виждаха и я разбираха от разстояние. Дори и най-отговорните другари, се возеха на западни коли и пазаряха в Кореком! Да не говорим, за битова електроника и домашна техника... Какво чудо беше, да си купиш цветен телевизор, ама не съветски дето тежаха по 60 килограма!
  Единственото малко по-свястно от соц-а, беше храната, че беше по-истинска. Не беше бъкана с консерванти и химия. И то, не за друго, ами защото другарите нямаха технология, че да го правят...! Иначе и магазините за хранителни стоки си бяха полупразни въпреки, че можехме да се изхранваме доста добре...!

  Бивш tww09306483.
 97. 97 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#94] от "bez_ime2":

  Блокирането ми е по-скоро доказателство, че пиша истини и факти, които са нежелани. .

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 98. 98 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#96] от "tww09306483":

  Нямаше отговорни кадри със западни коли. Обикновените хора караха такива.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 99. 99 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  [quote#82:"tww09306483"]И доколкото си спомням, толкова развити бяхме, че имахме и Корекоми! И банани по Нова година имахме..[/quote]

  Много си леко , бе момче . Що де няма Кореком ? Ами имаше и ЦУМ . Ако сравняваш - сравни периода преди 44- та и след нея до 89- та . И после периода преди 89- та и след нея . И най- яркият ти аргумент ще бъде , че няма Кореком , а е пълно с магазини от западняшки тертип . Пълни със западняшки стоки . Втора употреба . Цяла нация , станала като западния си еталон . Но втора употреба . Банани ли ? АМи да ти кажа нещо и за плодовете и зеленчуците . Щото не знам банана дали е плод или зеленчук . Та за сведение на несведущите . През 1975- та България е произвела 2, 100 хил тона / Два милиона и сто хиляди тона / плодове и зеленчуци . През 2010 -та е произвела 210 /двеста и десет / хил тона . Айде плюнчи там молива и смятай . Преди това отвори Голямата енциклопедия и провери данните . И я прочети цялата , там ще намериш доста неща ,които ще ти помогнат да се отървеш от функционалната неграмотност .

 100. 100 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#96] от "tww09306483":

  Всички телевизори тежаха по 60 кила. Ние бяхме водеща сила в селското стопанство, в генномодифицираните храни, в сортове за суровите условия в Африка. Младото поколение просто не можете да си ги представите днес тези неща, защото познавате само днешна капиталистическа България.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK