Орбан благодари на Бойко Борисов за спирането на мигрантския поток

През ноември 2016 г. Бойко Борисов получи от Виктор Орбан Голям кръст на унгарския орден за граждански заслуги.

© Министерският съвет

През ноември 2016 г. Бойко Борисов получи от Виктор Орбан Голям кръст на унгарския орден за граждански заслуги.Премиерът на Унгария Виктор Орбан благодари на доскорошния си колега Бойко Борисов за работата му по ограничаването на мигрантския поток към Европа. В специално изпратено писмо, което лидерът на ГЕРБ публикува в сайта си, той подчертава отличното сътрудничество между двамата.


Орбан добавя, че в последните години Европейският съюз се е сблъскал с редица предизвикателства, включително и "най-масовата миграция, на която сме ставали свидетели".


"Убеден съм, че нашите усилия да спрем потока от нелегални мигранти към Европа са допринесли значително към сигурността и безопасността на континента. Дължим Ви голяма доза признателност и уважение", пише Орбан и уточнява, че ще разчита на Борисов и в бъдеще.
От писмото му става ясно още, че унгарското правителство иска да засили сътрудничеството си с България.


Орбан благодари на Бойко Борисов за спирането на мигрантския поток

© Политическа партия ГЕРБ

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK