Етична комисия ще обсъжда дали "Господари на ефира" са нарушили неприкосновеността на монах

"Едва ли разкриването на интимни подробности от живота на свещеник може да бъде оправдано с легитимен обществен интерес, при условие че той не е извършил никакво закононарушение", пишат от Асоциацията на европейските журналисти, които реагираха на два пъти срещу излъчените кадри.

© Юлия Лазарова

"Едва ли разкриването на интимни подробности от живота на свещеник може да бъде оправдано с легитимен обществен интерес, при условие че той не е извършил никакво закононарушение", пишат от Асоциацията на европейските журналисти, които реагираха на два пъти срещу излъчените кадри.В комисията за журналистическа етика са постъпили два сигнала заради излъчения на втори февруари в предаването "Господари на ефира" материал озаглавен "Гей аферата в църквата се разраства". В него се разказва за монах от Троянския манастир, който си урежда през сайт за запознанства среща с друг мъж и показва как духовникът прави секс с мъж, заснемащ това със скрита камера.


Първи срещу излъчения репортаж реагираха от Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ), според които от предаването са нарушили на правото на неприкосновеност на личен живот на монаха."Освен че е силно хомофобски по своя характер, репортажът "Гей аферата в църквата се разраства" е в състояние да съсипе живота на засегнатия",
писаха от организацията, които се обърнаха с открито писмо към продуцентите на предаването с призив да не излъчват обещаното продължение и да поемат ангажимент да не допускат повече подобен публичен линч в програмата си.


Впоследствие материалът е излъчен и в предаването на Нова телевизия "Здравей, България", а няколко дни след това "Господари на ефира" излъчват и обещаното продължение.


От АЕЖ разпространиха втора позиция и се обърнаха към СЕМ и Комисията за журналистическа етика.


Междувременно в интернет се беше организирана петиция, събрала стотици подписи, с искане от "Господари на ефира" да се извинят.


"Едва ли разкриването на интимни подробности от живота на свещеник може да бъде оправдано с легитимен обществен интерес, при условие че той не е извършил никакво закононарушение. Със сигурност, ако целта е била да се извадят на светло разликите между проповедите и начина на живот на определени служители на църквата, това би могло да стане, без да се допуска публично унижение, граничещо с телевизионен линч на засегнатия", пишат от АЕЖ.


Те се обръщат с молба към комисията да се произнесе


дали са спазени препоръките на Етичния кодекс, в който българските медии са се ангажирали да уважават неприкосновеността на личния живот на всеки


и да избягват публикуването на снимки и записи, направени извън обществените места, ако засегнатите лица не са съгласни.


Председателят на комисията адвокат Александър Кашъмов потвърди, че има постъпили два сигнала и предстои комисията да насрочи заседание, на което да обсъди казусите. Ако по жалбите имат пропуски или непълноти, се дава седем дневен срок за отстраняването им.


Председателят определя член на комисията, който да изготви проект на решение и мотиви към него по жалбата, когато тя съдържа всички изискуеми реквизити и е допустима, гласят още правилата за дейност на комисията. След това проектът се изпраща на ответната страна, на която се дава и срок от 7 дни за отговор. Може да се стигне и до изслушване на страните.

Коментари (93)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  Останах с впечатлението, че въпросният монах е бил прогонен от църквата и вече не е духовно лице. Ако това е така струва ми се, че и защитниците на неговите права и "Господари на ефира" се оказват в малко неловко положение.

 2. 2 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Голяма простотия.
  Типична за "господарите".

 3. 3 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2162 Неутрално

  Дали ако извадеха интимни подробности от живота на св.Иван Рилски щеше да има разлика с публичният му образ! Тя цялата попска паплач е двулична, трилична и многолична!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 4. 4 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Ами никой не му забранява да си ляга с който иска, ама като духовно лице позори църквата

 5. 5 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  Време беше. Докато се гавреха с циганите, на никой не му пукаше и на всички им беше супер забавно.
  Като се гаврят с политици, пак ни е забавно (въпреки че там все пак гаврата е по-умерена)
  Тука вече обаче прекалихме.
  Време е някой да се сети и за BTV и дали една национална телевизия е правилното място за политическата пропаганда на един дълъг индивид, манипулирането на обществото с популистки идеи и откровени лъжи

 6. 6 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Явно, че т.нар монах не е хетеросексуален. Да вземе да излезе изпод мантията си и да си развява байраците, но извън божият дом.

 7. 7 Профил на the_axel
  the_axel
  Рейтинг: 279 Неутрално

  "Сексът и градът" е допустимо заглавие , но "Сексът и манастирът" обижда религиозните чувства на миряните.

 8. 8 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Някой да е чувал за Содом и Гомора.

 9. 9 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 718 Неутрално

  интересно защо Господари на ефира не покажат нещо за пееф и гледалният му образ байхой

 10. 10 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5274 Неутрално

  Няма лошо че "Господарите" разкриват с какво се занимават голяма част от монасите. Затова църквата ни е на ниво.

 11. 11 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3458 Неутрално

  В Библията пише: "Не пожелавай жената на ближния си".
  За ближния нищо друго не се казва, освен да го обичаш!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 12. 12 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  Определено става въпрос за падението на въпросното предаване което неспазва законите и конституцията за влезе в дома на обикновен еднополов любовник като го изкарва поп или по-ското монах при положение ,че той в момента не е въдворен в нитое една църковна обител а се свързва с гей провокатори от Нова Телевизия и ги кани в частен дом което прегазва много закони и етични норми за лична неприкосновеност,правото на личен живот и човек е сниман и записван без негово съгласие!
  Това предаване трябва да бъде свалено от ефир да показват само адреналините не са в хармония с етичните норми, пък и малко да ги престъпят едва ли ще има много възмутени!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 13. 13 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Тея не са никакви "господари" ами са пълни слуги на някой, който иска да оризили, България, църквата, християнството.
  Ако искаха да се правят на многоморални, да го бяха заснели и да го подадат в църквата за решение, ама да правят такова шоу пред цял свят, за християнска сметка, си показва колко са поръчкови.
  Ами мой близък приятел беше гадже с Мария и съм пропуснал да наснимам много по-сериозни неща. Те да не се имат за безгрешни тези . Пфууу.

 14. 14 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 381 Гневно

  Трябва да се разбере, че всеки който живее по един начин, а демонстрира друг е просто измамник и подлежи на обществено порицание! Живейте както искате, но щом се криете, значи ви е срам от света - т.е. засрамете се и от себе си!

 15. 15 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3226 Неутрално

  Ако гей ориентацията на обикновения
  гражданин е въпрос на негов личен
  избор това отнесено към свещеник
  вече е въпрос на непригодност да
  изпълнява длъжността си на свещеник
  Същото е като вземането на допинг
  от мераклии бодибилдъри което също
  е въпрос на техен личен избор и вземането
  на допинг от състезатели в официални
  състезания
  Никаква неприкосновеност няма
  и не може да има по отношение на
  изискванията за пригодност към
  определени длъжности
  Да го разпопят и да го пускат
  в гей-джунглата да се насити на мъжко
  Или да преправят християнството по
  неговите мерки и теглилки
  Отворено към педерастията и
  между мъжката любоффф

 16. 16 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Да са живи и здрави "господарите на ефира" да продължават в същия дух! С репортажите им скрита камера са ни предпазвали от мошеници ,крадци и вся осталная сволоч

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 17. 17 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 328 Любопитно

  Грехът погуби Адам, а беше избран между най избраните. Че и до сега му плащаме рестото.
  А на всички адамовци с полите - поне имайте достойнството и предстанете да се представяте за божий служител. Защото Бог е свят.

 18. 18 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Вчера вечерта по Канала пък имаше новела за ремсисти и манифестации, ама никой не коментира, явно се е харесала болшевишката пропаганда

 19. 19 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#9] от "carmello":

  Даа, ама за пееф е опсано. Ще ядат дърво. Бойко също уж се бъзикат с него, ама колкото едно такова Миловидно, по-скоро шеговита реклама.
  Виж за някой монах, за някой дребен политик, който няма власт, за някой обикновен човечец, може. Там е безопасно.
  Точно пък тези, като знам за някои от тях, какви сериозни интимни проблеми си имаха в близкото минало, да се правят на много отворени. Търсят си те , някой да покаже те колко са зле. Смях ще има до сълзи! И сълзи без смях.

 20. 20 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  [quote#14:"emilm13"]Трябва да се разбере, че всеки който живее по един начин, а демонстрира друг е просто измамник и подлежи на обществено порицание![/quote]

  Обществено порицание? Другарски съд ли да му спретнат, заради "моралното" му разложение? Абе, вие в кой век живеете?
  Ако сексът е бил доброволен и партньорът - пълнолетен, не виждам никакъв проблем. Вярно, когато става дума за монах, дал обет за целомъдрите, е малко по-различно, но все пак това е проблем на църквата, а не на обществото и последното, което хората трябва да направят, е да порицават. Щото, как беше... който е безгрешен нека пръв хвърли камък връз него.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 21. 21 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#19:"Калата"]Даа, ама за пееф е опсано. Ще ядат дърво. Бойко също уж се бъзикат с него[/quote]
  Най ме кефите отдела като почнете пиниза - два трола си подават топката. Много добре се получава

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 22. 22 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 618 Неутрално

  Ако хомосексуализма е грях ще си го съди бога в който вярва. ако е нарушено правило на църквата - тя да му бере гайлето. Обаче по БГ светските закони няма нарушение - само жаждата за сензация на предаването.

 23. 23 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 435 Неутрално

  До коментар [#1] от "Един препатил":

  Грешно ти е впечатлението-още си е монах и си носи расото(само са го изпратили в друга църква)
  Иначе цялата истерия е защото с хомосексуалист-ако беше н@ебал някой девойка,никой нямаше да го защитава.
  П.С
  Иначе евала на предаването-един от последните им разкрития бяха за кражба на имоти в Банко и Варненския прокурор Гетова,която за малко да осъдят невинен човек.

 24. 24 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 328 Неутрално

  [quote#16:"oporna_to4ka"]Да са живи и здрави "господарите на ефира" да продължават в същия дух![/quote]
  Еее, много ясно! Като знаем какви Рекламни "шегички" си правят с твоя Бойко, как да не продължават?! Аз подобни шегички си правя дори с родителите ми, когато искам да им повдигна я самочувствие, я настроение. Уж се шегувам , ама ги коткам.
  Как ще изпусне Бойко такива Служители? Давайте , давайте! Бой по обикновени хора, по религията и по политически опоненти!!

 25. 25 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Господарите всеки ден нарушават етиката и законите с расистки материали. По едно време имаше някакви зачатъци на разследваща журналистика, но първо, това не им е работата, и второ, не съм видял да направят някой репортаж срещу някоя мутра на високо или дори ниско ниво.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 26. 26 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1409 Гневно

  До коментар [#2] от "Virgin":

  Значи, Отдела, тия Господари на Ефира много пречат - да се внушава - Господарите са слуги на соросоидно-грантаджийските интереси. Защото те така ако разкриват, което не е редно, то ...... скоро и Отделя ще трябва да се закрие!
  Не може така - трябва всичко в държавата да произлиза от Отдела,а не от гражданите!

  15.02.1989 - 07.02.2018
 27. 27 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 746 Неутрално

  До коментар [#18] от "shileto":

  Аз специално останах потресен и угасих телевизора. После 5 минути се чудих какво става?

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 28. 28 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1409 Любопитно

  [quote#25:"stupid_american"] това не им е работата[/quote]

  Айде те да си решат, кое им е работата, а ?

  15.02.1989 - 07.02.2018
 29. 29 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1409 Любопитно

  До коментар [#11] от "Депутат 241.":

  Всъщност не си прав. Казва се, че на мъжа се забранява така да ляга, както ляга с мъж

  15.02.1989 - 07.02.2018
 30. 30 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1409 Неутрално

  До коментар [#11] от "Депутат 241.":

  Така де на мъжа се забранява така да ляга с мъж, както ляга с жена

  15.02.1989 - 07.02.2018
 31. 31 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 328 Неутрално

  [quote#21:"oporna_to4ka"] Много добре се получава[/quote]
  А колко добре щеше да се получи, ако тези наистина бяха някакви "господари" на нещо си , а не клоуни по поръчка и бяха отишли да снимат например фабричката на Бате ти Бойко, за безбандеролни цигарки? Не са чували ли ? Не я знаят къде е ли ? Ами да ги заведа за ръчичка ? Като тръгнат по стария път София-Пазарджик и тъкър ,тъкър ще стигнат! Смешни са ви докато громят другите за простотии, ама ако бяха реални "господари" и ви бяха посетили, сега щеше да ги плюеш до несвяст!

 32. 32 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#28] от "Лосион Бояришник":

  Мисълта ми беше, че разследващата журналистика трябва да я върши някой друг. Иначе добре, че се занимават с някои сучаи: лошо няма. Но това не измива по никакъв начин расисткият им уклон. Виждам, че са прекрачили и други граници. Де фатко, наливат от пусто в празно. Правят малки материалчета за нередности и корупция, но същевременно правят материали, които не биха били допустими в една нормална държава. Като този, за който е статията, между другото.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 33. 33 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1409 Любопитно

  До коментар [#16] от "oporna_to4ka":

  Ааааа не - не мое така колега. Ако разкриват престъпници, то няма да останат кадри за Отдела. Кой тогава ще мъти акъла и ще внушава глупости?

  15.02.1989 - 07.02.2018
 34. 34 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1409 Неутрално

  До коментар [#32] от "stupid_american":

  Да, с расизма малко прекаляват. Не знам дали си дават сметка, но много от етно-престъпленията са заради маргинализация и десоциализация, а техните репортажи само засилват тези фактори

  15.02.1989 - 07.02.2018
 35. 35 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1880 Весело

  До коментар [#4] от "shileto":

  Точно вчера си мислех защо Дневничето още не е излязло със статия по темата. Дневничето е второто БХК защитава само правата на педалите и мангалите всички други да си е_ат майката ( без извинение). Нарушили и правата на кака Филка разбираш ли.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 36. 36 Профил на uvx36507936
  uvx36507936
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Педровците сред религиозните общности са не повече от тези във всяка друга обществена прослойка, да не говорим, че нашите свещеници в БПЦ имат право да създават семейства и не им се налага да кривят от правия път от немай къде, за разлика от католиците..

  Насочването на прожекторите и камерите избирателно към БПЦ създава определено лошо впечатление със своята преднамереност и търсени цели, провокирани от неясни източници и финансиране..

 37. 37 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 427 Неутрално

  [quote#15:"Hawaii"]Ако гей ориентацията на обикновения
  гражданин е въпрос на негов личен
  избор това отнесено към свещеник
  вече е въпрос на непригодност да
  изпълнява длъжността си на свещеник [/quote]
  Глупости...

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 38. 38 Профил на zul11696397
  zul11696397
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#27] от "Wornoxmaniak 🙄":

  Що се не потресе кога тиквеното ти гуру хвалеше бай Тошо по телевизията ?

  Мразим Гоце и Любо Гоцев
 39. 39 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Гледах това предаване на ""Господари на ефира"".Не намирам,че то бе брутално,просто монахът е търсел чрез сайтове интимна връзка с хора с друга сексуална ориентация,а като монах той няма такова право от БПЦ.И мисля,че това е греховно по източно-православните канони.

 40. 40 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 701 Весело

  [quote#26:"Лосион Бояришник"]
  Значи, Отдела, тия Господари на Ефира много пречат - да се внушава - Господарите са слуги на соросоидно-грантаджийските интереси.[/quote]
  Всъщност в случая са в тотален разрез със соросоидно-грантаджийските интереси. Точно това е възмутило Асоциацията на европейските журналисти.

 41. 41 Профил на palivec
  palivec
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Беновска пита дали въпросният монах фигурира в листата на БСП.

 42. 42 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 310 Разстроено

  Гледах въпросния репортаж на Господарите на ефира. Харесвам техните разследвания, но този репортаж беше грозен и унизителен. И за участващите в репортажа, и за зрителите. Стана ми жал за монаха, а показването на едва ли не актови клипове и грозни думи, това публично показване на интимните подробности и публично унижение... Това не може да се насърчава. Можеше просто да подадат сигнал в Синода и да съобщят за сигнала, а не публично да показват подобни истории. Това е гавра.

 43. 43 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 298 Неутрално

  Това шоу доктигна дъното. За този скандал научих от рекламата му в Фейсбука. С нищо не пречи това, че някакъв си монах, който е гей търси връзка по интернет. Да си търси. Това е негова работа. Стига са ни занамавали с клюкарска информация от която няма полза.
  Шоуто обича да унижава хората за да трупа рейтинг.

 44. 44 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 298 Неутрално

  До коментар [#25] от "stupid_american":

  Те Господарите на ефира могат да решат да снимат докато таксиджия пикае на обществено място и отново да стане скандау въпреки, че много хора правят това.
  За рейтинг са готови да се подиграват със всеки.

 45. 45 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 492 Неутрално

  [quote#13:"Калата"]Ами мой близък приятел беше гадже с Мария и съм пропуснал да наснимам много по-сериозни неща. [/quote]
  Е,коя е пък тази Мария,монахиня ли е или заема важна държавна длъжност,че заснемането на "много по-сериозни неща.",които прави с приятеля си, да е толкова важно?!?
  Интересно е дали тази АЕЖ е сигнализирала за нарушаването на правата на свещениците-педофили в католическата църква?!?А там такива скандали ги тресат редовно.И журналистически разследвания има и репортажи,и камери,и всичко,което свободните журналисти могат да правят,и правят по света.


 46. 46 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#45] от "objektivist96":

  За Мария на Рачков жената ти говоря. Готина е външно , ама едно кафе не може да направи. А и за други неща е доста куца. Виж да спи до 12 часа , Може!
  Но тя не им е баш, голямата пробойна на тези "господари" . Имат си те доста ядове с "ценностите", някои от тях и като ги видя, точно тези мишоци да се подиграват на други хора, пък специално сега на тая тема и ми стават доста по-жалки.

 47. 47 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 221 Весело

  Кръсти се и лъже пордотина, ама му били нарушени чувствата.
  Няма проблем да си хване някое свежо гадже, ако иска и двама за шведска тройка. За мен не е пречка и расо да носи. Повечето са такива в тези среди.
  Въпросът е в друго. Взема от народа без да е свършил за пет пари работа и да е принесал полза комуто и да е било и плаща на тъпкачи. Ето това немога да разбера.
  Дефиниция за пордот - Който консумира без да дава нищо. Всеядно, нахално, безпардонно същество.

 48. 48 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 221 Весело

  А иначе браво на Господари на ефира, че имаха смелостта да покажат какво има под расото.

 49. 49 Профил на laveol
  laveol
  Рейтинг: 560 Неутрално

  [quote#15:"Hawaii"]Никаква неприкосновеност няма
  и не може да има по отношение на
  изискванията за пригодност към
  определени длъжности [/quote]

  И затова трябва да пускат негов клип как прави секс в дома си? Има доста други начини да се каже същото без исползване на незаконни записи.

  А иначе най ми харесва как всички навсякъде разправят как в църквата било пълно с гейове. Ама като се окаже, че някой там наистина е гей, и гледай какъв скандал.

 50. 50 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3384 Неутрално

  Явно монасите са по-наприкосновени от другите хора, защото от доста време "Господари на ефира" си позволяват повече от позволените волности в ефир!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 51. 51 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  Е, сега ако бяхме в Америка, щяха да му платят на човека 5-10 млн обезщетение за накърняване на права и достойнство и щеше да си живее живота без да се навира в килии и манастири. Ама, пусти късмет!?

 52. 52 Профил на Приказки под шипковия храст
  Приказки под шипковия храст
  Рейтинг: 274 Весело

  Съвпадението с гюрултията около "намерената" от данъчните ракия е случайно, нали?

 53. 53 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7416 Неутрално

  Има граници, които не трябва да се пристъпват. Дори от "Господари на ефира".

 54. 54 Профил на malart
  malart
  Рейтинг: 695 Неутрално

  Според мен заиграването с темата измества разследващата журналистика до жълто-порнографска, чиято цел е да се присмива на набедените обикновени хора и да забавлява жадната за пикантерии аудитория.

  malart.blog.bg
 55. 55 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1521 Неутрално

  Голем праз. То и интернета е пълен с разни селфита на Радан, ама на чиляка не му пука.

 56. 56 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 221 Весело

  Търси си човекът мъжка ласка, но дискретността била много важна, защото бил поп.
  Сега остава да ми кажете, че е по-малко атеист от мен.
  Хайде, като на атеист - прощавам му.
  И вярващите ще му простят. Макар и атеист, попът ги доближава до бога.

 57. 57 Профил на Гъз, ти си нашето знаме!
  Гъз, ти си нашето знаме!
  Рейтинг: 701 Весело

  Това всъщност е реклама за православната църква. Показва, че нашите монаси са П( хомосексуалисти), но поне не са педофили като католиците. Сега трябва и нашия патриарх да излезе и да защити сексуалната ориентация на П(хомосексуалиста) както беше направил Папата и защити педофилите.

  Следването на троловете е сигурно като следването на парите.
 58. 58 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 541 Неутрално

  "Етична комисия ще обсъжда дали "Господари на ефира" са нарушили неприкосновеността на монах"
  ========
  Да бе, много, ама много грозно!
  Даже беше гадно.
  Все пак хора сме, малко от малко да се съпикясваме пред огромната аудитория.

 59. 59 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  Тук най-малко иде реч за 'хомофобство'.
  Всеки който демонстрира ДВУЛИЧИЕ е достоен да бъде разобличен.
  Въпросният ... е лъжец към църквата и миряните.
  Обратно!
  Недостойно е да се правим, че не го виждаме под лъжливия претекст за някаква извратена етика.
  Етиката се заключава най-вече в КОРЕКТНОТО отношение към социума.
  Така че т.нар. 'етична комисия' има доста сбъркани представи за 'етика'.
  По същата логика е 'неетично' да разобличите полицай, който продава дрога или съдия, който прибира подкуп.

 60. 60 Профил на marks_nazi
  marks_nazi
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Хомо бандитос...по нашенски педро....лошото в ,че вилнее по сайтовето свободно. Тоя пак е малък мръсник сравнение с управляващите държавата 70 години..утайки и отрепки.примерно някой искат бай тошо ,ма не него а младоста си!!! Връщане няма ,всичките отрепки на ДС са свласт и ако не те децата и!някой да пита от Господарите Дидо пеевски незаконен син ли е на татко и ирен кръстева?!?!?

  Долу рушистите и фашистите
 61. 61 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 431 Неутрално

  т.нар. "господари" на Халваджиян са платени бухалки. Бизнес за милиони при липсата на правосъдие. Който плаща, поръчва музиката.
  Щях да повърна като видях днес, във ВИП-ложата мазното арменче и още по-мазния Рачков. Като какви???Роялтис?

 62. 62 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Откога пед.растията в църквата е официално разрешена,че монаха не е нарушил никакви закони.Може да не са земните,но божиите написани в библията да.Или както винаги някой ще докажат че са комунисти,като не признават библията?
  Значи скоро ако господарите хванат някой монах че блудства с деца,но не на обществено място,пак ще има недоволни че някой е излъчил такъв репортаж?
  А и ако беше пе.ал само,а не и монах,никой нямаше да му обърне внимание!

  sdg
 63. 63 Профил на gaspod
  gaspod
  Рейтинг: 221 Весело

  Как наричат монасите поза 69?
  Яйца на очи!
  По манастирски.

 64. 64 Профил на Сиромахъ Ведъръ
  Сиромахъ Ведъръ
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Ето какво е казано в Св. Писание за такива като "господарите":

  "В оня час учениците се приближиха до Иисуса и рекоха: кой ли е по-голям в царството небесно? И като повика Иисус едно дете, изправи го посред тях и рече: истина ви казвам, ако се не обърнете и не станете като деца, няма да влезете в царството небесно; и тъй, който се смири като това дете, той е по-голям в царството небесно; и който приеме едно такова дете в Мое име, Мене приема; а който съблазни едного от тия малките, които вярват в Мене, за него е по-добре да му надянат воденичен камък на шията и да го хвърлят в морската дълбочина. Горко на света от съблазните, защото съблазни трябва да дойдат; обаче горко на оногова човека, чрез когото съблазън дохожда..." (Мат. 18:1-7)

 65. 65 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#36] от "uvx36507936":

  Научи се КОЙ в нашата църква може да създава семейство,и кой не.Все пак е добре да го знаеш от обща култура!
  При католиците е също едни имат право на семейство,а други не.
  Всичко е според обета им!

  sdg
 66. 66 Профил на nsa17624486
  nsa17624486
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Милиционерницата БПЦ? Висшият клир само ли е проблем? Прости им Господи!

 67. 67 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  Не разбирам кой и защо си губи времето и разваля вкуса с това гнусно предаване и тези прост**и, които го водят! Те са толкова отблъскващи и непоносими! За каква етика може изобщо да се говори в случая - право в съда трябва да се явят, за да си помислят в бъдеще дали могат да използват мръсните си методи на ''разследване''.

  Българската публика има сериозни проблеми на привикване към най-долнопробна и манипулативна телевизия.

 68. 68 Профил на nsa17624486
  nsa17624486
  Рейтинг: 975 Неутрално

  До коментар [#15] от "Hawaii": Толерантен съм, но възразявам гейове да практикуват като детски, начални и пр. учители!

 69. 69 Профил на Димитър Нешев
  Димитър Нешев
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Това е най-малкия проблем на църквата...

 70. 70 Профил на dimov_a
  dimov_a
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Само едно не можах да разбера от защитниците на т. нар. ''''поп''' ( в крайна сметка той се самоопредели така и ПОРАДИ ТОВА ИЗИСКВАШЕ ДИСКРЕТНОСТ!!!), защо лицето не обясни пред камерата, че това е изконно негово право? Секса с мъже. И че "Господари ня ефира'', нямат право да му търсят сметка. Защо не обясни, с думи прости ами се КРЪСТЕШЕ и кълнеше, че показаното не е вярно? Явно за него кръстенето е ''просто упражнение с ръце''.Нищо че и в миналото е имало съмнения за подобни негови действия. Ако това е неукоримо от православна гледна точка, може и от Светия Синод официално да ни уведомят, че това са ''''нормални неща'''' и ако срещнем ''''божи служител''' в сайтове за секс запознанств (било хетеро или гей такива), да не се учудваме. Човещинка е.

 71. 71 Профил на philologist
  philologist
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#2:"Virgin"]Голяма простотия.
  Типична за "господарите"[/quote]

  Понякога са забавни, но има моменти, когато са абсолютно неадекватни...Помня как преди няколко години бяха връчили Златен скункс на един протестантски пастор, понеже неговата деноминация не използвала превода на Библията на православната църква, а друг (без значение, че е правен от П. Славейков)...

  Защо не е забранена, за престъпленията си срещу българския народ, регистрираната на 5.IX.1945г. комунистическа партия, преименувана на БСП на 3.IV.1990г.?!
 72. 72 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 425 Неутрално

  Наистина Господарите прекалиха. Човекът си е хомосексуален, но излъчването на тайно записани кадри от неговия дом на показ, заедно с линча как е възможно божи служител да желае мъжки ласки е просто посегателство срещу основни човешки права. Беше гадно излъчването на хомосексуален акт и на запис на разговор в дом на частно лице. Свещеникът може да е обратен, но вмешателството в неговия частен живот, нямащ нищо общо със служението му в църквата, е направо подсъдно. Категорично не одобрявам позицията на Господарите по случая. Те трябва да се извинят за посегателството.

 73. 73 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3226 Неутрално

  [quote#68:"Nimart"]До коментар [#15] от "Hawaii": Толерантен съм, но възразявам гейове да практикуват като детски, начални и пр. учители!
  [/quote]
  Не е точно така
  Лично познавам гейове
  които са прекрасни учители
  и гейството не им пречи да бъдат такива
  Нито пък създава проблеми на учениците им
  Тук проблемът се казва педофилия
  Има и хетеросексуални които
  са обсебени от нагона си
  Ако не са педофили
  нимфоманията им си остава
  само техен проблем
  който не влияе на професията им
  нито пък влияе на учениците им

 74. 74 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 425 Неутрално

  Едно е да се покажат изроди като професора по физкултура, който изнудва студентките, за да ги чука в хотели, друго е да се излъчват гадни кадри от дом на свещеник, който по природа си е хомосексуален и не е извършил никакво насилие или изнудване да си намери сексуално удовлетворение. Има много сериозна разлика между гадната самореклама и призванието да се показва ликът на истинските насилници и рекетьори.

 75. 75 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5865 Неутрално

  Въпросът е : има ли нарушен някакъв закон от страна на "монаха". Защото от от страна на "Господари на ефира" нарушението е очевидно...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 76. 76 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1880 Неутрално

  [quote#72:"David Moyseev"]Свещеникът може да е обратен, но вмешателството в неговия частен живот, нямащ нищо общо със служението му в църквата[/quote]
  Моше тези ги разправяй на вашите равини. Айде остави християните да си определяме Божиите неща а?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 77. 77 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Твърди се, че човешките права на попа били нарушени и това може да съсипе живота му.
  Няколко въпроса:
  Откога Църквата започна да се интересува от човешки права? Тя системно ги погазва по отношение на всички, които не следват нейната доктрина и не признават нейната ритуалност. При това погазва правото на останалите с изключителна арогантност и безцеремонност.
  Да, попът не е нарушил светските закони и от моя гледна точка, тази на атеиста, не само не е нарушител, но дори е жертва. Но Църквата не зачита светската демокрация, светските закони и светския морал и имайки предвид въздействието и върху част от обществото, тя попадна под удара на собствената си религиозна доктрина.
  Големият въпрос е каква следва да е ролята на Църквата в днешно време и въобще има ли такава?
  Според мен има три неща, абсолютно задължителни за нейното оцеляване:
  1. Църквата трябва да се преориентира към социална дейност - основно приюти за бедни. Монаси и монахини, вместо да си правят купони, биха могли да се грижат за безпризорни.
  2. Църквата трябва да се освободи от всеки един подлец в редиците си. Свидетели сме на нисък интелект, невъзприемчивост за елементарни логически връзки, арогантност, злонамереност, нарцисизъм, некритичност и нахалство. Подлецът не може да остане. Няма нормална институция, от която да не бъде изхвърлен.
  3. Църквата трябва да приеме различията между човеците и в рамките на общоприети световни постановки като Европейското законодателство и Хартата за защита на човешките права да преосмисли поведението си. Крайно време е да ограничи опитите си за въздействие единствено върху лица, които съзнателно са потърсили "убежище" при нея.
  Ако това не се случи, като институция, не спазваща законите и и общочовешкия морал, тя трябва да бъде затворена. Вредите от нея стават твърде големи.

 78. 78 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 298 Неутрално

  Човека е по професия монах. Това е професия, като строителел, инжинер, учител и т.н. Живеем в 21 век и мисля, че това дали един монах е обратен или една монахиня е обратна не е от значение.
  Това, какво прави прави извън работно време е негова работа.
  Мисля, че Господарите на ефира прекалиха и шоуто трябва да слезе от ефир поне за месец, за да си вземат поука.

 79. 79 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 298 Неутрално

  До коментар [#77] от "ruby":

  Всеки може да стане поп стига да е учил поне 4 години за тази специалност. След като го назначат за поп, човека взема заплата и пее на църковните празници и участва в кръщенета, свадби и погребения. Извършва определени ритуали без значение дали е вярващ или не. Попа е професия както другите професии.

 80. 80 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 298 Неутрално

  До коментар [#61] от "victor_victim":

  Господарите, като цяло се занимават с дребни риби, защото при големите е опасно, защото големите риби са готови на всичко да се защитят.

 81. 81 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#79] от "eminem9876":

  Разбира се че е професия, която не налага вяра. Впрочем повечето попове, да не кажа почти всички, не са вярващи. Но това означава ли, че попът е освободен от задължението да спазва светските закони и светския морал, моля? Не в конкретния случай разбира се. Човекът си е гей, какво толкова. Ако една институция иска да притежава имидж, трябва да се вгледа в служителите си и в целите си. В 21 век нито всичко опира до попа, нито всичко касае мирянина. Религията е една нищожна част от обществения живот, но нетърпимостта към Църквата през последните няколко години и продукт на действията на нейните служители.
  Подлецът трябва да бъде изхвърлен, а целите адаптирани към съвремието. Ако не се ориентира към социална дейност или не не се изчисти от подлеца, Църквата няма да оцелее. Ще бъде отхвърлена от цялото общество.

 82. 82 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  [quote#81:"ruby"]Впрочем повечето попове, да не кажа почти всички, не са вярващи[/quote]

  Лъжеш, но имайки предвид здравословното ти състояние това е нормално за тебе състояние.

 83. 83 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Аз лично адмирирам "Господари на ефира", защото те показаха лицемерието на кликата в расо. А опитът на събралите се тук попове да оневинят колегата си, от гледна точка на посланията на църквата, е меко казано смехотворен. По този начин Църквата припознава себе си в действията на своя служител.
  Мен не можете да ме отвратите. Не се интересувам кой-каква сексуална ориентация има. Отвращавате вярващите, тези на които сте втълпили религиозните си послания.

 84. 84 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  До коментар [#83] от "ruby":

  Ти ще си говориш така и ако няма скандали, така че не се напъвай, лельо.

 85. 85 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Ето един елементарен тест, чрез който миряните могат да проследят дали техният религиозен водач е вярващ или не!
  Вгледайте се дали действията на поповете съответстват на техните послания. Всяко разминаване означава, че или попът не е вярващ, или е луд. Може и двете.
  Не може да говориш за любов, а да посягаш на човек. Не може да се кълнеш във въздържание, а да търсиш любовник. Не може да отстояваш семейни ценности (не прелюбодействай), а да си сменяш любовниците като носни кърпи. Не може да пожелаеш нещо добро и да направиш точно обратното. Не може църквата да претендира за ролята на обединител, а да разединява и противопоставя. Или правите греховете си в името на бога.
  Не може да се претендира за смирение (и другата буза), а да хули, клевети и обижда.

  До коментар [#82] от "Paolo Di Canio":
  Във вашите действия няма нищо от това, което се съдържа в основните ви послания. Причината, поради която минава измамата, е че вярващите не познават същността на религията.

 86. 86 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1044 Весело

  До коментар [#85] от "ruby":

  Личният си опит в областта на психичното здраве ли споделяш или

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "Господари на ефира" отдавна са едни най-обикновени простаци, които живеят от масовата простотия в прогнилото ни общество. Ако не са те, други ще са. Проблемът е в низостта на обществото.

 89. 89 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2287 Любопитно

  "Освен че е силно хомофобски по своя характер, репортажът "Гей аферата в църквата се разраства" е в състояние да съсипе живота на засегнатия"

  Какво означава да съсипе живота на засегнатия?!
  От репортажа стана ясно, че "засегнатия" е наясно с рисковете от хомосексуалните си изцепки, бидейки поп!
  Не виждам какво ще изгуби "засегнатия", ако се разпопи и се отдаде на греха, а след като се насити на мъжки ласки поиска прошка и се върне пак в лоното на църквата?

  I Want To Believe
 90. 90 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1787 Любопитно

  [quote#22:"ръмжо"]Ако хомосексуализма е грях ще си го съди бога в който вярва. ако е нарушено правило на църквата - тя да му бере гайлето. Обаче по БГ светските закони няма нарушение [/quote]
  Забрави миряните, които са най-много и най-важни в цялата случка. Точно те имат право да знаят истината за този дето им чете нравоучение и за тези, дето уж го запопват и отговарят за него.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 91. 91 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 298 Неутрално

  Ако екипа на Господарите чете коментарите искам да ми каже, защо не направят репортаж за това, как поповете се сдобиват с много пари и лъскави коли. Направете разкритие, какво става с парите от дарения. Някакъв поп хомосексуалст го изкарахте най-грешния от цялата църква в България (сигурно ще почнете да ги снимате, какви храни пазаруват по време на постите), но не се занивате с престъпните попове, които крадат пари.

 92. 92 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1787 Любопитно

  [quote#82:"Paolo Di Canio"]Лъжеш, но имайки предвид здравословното ти състояние това е нормално за тебе състояние.
  [/quote]
  Лъжата и истината се познават по делата, а не по обвиненията (спрямо поповете и спрямо здравословното състояние на коментиращите). Та имаме факти — действия и бездействия, които ясно показват кой какво говори и какъв е всъщност.
  То се е написано черно на бяло в книгата дето И се кланяте: По плодовете ще ги познаете... а когато плодовете изглеждат благоприлични отвън, ама от вътре нагарчат и киселеят... в същата книга пише какво да се прави.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 93. 93 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1787 Любопитно

  [quote#91:"eminem9876"]Ако екипа на Господарите чете коментарите искам да ми каже, защо не направят репортаж за това, как поповете се сдобиват с много пари и лъскави коли.[/quote]
  Това отдавна е известно (коли, ролекси, и куп още благинки), та всъщност трябва да питаш прокуратурата, а не "господари на ефира"...

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK