Ние сме единствената партия, която не успяха да преборят олигарсите и още от Бойко Борисов (видео)

Бойко Борисов

© Юлия Лазарова

Бойко БорисовБившият премиер Бойко Борисов се срещна с Съюза на репресираните от комунистическия режим. Оттам предложиха на лидера на ГЕРБ в листите за престоящия парламентарен вот да бъде включена и председателката на Съюза Лили Друмева. Борисов говори близо 40 минути, като изявлението му беше насочено основно към БСП. В речта си бившият премиер задаваше въпроси, на които си отговаряше, като най-често той пита: "Какво толкова лошо направихме?", след което започваше изброяване за магистрали, театри, зали и други. Ето някои от цитатите му:


"Преди шест, седем години, осем бяха поръчкови убийства, отвличания, магистрални грабежи, нещо,кеото тровеше държавата с всички сили. Да чукна на дърво, то е отдавна забравено. Това беше водещо по новините. Бългрия беше нарисувана с черепи и кости по маршрутите на гастарбайтерите. Пречиствателните станции, водите, понеже се връщаме в онези години. Като минеше човек покрай София и видеше Кремиковци, пушекът беше с всички цветове на дъгата - син, зелен, жълт. Били сме най-болната нация. А това десетилетия. Имали сме били много туризъм, какъв туризъм, като всички фекалии отиваха у морето. 54 пречиствателни станции сме направили. Над 3 млрд. лева. Това пряко касае здравето на хората и прави да има този туризъм, който го има в момента".


"Колко е бил БВП до 89-та година. Бил е около 20 млрд. лева някъде. Ако не бяхме подали оставка в края на мандата щеше да е 120 млрд. лв."

"В сферата на музеите, културата, изкуството, няма неремонтиран театър, музей, опера. Сега всички се радват на Гришо как играе. В София нямаше зала. Спортна. Казват - ако е било лесно, бай Тошо нямаше да направи само една зала "Универсиада". И после я продадоха на Цветан Василев. В София, като станах кмет, нямаше зала. Европейска столица. Сега всички са там - Корнелия, Герджиков и кой ли не. Радват се. А колко ни ядоха ушите за тея зали".


"Цялата социалистическа икономика е направила 4 км тунели в София. Благодарение на европейската солидарност имаме 64 км. метро в София"


"Преди да стана кмет, как изглеждаше София, помните ли? Сутиени и гащи по Витошка, под колоните. Пред общината. Не помните ли? Защото забравят. Защото не искат. На всички им харесва Витошка, търсят плочка некъде, ако се изкриви, веднага. Помните ли какво беше? Джип до джип, а сега не можеш да се разминеш от хора. Като станах кмет нямаше нито един шадраван у София. Нито един работещ шадраван. Сега как изглежда парка на НДК, Южният парк, Борисовата градина, новите паркове у Зона Б5 с целите спортни комплексни".


Бойко Борисов

© Юлия Лазарова

Бойко Борисов


"Те 49-ти конгрес, а ние сме били статуквото и старо. Наглостта докъде стига. Освен Бойко Борисов и ГЕРБ на конгреса на БСП някое друго име чухте ли, друг враг, друга опасност. Чухте ли? Всяка втора дума Бойко Борисов и ГЕРБ. Няма СДС, няма реформатори, те не са противници. Прекрасно е да имаш малка жужаща опозицийка, много гласовита разбира се. Единственият, който им боде очите е Бойко Борисов. Що?"


"Помните ли Пеко Таков, Мако Даков? внуците, децата им сега искат да ни изместят. Защото са били десницата. Като дадох пример в Чикаго - само деца на червената буржоазия там и в Ню Йорк. Червената буржоазия сега е на ход. Вижте левите социолози къде са завършили? В Англия, с пари на компартията. Едните от едната страна - Кънчо и Андрей, от другата Дайнов. Който ни докопа - бой по ГЕРБ. А ние какво направихме? Метро, булеварди, магистрали. И да си отидем, това остава за народа. Опери, театри, музеи, санирани, болници, апаратура за милиони левове, най-добрата. Реално какво лошо направихме ние? За да озлобим така всички? Кога София е била по-хубав град от сега, с по-удобен транспорт? Кога е била по-хубава, при кое управление? - При нашето управление"


Бойко Борисов

© Юлия Лазарова

Бойко Борисов


"Свободата на медиите и журналистите е изключително важно. Как не им е интересно да се направи разследване как бяха продадени Марица 1 и Марица 3. Как бяха задължени? Колко милиарда платихме? За американските централи над милиард живи пари, за Белен още толкова. Два милиарда заминаха за Москва и Вашингтон. Представете си ги като заплати. И 3.5 млрд лв за това, че събориха КТБ. Вместо да я оздравят. И кое е лошото, което направи ГЕРБ, че изплати шест милиона на вложителите и безумните им проекти. ако може да атакувт Данчето за някое куче, някоя спирка. Не че е лошо, ние веднага поправяме"


"Човек си прави ремонт вкъщи. Нали сте правили ремонти, жените ви са ви карали. Имало ли е случай да влезете и да кажете добре. Да са минали майстори и да сте доволни. Ами магистралите и пътищата ги правят български майстори. 1000 блокове санирахме като кукли, един протече от наводнението, само той се дава. Хората ми дават ключовете от домовете си като откривам санираните им блокове. Но само протеклият блок показват. Това е проблемът на демокрацията, на добрите хора".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK