Оздравяване на държавността, реинтегриране в НАТО и Европейския съюз и "споделен растеж" са приоритетите на "Да, България!"

Христо Иванов

© Дневник

Христо ИвановТри приоритета, по които ще работи "Да, България!" в бъдещия парламент очерта днес във Варна председателят на партията Христо Иванов (цяла среща можете да проследите във видеото по-долу). Това са оздравяване на българската държавност, реинтегриране на страната в НАТО и Европейския съюз, както и "споделен растеж", който да тласне страната към по-висока орбита на икономическо развитие, но и да бъде почувстван от хората.


"Основната болест на българската държавност е корупцията


каза Иванов. Тя има своите корени в тоталитарното ни минало, в комунистическия режим. Това е една непрекъсната приемственост на обсебване на публичната власт и подчиняването й на лични интереси". Според Иванов скъсването с този модел минава през три много важни цели:
"Едната е съдебната реформа, която стои като крайъгълен камък в създаването на "Да, България!, каза той. Без реална съдебна справедливост, без реален страх от закона, особено за големите риби не може да се води битка с корупцията".


Вторият приоритет – в програмата на "Да, България! -


оздравяването на българската държавност


минава през "административна революция". "Трябва да бъде сменена логиката, по която администрацията в България работи и обслужва гражданите, каза лидерът на партията. Това може да стане само по един начин – чрез въвеждането на електронно управление".


Според Иванов това не означава "същите бюрократи на същите гишета, със същите процедури, но с нови компютри и софтуер".


"Електронната управление има съвършено различна философия на контакт между гражданите и администрацията. Напълно различни трябва да бъдат и общият обем информация, която администрацията може да иска от гражданите, и начин на носене на отговорност от самата администрация, и режимът на прозрачност", обясни той.


Христо Иванов заяви още, че


отвоюването от корупцията на българската държавност


минава и през презареждането на цялата система от регулатори, които в България са около тридесет. "Там са и БНБ, която проспа фалита на КТБ, и Комисията за финансов надзор и Комисията за защита на конкуренцията, която редовно "проспива" г-н Пеевски и в медиите и в пътното строителство... Там са и Комисията за защита на потребителите и т.н. и т.н.", каза той.


Според Иванов тези органи съществуват защото това е изискване на различни европейски нормативи, на са направени, така, че да са беззъби и са попълнени с хора, които са там единствено, за да връщат услуги.Друга основна цел на "Да, България!" е да стартира максимално бързо процеса за


влизане на България в еврозоната и европейския банковия съюз


Трябва да започне и подготовката за интегриране в бъдещия съюз в областта на сигурността .


"Това означава, че България трябва спешно да изчисти своите служби от хора, които имат свързаност с Държавна сигурност, които имат корупционни зависимости или са свързани с метастазите на Държавна сигурност, каза Иванов. Службите трябва да бъдат изчистени от ора, свързани с чужди интереси в Българи и особено с интересите на Русия тук". В противен случай, работещите в тях, няма как да бъдат надежден партньор на европейските си колеги.


Третият важен приоритет на "Да, България!" е


споделения растеж


Лидерът на партията заяви, че счетоводно и днес има растеж от 3.5%., но той не се усеща от хората. "Усеща го една много малка група, която взима всички обществени поръчки, преди всичко в инфраструктурата, обясни той. Която взима всички фондове в земеделието и ги концентрира в ръцете на малцина. Всичко това е просперитет, който не се усеща от хората".


Иванов заяви, че партията му няма да се включи в предизборната "сватба" и "наддаванията", които се правят в момента.


"Икономическата програма, която ние ще обявим тази седмица, ще бъде ориентирана към това, хората, които произвеждат, предприемачите да получат условията, необходими, за да да произведат, обясни той. Да произвеждат, толкова, колко позволяват таланта и способностите им, а не колкото им позволят политиците".


По време на днешната среща във Варна Христо Иванов каза също, че "Да, България!" не предлага на потенциалните си избиратели хора с богат политически опит, които гледат на себе си като професионални политици.


"Партията бе създадена от хора, които имат граждански опит в работата с различни каузи, обясни още той. Ние имаме единствено експертизата и доказания опит да обещаем на българските граждани съдебна реформа. Никой друг не би могъл да го обещае.


Никой друг не може да поиска отчет от главния прокурор


защо не прилага закона спрямо едрите корумпирани риби, или когато се сети да го направи, го прави, за да оказва натиск или, за да "опрасква". "Да, България!" не дължи услуги на никого. Нашата първа битка в бъдещия парламент ще бъде битката за нова Висш съдебен съвет", каза Христо Иванов.


"Да, България" ще попита отново служебния премиер Огнян Герджиков какво става с проверката на синдиците на КТБ, поискана в декларация и защо в публикувания наскоро отчет липсват авоари на КТБ (н) в чужбина, каза още Иванов.

"В отчета, който синдиците на КТБ най-сетне пуснаха, след като поискахме да бъдат проверени, липсва каквато и да било информация за авоари в чужбина, а


КТБ има авоари в чужбина


каза Иванов. Ще питаме премиера какво стана с проверката на синдиците, която поискахме, и защо така ги няма тези авоари в чужбина?"

Още на 31 януари "Да, България!" призова в отворено писмо дейността на синдиците на изпадналата в несъстоятелност Корпоративна търговска банка (КТБ) да бъде подложена на пълна ревизия.
В писмото, изпратено до президента Румен Радев, служебния премиер Огнян Герджиков и служебния финансов министър Кирил Ананиев, "Да, България!" предупреди, че "чрез бездействия и ненавременни действия, синдиците създават рискове от вторично разграбване на активите на фалиралата банка и увреждат интересите на нейните кредитори".

По време на срещата във Варна Христо Иванов беше придружен от Иван Киселов, Антоанета Цонева, Боряна Мусева, Вера Асенова, Веселин Калановски и Ивайло Захариев.

Ключови думи към статията:

Коментари (86)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Реинтегриране в НАТО и ЕС ???? Тея в кой свят живеят?

 2. 2 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  До коментар [#1] от "foure":

  В света на запад от Банкя.

 3. 3 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 233 Любопитно

  Колкото по-близо до Европа и НАТО, толкова по-големи гаранции за мир и бъдеще на страната. Но вие наясно ли сте кои и как ни отклоняват?

 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5228 Неутрално

  Общо взето бива. Но как ще стане ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Ясно изразена позиция - борба срещу корупцията, реформи в съдебната власт и прокуратурата, изчистване на администрацията, честни кадри, и най-важното - икономически растеж! Успех на изборите!

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 6. 6 Профил на marobo
  marobo
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Докато има кой да вярва на такива "партии" ще сме на това дередже.

  Демокрацията е за тълпата. По-нагоре имат значение само парите.
 7. 7 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Някой друг път обаче..
  .. понеже са разделени на три това остават празни приказки...
  .. айде чао..

 8. 8 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 2067 Неутрално

  Последно ще участват ли на изборите или не?

 9. 9 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#2:"Paolo Di Canio"]В света на запад от Банкя.[/quote]
  Само за Трън се сещам.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 10. 10 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#4:"КМЕТ В СЯНКА"]Общо взето бива. Но как ще стане[/quote]
  Вие къневистите нали знаете? Като се събе'рете у парламенто ще им обя'сните играта

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5228 Неутрално

  До коментар [#10] от "oporna_to4ka":

  дано само не им се объркат плановете.
  http://www.blitz.bg/svyat/petitsiya-za-aresta-na-dzhordzh-soros-stigna-do-beliya-dom_news487596.html

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3734 Неутрално

  [quote#1:"foure"]Реинтегриране в НАТО и ЕС ???? Тея в кой свят живеят?[/quote]
  Май не схващаш?
  Имат предвид промяна на условията за интеграция с НАТО и ЕС!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 13. 13 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2696 Неутрално

  Има противоречие.
  Христо Иванов иска "административна революция" за която според него е наложително въвеждане на електронно управление,но пък само компютрите и софтуерът не можели да извършат революция!?

 14. 14 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 891 Неутрално

  И без НАТО ли, неа как да изхарчим данъци и прокудим децата си?!

 15. 15 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1416 Разстроено

  Дневник,ЧРД,желая успех на редакцията, с пожелание да ограничите регионалните дописници,до регионални новини.Нямат капацитета да отразяват нещо по-далеко от носовете си...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 16. 16 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Давай, развързвайте торбите! Сега е пазарът!

 17. 17 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5228 Неутрално

  До коментар [#12] от "Храбър":

  Я обясни !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 18. 18 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Да, България! имат ли медиен партньор сред вестниците?

 19. 19 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4029 Неутрално

  Изглеждат смислени и читави хора ще гласувам за тях.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 20. 20 Профил на Антипухмалин
  Антипухмалин
  Рейтинг: 274 Неутрално

  [quote#0:"Ристю"]реинтегриране на страната в НАТО и Европейския съюз[/quote]
  Боже, Боже... и тия, като Ръдан, ще ни "оправят" в ЕС, а там никой си няма хабер за това! С колко европейски политици до момента са се срещнали този въздухар и другият - Ръдан? Кой в Европа ги познава изобщо, какво понятие имат те от европейската политика, след като я наблюдават само от телевизорите? До кога ще ни заливате с демагогията и пропагандата на тия несъстоятелни лица? Повтарям, никой в Европа не е изразил подкрепа за несъществуващата партия на др. Бойкикев и преименуваната за пореден път партийка на Ръдан. В Европа щели да ни ре-интегрират, туй какво значи, ще ни извадят и отново ще ни вкарат там ли? Щото това значи ре-нещо си - повтаряне, стартиране от начало. Глупост връз глупост от тия другари! Те една партия не могат да регистрират, България щели да оправят. Аман от клоуни!

  #КОЙ опраска биволския Костинброд? Или кои са простите?
 21. 21 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#19:"Norman Granz"]Изглеждат смислени и читави хора ще гласувам за тях.[/quote]
  Норман?! Предаваш господин Радан Кънев?

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 22. 22 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5228 Любопитно

  До коментар [#19] от "Norman Granz":

  бойко така ли ти нареди ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 23. 23 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Оздравяване на държавността, реинтегриране в НАТО и Европейския съюз и "споделен растеж" са приоритетите на "Да, България!"
  =====================================
  А тоталната бедност и елементарния неолиберализъм, вреден не само за България, но и за Европа като държавна политика и идеология, с които десните партии вечè почти 30 години се идентифицират? Христо Иванов и той готов да вика "Йес сър".

 24. 24 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Христо, олигархична е държавата ни и затова е корумпирана. Точно в този ред, защото олигархията е в основата и на гранд корупцията, и на двете кубапчета или 30 лв. на "глас". Олигархията е в основата както на приватизацията на Пловдивския панаир, така и за опита за приватизация на Общинска банка.
  Олигархията, Христо, се бори с промяна в законите, които я хранят. В частност това значи право за всеки да избере дали да участва в ДЗПО схемата или не. В частност това значи НЗОК да има право да бъде пазарен играч в пазарния ни свят и да може да избира партньорите си, с които да работи. В частност това значи и "пръстов отпечатък" в болниците. В частност това значи, че само "административна революция" работа не върши.
  п.с. Ето малко спомени от А.Атанасов от ДСБ за Общинска банка - http://www.novini.bg/news/33080-%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D1%8F%D0%BD-%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%B2-%D0%B8-%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%80-%D0%BF%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%BE%D0%B2-%D0%B8%D0%B7%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B0.html-nl

 25. 25 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4029 Неутрално

  До коментар [#22] от "КМЕТ В СЯНКА":

  "бойко така ли ти нареди?"

  Ей, големи простаци сте това червените (червивите)...
  😈😈

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 26. 26 Профил на Антипухмалин
  Антипухмалин
  Рейтинг: 274 Неутрално

  [quote#12:"Храбър"]Май не схващаш?
  Имат предвид промяна на условията за интеграция с НАТО и ЕС![/quote]
  Тъй ли? И кои са тия "условия", ще ни осветлиш ли? И когато си сключил някакъв ДОГОВОР, промяната на условията не е ли двустранен процес, изискващ съгласието на всички страни по договора? Кой европейски политик е потвърдил изобщо подобно преразглеждане? Глупости плещите, ама ей тъй, на ангро, само някой да изръси някоя откровена тъпотия и вие сте готови веднага да я запеете като латерни...

  #КОЙ опраска биволския Костинброд? Или кои са простите?
 27. 27 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#21] от "oporna_to4ka":
  За ДСБ гласуваме десните антикомунисти.Господинът не е такъв, така че не се учудвай, че няма да гласува за ДСБ.

 28. 28 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#19] от "Norman Granz":

  И аз все по-сериозно се замислям. Особено след надаването от останалите, тука за съжаление включвам и Дсб, как тия партии да ги погледнеш сериозно.
  Аз лично съм десен и това:
  "Икономическата програма, която ние ще обявим тази седмица, ще бъде ориентирана към това, хората, които произвеждат, предприемачите да получат условията, необходими, за да да произведат, обясни той. Да произвеждат, толкова, колко позволяват таланта и способностите им
  Ми звучи достатъчно дясно.

 29. 29 Профил на fallada
  fallada
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Правилни и ясни цели. Браво!

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5228 Неутрално

  [quote#25:"Norman Granz"]Ей, големи простаци сте това червените (червивите)...
  😈😈 [/quote]

  защо така грозно и невъзпитано ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 32. 32 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2578 Неутрално

  Приятни за ухото думички, лозунги.........

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 33. 33 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Някакви Кухи приказки за НАТО и ЕС, на които вече сме член. И поредната залъгалка за "борба" с корупцията.
  Ами байо, за първото вече други го сториха. Дали за добро или зло, вече е факт.
  За "корупцията" те видяхме, че като министър ти дадохме кресло, не можа да я "пребориш", защото искаше да преборваш, ама само Оная, Неправилната корупция, а вашата да си остане. Всеки прост човек, с желание, ако искаше да премахне ВСИЧКАТА корупция, би успял, защото щеше да е неудобно да му правят сечено. Ако бяхте такива , щяхме всички да ви стискаме палци. Но НЕ СТЕ!
  Такива като вас които искат за да защитят Нашите от техните, няма как Никога да успеете.

 34. 34 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4029 Неутрално

  До коментар [#28] от "foxa5":

  "И аз все по-сериозно се замислям..."

  Има месец и половина до изборите. Гледай по кого ще плюят най-много прасешките парцали, Волгин и Кънчо-Райчо. Това ще е показателно. 😉

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 35. 35 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2300 Неутрално

  До коментар [#30] от "Маршалов":

  е нали половината я купиха руснаците ,кво ще правим сега

 36. 36 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#27:"mushashi"]За ДСБ гласуваме десните антикомунисти.[/quote]
  Аз като гласувам за ГЕРБ нали не ме определяш като "ляв " антикомунист?

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 37. 37 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#23] от "Каишков - Системен нарушител":
  Иван Костов никога не е бил привърженик на либерализма.Той беше и против плоският данък и 10 процента корпоративен данък.Както и против мултикултурализма.И против ниското заплащане на труда.Той е единственият управлявал десен политик.

 38. 38 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#36] от "oporna_to4ka":

  Антикомунист никога няма да гласува за човек, който хвали Живков и присъства на откриването на паметника му.А при създаването на ГЕРБ забрани да се говори срещу Гоце.

 39. 39 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Това лице няма партия. Ако искаше да има, щеше да се постарае да основе и регистрира такава след като подаде оставка преди година. Има ли закони за подобни манипулатори? Дневник, защо ни занимавате с някакви си задачки на НЕсъществуваща партия?

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 40. 40 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#35] от "edin drug":
  Ако беше вярно, нямаше да го напишеш.

  мурзилка
 41. 41 Профил на Machu Picchu
  Machu Picchu
  Рейтинг: 233 Любопитно

  "Там са и БНБ, която проспа фалита на КТБ..."

  Това никой ли не иска да го коментира.

 42. 42 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 775 Неутрално

  До коментар [#5] от "neut":

  Все такива добри пожелания. До тук никаква разлика с комунетата и банкянския БайКой. Поредния месия дето мисли за собствената си кесия.

 43. 43 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#39:"достатъчно"]Дневник, защо ни занимавате с някакви си задачки на НЕсъществуваща партия?[/quote]
  Пазарна икономика, който си плаща си поръчва музиката.

  мурзилка
 44. 44 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 733 Неутрално

  [quote#43:"Маршалов"]- цитат на коментар #39 от “достатъчно”
  Пазарна икономика, който си плаща си поръчва музиката. [/quote]

  Журналистиката е мъртва, да живее "журналистиката"!
  Щото Интересът клател феса.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 45. 45 Профил на Злото ченге
  Злото ченге
  Рейтинг: 282 Неутрално

  [quote#0:"Д"]Това може да стане само по един начин – чрез въвеждането на електронно управление"[/quote]
  И/или чрез въвеждане на принципа за мълчаливото съгласие. При липса на отговор на административния орган в рамките на законово установения срок, заявлението, жалбата ... на гражданина да се счита за удоволетворена, с всички последствия от това ...

  [quote#0:"Д"] ... реинтегриране на страната в НАТО и Европейския съюз ... [/quote]
  Само 'дето на последните две преди това им е нужно регенериране, също като на техния недоинтегриран член!

  The war has begun! - www.fightcybercrime.net [Код: „Схемите не са това което са!“]
 46. 46 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  До коментар [#19] от "Norman Granz":
  Нали беше за Раданвоци, май още се въртиш неориентиран в очакване на по гръмки лозунги за да им се вържеш

 47. 47 Профил на ham
  ham
  Рейтинг: 471 Весело

  До коментар [#6] от "marobo":

  На кого да вярвам!На Корни или на Тиквето?

 48. 48 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4029 Неутрално

  До коментар [#46] от "shileto":

  "... май още се въртиш неориентиран..."

  Непоклатимо ориентирани сте май само поддръжниците на Боко Тиквата.

  Дори комунистите се люшкат между Курнелка и Волен... 😈

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 49. 49 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2101 Любопитно

  Три приоритета, по които ще работи "Да, България!" в бъдещия парламент
  ===========
  Добре, че не сте уточнили в кой Парламент...явно ще е в далечното бъдеще...

 50. 50 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2477 Весело

  Десетина души (максимумът, ако изобщо влязат) за какво да работят по-напред? От тях "Да България" ще има само един-двама и... наименованието на коалицията, хаха. Формулата е: Един "динено зелен", един "ябълково розов" и един "кърваво червен". Познайте кой ще е червеният.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 51. 51 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#48:"Norman Granz"]Непоклатимо ориентирани сте май само поддръжниците на Боко Тиквата. [/quote]
  Много грешиш.Десните сме за ДСБ и винаги сме били.Тия дето се правите на десни, не може да се ориентирате.

 52. 52 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1827 Неутрално

  Зелените на изборите през 2014 г. не успяха да вземат и 20,000 гласа, ДЕОС изобщо не са се явявали на избори, какво ни занимавате с тази коалиция!?

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 54. 54 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  Като цели - добре.
  Но ако не се обединят с "Нова република", няма да имат възможността да бъдат една действаща и ефикасна опозиция.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 55. 55 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1268 Неутрално

  И как да им повярват хората. Сами казват, че имат капацитет за съдебна реформа. А имат ли капацитет да преборят хидрите - олигархията, администрацията ....
  Иска ми се да повярвам, ама никак не ми се иска гласът ми да пропадне и да ни управляват червени...

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 56. 56 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1827 Неутрално

  До коментар [#55] от "Алф":

  Как да вярваш на човек, който се съгласи да бъде издигнат за депутат, от други партии, а не от партията в която членува! Все едно Радан да кандиса да го издигнат БСП или Евророма!

 57. 57 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5132 Неутрално

  До коментар [#4] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Като гласувате за "Да, България", Кмете! И като много пжвече хори гласувот за тьх! Така ще стане!

 58. 58 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#37:"mushashi"]Той е единственият управлявал десен политик. [/quote]
  Това го кажи на цялата гвардия - Петър Стояновци, Надежди Михайлови и т.н. та чак до Москов, Лукарски, Кунева и т.н. дето се изкарват от десен по десен.

 59. 59 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  Статистика за тролетариата под статията:
  ========================

  Брой цветанцветановчета: 8
  Брой кутевчета: 6

  Кутев-путевчетата, изоставате.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 60. 60 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#37] от "mushashi":

  Това което си го изредил за Костов е почти изцяло вярно. Но си пропуснал отрицателните неща.
  А пък това с антикомунизма.... Къде сте заседнали бе хора? Това вече е някаква куха идеология. В момента реалностите в света са далеч различни , опасностите са ни налазили отвсякъде, а вие си отмествате погледа от тях и се занимавате с нещо остаряло, изветряло. Чак имам чувството че искате едва ли не да го съживите.
  Виж , друго е ако искаш да се държиш заядливо с някакви възрастни обикновени хорица, които са на изживяване, по пейките пред блока и нямат никаква вина, че са се родили в оня строй.

 61. 61 Профил на primaxm
  primaxm
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Нещо лустрация, това онова?!? Без лустрация как ще прочистим администрацията от ДС кадрите? Защо нието Вие, нието Радан говорят за закон за лустрацията и не го включвате в програмите си? Пълно мълчание по темата!

 62. 62 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#60:"Калата"]Това което си го изредил за Костов е почти изцяло вярно. Но си пропуснал отрицателните неща. [/quote]
  Нещата за които го обвиняват повечето са преувеличени и нарочно манипулирани.Ако имаше престъпления щяха да го осъдят 100 пъти.А даже и дело не му заведоха.Тогава имаше изискване от МВФ за бърза приватизация.З БГА Балкан нямаше други кандидати освен Зееви.Трябваше или да я ликвидира,или да я даде на него.Ако беше я ликвидирал щяха да го оплюят,че го е направил.Както виждаш продаде Нефтохим на руснаците,защото имаха най-добрата оферта.Така че се е ръководил от националните интереси.
  [quote#60:"Калата"]А пък това с антикомунизма.... Къде сте заседнали бе хора? Това вече е някаква куха идеология.[/quote]
  Такива са ми убежденията.Цялото ми семейство е пострадало при комунизма.Включително и лежали по затвори.Дори и мен ме пратиха в ж.п войски да бачкам като роб заедно с циганите и турците.Бях единствен със средно образование и то езикова гимназия.
  [quote#60:"Калата"] опасностите са ни налазили отвсякъде, а вие си отмествате погледа от тях и се занимавате с нещо остаряло, изветряло.[/quote]
  Точно пък мен да обвиниш в такова нещо.Аз съм един от хората,които се противопоставят на нашествието на ислямските мигранти,левотолерастите и Сорос и ислямизирането на Турция от Ердоган.

 63. 63 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#58:"Каишков - Системен нарушител"]т.н. дето се изкарват от десен по десен.[/quote]
  От 2001г досега ни управляват либертариански правителства,които обслужват единствено интересите на бизнеса.В България са объркани понятията-никоя дясна партия в развитите държави не е въвела плосък данък,10 процента корпоративен данък и мизерни заплати.Защитават бизнеса ,но и интересите на обикновените хора.В България единствено Костов е такъв политик.

 64. 64 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Нищо ново.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 65. 65 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 627 Неутрално

  цялото форумно вълнение има просто решение:
  Първо гласуваш;
  Второ, за Нова Република;
  Трето, оставаш потомствен глупак.

  Navigare Necesse Est
 66. 66 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5945 Неутрално

  Дилмът , който е споделен от Да България е неприложим за делови хора - никой няма време да гледа три пъти реклама и после почти три часа монотонна реч. Домързяло ли ги е да направят есенцията в 5 минути?

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 67. 67 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5945 Неутрално

  Поправка : филмът

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 68. 68 Профил на lemonadejoe
  lemonadejoe
  Рейтинг: 332 Неутрално

  До коментар [#33] от "Калата":

  [quote#33:"Калата"]Всеки прост човек, с желание, ако искаше да премахне ВСИЧКАТА корупция, би успял[/quote]

  Що не го направиш? Нямаш желание или не си прост?

 69. 69 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално

  И как мисли Христо Иванов, дори да влезе с 10 депутата, да направи всичко това, което обещава. Вискомерието , с което отблъсна приятелски подадена ръка е дразнеща и буди подозрение. Защото и тези, които му я подадоха искат същото, но имат визия и програма за цялостното управление на държавата.

 70. 70 Профил на lemonadejoe
  lemonadejoe
  Рейтинг: 332 Неутрално

  До коментар [#60] от "Калата":

  [quote#60:"Калата"]Това вече е някаква куха идеология.[/quote]

  Тя винаги е била куха идеология и никой не се е притеснявал от това.
  Важното е колко силни и активни организации стоят край нея. Както се вижда от наскоро минали гласувания и от скоро предстоящи в разни страни, сериозни организации енергично действат.
  Произвеждат фалшиви новини, злепоставят неудобни кандидати.
  И им е най-удобно някой да вика "На умряло куче нож не вади. С тях е отдавна свършено". То не е свършено. Те вредят колкото могат.

 71. 71 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 585 Неутрално

  До коментар [#1] от "foure":


  До коментар [#20] от "Антипухмалин":

  Не че има смисъл да ви се обяснява, защото е видно, че тиквите ви не прихващат. Ще реинтегрират, защото досега участието ни и в двете организации е формално, по бай ганювски, особено при управленията на червените муцуни. А ББ ходи при "началниците" там и козирува. Отношенията ни досега са на принципа: Ние ще слушкаме и изпълняваме а вие не се месете в нашите си вътрешни далавери. Все още говорим за "онези от НАТО" и онези от "гейропата". Никой от досега управлявалите не смее дори да коментира наглите изявления по наш адрес на империалистите от Изток, които се гаврят с нашите послушни марионетки.

 72. 72 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 585 Неутрално

  До коментар [#66] от "penetrating":

  Филмът беше преди да започне срещата. Нямаше доклад, а изложение от 30 мин. След това говориха други членове на националния им съвет. Срещата беше за тези, които проявяват интерес и искрено желаят промяна към добро за всички нас. Скептицизмът ви е основателен а основното мото на срещата беше, че ако ние всички не се включим промяната няма дойде сама. Реакцията на мафията започна още с регистрацията и показва, че реално се страхува от "Да, България" още преди да е реално създадена. Очакват се още много компромати.

 73. 73 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 585 Неутрално

  До коментар [#61] от "primaxm":
  Имаше въпрос за лустрацията. Реално и най-скромният опит за лустрация е спиран от Конституционния съд и не може да се направи нищо по въпроса без промяна на Конституцията. Като юристи и Хр. Иванов и Радан са наясно по въпроса и затова си траят. Сериозният проблем идва и от това, че и ДС и БСП си отгледаха млади вълчета от второ поколение ДС, ЦК, Политбюро и никаква лустрация не ги лови, а са не по-малко опасни от старите.

 74. 74 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 766 Неутрално

  По враговете му ще го познаете - той е !
  А враговете много са се разпискали и кроят заговор след заговор - страхуват се нещо .

 75. 75 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#69] от "Роси":

  ами ръката на Радан беше подадена по медиите и то дори Да, България да е регистрирано юридическо лице. Уважавам Радан но това си беше изцепка аналогична с "издигането" на Плевнелиев без да го е питал...

 76. 76 Профил на Veso
  Veso
  Рейтинг: 514 Неутрално

  До коментар [#6] от "marobo":

  Кои партии са читави, според теб?

 77. 77 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2260 Неутрално

  До коментар [#73] от "Oggie Petkov":
  "Сериозният проблем идва и от това, че и ДС и БСП си отгледаха млади вълчета от второ поколение ДС, ЦК, Политбюро и никаква лустрация не ги лови, а са не по-малко опасни от старите."
  ............................
  По-малко опасни са по няколко причини:
  - по-малко са като бройка,
  - по-разглезени са,
  - закърмени са с "отровата" на либерализма и западничеството, докато предшествениците им прилагаха 1:1 руския посткомунистически олигархично-мафиотски модел, който загроби България през тези 27 години.

 78. 78 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5945 Неутрално

  До коментар [#72] от "Oggie Petkov":

  ОК, но защо е скрито посланието от 30-те минути зад 30 секунден клип, който се повтаря в продължение на 15 минути, т.е. 30! пъти? Толкова ли е страшно това послание та е скрито или искате то да се постигне след известно усилие от страна на потенциалния зрител?
  Аз не съм специалист по комуникации с хора, но определено не успях да се фокусирам върху посланието, борейки се с времето, което имам и тези почти 3 часа на филма

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 79. 79 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 775 Неутрално

  До коментар [#71] от "Oggie Petkov":

  Брао ве Тайгър ! Ша стане да знайш !
  Да започнем от НАТО. Неформално там са само САЩ, всички други са скатавки, дори не отделят минимума от БВП за отбрана. За да се реинтегриране ще ни трябва доста по-голяма и модерна армия, което сещаш се за един-вда мандата няма как да стане.
  Така, Европа... Неформално са само Германия, Франция и Англия. Тея последните се усетиха и си биха магарето. Всички други са фигуристи, начело с Португалия, Италия и Гърция. Викаш ша станем тайгъра на юропата а?
  Вервай му, то лошо нема. Приказките са за деца особенно сладките.

 80. 80 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Реинтегриране?
  Излагация е, ако ме разбирате, това...
  Кой им каза, че не сме интегрирани?

 81. 81 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#69] от "Роси":

  Няма да влезе дори с един...

 82. 82 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#19] от "Norman Granz":


  [quote#19:"Norman Granz"]Изглеждат смислени и читави хора ще гласувам за тях.[/quote]
  Чудесно решение.

 83. 83 Профил на felipeeee
  felipeeee
  Рейтинг: 556 Неутрално

  Я, сега Спас да каже ,аджеба, кой е по-добър - Христо Иванов или Радан?

  bezsmyrten
 84. 84 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  ""споделен растеж", който да тласне страната към по-висока орбита на икономическо развитие, но и да бъде почувстван от хората."
  Споделеният растеж е като споделената ерекция - ако се случи са доволни и двете страни, ако не се случи - разочарование и взаимни обвинения...

 85. 85 Профил на marobo
  marobo
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#76] от "Veso":

  Весо, няма читави партии. Каквото и да избереш ще е от "техните" предложения. Теб те няма там бъди сигурен.

  Демокрацията е за тълпата. По-нагоре имат значение само парите.
 86. 86 Профил на marobo
  marobo
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#47] от "ham":

  На кого да вярваш решаваш сам, но ако повярваш на това, от което политическата класа ти предлага да си избираш... ще бъдеш отново излъган.
  Предлагай ти или се срамувай като подкрепяш статуквото! Срам!

  Демокрацията е за тълпата. По-нагоре имат значение само парите.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK