Крайният срок за подаване на годишните финансови отчети е 30 юни, напомня Агенцията по вписванията

Крайният срок за подаване на годишните финансови отчети е 30 юни, напомня Агенцията по вписванията

© Цветелина Белутова, КапиталАгенцията по вписванията ще изпрати над 100 хиляди напомнителни писма по електронен път на търговци за крайния срок за подаване на годишните им финансови отчети, съобщи Министерството на правосъдието.


Оттам напомнят, че търговците трябва да подадат финансовите си отчети най-късно до 30 юни 2017 г. чрез заявяване за вписване и представяне за обявяване в Търговския регистър.


За улесняване на бизнеса и превенция от струпване на заявления на гише и по електронен път в последните часове на крайния срок агенцията е започнала напомнителната си кампания. Съобщение за нея е качено на сайта на агенцията и на интернет страницата на Търговския регистър.
В момента се разпращат поетапно електронни съобщения до над 100 хиляди търговци, които са регистрирали електронните си адреси в Търговския регистър. В тях се отбелязва, че след изтичане на крайния срок агенцията ще предоставя на Националната агенция за приходите списък на търговците и фирмите, които не са подали годишни финансови отчети в срок.


Правосъдното министерство напомня още на бизнеса и за безплатните услуги на Агенцията по вписванията - "SMS оповестяване за настъпила входяща регистрация за търговец в Търговския регистър" и "SMS оповестяване относно услуги, предоставяни от службите по вписванията (Имотен регистър)".


За Търговския регистър заявления за безплатно SMS известяване могат да подават само тези с право да управляват и представляват търговеца, съответно клона на чуждестранния търговец.
За Имотния регистър услугата е само за собствениците на имоти на територията на България.


Заявленията се подават лично и в офисите на агенцията.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK