Димитър Байрактаров и още поне 19 са независимите кандидати за депутати

Георги Кадиев на учредяването на партия Нормална държава

© Юлия Лазарова

Георги Кадиев на учредяването на партия Нормална държаваНезависимите кандидати за депутати подали документи за регистрация в Районните избирателни комисии (РИК) са 20, показа проверка на "Дневник". Възможно е информацията на някой от сайтовете на 41 РИК-а, да не е актуална и да има още някой подал документи кандидат, тъй като срокът за подаването им изтече на 13 февруари.


Поне 9 от кандидатите са от партията "Нормална държава" на бившия депутат от БСП Георги Кадиев, която не получи регистрация от съда за предсрочните избори. Това са Кадиев, който е кандидат в 23 МИР в София, Соня Маркова в Благоевград, Румен Домбашов в Смолян, Даниела Давидкова във Велико Търново, Красимир Костов в Ямбол, Димитър Игнатов в Пловдив, Росица Йорданова във Варна, Никола Вапцаров в 24 МИР в София и Венцислав Кенанов в 25 МИР в София.


Във Варна има още двама желаещи да бъдат независими депутати. Това са Красимир Иванчев Жейнов и Илко Георгиев Христов.
В Ловеч има един кандидат -Златко Спасов Здравков. Ако няма съвпадение на имена Здравков е бил шеф на ДАИ и града и бивш сътрудник на ДС.


В Плевен се кандидатира Димитър Огнянов Игнатов, а в Пловдив 28 годишният Никола Йонков Йотов.


В 23 МИР София ще се състезава и Ева Петрова Маринова, а в 24 МИР и Николай Борисов Андреков, който е бил кандидат за директор на Столичния куклен театър.


Най-много са кандидатите в 25 МИР. Бившият депутат от Патриотичния фронт Димитър Байрактаров, който беше сред най-говорилите от трибуната на 43-то Народно събрание ще се опита да влезе като независим в следващия парламент. Бившият журналист от телевизия СКАТ представляваше Бургас и бе от листите на НФСБ на Валери Симеонов.


Димитър Байрактаров при дебатите за вот на недоверие към кабинета Борисов за здравната политика.

© Анелия Николова

Димитър Байрактаров при дебатите за вот на недоверие към кабинета Борисов за здравната политика.


Другите независими депутати тук са бизнесменът Тодор Костадинов Белмустаков, Гергана Стойчева Денева и Мария Петрова Колева.


Старозагорецът Иван Матев, по-известен като супер Любо от телевизионна реклама се кандидатира за депутат в родния си град. Гергана Денева е негова съпруга.


В Хасково се кандидатира Георги Петров Богданов, а в Ямбол финансистът Красимир Костов Костов


ЦИК ще проверява дали събраните от инициативните комитети подписи и документи са редовни и някой от тях може да отпадне от изборите.


Без независими кандидати са Враца, Бургас, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Шумен Перник, Пловдив-област, Разград, Русе, Силистра, Търговище.


22 са партиите и коалициите, който ще участват в следващия парламент.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK