Правителството ще обяви оградата на границата за обект с национално значение

Оградата край Лесово

© Надежда Чипева, Капитал

Оградата край ЛесовоРешение за обявяване на интегрираната система за контрол и наблюдение на границата с Турция за обект с национално значение и национален обект ще вземе правителството днес. Това би ускорило завършването на административните процедури, като например по-бързото отчуждаване на земята под и около съоръжението.


То е финансирано от Европейската комисия по пет проекта по Механизма за спешна помощ от фонд "Вътрешна сигурност" и фонд "Убежище, миграция и интеграция. Проектите са на обща стойност 160 милиона евро и са насочени към обновяване на техническото оборудване и възможностите за наблюдения на границата, което трябва да спре миграционния натиск.


Други решения, които ще вземе правителството, според дневния му ред, са промени на устройствените правилници на Държавната комисия по сигурността на информацията и Министерството на финансите. Такива обикновено се правят при кадрови промени.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK