Стикери на български и английски ще обясняват правата на пътниците в транспорта на София

Новите по-разбираеми двуезични стикери, които ще бъдат поставени в градския транспорт в София.

© "Спаси София"

Новите по-разбираеми двуезични стикери, които ще бъдат поставени в градския транспорт в София.Стикери с правата и задълженията на пътниците в градския транспорт, на български и английски език, ще бъдат поставени в автобусите от линия номер №84 в София. За това съобщи организацията "Спаси София", избработила лепенките, по съвместна инициатива с Центъра за градска мобилност.


Първоначално стикерите ще бъдат поставени пробно само по линията 84, която обслужва маршрута от центъра до летище "София", обясни пред "Дневник" Виктор Чаушев от "Спаси София". "Ако се приемат добре, ще бъдат поставени в целия градски транспорт", каза още той.


Целта е информацията за правата и задълженията на пътуващите в градския транспорт да бъдат представени по по-удобен, разбираем и привлекателен начин, не само за българските граждани, но и за чужденците. Част от стикерите са вече познати на софиянци, но други са напълно нови. Един такъв пример е стикер, който призовава пътниците да преминат навътре в превозното средство, а друг - да не разговарят с водача.
"За всяко превозно средство е предвидено място и за подробна информация за пътниците: цената на различните превозни документи, глоби и нарушения. Включено е и обяснение как можем да се возим с домашен любимец и какъв е позволеният размер за багажа", поясняват от "Спаси София".


Новите по-разбираеми двуезични стикери, които ще бъдат поставени в градския транспорт в София.

© "Спаси София"

Новите по-разбираеми двуезични стикери, които ще бъдат поставени в градския транспорт в София.


Освен за пътуващите, от организацията са изработили и стикери за другите участници в движението. На задните части на автобусите, тролейбусите и трамваите ще бъдат разположени стикери, които ще напомнят на водачите на автомобили да не навлизат в бус лентите и трамвайните трасета.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK