Президентът Радев още разчита Тръмп и Путин да се разберат за санкциите

Президентът Румен Радев продължава да разчита Доналд Тръмп и Владимир Путин да се разберат за облекчаване на санкциите срещу Русия и това според него ще е определящо за позицията на България и Европейския съюз по този въпрос.
В интервю за "Евронюз", което е взето на 28 януари и излъчено късно в четвъртък, журналистката Изабел Кумар го пита: "Ще има вот за удължаване на санкциите на ЕС през юли - ще гласува ли България против това продължаване?". На което Радев отговаря с въпрос: "Има много време до юли. Ситуацията се променя буквално всеки ден. Да си представим една интересна ситуация. Когато администрациите на президента Тръмп и президента Путин се споразумеят да подобрят диалога, доверието се увеличи и конфронтацията се намали през призмата на санкциите, как ще реагира Европа?"


Преди този въпрос на констатацията на Кумар, че "вие сте защитник на облекчаването на санкциите и намаляването на напрежението с Русия", президентът казва "Да, категорично мисля, че санкциите не носят ясни ползи - те по-скоро нанасят щети на икономиките на Русия и Европейския съюз".


Журналистката напомня, че санкциите са наложени заради действията на Русия в Крим и пита: "Ако някой отмени санкциите, означава ли това, че пренебрегваме международното право?"


"Разбира се, че анексирането на Крим е нарушение на международното право и България твърдо подкрепя всички принципи на международното право", отвърща Радев. След което добавя: "Големият въпрос е колко дълго Европа ще остане разделена от санкции, подкопаващи доверието - 5 години, 10 години, 50 години?"


Президентът избягва пряк отговор на въпроса "Когато ви избраха, някои казваха, че сте кандидат на Москва и победата ви е загуба за Европа. Казвате, че ще опитате и ще прилагате балансиран подход, но възможно ли е да се служи на двама господари - Москва и и ЕС?"


"Честно казано, не разбирам този въпрос", отвръща Радев. "Завършил съм две военни академии в САЩ и съм организирал и командвал много учения на НАТО тук в България на двустранна и многостранна основа."


Кадър от интервюто с президента Радев, взето в София в края на януари.

© euronews.com

Кадър от интервюто с президента Радев, взето в София в края на януари.


За произхода на терористите


Румен Радев не дава пряк отговор и на въпроса "дали споделя позицията на президента Тръмп, че има връзка между бежанците, миграцията и тероризма". "Както вече видяхме, имаше случаи на терористични атаки и те бяха доста сериозни. Ако те зачестят, какво ще означава това за Европа?"


Кумар отвръща, че "някои твърдят, че това е погрешно интерпретиране на фактите, защото много терористични атаки в действителност са дело на граждани на тези [европейски] страни".

"Някои от тези терористични нападения бяха извършени от второ или трето поколение мигранти. Това е много сериозен въпрос", казва президентът. "От друга страна, имаше терористични атаки, извършени от хора, дошли с потока мигранти, това се случва в момента, така че това е значителна смес от заплахи и поради това, когато говорим за тероризъм, не бива да пренебрегваме нито една заплаха, ако наистина искаме сериозно да обсъждаме сигурността на европейските граждани."


За бежанците и имигрантите


Изабел Кумар пита и как Радев успява да съчетава несъгласието си с преместването на бежанци и квотната система на ЕС с твърдението си, че България е страна, проявяваща съчувствие към нуждаещите се от закрила.


"Много лесно", отвръща президентът. "В България правим всичко възможно да помагаме на бягащите от ужасите на войната, но трябва да видим и разликата между бежанци и нелегални имигранти. Какви са критериите за успешна интеграция? Мисля, че Европа има проблем с това. Не е ясно колко финансови ресурси ще са нужни, какъв ще е ефектът върху социалните системи, колко хора Европа може да приюти и на каква цена."


Защо България е в такова състояние

Началото на разговора е посветено на имиджа на България 10 години след приемането на страната в ЕС и как той може да се промени. "Защо България не успява да се справи след толкова много години?", пита Кумар.


Мисля, че трябва гледаме обективно на проблемите на България като част и в пакет в проблемите на ЕС, отвръща Радев. "Разбира се, остават някои проблеми като бедността, усещането за отсъствие на справедливост, демографската криза е огромен проблем за България - решаването им изисква решителни действия от ръководителите [на страната]."


Журналистката изрично повдига въпроса за корупцията и напомня за скорошните предупреждения от Европейската комисия и индекса на "Прозрачност без граници", в който е посочена като най-зле представящата се в ЕС. "Какво ви кара да смятата, че ще успеете там, където вашите предшественики се провалиха?"


"Да, има корупция в България, но не бих казал, че България е най-корумпираната страна в ЕС", отвръща президентът. "България полага усилия в борбата с корупцията и съм убеден в необходимостта от още по-големи усилия, събрали институции, партии, граждански организации и цялото общество в борба с корупцията и престъпността."


Радев приема тезата на Кумар, че политическата нестабилност, олицетворена от нуждата от три правителства за 4 години, пречи на справянето със сериозните проблеми в България. Според него това поражда проблеми в икономиката и правораздаването.


Запитан дали отсъствието на опит в политиката му пречи пред толкова много предизвикателства, президентът отвръща, че в това "има и плюсове, и минуси". Според него именно липсата на политически опит може да бъде "огромно предимство в политиката в наши дни, в която се изисква безпристрастност и обективен поглед, както и хора, които не мислят за самата политика или за интересите на политически партии, а за интереса на народа и в това аз имам такова предимство."


Бел.ред.: Преводът на цитатите е на "Дневник" от англоезичната версия на интервюто.

Ключови думи към статията:

Коментари (420)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3249 Весело

  Радев да ги отмени, бе. Нали обеща.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 2. 2 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3211 Любопитно

  Оха милият..след като му казаха че САНКЦИЙТЕ остават и той не знае на къде да се обърне!!От Масква ВЕЧЕ не обичат Тръмп и нашичкият е в небрано лозе!!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 3. 3 Профил на cognitive
  cognitive
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Ех, президенте Радев, на тебе ли да разчитат да им разрешиш проблема със санкциите? Къде си вреш и ти гагата дето ама въобще не ти е работа.

 4. 4 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  "Казвате, че ще опитате и ще прилагате балансиран подход, но възможно ли е да се служи на двама господари - Москва и и ЕС?"

  Така ли бе, ЕС ни били господари?

  Ти да видиш...

 5. 5 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  РУБЛАДЖИЯ!!!
  Много скоро доста заблудени до вчера, но нормални хора ще изпитват носталгия по Петър Стоянов и по Росен Плевнелиев!
  Дано скоро се "събудим" и разберем какво си причинихме сами с този безумен избор!!!

 6. 6 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3249 Весело

  "Когато администрациите на президента Тръмп и президента Путин се споразумеят да подобрят диалога, доверието се увеличи и конфронтацията се намали през призмата на санкциите, как ще реагира Европа?"
  Когато???

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 7. 7 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 373 Неутрално

  Русия да връща Крим и всички санкции ще паднат.

 8. 8 Профил на еко
  еко
  Рейтинг: 289 Неутрално

  за вас не знам, но аз се срамувам.

 9. 9 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1227 Неутрално

  "Президентът Румен Радев продължава да разчита Доналд Тръмп и Владимир Путин да се разберат за облекчаване на санкциите срещу Русия"

  Сигурно ще има разговори, защото останалото прилича на "дрънкане на оръжие", което многократно сме наблюдавали през годините

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 10. 10 Профил на someeeee
  someeeee
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Ей голямо молене за тия санкции! Тоя говорител ли е, какъв е не знам... Аз от както е станал президент за друго освен за тия пусти санкции не съм го чул да говори! По време на кампанията оправданието беше, че реопртерите това го питали и за това само за Русия и санкциите говорел... Сега не виждам някой да го пита, но той продължава само това да дъвче! Този НЕ Е български президент и НЕ защитава българските интереси. Чии интереси защитава - направете си извод сами...

 11. 11 Профил на Иво Прокопиев
  Иво Прокопиев
  Рейтинг: 233 Любопитно

  Санкцийте остават,защото тва е част от Голямата геополитическа игра!В тази игра, ние българите не сме дори и пешки!Поне наистина живеем в интересни времена,и НИЩО НЕ Е ТАКОВА,КАКВОТО ИЗГЛЕЖДА!

  Когато заменяш Христос с Бог Дебело черво,подписваш собственото си самоунищожение!
 12. 12 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4512 Неутрално

  "В интервю за "Евронюз", което е взето на 28 януари...."


  Ами тези от Евронюз - да бяха чакали 28 януари 2018 год., и тогава да го излъчат...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 13. 13 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  "Да, категорично мисля ,че санкциите не носят ясни ползи - те по-скоро нанасят щети на икономиките на Русия и Европейския съюз"

  Няма ли кой да обясни на тоя човек какво представляват санкциите на ЕС и "контра" санкциите на Русия ?

 14. 14 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1311 Неутрално

  Санкциите ще продължат защото рашънзите са подписали ДОГОВОР, който сега не искат да спазят.

  Това не е махленска форма на разбирателство тип Бойко Борисов.

 15. 15 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 830 Любопитно

  Доста малоумно ми се види, при настоящата динамика, да вземеш интервю на 28.01. и да го излъчиш на 16.02.

  За тези 19 дни бая нови неща се изприказваха...

 16. 16 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3249 Неутрално

  Русия стремглаво се завръща към съветските времена, когато всеки настоящ президент на САЩ беше лош, а добър беше следващият.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 17. 17 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Президентът избягва пряк отговор на въпроса "Когато ви избраха, някои казваха, че сте кандидат на Москва и победата ви е загуба за Европа.
  ==================================
  Това не е въпрос а манипулация. Какво общо има избора с Москва и Европа, той е на българите за техен президент. И журналистката ако иска да е такава а не говореща кукла да си избере въпросите сама и то смислено.

 18. 18 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3211 Любопитно

  Много ми е интересно :Как сега Буратино ще изпълни заръката на др.Макаров(Решетников)?А?Вероятно ще помоли Тръмп "да се разбере" с ментора му?Или как?

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 19. 19 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  Ха-хаааа, големите да си "стиснат ръцете", ний сме лесни. Преклонена глава, когато атовете се ритат, където двама си мерят ... таквоз, и т.н. - мижитурството му е в кръвта на гордия балкански орел.

  Само че Путин и Дръмпфел не си стиснаха ръцете, а Путин стисна ... нещо оранжево.
  😆😆😆😆

  И настана паника...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 20. 20 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 515 Неутрално

  "Троянското аеромагаре" на Москва е интересен обект и субект за западните журналисти! Успява ли товаришч Решетиков да го подготвя за всички каверзни въпроси? Направо съм притеснен!
  Поне другарката Шаренкова да си вземе за съветник и проф. Митьо Гестапото!

 21. 21 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 1232 Неутрално

  Президентът Радев още разчита Тръмп и Путин да се разберат за санкциите

  а.к.а. Началниците

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  Това, което говори Радев е 1:1 с руската позиция.

 24. 24 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2678 Неутрално

  Странен лупинг, последван от Имелман. И тоя мина на : НЕКА НАЧАЛНИЦИТЕ СЕ РАЗБЕРАТ! Остава да разбере кой е по-големия началник.

  SHADOWS of SOFIA
 25. 25 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  Наскоро видях публикувана статия за размера на износа ни и се оказа че изнасяме малко повече за Македония отколкото за Русия.И в пъти повече за ЕС.Така че не виждам какво толкова притеснява Радев тези санкции.За България определено няма никакви икономически проблеми от тях.Обаче на него само те са му в устата.
  От БСП толкова.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 26. 26 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3249 Весело

  Санкциите са полезни за Раша, затова п(Р)езидент Радев май е скрит соросоид.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 27. 27 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Затворниците също мислят, че престоя им в затвора носи икономически щети и за двете страни - и за самите затворници и за обществото, което трябва да плаща за тяхната издръжка. Трябва ли да ги пуснем на свобода?

  No Pain No Gain
 28. 29 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  До коментар [#16] от "Николай Колев":

  "... всеки настоящ президент на САЩ беше лош, а добър беше следващият."

  +++++

  А също и: Тази година сме в криза, ама от догодина са взети мерки...
  😆😆😆😈

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 29. 30 Профил на the_axel
  the_axel
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Характеристиката на журналистката за Радев , че е "слуга на двама господари" е некоректна - той е слуга само на един господар , при това много всеотдаен и изпълнителен слуга !

 30. 31 Профил на Иво Прокопиев
  Иво Прокопиев
  Рейтинг: 233 Разстроено

  До коментар [#19] от "Norman Granz":

  Носталгия по г-н Плевнелиев!?
  И аз всеки ден плача и фърлям къчове, от мъка по него!Радев макар и Натовски генерал,ке излезе агент на Масква!

  Когато заменяш Христос с Бог Дебело черво,подписваш собственото си самоунищожение!
 31. 32 Профил на pfb36380165
  pfb36380165
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Президента Радев вместо да умува по въпроса за санкциите да започне да работи по цивилизационните въпроси - спазването на международното право от страна на Русия, развитие на гражданското общество в Русия, освобождаването на политическите затворници и допускането до изборите на блогъра Навални, който се бори срещу корупцията.

 32. 33 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 481 Неутрално

  От 1944 г. в тази държава няма български държавници а някакви безгръбначи ДЪРЖАНКИ дето все гледат да се снишат, или началниците да се "разберат"!
  А последното мекотело ни го рекламираха като генерал и смел летец!
  ОТВРАТ.............

 33. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 35 Профил на gedk
  gedk
  Рейтинг: 666 Неутрално

  Ало госин (п)резидент, ама ти си само говореща глава бе. Политиката ще определя правителството, ти само ще се усмихващ блажено и ще се правиш че нещо от тебе зависи. Смешник.

 35. 36 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Не вярвам това да стане до края на годината. Новото правителство е подложено на силен обстрел от загубилите демократи и още не се е етаблирало. Темата ще е замразена поне до края на годината.

  Говорителят на Тръмп направи едно косвено, половинчато изявление от името му, за да облекчи обстановката във Вашингтон.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 36. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 38 Профил на mavro
  mavro
  Рейтинг: 666 Неутрално

  В Поморие 1/3 от населението е руско вече.Въпрос към Радев - Ако след 5,10 или 50 години (когато населението на Поморие може и да е 1/2 руско) на летище Сарафово кацнат зелените човечета, оградят Поморие, проведат референдум и се окаже че над 50% искат да са част от руската федерация той съгласен ли е с това?????

 38. 39 Профил на eqy50503529
  eqy50503529
  Рейтинг: 233 Неутрално

  И този ще чака началниците да се разберат.

 39. 40 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  Българският президент е срам за България! Българският президент се загрижил за санкциите против руските олигарси. Това ли ни е проблемът?

 40. 41 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2270 Неутрално

  Нека началниците да се разберат там и да кажат какво да се прави.

 41. 42 Профил на aug31434635
  aug31434635
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Др. Радев, остави за тези санкциите да се разбират големите. Време е да се заемеш с малка България!

 42. 43 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3249 Неутрално

  Подобряването на отношенията с Кремъл няма да донесе НИЩО за нас. Справка - Беларус. Най-коленопоклонната, спрямо Русия държава, руснаците ги еб@ват за всичко.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 43. 44 Профил на izbiram
  izbiram
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#5] от "selqnin":

  Будни сме!Ти спиш!

 44. 45 Профил на palivec
  palivec
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Учейки се от Цачева това недоразумение демонстрира знания по един от европейските езици. Господи, кога ще си прибереш верисиите?

 45. Абе комунета, нали Румен Радев знаеше английски език? Защо отговаря на български като го питат нещо?

  Жалка, много жалка история.

 46. 47 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 545 Неутрално

  Абе тия санкции Радев не разбра ли че са срещу личности,а не срещу бизнеса,Путин наложи контрасанкции на ЕС за бизнеса с цел глупавите хора от държавите от ЕС да смятат че те са виновни,а не добрия путин.

 47. 48 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 954 Неутрално

  Много са ми интересни подобни изказвания. Президентът Радев като смята анексията на Крим за нарушение на международното право и същевременно иска да отпаднат икономическите санкции срещу агресора Русия, какви заместващи мерки предлага? Война?

 48. 49 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 545 Неутрално

  До коментар [#7] от "patrokalche":

  А животите на умрелите украинци които защитават народа си кой ще ги върне рях?

 49. 50 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 978 Неутрално

  Тавариш Радев увисна гадничко като сопол.

 50. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 52 Профил на Дебоя
  Дебоя
  Рейтинг: 390 Любопитно

  Чест му прави, че говори на български, за разлика от...🤐

  Явно не е от незнание на английски, щом е учил в САЩ.

  👍👍👍

  ✌️!!!

  Жив е той, жив е...
 52. 53 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  До коментар [#43] от "Николай Колев":
  Империята винаги така се отнася към завладените народи, с високомерие. Гледай Русия през годините. Даже, когато Станишев беше на власт у нас Путин го кара да чака няколко часа като куче пред императорския му кабинет. Напълно противоположно на отношението в Европейския съюз, където отношениията са между равноправни държави.

 53. 54 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  До коментар [#46] от "Wornoxmaniak 🙄":
  Защото Радев е малък, но горд.

 54. 55 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 909 Неутрално

  [quote#37:"chinaski"]Е, нека, който е гласувал за този тулуп, да каже не е ли луд Радев! [/quote]
  Радеф не е луд, той си изпълнява задачите ... а тия, които по "протестно/естетически" съображения го "избраха" /те какви са, не ми се мисли/, ще го търпят цели 5 години, че и ние покрай тях !
  Дано поне за тези избори им дойде акъла, нооо ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 55. 56 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 719 Неутрално

  Санкциите ще паднат, когато рушлямците започнат да изпълняват споразумението от Минск, преди това нъцки...
  Радев да си гледа държавата и да не се занимава със санкции, които даже не ни вредят...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 56. 57 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Санкциите срещу Русия ... най-големият проблем на Българският президент. Нямаме ли си наши проблеми?

 57. 58 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1816 Неутрално

  И лисицата още разчита, че ще паднат на коча ...........рогата!

 58. 59 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  България има хиляди проблеми, за да ме занимават с накакви санкции, камо ли с накакъв си Тръмп или Путин! Да не се навираме между шамарите!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 59. 60 Профил на ikapitan
  ikapitan
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Целта на санкциите никога не е била да носят икономически ползи...

  Носи ли ползи да прибираме в затвора престъпниците - ако ги оставим на свобода и закрием затворите доста ще спестим (сгради, заплати, храна...)

  Както е тръгнало утре някой, ще поиска и санкции срещу политици които не спазват закона! Каква е изгодата от това ми кажете?

 60. 61 Профил на general_patton
  general_patton
  Рейтинг: 289 Весело

  Васала на Путя - Радев Фатмака....

 61. 62 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 930 Неутрално

  Каква работа има Радев, че си вре носа в отношенията между Путя и Пуся и се е загрижил за финансовото състояние на Путираша? Отговорът е прост - Радев е путинска подлога и е поел ангажимент пред Масква да и бъде троянски кон в Европа! Точно скимтежът на подлоги като Радев е най-сигурното доказателство че санкциите работят против Путя! И най-мръсното, че шофьорът на самолети излиза с лицемерната маска, че се бил загрижил Европа да не пострадала от собствените си санкции! България изнася за Раша по-малко, отколкото за Македония, така че нямаме нужда от крокодилските сълзи на кремълските надупници!

 62. 63 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Няма ли кой да попита радеф какво мисли за Крим, след като Тръмп поиска рашките да го върнат на Украйна ?!
  Няма ли кой да разследва радеф за това, че беше назначил любовницата си незаконно на работа при себе си ???!!!

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 63. До коментар [#48] от "Стабилни в мизерията, епизод пореден":


  [quote#48:"Стабилни в мизерията, епизод пореден"]същевременно иска да отпаднат икономическите санкции срещу агресора Русия, какви заместващи мерки предлага?[/quote]

  Предлага каквото му наредят. Стана ясно на всички, че Румен Радев не притежава нито остроумие, нито личен чар. Оказа се българите са гласували за един самолет.

 64. 65 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1791 Неутрално

  "Президентът Радев още разчита..."

  Радев не е президент! След Плевнелиев, България няма президент! Радев е прокремълски чиновник назначен от българските комунисти, с одобрението на кремълските окупатори! Нищо не очакваме от Радев, освен предсрочното освобождаване на мястото, на което е спуснат.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 65. 66 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 864 Неутрално

  Абе тоя от както е поел длъжността "президент" май само отпадането на санкциите срещу Русия го интересуват. А както знаем посредниците или ги е*ат или ги убиват, а понякога и двете

 66. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 68 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 571 Весело

  Надежди...говежди...и алкашки....

 68. 69 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3249 Весело

  Нелегкие времена наступают в Кремле. После того, как "Трампнаш" призвал вернуть Крым Украине и заявил, что Обама был слишком мягок с Россией, он вдруг стал чмом. Вернее на пути превращения в него. Вот например, сообщают, что российским СМИ запретили хвалить Трампа. То есть Трамп стал таки чмом. скажите. Но не спешите с выводами. Спикер СФ Валентина Матвиенко, она же Валька-стакан утверждает, что Трамп еще не чмо. Это его русофобское окружение воду мутит. Но зато категоричны полоумные сектанты Федорова. Которые потребовали убрать Трампа из СМИ РФ, так как он чмо. По этой причине многие находятся в прострации и не знают, закупать наклейки "Трамп - чмо", или еще нет? Пускай в Кремле выдадут своим пропагандонам методички и перестанут держать людей в неведении насчет Трампа.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 69. 70 Профил на Дебоя
  Дебоя
  Рейтинг: 390 Любопитно

  Всичко което казва е вярно, с изключение на това:

  "Разбира се, че анексирането на Крим е нарушение на международното право и България твърдо подкрепя всички принципи на международното право"

  В какво точно се изразява това "нарушение"?!

  Жив е той, жив е...
 70. 71 Профил на arminius
  arminius
  Рейтинг: 233 Неутрално

  На този шапкар ще му лъсне червения задник, когато му се наложи да вземе еднозначно решение в рамките на ЕС. А това е неизбежно. Ще бъде голям срам за българите, ако ограничат достъпа му до секретна информация на НАТО, но може и дотам да се стигне.

 71. 72 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#38] от "mavro":

  Не само той, а всички комунисти очакват това!Те първо мислят за руския/съветския интерес, после за личните облаги, сетне - за роднини и приятели и най-накрая - за България.Евентуално, разбира се.
  Ама на хранилката от Москва се наредиха и "патриотите" и ГЕРБ, та много хора дори не усещат накъде отиват нещата, защото каквото и да направи Бойко, Сидеров и който и да е - те гласуват чинно и покорно за него, пак и пак и пак!

 72. 73 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 571 Весело

  [quote#64:"Wornoxmaniak 🙄"]Оказа се българите са гласували за един самолет.[/quote]
  Ха-ха-хаааа... или по-скоро за пробит парашут...( лековат, пълен с въздух, управляван от друг и безполезен)

 73. 74 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 346 Неутрално

  На резидента Радев не му ли беше обяснено лично от москалския гасударь, че санкциите срещу рассссия помагат на раасссия? От какво е толкова недоволен този политически проект на РИСИ?
  Когато се разберяли Дръмбо и Путя - ами когато се разберат, тогава ще решаваме, тоест Европа ще решава, а не руският резидент. Ноооо това разбиране май се отлага и показателни са реакциите в руската преса, като ето това:
  https://www.gazeta.ru/comments/2017/02/16_e_10528283.shtml

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 74. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 76 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  Надай се .... на пияни жени.
  Ако тия двамата се разберат, що лобита ще останат без хляб.
  Въпросът е, че като и на двамата им лапче оградата, да не се окаже, че въпросните лобита ще имат повече работа отколкото би им се искало.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 76. 77 Профил на ХАРИ
  ХАРИ
  Рейтинг: 627 Гневно

  Радев, защо отговаряш на български,бе ! Бойко отговаряше на английски !

  Човек - това е една особена болест по маймуните.
 77. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 79 Профил на Дебоя
  Дебоя
  Рейтинг: 390 Неутрално

  [quote#8:"еко"]за вас не знам, но аз се срамувам[/quote]
  А аз си мисля, че Радев (ще) е най- добрият президент, който РБ е имала.

  Ако го оставят, де...

  До коментар [#8] от "еко":

  Жив е той, жив е...
 79. 80 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Скоро. Тръмп нали каза: Само чакам Путин да върне Крим.

 80. 81 Профил на liubo...otdale4
  liubo...otdale4
  Рейтинг: 445 Разстроено  Генерал Радев трябва да поработи повече, за да ни убеди че не е най-обикновен колхозен ватник.


 81. 82 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 466 Гневно

  Каскета е крайно време да спре да се държи, като руска подлога и да започне да се държи, като президент на страна член на ЕС и НАТО.

 82. 83 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  До коментар [#7] от "patrokalche":

  А Репарациите?

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 83. 84 Профил на schleimer
  schleimer
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Радев, ти на кой си президент? На руснаците или на българите?

 84. 85 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 627 Весело

  Малееее тоя незнам защо такава грижа са му тези санкции....и какво точно иска да направи...!

 85. 86 Профил на ХАРИ
  ХАРИ
  Рейтинг: 627 Гневно

  [quote#82:"zle_platen_trol"]да започне да се държи, като президент на страна член на ЕС и НАТО.[/quote]
  Според мен той трябва да се държи като БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ !

  Човек - това е една особена болест по маймуните.
 86. 87 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2328 Неутрално

  ИмАх Дежа-Ву!
  Докато не се разберат големите, ние ще имаме бежанци!
  Що така сте си лика прилика с Него, за това ли ти излезе резервите на изборите?

 87. 88 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Журналистката напомня, че санкциите са наложени заради действията на Русия в Крим и пита: "Ако някой отмени санкциите, означава ли това, че пренебрегваме международното право?"

  Душа, знаеш колко пъти досега е пренебрегвано това право? Ако Костов беше пуснал шиптърите навремето тук, кой знае какви проблеми щяхме да си имаме сега, заради едни чужди мераци, подпомогнати с беден уран по тия ширини.
  Даааа, тогава по ония времена пак международното право беше набутано някъде дълбоко в мазето.

 88. 89 Профил на Дебоя
  Дебоя
  Рейтинг: 390 Любопитно

  [quote#36:"socialen"]Говорителят на Тръмп направи едно косвено, половинчато изявление от името му, за да облекчи обстановката във Вашингтон[/quote] Но не и Тръмп! Ето какво казва той...да не се повтарям:

  http://www.dnevnik.bg/2919859/#comment-117

  Жив е той, жив е...
 89. 90 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 297 Неутрално

  До коментар [#17] от "Каишков - Системен нарушител":

  Абе, много ви е лесно на вас...Радев бил президент на България и трябвало да го приемем, но всички мурзилки ревяхте против Плевнелиев.
  Когато е за вашия си комунист, сте много широко скроени.
  Всички сте едни и същи- двуличници.

 90. 91 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3211 Весело

  До коментар [#79] от "Дебоя":

  В смисъл:в къщи ще вика "слушам" на женаси,а в службата ще рапортува на комисар Йотова.И ще трака с токове на тав.Макаров когато докладва!В това отношение Ал Бънди може само да носи вода на Резидента Гоце.

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 91. 92 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 297 Неутрално

  До коментар [#79] от "Дебоя":

  Кой да го остави?
  Той само се бута между шамарите и тръгва да защитава руските интереси.
  Кой да го остави?
  Все ви пречи някой на вас да построите комунизЪма.

 92. 93 Профил на Ina Ignatova
  Ina Ignatova
  Рейтинг: 8 Неутрално

  този не говореше ли английски?!
  и какъв е този президеншъл палас, все едно е интервю с аладин (на саша коен) филма.

 93. 94 Профил на ХАРИ
  ХАРИ
  Рейтинг: 627 Неутрално

  По въпроса за "анексията" на Крим - много пъти вече се каза,че настъпиха фундаментални промени на обстоятелствата:

  there has been a fundamental change of circumstances. Ukrainian neutrality has been undermined. this is an existential threat to Russia. desperate times, desperate measures.

  А имаше и референдум. Нали така !

  Човек - това е една особена болест по маймуните.
 94. 95 Профил на gerotheone
  gerotheone
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Това наистина не е истина. Този няма ли някакви съветници да му обяснят каква е целта на санкциите - нали идеята им е да навредят на икономиката на Русия и да я принудят да върне Крим на Украйна.
  Егати президента, егати чудото! А, някои се смеят на Тръмп

 95. 96 Профил на palivec
  palivec
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Ако е там работата аз също съм учил в щатите,но съм запомнил само тенкю вери къч и бак ишине.Желю поне беше франкофон и марксист.А този какво е даже Беновска не се решава да пита.

 96. 97 Профил на ХАРИ
  ХАРИ
  Рейтинг: 627 Гневно

  [quote#93:"Ina Ignatova"]този не говореше ли английски?! [/quote]
  Да, Този говори и английски. Но е български президент и говори на български!

  Човек - това е една особена болест по маймуните.
 97. 98 Профил на ХАРИ
  ХАРИ
  Рейтинг: 627 Гневно

  [quote#95:"gerotheone"]Този няма ли някакви съветници да му обяснят каква е целта на санкциите - нали идеята им е да навредят на икономиката на Русия и да я принудят да върне Крим на Украйна. [/quote]
  Стана ясно че санкциите не изпълняват тази цел. Те вредят на Русия, но и на Европа. На Америка не вредят. И на Китай не вредят. Крим НИКОГА няма да бъде 'върнат' на Украина.

  Човек - това е една особена болест по маймуните.
 98. 99 Профил на Дебоя
  Дебоя
  Рейтинг: 390 Разстроено

  [quote#86:"ХАРИ"]Според мен той трябва да се държи като БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ ![/quote] Според мен, добре се държа, като такъв, но статията не е направена, за цялостното му интервю, а само за едно изречение...

  П.П. Интересен беше и контра въпросът: А, какво ще прави ЕС, ако Тръмп и Путин се разберат?

  До коментар [#86] от "ХАРИ":

  Жив е той, жив е...
 99. 100 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 728 Неутрално

  [quote#72:"chinaski"]
  Ама на хранилката от Москва се наредиха и "патриотите" и ГЕРБ, та много хора дори не усещат накъде отиват нещата, защото каквото и да направи Бойко, Сидеров и който и да е - те гласуват чинно и покорно за него, пак и пак и пак! [/quote]
  Вземам си плюса назад. как можа да наредиш Борисов до Сидеров? Оправете си флашките, че ставате за смях на сериозните анализатори. И на хората, дето мислят с главите, а не със стомасите си.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK