Човек е загинал при инцидент в ТЕЦ "Брикел" в Гълъбово (допълнена)

архивна снимка

© Юлия Лазарова

архивна снимкаЕдин човек е загинал при инцидент в ТЕЦ"Брикел" ЕАД - Гълъбово, а петима са ранени, съобщи агенция "Фокус" като се позова на говорителя на Окръжна прокуратура - Стара Загора Нейка Тенева.


По-късно БНТ съобщи, че трима от ранените са прегледани и освободени.


Инцидентът е станал при изпълняване на почистваща операция на наслоявания от гипсова суспензия - налепи по стените и тавана. По време на почистването, от тавана се е откъснало парче от суспензията и е паднало върху работниците, което е довело до смъртта на един от тях и до раняването на още четирима.
Причините за инцидента се изясняват. На място са следовател, който извършва оглед, съдебен лекар и окръжния прокурор. Образувано е досъдебно производство. Разследването продължава.


"Брикел" ЕАД съществува юридически от 30.06.2000 година, а през 2004 година след приватизация става 100% собственост на фирма "Калиста 2004" ЕООД гр. София, гласи информация на сайта на дружеството. То е създадено чрез вливане на "Брикетна фабрика" ЕАД в ТЕЦ "Марица изток-1" ЕАД. Крайният собственик на "Брикел" е регистрираното в Лондон дружество "Бакар лимитед", регистрирано през май 2014 г., непосредствено преди нотифициране на планираното придобиване на българското предприятие, пише в регистъра на Комисията за защита на конкуренцията. По документи лондонската компания се представлява от Дейвид Фордам.


В публикация на "Клуб З" през 2014 г. дружеството е на бизнесмена Христо Ковачки чрез "Калиста 2004"ЕООД, който заради законови ограничения се е наложило да прехвърли собствеността от офшорки върху регистрирани извън тези зони дружества. Така при предишен собственик на "Брикел"ЕАД - "Молре корп" сега той е "Бакар".

Предлагаме ви още: следете на живо дебатите в Народното събрание за правителството "Денков - Габриел"

Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK