Жители на "Столипиново" обявиха за предизборен ход предстоящо събаряне на незаконните им къщи

архивна снимка

© Георги Кожухаров

архивна снимкаВ пловдивския квартал "Столипиново" предстои до няколко месеца да се съборят 34 къщи, за които има издаден акт, че са незаконни. Жителите им са роми и съзират предизборни мотиви за премахването. Това се видя в репортаж на "Нова телевизия" от мястото.


Кметът на район "Източен" Николай Чунчуков обясни, че процедурата е започнала още през септември, когато не се е знаело, че ще има избори, и трябва да приключи в близките месеци. Предстои да се направи опис на броя на живеещите в тези къщи, за да се преценят жилищните им нужди, допълни той.


Жителите на къщите, подлежащи на събаряне, обявиха, че живеят от много години там, и се възмутиха, че първо не им е осигурено място за живеене, а след това да се говори за събаряне.
Кметът допълни, че на това място по регулационен план от 2006 г. се предвижда разширение на съществуващия път и освен това къщите са близо до дигата на реката, която може да прелее при високи води.


Местен жител, представил се за общински съветник, се усъмни в аргументите и посочи, че в случая е очевидна предизборна маневра на ГЕРБ, който иска да ласкае останалите жители. Според него този път се правел от 20 г. и още не бил направен.


"Това е пиарство на ГЕРБ на гърба на хората. Наближават избори и започваме да събаряме къщи и гаражи", обобщи той.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK