Прокурорът за взрива в Хитрино оглави Шуменската окръжна прокуратура

Прокурорът за взрива в Хитрино оглави Шуменската окръжна прокуратура

© ДневникПрокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) избра за ръководител на Окръжната прокуратура в Шумен Маргарита Георгиева, която е наблюдаващ прокурор на делото за взрива в Хитрино на 10 декември м.г., при окйто загинаха седем души.


Когато започна разследването, с наблюдаващ прокурор Маргарита Георгиева, по предложение на главния прокурор Сотир Цацаров бе отстранен изпълняващият длъжността окръжен прокурор Димитър Димов и на негово място бе назначена Георгиева. От днес тя е титуляр.


Това е един от познатите случаи, в които наблюдаващ прокурор по дело от висок обществен интерес е същевремнно и административен ръководител. Така се съкращавал пътян на организационните разпореждания, които съпътстват всяко разследване, е официалният мотив.
Маргарита Георгиева има 16 години прокурорски стаж. В Шуменската прокуратура е от 2006 г. Работила е по сложни и знакови дела, се казва в съобщението за избора й.


-

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK