Българският воински съюз към "Дневник": Не се заяждайте с организации, които не са ви по зъбите

Членове на Български войнски съюз и официалният говорител на организацията Владимир Русев (на преден план)

© Скрийншот от видеото на Български войнски съюз

Членове на Български войнски съюз и официалният говорител на организацията Владимир Русев (на преден план)В началото на миналата седмица паравоенните организации Комитет за Национално Спасение "Васил Левски" и Воински съюз – Българско национално опълчение "Шипка" публикуваха в интернет видео, в което съобщиха, че на 11 февруари т.г. в района на българо-турската граница са били открити "агенти" на "Българския хелзинкски комитет", които са подпомагали


нелегалното преминаване през границата


на чужди граждани.
Във видеото официалният говорител на двете организации Владимир Русев съобщава, че по време на "тактическо учение по оцеляване в тежки зимни условия в горите" техни членове са се натъкнали на базираните в района на българската граница членове на Хелзинкския комитет. Те имали за цел "да подпомагат нелегалния трафик на хора и незаконното нахлуване (...) на чужди граждани, които да окупират българската държава и да подложат на


насилие, изтребление и експлоатация


българските граждани".


Русев произнася близо три минутната си реч пред строя на мъже и жени, облечени в камуфлажни военни униформи. Лицата на повечето от тях са скрити с черни качулки.


"Дневник" потърси мнението на "Българския хелзинкски комитет", Гранична полиция и двете паравоенни сдружения, публикували видеообръщението.


"Казаното е изключително несериозно


поради което не смятаме да го коментираме", заявиха от Хелзинкския комитет.


Според говорителя на Гранична полиция Лора Любенова хора от Воинския съюз редовно са засичани в района на границата с Турция. "Твърдят, че провеждат там обучения, винаги са облечени в камуфлажни дрехи, обясни тя. Нашите служители разговарят с тях и ги предупреждават да не навлизат в охраняваната гранична зона, както и да внимават, да не пресекат "тънката червена линия" между това, което вършат и незаконното задържане на български и чужди граждани". Любенова уточни, че до края на миналата седмица от Комитета за Национално Спасение "Васил Левски" или Воинския съюз


не е подавана информация в полицията


свързана с твърденията на Русев.


По тази причина изпратихме въпроси и на официалните адреси за електронна поща, посочени в сайта на двете военизирани организации, чийто говорител е той.


От отговорите очаквахме да научим къде точно са били забелязани хората от БХК, по какъв начин и с какви средства са подпомагали нелегалното пресичане на българската граница и дали е била изяснена самоличността им. Попитахме също дали на мястото са били направени снимки или видео и дали на 11 февруари заедно с хората от БХК са били забелязани и мигранти, влезли нелегално на българска територия с тяхна помощ?


Отговорите, които получихме, нямат нищо общо със зададените въпроси, а тонът им е


крайно агресивен, заплашителен и вулгарен


Те съдържаха заплахи, както към издателите на "Капитал" и "Дневник.bg", така и към журналистите, работещи в редакциите им. Избрахме да не публикуваме пълното им съдържание от уважение към аудиторията си.


Владимир Русев често публикува в интернет под псевдонима


"Валтер Калашников"


Като "подп. Валтер" беше обозначен и подателят на първите мейли в отговор на въпросите, зададени до съюза "Шипка" и комитета "Васил Левски".


"За всичко което казваме имаме и свидетели и доказателства и снимки и документи, пише в един от "отговорите" на зададените въпроси. И много скоро когато народа се заеме да си измете родината от цялата тази сатанинска сган от продажни боклуци, ще ги предоставим пред съда на народа. Тогава всички тези уродливи и жалки създания които получават милиони от чужди държави и служби за да продават България и предават народа и дори собствените си дечица под чуждо икономическо робство ще бъдат принудени да отговарят в открити и състезателни съдебни процеси. Разбира се ако не успеят да избягат" (пунктуацията и правописът на цитатите в целия текст са според оригинала).


В същия мейл издателите на "Капитал" и "Дневник.бг" са предупредени да престанат да се занимават със съюза "Шипка" и комитета "Васил Левски"


"докато все още има време"


Следващите електронни писма са подписани вече с името С. Денев, който твърди, че е "капитан от военно морските сили" и завежда "вътрешната служба за сигурност на организациите". В едно от тях пише следното:


"...за вас е най добре да си седнете на задника и да си кротувате и да не предприемате педераски опити да се заяждате с организации които не са ви по зъбите."


А по-нататък заплашва, че ако това не се случи, ще разпространи "компромати", свързани с "Икономедиа".


Четирите мейла, изпратени от "подп Валтер" или С. Денев следваха всеки от опитите ни да получим отговор на зададените въпроси, свързани с твърденията на Владимир Русев. Вместо това в последния от тях, който стига до


крайности в циничния изказ


се твърди, че председателят на Българския хелзинкски комитет Красимир Кънев ползва журналисти от "Дневник" като подставени лица, "за да не го отнася" сам. Според автора на писмата, изпратени от т.нар. Воински съюз, самият Кънев трябвало да отговаря на въпросите "с какви средства, автомобили джобни е изпратил толкова много представители на БХК да висят в горите край границата и какво точно правят там".


Видеото, станало повод за цитираната кореспонденция, беше публикувано както във фейсбук страницата и сайта на двете паравоенни организации в интернет, така и в онлайн платформата "Бултаймс".


Но в началото на тази седмица, след размяната на въпроси и "отговори" относно подробности за съдържанието му, то внезапно беше свалено. В момента съдържанието на видеообръщението може да бъде проследено само в Youtube.


Там могат да бъдат открити и много други клипове на Войнския съюз и БНО "Шипка", както и


пропагандни репортажи за България


с тяхно участие, заснети от различни руски телевизионни канали. В един от тях членове на двете паравоенни формирования изразяват "солидарност с народа на Новорусия в борбата му срещу киевската хунта и либерално-фашистаката окупация на Украйна".


Всяка акция на Войнския съюз се следи отблизо и от бившия телевизионен водещ и депутат в Беларус Евгений Новиков. Каналът му в Youtube, превърнат буквално в рупор на антиевропейската и пропутинска пропаганда, е наречен "Балканский фронт. Болгария".


Според публикации в сайта на Българския воински съюз по време на тренировките и ученията им редовно присъстват чуждестранни наблюдатели , журналисти "и други западни специалисти". В една от


акциите за "лов на бежанци"


на БНО "Шипка" в Странджа участваха и бившата лидерка на антиислямската организация "Пегида" в Германия Татяна Фестерлинг, както и Едвин Вагенсфелд от холандския й клон.


Занятията обикновено се водят лично от Владимир Русев, който е основното лице на Войнски съюз и БНО "Шипка". Според публикации в медиите Русев е


бивш старшина от армията


уволнен в средата на 80-те години.


Преди време депутат от комисията по отбрана, който пожела анонимност заяви, че българските службите следят БНО "Шипка" и Войнския съюз, "но не могат да им попречат да си играят на войници до момента, в който не използват истинско оръжие".


Според депутата притеснителното в случая е, че


на "ученията" присъстват бивши военни наемници


а граждани, които са подали сигнали до прокуратурата за призивите на БНО "Шипка" и "Воински съюз" за държавен преврат, са викани да дадат повече информация в ДАНС.


През юни м.г. германският обществен телевизионен канал ZDF излъчи репортаж за акции на Войнския съюз и БНО "Шипка" по българо-турската граница. В самото начало на видеоматериала е заснет мъж в маскировъчно облекло и скрито лице, който дава инструкции на руски. Пред телевизията той се представя като Саша, бивш руски военен. Последните кадри от репортажа са разговор със самия Владимир Русев. В тях той обяснява, че паравоенните групи, които ръководи, са безплатно обучавани от руски инструктори.


През лятото на миналата година членове на БНО "Шипка" и Войнския съюз нанесоха побой на протестиращи в Бургас срещу посещението у нас на близката до руския президент Владмир Путин рокерска организация "Нощни вълци".

Коментари (182)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Българският вонски съюз!?!?!?

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 2. 2 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Българският вонски съюз....

  Да, тези вонят отдалеч!!!Под маската на милееши за България са готови да извършат престъпления и насилие!!!

 3. 3 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Вонски съюз. Грешката е вярна. Вони на руски сапоги.

  The best way to predict the future is to invent it.
 4. 4 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Забрана и организаторите при бай Ставри.

  The best way to predict the future is to invent it.
 5. 5 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 679 Неутрално

  Руските зелени човечета са вече на българска територия.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 6. 6 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 688 Любопитно

  по време на "тактическо учениие по оцеляване в тежки зимни условия в горите"

  Превземане на мандри имало ли е?

  The best way to predict the future is to invent it.
 7. 7 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1155 Неутрално

  "вонски" и "войнски" са несъвместими с представите ми за качествена журналистика, сори.

 8. 8 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2451 Гневно

  Б'си ''"Дневник" потърси мнението на "Българския хелзинкски комитет" ????
  Дотам ЛИ ИЗПАДНА нашият "Дневник" да реве на рамото на БХК!!!
  ОТВРАТ!!!
  СРАМ!!
  Ако ми ги оставите -аз сам ще ги оправя тия от Българският вонски съюз !!!
  ЖАЛКИ .....!!!!

  [email protected]
 9. 9 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  Абсолютни малоумници.
  Но така се получава там, където държавата не е на мястото си, идват самопровъзгласили се за "защитници на родината" комплексирани откачалници.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 10. 10 Профил на kalingeorgiev
  kalingeorgiev
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Според публикации в медиите Русев е бивш старшина от армията
  уволнен в средата на 80-те години.

  Мдааа...на мен това ми е достатъчно...дебелогъз нищопрайковец.... не е ставал дори за БНА, щото тогава да те уволнят значи си голем дебил...

  Загниваща РУСИЯ: https://youtu.be/LslDx7X3gLE
 11. 11 Профил на DJTrump
  DJTrump
  Рейтинг: 265 Неутрално

  БХК писа бая доноси срещу таакива организации, не знам да се оправят.
  Не съм им фен, ама хич.

 12. 12 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 217 Неутрално

  "Войнски съюз" от страхливци. Ама защо си криете лицата? Ей тия ще чистят "западната пяна" на Решетников.

 13. 13 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  Тези наистина имат нужда от спасение!

 14. 14 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1296 Любопитно

  Спасе, пускай московския отпадък към Цацаров, да видим какво ще направи

 15. 15 Профил на Иво Прокопиев
  Иво Прокопиев
  Рейтинг: 217 Любопитно

  За какво ние "Войнски съюз",за какво ни е армия!?Нали, ТЕ ни пазят!

  Когато заменяш Христос с Бог Дебело черво,подписваш собственото си самоунищожение!
 16. 16 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2451 Любопитно

  До коментар [#9] от "Cassi":

  Ми нали
  - от
  [quote#8:"karabastun"]"Дневник"; потърсили мнението на "Българския хелзинкски комитет" ???? [/quote]
  Ти това - как го разбираш!?

  [email protected]
 17. 17 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 322 Неутрално

  На тези рублофили трябва да им е ясно, че България не е рашистката кочина и в един момент някои от тях ще го отнесат като куцо пиле домат.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 18. 18 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1322 Неутрално

  До коментар [#2] от "chinaski":
  Българският вонски съюз....
  .................
  Това не идва от "вони", а вероятно от
  "вон". В смисъл, да се разкара.
  Съюз на хората, които искат България да се разкара, а на нейно място да цъфне и върже Задунайская.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 20. 20 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1296 Любопитно

  [quote#17:"меншевик"]България не е рашистката кочина[/quote]
  ако България не е рашистка кочина, как така Перата съвсем открито набира доброволци по случай първа пролет хахаха?

 21. 21 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 814 Весело

  Доктор, налейте им мозък!

  Мома, връщай 12 и 12А!
 22. 22 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Е такива питеци са всичките "задунайци"!

 23. 23 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1378 Неутрално

  Прокурор нещо?
  Абе, защо ли питам... точно единия Шишко е зает да оправя останалите двама. Няма време за дребни неща като путинофилски паравоенни образувания.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 24. 24 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 322 Весело

  До коментар [#16] от "karabastun":

  Добре, защо толкова държиш да се излагаш? Очевидно е защо Дневник са питали БХК дали техни активисти са били задържани от БНО на границата в момент, в който помагат на незаконно преминаващи границата. Осмислянето на текст е продукт на основното образование - тука не можеш да го придобиеш.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 25. 25 Профил на DJTrump
  DJTrump
  Рейтинг: 265 Неутрално

  Иначе не мога да съчувствам на хора, които са преминали през цяла Турция, платили са на каналджии, крили са се от полиция и армия и сега преминават нелегално и нашата граница, защото бягали от някой си.
  От кой точно бих искал да попитам?
  БХК нямат място на границата, адвокатите по принцип нямат кантори по хълмове, полянки, гори и чукари.
  За да са там, значи имат интерес.
  А дали този интерес е българският?
  Смея да не вярвам!

 26. 26 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 924 Неутрално

  [quote#5:"SCROTUS"]Руските зелени човечета са вече на българска територия. [/quote]

  И (без)родните петоколонници се правят, че не знаят.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 27. 27 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2837 Неутрално

  [quote#17:"меншевик"]На тези рублофили трябва да им е ясно, че България не е рашистката кочина [/quote]
  Пределно ясно е, че това са организации по пример на руските шовинистко-нацистки формирования в Източна Украйна.

  Пазете се от доносника vesolr
 28. 28 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2451 Весело

  До коментар [#18] от "СДС":

  Градски - това :
  ''Българският воински съюз към "Дневник": Не се заяждайте с организации, които не са ви по зъбите ''
  е фалшива новина - не се връзвай!
  Предизборно - добре, че ни с във Варна - са готови да пропагандират - как ЧЕРНО МОРЕ ще стане БЯЛО !!!
  и как ще правим от водораслите зелен хайвер за черни дни!

  [email protected]
 29. 29 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  Къде са ни спецслужбите??? Това са престъпни паравоенни организации на наша територия, финансирани от вън и застрашаващи националната ни сигурност!!!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 30. 30 Профил на Prosevchomai
  Prosevchomai
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Появи се нова професия в Унгария - ловци на бежанци
  Унгарската полиция е вербувала хиляди млади хора и ги обучава в лов на бежанци. От април участниците в този курс ще преследват бежанци по границата и ще ги извеждат от страната
  https://vesti.bg/sviat/evropa/poiavi-se-nova-profesiia-v-ungariia-lovci-na-bezhanci-6065831
  "Галъп": 73% от българите подкрепят политиката на Тръмп срещу мигрантите
  http://www.segabg.com/article.php?id=843718

 31. 31 Профил на Петър Петров
  Петър Петров
  Рейтинг: 269 Весело

  Твърде добре са го казали.

 32. 32 Профил на Prosevchomai
  Prosevchomai
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Над 19 000 подписа в Ямболско - не искат мигранти
  Според инициаторите на подписката „броят е достатъчен и референдумът задължително трябва да се проведе"
  https://vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bezhancite-ot-siriia/nad-19-000-podpisa-v-iambolsko-ne-iskat-migranti-6065875
  „Галъп“: Българите не искат мигранти и помощи за ромите
  Тревогите от тероризма и миграцията нарастват в последните години
  https://vesti.bg/galyp-bylgarite-ne-iskat-migranti-i-pomoshti-za-romite-6065879

 33. 33 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1296 Любопитно

  "...Според депутата притеснителното в случая е, че на "ученията" присъстват бивши военни наемници а граждани, които са подали сигнали до прокуратурата за призивите на БНО "Шипка" и "Воински съюз" за държавен преврат, са викани да дадат повече информация в ДАНС."

  И кво е направил по случай случката въпросният тайнствен депутат за две години - намали тройката кебапчета наполовина?

 34. 34 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#27] от "GreenEyes":

  Да, но има една съществена разлика - източна България поне засега не е източна Украйна, нито пък руската армия е в Източна България.
  Тези маргинали живеят в свой измислен свят, в който си играят на командоси из горите, докато чакат новия девети септември. Рашистката пропагнда ги ползва от време на време за своя вътрешна консумация под надслов - "Вижте колко лошо е в България".

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 35. 35 Профил на KaV
  KaV
  Рейтинг: 231 Неутрално

  До коментар [#29] от "virtual brain":

  Ако беше прочел статията щеше да знаеш.

 36. 36 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 419 Неутрално
 37. 37 Профил на KaV
  KaV
  Рейтинг: 231 Весело

  До коментар [#30] от "onirevomai":


  До коментар [#32] от "onirevomai":

  Недей тук читателите, а и авторите няма да те разберат, защото не виждат по-далеч от плакатите "Welcome refugees".

 38. 38 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  Паравоенните формирования на SD в роден вариант са готови да поемат нещата в свои ръце. Отряди за бързо реагиране съставени от отпадъчна маса и обществена утайка.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 39. 39 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2451 Гневно

  До коментар [#24] от "меншевик":

  Ти можеш да си го осмисляш , като
  [quote#24:"меншевик"] тука не можеш да го придобиеш[/quote]

  [quote#24:"меншевик"] основното образование [/quote]
  БХК Е АНТИБЪЛГАРСКА ОРГАНИЗАЦИЯ и за мен е АУТ!!!
  Докато ти е весело - ще ти влязат отвсякъде!

  [email protected]
 40. 40 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4596 Любопитно

  Цацаратурата какво дреме?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 41. 41 Профил на edmund0
  edmund0
  Рейтинг: 420 Неутрално

  Всеки, който е ходил в казарма има ясна представа колко умни, природно интелигентни и начетени са старшините.
  Въпросът е, колко тъп трябва да си, за да имаш за предводител подобен мустакат фатмак.

 42. 42 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 322 Весело

  До коментар [#39] от "karabastun":

  Неграмотна работа ей...аре възирай.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4596 Любопитно

  До коментар [#39] от "karabastun":

  Абе, ти да не си шкембелията от снимката, та така се палиш?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 45. 45 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 322 Весело

  [quote#43:"karabastun"]Аз настоявам [/quote]

  А ти кой беше? Можеш да напишеш писмо до [email protected]

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 46. 46 Профил на DJTrump
  DJTrump
  Рейтинг: 265 Неутрално

  Сега кой ще протестира.
  Преди протестираха пред цял свят, че някой бил бил Кънев.
  Сега за заплахите пак трябва предполагам.
  И се обадете на посланиците на страните членки на ЕС, даже направо ги пратете на границата да посрещат афганистанци.
  Нищо, че англичанката каза, че те искали да ги контролират.
  Това си е за тях, за нас е друго.
  Ние требе да сме толерантни...

 47. 47 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Руски зелени безмозъчни, нова партида. При бай Ставри им е мястото.

 48. 48 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4596 Неутрално

  [quote#43:"karabastun"]Пак ли тролиш! [/quote]
  Колегата не троли, тролиш ти. Той просто искаше кротко да ти обясни съдържанието на статията, което очевидно е обречена кауза.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 49. 49 Профил на loy30529393
  loy30529393
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Вчера някакви бяха налазили форума, да призовават към оръжие, защото мюслитата били на границата ни и децата от малки трябвало да вземат пушки в ръка. В темата за децата, паметниците и пушките. Мислех, че са атакасти, пък то какво излезе!
  Руснаци и граждани на бившите съветски републики са налазили по целия свят. Асад, Мосад, Сирия, Афганистан, Алепо, Олимпиадата през лятото, атентат в Турция, по нашата граница...
  Ай сега русофилите да отговорят- откъде иде заплахата за Бг и от кого ще потърсят помощ при евентуална война?

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#41] от "edmund0":

  при това някой дето и за старшина не е бил пригоден и са го изгонили от армията

  http://frognews.bg/news_114820/SHefat-na-paravoennite-patrioti-e-starshina-Ostap-Bender/

  Birds of a feather flock together.
 52. 52 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  кой хелзински комитет, този чиито лидер се "самонападна" за единия цирк ли

 53. 53 Профил на red.mary
  red.mary
  Рейтинг: 508 Любопитно

  Е, начи БХК да са там може, други не може.
  Какво искате да ми кажете, че граници се минават ей така просто, щото искам, без са съблюдвам правовия ред?
  Защо Дневник не каже, защо тези хора, представящи се като бежнци не влизат в БГ през съответните за това места, не се декларират катро търсещуи убежище, а минават през горите и гледат да не се регистрират? Щом са бежанци, ще им осигурим убежище, ама те се крият и не искат. Защо?

 54. 54 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Военни части на вражеска за България държава си действат абсолютно безнаказано на наша територия, необезпокоявани нито от МВР, нито от военните, нито от ДАНС, нито от прокуратурата !
  Голямо браво на Дневник и на свободната българска журналистика. За сега само това, в съчетание с американските момчета в Ново Село гарантират, че България няма отново да попадне под московски гнет.

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#55] от "karabastun":

  в клуба на БСП ли те нарекоха бастун, или на митинг на АТАКА ?

  Birds of a feather flock together.
 57. 57 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2451 Весело

  До коментар [#52] от "shileto":

  Тея ОТ Новата РЕПУБЛИКА защитват БХК и парите им - защото си мислят, че Краси и РАДАН са братя , щото са КЪНЕФФФ!

  [email protected]
 58. 58 Профил на gadolini
  gadolini
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Дневник тия воински съюзи и прочие да ви бяха платили нямаше да им правите такава реклама.
  Толкова пък да не се усещате как ще риагира обикновенния българин като чуе че някой псува антибългарския хелзингски комитет и говори против нелегалните...

 59. 59 Профил на ATR
  ATR
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Ей, тея ги затваряйте докато е време да не ни подпалят чергата чебуРашките!

 60. 60 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 322 Весело

  [quote#51:"Xumpomo name"]при това някой дето и за старшина не е бил пригоден и са го изгонили от армията

  http://frognews.bg/news_114820/SHefat-na-paravoennite-patrioti-e-starshina-Ostap-Bender/ [/quote]

  Хех, типичен дребен мошеник.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 61. 61 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2837 Неутрално

  [quote#34:"меншевик"]Да, но има една съществена разлика - източна България поне засега не е източна Украйна, нито пък руската армия е в Източна България. [/quote]
  Засега, да се надяваме и завинаги. Обаче, ако влезеш в сталинисткият форум на СЕГА ще прочетеш, че нашенските задунайци вече предлагат границата между Русия и Турция да минава малко по на юг от Поморие! Дори знам точно кои две дами с руско самосъзнание публикуваха тези открити призиви България да бъде поделена между Русия и Турция. Комунистическа антибългарска наглост.

  Пазете се от доносника vesolr
 62. 62 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 793 Неутрално

  хохо. много се разсмях на тая патриотарска реторика. "педераски опити".

  בני אתה אני היום ילדתיך
 63. 63 Профил на StanDim
  StanDim
  Рейтинг: 426 Весело

  Я, БХК-то имало 2 крила?! Едното тича сега заедно с "Движение за равноправен обществен модел", а другото на границата си осигурява гласоподаватели...

 64. 64 Профил на Лудколю Деликолев
  Лудколю Деликолев
  Рейтинг: 857 Весело

  Кви воини бе, баси сбирщина от тюфлеци и беззъби пенсионирани шапкари. Тея две патрулки жандармеристи ще ги пръснат като битълсите през 69-а.

 65. 65 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 322 Весело

  До коментар [#61] от "GreenEyes":

  Не влизам в такива кочини, защото е пълно с циклофреници.
  Това са социално декласирани индивиди, странно защо смятащи, че ако България отново стане задунайская губерния, дебилите ще бъдат първите, които ще получат постове и власт.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 66. 66 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#36] от "zero_day":

  на ДАНС сигурно им плащат или не им плащат, за да не правят нищо.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 67. 67 Профил на dunav545
  dunav545
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#24] от "меншевик":

  Той не е успял да изкласи до патерица, ти го караш да осмисли нещо. Бастуна си е бастун, използват го да се подпират на него.

 68. 68 Профил на Лудколю Деликолев
  Лудколю Деликолев
  Рейтинг: 857 Весело

  До коментар [#61] от "GreenEyes":
  Абе колега, в-к Сега поддържа тамошният форум с медицинско-благотворителна цел, все пак и на бегушчие по клинической путевке им се полага някаква утеха в смирисаният животец.

 69. 69 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  До коментар [#61] от "GreenEyes":
  Внимателният анализ показва, че ликвидирането на българската държава е цел на Русия, иначе как ще се спусне до Проливите.

 70. 70 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Опасна работа. Руски зелени човечета без обозначенителни знаци. Утре Поморие може да осъмне с бариери на КПП-то по пътя към града и информация за "провеждан референдум по настояване на местното рускоезично население".

 71. 71 Профил на DL
  DL
  Рейтинг: 217 Неутрално

  "И много скоро когато народа се заеме да си измете родината от цялата тази сатанинска сган от продажни боклуци, ще ги предоставим пред съда на народа. "

  Мечтаят за нов Девети Септември и нов Народен Съд.... И през ум не им минава, че точно те са "сатанинска сган от продажни боклуци".

 72. 72 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#66] от "abdelhaqq":

  и едните и другите явно са родени от червеното знаме

  Birds of a feather flock together.
 73. 73 Профил на dunav545
  dunav545
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#51] от "Xumpomo name":

  Благодаря за инфото. Заболяме корема от смях. това са новитени гвардейци.

 74. 74 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 322 Весело

  [quote#70:"Черен хумор на кило"]Поморие може да осъмне с бариери на КПП-то по пътя към града и информация за "провеждан референдум по настояване на местното рускоезично население". [/quote]

  Вижте сега - в Поморие живеят доста български момчета с много яки шамари и висок местен патриотизъм. Обичат руските левове в местната икономика, както и руските девушки по плажовете, но биха посрещнали въображаеми референдуми с доста тежки ритници и бой с тояги. Иначе зелените човечета могат да бъдат посрещнати с хляб, сол и Брадлита от Ново село.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 75. 75 Профил на Vassco
  Vassco
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Тези русофилски шматки, като толкова много обичат Путин, защо не ходят да се бият за него в Донбас, а само си играят на стражари и апаши в гората? Защото са едни книжни фелтфебели - големи на думи, малки на дела.

 76. 76 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7181 Неутрално

  По -добре да се кръстят Съюз на руските подлоги.

 77. 77 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7181 Неутрално

  Ние нямахме ли една агенция, дето се занимава с националната сигурност. С тези родоотсъпници , дето се наричат патриоти, ама руски, не трябва ли тя да се занимава.

 78. 78 Профил на grigoo
  grigoo
  Рейтинг: 690 Неутрално

  Няма да е лошо някоя заблудена натовска ракета да падне на тренировъчния им лагер.

 79. 79 Профил на ern16512825
  ern16512825
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Аз ви разправям че разни русофилски страници из фейсбук призовават към насилие гражданска война на вас майтап ви се види. Трябва всеки който види страницанс руска пропаганда да я докладва за фалшиви новини и призоваване към насилие за да можем да го изчистим

 80. 80 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#79] от "ern16512825":

  пробвал ли си? опасявам се че първо теб ще разследват.....

  Birds of a feather flock together.
 81. 81 Профил на Amsterdam
  Amsterdam
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Шумкари.

  Вонин: Оранжевото пак ще е на мода(!)
 82. 82 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 709 Весело

  До коментар [#10] от "kalingeorgiev":


  [quote#10:"kalingeorgiev"]Според публикации в медиите Русев е бивш старшина от армията
  уволнен в средата на 80-те години.
  [/quote]


  Ами то дори няма нужда оа четете публикациите. Стилът на отговорите показва достатъчно ясно с какъв ,,интелект" имате контакти.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2837 Неутрално

  [quote#65:"меншевик"]Това са социално декласирани индивиди[/quote]

  [quote#68:"Лудколю Деликолев"]в-к Сега поддържа тамошният форум с медицинско-благотворителна цел, все пак и на бегушчие по клинической путевке им се полага някаква утеха в смирисаният животец[/quote]

  [quote#69:"авторът"]Внимателният анализ показва, че ликвидирането на българската държава е цел на Русия, иначе как ще се спусне до Проливите.[/quote]

  Съгласен съм, мненията ни съвпадат напълно. Всеки ден питам каменните глави на комунистическите пропагандатори защо при очевадните "превъзходства" на комунистическата система, никой от емигриралите българи не хукна в Беларус, Северна Корея, Куба, и Русия да се учи на култура, икономика, наука и висш пилотаж. И разбира се, нито един наследник на комунистическитте терористи и днешен руски слуга не може да ми обясни този добре документиран факт.

  Пазете се от доносника vesolr
 85. 85 Профил на red.mary
  red.mary
  Рейтинг: 508 Любопитно

  Добре де, защо все пак бежанците не искат да минават през КПП и да не се декларират катро търсещуи убежище, а минават през горите и гледат да не се регистрират?

 86. 86 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Така е: отрепките станаха арогантни след избора на Тръмп. Наблюдава се и във форума.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 87. 87 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 426 Неутрално

  арогантни невъзпитани деца искат да си играят на войници с малък умствен капацитет
  ако не бяха жалки щяха да са смешни
  по полезни ще са като овчари в забутано село

 88. 88 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2255 Весело

  Тези хора са напълно боеспособни. Дайте им един Бук и никакъв малайзийски самолет няма да припари.

  подпис
 89. 89 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1937 Любопитно

  “Във видеото официалният говорител на двете организации Владимир Русев съобщава, че по време на “тактическо учение по оцеляване в тежки зимни условия в горите" техни членове са се натъкнали на базираните в района на българската граница членове на Хелзинкския комитет."

  Демек, докато бравурните паравоенни се бории за живота си на косъм на оцеляването(махмурлука?), бледите юноши от БХК, нехайно пробутвали мигранти на талази?

  I Want To Believe
 90. 90 Профил на nuevitas
  nuevitas
  Рейтинг: 426 Весело
 91. 91 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2255 Весело

  Докато България нси изпълнява ангажиментите към НАТО тези глупаци не са опасни. Не могат да разиграят кримски сценарий, но пък плашат мигрантите. Нека се упражняват.

  подпис
 92. 92 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2255 Неутрално

  До коментар [#86] от "stupid_american":
  "отрепките станаха арогантни след избора на Тръмп. Наблюдава се и във форума"

  Защото още живеят с химерата ТръмпНаш.
  Ама в Кремъл вече приключиха с оргазма.

  подпис
 93. 93 Профил на глобално хасково
  глобално хасково
  Рейтинг: 217 Неутрално

  преди година и половина когато писах, че варненската народна република "не за горами", някои хора не ми вярваха, но постепенно проглеждат за истината.

  за какво е по-жадно мнозинството: свобода или шише ракия?
 94. 94 Профил на ern16512825
  ern16512825
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#80] от "Xumpomo name":

  Просто кликаш докладвай пост във фейсбук и го маркираш или като фалшива новина или като призоваващ към насилие....

 95. 95 Профил на глобално хасково
  глобално хасково
  Рейтинг: 217 Неутрално

  единствената по-сериозна надежда българия да остане член на ес е режимът в кремъл да падне. иначе ще ни късат парче по парче.

  за какво е по-жадно мнозинството: свобода или шише ракия?
 96. 96 Профил на ern16512825
  ern16512825
  Рейтинг: 217 Неутрално

  В стила на генерал Радев тези бих ги описал де юре български воински съюз, де факто любезни зелени човечета....

 97. 97 Профил на leslin
  leslin
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Абе не е безобидно.Хора ,тия ни готвят сценарий Украйна.Само да не излезе Сирия накрая.Властта толерира проруски групировки да своеволничат на българска територия и да раздават правосъдие. Требва да се вземеме у ръце и една легитимна власт да ги изрине такива.

 98. 98 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 732 Неутрално

  До коментар [#4] от "EU defender":

  Аууу репресии. Къде е БХК. Що насаждаш омраза ве?

 99. 99 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 637 Неутрално

  Тези терористи защо все още развиват дейност? Някаква институционална подкрепа ли имат, или какво?

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 100. 100 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#86] от "stupid_american":

  Главатарите на тези правоенни формции трябва да бъдат издирени, арестувани и вкарани в затвора.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK